גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד איל רוזובסקי עובר למשרד מיתר - עם עוד 20 עורכי דין

רוזובסקי, מהליטיגטורים המובילים בארץ וסנגורו של אולמרט, עוזב את משרד צלרמאיר יחד עם כל מחלקת הליטיגציה ■ לאחרונה עזב גם עו"ד דוני טולידאנו את צלרמאיר יחד עם כל מחלקת המיזוגים והרכישות ועבר לארדינסט בן-נתן

עו"ד איל רוזובסקי / צילום: איל יצהר
עו"ד איל רוזובסקי / צילום: איל יצהר

עו"ד איל רוזובסקי, מבכירי הליטיגטורים בארץ, היה עסוק בחודשים האחרונים בייצוג של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, במשפט פרשת טלנסקי בבית המשפט המחוזי בירושלים ובבית המשפט העליון. בנוסף הקדיש רוזובסקי לילות כימים למשא-ומתן עם הפרקליטות לסגירת הסדר טיעון עבור אולמרט בתיק שיבוש מהלכי המשפט.

אבל לפני כשבועיים נדרש רוזובסקי להתפנות מענייני אולמרט ומעיסוקיו המשפטיים הנוספים לקריירה האישית שלו. באותו היום, ב-10 בינואר 2015 הודיע שותפו של רוזובסקי למשרד צלרמאיר, פילוסוף, רוזובסקי, צפריר ושות', עו"ד דוני טולידאנו, על החלטתו לעזוב את המשרד ביחד עם כל אנשי מחלקת המיזוגים והרכישות של צלרמאיר ולעבור למשרד עורכי הדין ארדינסט, בן-נתן ושות'.

טולידאנו וצוותו היו מעורבים בכמה מהעסקאות הגדולות והבולטות במשק בשנה האחרונה, וביניהן רכישת לומניס על-ידי קרן XIO, מכירת מפעל המלט של נשר בהרטוב ועסקאות מימון בחברות פסגות ונטפים ועוד. לרוזובסקי היה ברור כי מרגע שטולידאנו וצוותו עזבו את הפירמה, מדובר במכה קשה למשרד, ועליו לעשות מהלך דומה.

היום (ה') נחשף ב"גלובס" כי במהלך-בזק ובמשא-ומתן קצר שנערך כשבועיים החליט רוזובסקי לעזוב גם כן את פירמת צלרמאיר ולעבור - יחד עם 20 אנשי מחלקת הליטיגציה של הפירמה שהוא עומד בראשה - למשרד עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות'.

עבור משרד צלרמאיר מדובר במכה קשה נוספת שכמעט ומחסלת את הפירמה; אבל עבור משרד מיתר, שהוא גם כך המשרד הגדול בארץ עם מחלקת ליטיגציה מפוארת בראשות עו"ד רלי לשם, מדובר בהישג משמעותי, שמתווסף למיזוגים ולצירופים קודמים של עורכי דין בכירים ומצליחים.

וכך, הבוקר התכנסו השותפים במשרד מיתר והכריזו כי רוזובסקי ואנשי צוותו, המונים כ-20 עורכי דין, מתוכם 8 שותפים, כשבראשם שותפו הוותיק עו"ד ערן שמעוני, מצטרפים לפירמה. כתוצאה מהמיזוג, צפוי מספר עורכי הדין במיתר להגיע לכ-280 עורכי דין.

רוזובסקי, מהליטיגטורים הוותיקים, הבולטים והמוערכים בארץ, מייצג תאגידים, בנקים, בתי השקעות ובכירי משק. בין לקוחותיו: בנק לאומי, קרן אייפקס, פסגות, פלאפון, בזק, תנובה, גולן טלקום, סמל"ת, פז, דיסקונט ועוד.

כאמור, רוזובסקי עומד בשנתיים האחרונות בראש צוות ההגנה של אולמרט בפרשת טלנסקי וכן הוביל את השגת הסדר הטיעון לראש הממשלה לשעבר בפרשת שיבוש הליכי המשפט.

רוזובסקי וצוותו הובילו לפני כשנתיים את המהלך המשפטי שעלה לנוחי דנקנר בשליטה באי.די.בי, כשייצגו את נציגות אג"ח אי.די.בי פתוח; וכמו כן ייצג את דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו בעניין מסמך הרפז, אשר הסתיים לאחרונה ללא הגשת כתבי אישום.

בשני הסבבים האחרונים של מינוי שופטים לבית המשפט העליון, רוזובסקי היה עורך הדין הפרטי היחיד שנכלל בין המועמדים (בסיבוב הראשון הוא הומלץ על-ידי הנשיאה לשעבר דורית ביניש, ובסיבוב השני הומלץ על-ידי שרת המשפטים לשעבר ציפי לבני).

אל רוזובסקי מצטרפים השותפים: ערן שמעוני, אורן גרוס, אלי בורשטיין, סיון רמות, ליויאן סגל, מור פינגרר, אמירה אמרה ונטע ארבל.

משרד עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות' נחשב לפירמת עורכי הדין הבינלאומית המובילה בישראל, והוא מייצג לקוחות מובילים מהקהילה העסקית המקומית והבינלאומית.

משרד מיתר מעניק ללקוחותיו ייצוג משפטי כולל (One stop Shop) במגוון תחומים מסחריים ועסקיים, בהם מיזוגים ורכישות, ליטיגציה עסקית ומסחרית, היי-טק, שוק ההון המקומי והבינלאומי, תקשורת, פיננסים ונגזרים, אנרגיה ותשתיות, משפט מינהלי, נדל"ן, הגבלים עסקיים, מיסוי ועוד.

בשנים 2013, 2014 ו-2015 הוביל המשרד את המספר הגדול של עסקאות (אקזיט) בתחום ההיי-טק בישראל, וזאת על-פי דוח IVC, וכן הוביל חלק ניכר מעסקאות ה-M&A המשמעותיות במשק.

קבוצת הליטיגציה במשרד מיתר מונה כ-75 עורכי דין, מתוכם 22 שותפים, ונחשבת כבר כיום למובילה בישראל. בעקבות המיזוג צפויה קבוצת הליטיגציה במשרד, בהובלתם של לשם, רוזובסקי ונדב ויסמן, לגדול לכ-95 עורכי דין, והיא תהיה הגדולה והמובילה בתחומה בישראל. 

עו"ד איל רוזובסקי אמר היום: "אני שמח להצטרף למשרד מיתר ובמיוחד שמח על ההזדמנות לעבוד עם עורכי הדין רלי לשם ונדב ויסמן, אותם אני מעריך ומוקיר. משרד עורכי הדין צלרמאיר פילוסוף היה לי בית, ואולם השינויים שהתרחשו לאחרונה הובילו אותי למסקנה שמתחייב שינוי גם עבורי ועבור הצוות שלי.

"אני מודה למיקי צלרמאיר ולאבי פילוסוף, חברי ושותפיי הוותיקים, על עשור של עבודה משותפת. ההחלטה לעזוב לא הייתה קלה עבורי ועבור עורכי הדין שבחרו להצטרף אליי, ואולם אני משוכנע כי מהלך זה הוא הנכון ביותר עבורנו, וביחד נמשיך להוביל ולהצליח גם בעתיד". 

עו"ד רלי לשם, ראש מחלקת הליטיגציה במשרד מיתר, בירך היום על הצטרפותם של רוזובסקי ואנשיו. "אנו שמחים על שעו"ד רוזובסקי, אחד מעורכי הדין הבולטים והמוכשרים בישראל בתחום הליטיגציה, בחר להצטרף למשרדנו. איל מייצג בשנים האחרונות, בהצלחה רבה, אישים וגופים בולטים במשפטים מרכזיים ומהדרמטיים ביותר שהתקיימו בישראל. איל זוכה להערכה מקצועית רחבה בקהילה המשפטית בישראל, והיה מועמד לכהונת שופט בבית המשפט העליון".

"אנו משוכנעים כי הצטרפותו של רוזובסקי למשרד מיתר היא חיזוק משמעותי ומכפיל כוח, שיאפשר למשרדנו להמשיך לצמוח ולהעניק ללקוחותינו שירות מקצועי מקיף ברמה הגבוהה ביותר", אמר לשם.

לשם הזכיר כי רוזובסקי היה המתמחה שלו במשרד צדוק לפני כ-30 שנה, וכי מדובר בסגירת מעגל מבחינת השניים. "אני מכיר את איל מזה שנים רבות ומשוכנע שהוא וצוותו ימצאו במשרד מיתר בית ואכסנייה מקצועית מהמדרגה הראשונה", אמר.

- אתם גם ככה מחלקת ליטיגציה גדולה מאוד. כמה גדולים צריך להיות?

לשם: "אני חושב שאין חוזק אבסולוטי וכל דבר אפשר לחזק עוד. משרד מיתר התחזק מאוד משמעותית בשנים האחרונות ויצר לעצמו מעמד מאוד מכובד, בין היתר במיזוג עם משרד קנטור, אלחנני ודליה טל, ובהצטרפות של עורכי הדין אלון סהר ואלדר בן-רובי שהגיעו ממשרד הרצוג, פוקס נאמן. המהלך הנוכחי הוא מבחינתנו חיזוק משמעותי נוסף של העוצמה והיכולות של הפירמה". 

- איך נרקם המהלך ביניכם לבין רוזובסקי?

"זה היה משא-ומתן קצר מאוד בסדר גודל של פחות משבועיים. זה מסוג המהלכים שנראים כל-כך נכונים וטבעיים, שלא נדרשו התלבטויות. כאמור, איל היה המתמחה שלי במשרד צדוק, והעלייה המטאורית שלו בשמי הליטיגציה בארץ מדברת בעד עצמה. הוא מקצוען בפני עצמו, והמקצוענות שלו מתחברת עם המקצוענות שלנו. כמות התיקים והמורכבות של התיקים שמנוהלים היום מצריכה צוות ליטיגציה גדול מאוד, כדי לתת מענה מהיר לעניינים שמתעוררים ומגיעים אלינו".

- המהלך בעצם מחסל את משרד צלרמאיר, לאחר שגם דוני טולידאנו עזב את הפירמה לפני שבועיים. אין סנטימנטים בין פירמות עורכי הדין?

"אנחנו לא 'חטפנו' את איל רוזובסקי. במצב שנוצר לאחר עזיבת דוני טולידאנו, העובדה שאיל יחפש את דרכו המקצועית בדרך חדשה כבר הייתה כתובה על הקיר. אני חושב שמיתר הוא היום אכסנייה נפלאה ומובילה בשוק עריכת הדין בארץ, ואף אחד לא צריך להרים גבה כששומעים שמישהו מצטרף למשרד מיתר".

- שניכם מנהלי מחלקות ליטיגציה. לא תהיה לכם בעיה לעבוד ביחד?

"אין לי שום ספק ביכולת שלנו לעבוד בצורה משותפת. משרד מיתר בסופו של דבר לא פועל עם תארים רשמיים ועם מערכות של סמכויות פורמליות. עד היום הגענו לאן שהגענו בדרך של ניהול פונקציונלי ושל שיתוף-פעולה מלא בין השותפים, כך שאני לא צופה חיכוכים או זעזועים בעקבות ההצטרפות. אין לנו שותפים שהם בוסים של שותפים אחרים.

"העובדה שאיל היה מתמחה שלי לפני 30 שנה לא תשפיע בשום דרך לא טובה על מערכת היחסים בינינו. איל מגיע אלינו עם המעמד והמוניטין והיכולות שלו, שהשוק מכיר היטב. אתה יודע, לא לעתים קרובות מתרגשים במקצוע שלנו, אבל מהמהלך הזה אני מתרגש. זהו מהלך של win-win ושל כוח משותף". 

"אין ספק שהעזיבות קשורות להתחשבנות הכספית בין השותפים"

העזיבה ההמונית של שתי המחלקות ממשרד צלרמאיר פילוסוף - מחלקת הליטיגציה בראשות איל רוזובסקי שהצטרפה למשרד מיתר; וזו מלפני כשבועיים, של מחלקת המיזוגים והרכישות של המשרד בראשות עו"ד דוני טולידאנו, שהצטרפה למשרד ארדינסט בן-נתן ושות' - אינן העזיבות היחידות שעליהן שמענו לאחרונה במשרדים הגדולים.

גם עו"ד ג'וני פינקלשטיין ועימו מחלקת המימון של משרד תדמור-יובל לוי ושות' עברו לשורותיו של ארדינסט. תדמור, בתורו, קלט את עו"ד אלון זיו, שותף במשרד הרצוג פוקס נאמן, להובלת מחלקת המימון, ומימון הפרויקטים במשרד; ולכך ניתן לצרף את עזיבתו של עו"ד ברוך כצמן, לשעבר שותף ליטיגציה בכיר בהרצוג פוקס נאמן, שיצא לדרך עצמאית, בין היתר, בעולם הבוררויות; וכן את עו"ד עטיר יפה, לשעבר שותף בכיר בתחום ההיי-טק בפישר-בכר-חן, שעבר למשרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ, יחד עם עורכות הדין יעל שמעון-מני וקרן שמואלי. ינואר 2016, כך זה נראה, ייזכר כעונת הנדידה של עורכי הדין במשרדים הגדולים בישראל.

לעו"ד מוריאל מטלון, השותף המנהל במשרד גורניצקי ושות', יש הסבר לשאלה המתבקשת - למה דווקא עכשיו? "זה כמעט טבעי שעזיבות כאלה יתרחשו בדצמבר-ינואר. סוף השנה ותחילת השנה החדשה זו תקופה שבה נעים הכיסאות, ואין צל של ספק שזה שייך לסיכום השנה במשרדים ולחשבון הכספי בין השותפים. באמצע השנה, גם אם אחד מהשותפים מבקש לעזוב, זה מצריך התחשבנות שהיא מסובכת, ולכן, טבעי שאותו שותף יחכה לסוף השנה. שים לב שבין אפריל לבין ספטמבר כמעט ולא רואים עזיבה של שותפים ממשרדים".

לדברי מטלון, גורם נוסף לנדידת עורכי הדין הבכירים, נוגע לתרבות הארגונית. "יש משרדים שבהם התרבות הארגונית היא של צמיחה מבפנים, חיבוק של השותפים, מתן התחושה שמדובר בבית, בפלטפורמה להתקדם בתוכה - ויש משרדים שבהם אתה רואה תנועה של מחלקות שלמות פנימה והחוצה".

- עם כל ההערכה לתפיסת "הצמיחה האורגנית", הרי אם תבוא הצעת מיזוג מפתה מספיק שתכלול קליטת מחלקה שלמה ממשרד מתחרה - אולי גם אתם תתפתו.

"קודם כל, נכון. מאז שחרב בית המקדש, ידוע למי ניתנה הנבואה. ובכל זאת, יש תפיסה שהיא אמריקאית במקור, המקובלת בפירמות הגדולות בארצות-הברית, שם נפוצה מאוד התופעה של מחלקה שלמה שקמה ועוזבת משרד. לגבי משרד צלרמאיר פילוסוף, זה די מצער מבחינת המשרד, אבל צריך לזכור שרוזובסקי הגיע למשרד, באופן דומה, יחד עם קבוצה שעברה ממשרד צדוק, לפני כמה שנים.

"מדובר באנשים, שיש להם יכולות וגם אגו - וטוב שכך, אי-אפשר להגיד שהתופעה היא שלילית ברמתו של האדם הספציפי. מבחינת הארגון, כמובן שהארגון רוצה להבטיח שאנשים יישארו בבית. זה מחייב משרדים כמונו, לוודא שאנחנו עושים מה שצריך כדי לשמור על האנשים שלנו".

- אז אני מבין שאפשר לבשר לעובדי גורניצקי על בונוסים שמנים במיוחד השנה ועל העלאות ניכרות בשכר?

"אתה יכול לבשר לעובדים שתפיסת העולם שרואה בהון האנושי את המשאב הכי חשוב תמשיך, וביתר שאת".

מהמשרד ה-30 בגודלו בישראל נותר ענן אבק

המחלוקות בין השותפים המנהלים במשרד צלרמאיר-פילוסוף לא התחילו אתמול, ולמעשה היו לסוד גלוי במשרדי עורכי הדין הגדולים. ב-3-4 השנים האחרונות התנהלו כמה וכמה משאים-ומתנים בין חלק מהשותפים לבין משרדי עורכי דין בולטים אחרים, במטרה למזג את פעילות המשרד או לפחות חלק ממנה במשרד גדול אחר.

זוהי, ככל הנראה, הסיבה שעזיבת עו"ד דוני טולידאנו יחד עם מחלקתו למשרד ארדינסט בן-נתן נתנה את האות לעזיבה הנוספת שעליה למדנו היום, שהביאה לקריסתו הכמעט מוחלטת של המשרד.

מנתוני "גלובס DUN'S 100" עולה כי מספר עורכי הדין במשרד צלרמאיר נכון לנקודת הזמן של לפני שנה בדיוק עמד על 45 עורכי דין. מכאן שעזיבת שתי הקבוצות - זו שעזבה למשרד ארדינסט וזו שעזבה למשרד מיתר - מותירה מספר מצומצם, אולי אפילו חד-ספרתי, של עורכי דין במשרד צלרמאיר, כאשר כאמור מתנהל עם אותם "פליטים" משא-ומתן כדי שגם הם יצטרפו למשרד מיתר.

כך, תוך שבועיים בלבד, קרס לו באחת משרד עורכי הדין שהיה מדורג במקום ה-30 מבחינת גודלו בישראל, ושני השותפים הוותיקים, מיקי צלרמאיר ואבי פילוסוף, נותרו בתוך ענן גדול של אבק. 

עוד כתבות

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס ח'ליל אל-חיה קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● "לעובדים היה קשה לתפקד דווקא כשהבינה המלאכותית התפוצצה"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין