גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זאבי מציע לרכוש השליטה ברבוע כחול בחצי מיליארד ש'

גד זאבי, שהפך בחודשים האחרונים למשקיע נזיל ביותר, מציע להזרים מיידית 250 מיליון שקל לאלון רבוע כחול, ולבצע הזרמה נוספת באותו הסכום שנה אחת לאחר מכן, כשבתמורה יוקצו לו 85% ממניות החברה

גד זאבי / צילום: שלומי יוסף
גד זאבי / צילום: שלומי יוסף

התפתחות מפתיעה בסאגת חברת ההחזקות אלון רבוע כחול . איש העסקים גד זאבי, שזכה לאחרונה בתביעת ענק מול הבנקים, העביר אתמול (ד') הצעה רשמית ומפורטת לרכישת השליטה באלון רבוע כחול, באמצעות הזרמת הון של כחצי מיליארד שקל ישירות לקופת החברה, תמורת הקצאה של כ-85% ממניותיה.

ל"גלובס" נודע כי ההצעה הועברה אתמול לידי יו"ר אלון רבוע כחול, אביגדור קפלן, והוא העבירה בשעות הערב לידי נאמני האג"ח של החברה, לאחר סיום אסיפת מחזיקי באג"ח שהתקיימה אחר-הצהריים.

לפי ההצעה שהעביר זאבי לקפלן, הוא מציע להזרים מיידית 250 מיליון שקל לאלון רבוע כחול, ולבצע הזרמה נוספת באותו הסכום שנה אחת לאחר מכן, כאשר שווי השוק של החברה לפני ההשקעה ייקבע לפי השווי הממוצע שלפיו היא נסחרה בבורסה במהלך חודש ינואר. מדובר על שווי של כ-80 מיליון שקל.

זאבי הפך בחודשים האחרונים למשקיע נזיל ביותר, לאחר שקיבל מהבנקים יותר מ-260 מיליון שקל בגין זכייתו בתביעה שהגיש נגדם. התביעה נגעה לגביית ריבית פיגורים מופרזת על ההלוואה שהעניקו בעבר לזאבי לצורך רכישת השליטה בחברת בזק.

במכתב שהועבר לקפלן, זאבי מתחייב גם לרכוש מידי קבוצת אלון חלק ממניות השליטה (72.7%) הנוכחיות, במטרה לשכנע את בעלי השליטה בה, שרגא בירן, דודי ויסמן והקיבוצים, להסכים להצעתו.

כמו כן עשוי זאבי בעתיד גם לשקול הגשה של הצעת רכש מלאה ליתרת מניות החברה, במטרה להפוך לבעלים יחיד שלה ולמחוק את מניותיה מהמסחר בבורסה.

זריקת מזומנים עצומה לחברה

לאלון רבוע כחול יש קופת מזומנים ריקה כמעט לחלוטין, בעוד שהיקף התחייבויותיה הוא כ-1.3 מיליארד שקל. מתוך סכום זה חייבת החברה כ-520 מיליון שקל לבנקים ועוד כ-380 מיליון שקל למחזיקי האג"ח מסדרה ג'.

עבור מחזיקי האג"ח, משמעות הצעת זאבי היא מתן זריקת מזומנים עצומה לחברה, שתגדיל מהותית את הסבירות ליכולתה לעמוד בתשלום חובותיה במועדם.

אלון רבוע כחול מחזיקה ב-54% ממניות חברת רבוע כחול נדל"ן בשווי שוק של 800 מיליון שקל, ב-63% ממניות חברת תחנות הדלק דור-אלון בשווי של 330 מיליון שקל וב-78% ממניות רשת נעמן בשווי של 30 מיליון שקל.

נוסף על כך החזיקה עד כה אלון רבוע כחול גם ברשת הקמעונות מגה, שנכנסה לאחרונה להקפאת הליכים, ומונה לה נאמן. מגה עברה הסדר חוב בקיץ האחרון, שבמסגרתו היא זכתה להזרמות ענק מצד אלון רבוע כחול, שגם נטלה על עצמה חלק נכבד מחובות מגה, ובשל כך נקלעה בעצמה לקשיים חמורים.

הצעתו של זאבי הוגשה ליו"ר אלון רבוע כחול, אביגדור קפלן, לאחר שבשבוע שעבר חתמה חברת גינדי החזקות על עסקה לרכישת מניות השליטה (72.7%) באלון רבוע כחול מידי קבוצת אלון ובתמורה ל-115 מיליון שקל.

עם זאת, גינדי החזקות התנתה את השלמת העסקה בחתימה של אלון רבוע כחול בתוך 10 ימים על הסדר חוב עם הבנקים ומחזיקי האג"ח, שעל-פיו תידחה 94% מקרן החוב עד נובמבר 2020 (היתרה תיפרע קודם לכן) תמורת תשלום ריבית של כ-6% בשנה.

"לא דוממנו אף תהליך"

בתחילת השבוע נפגשו נציגי גינדי החזקות עם נציגות מחזיקי איגרות החוב ועם נאמני הסדרה, וכיממה לאחר הפגישה אותתו כי יסכימו להזרים לחברה 100-200 מיליון שקל, אם יסכימו הנושים לחתום על הסדר החוב.

בתגובה להסכם מכירת השליטה לגינדי החזקות, כונסה אתמול בתל-אביב אסיפה של מחזיקי האג"ח של אלון רבוע כחול, שעל הפרק בה עמדו דיון במכירת השליטה והשלכותיה, דיון בהעמדת האג"ח לפירעון מיידי ודיון בהסמכת הנאמן לנקוט הליכים משפטיים נגד החברה.

את האסיפה פתח אביגדור קפלן, שמשמש הן כיו"ר אלון רבוע כחול והן כמנכ"ל החברה-האם, קבוצת אלון. קפלן סקר את פעילות החברה בחודשים האחרונים, ובין השאר ציין כי "בנובמבר הסכמנו למתווה לארגון מחדש של החוב הפיננסי של אלון רבוע כחול בהיקף של כ-900 מיליון שקל, שהתבסס על המימוש של דור-אלון. פתחנו חדר מידע והיו לא מעט מתעניינים, אבל הצעה רשמית טרם הגיעה.

"בהמשך נפגשנו אתכם המחזיקים ועם הבנקים להשלים את המתווה, ואז באמצע ינואר הגיעה לנו הצעה של ביג ומגה אור לרכוש את רבוע כחול נדל"ן. ומאז התחיל הסיפור סביב רבוע כחול נדל"ן. 3 ימים אחר-כך רשת מגה נכנסה להקפאת הליכים, וקיבלנו עוד הצעות לרבוע כחול נדל"ן. גם כאן פתחנו חדר מידע, והוא פועל, והתהליך הזה נמשך. ההצעות שהגיעו בהמשך היו יותר טובות מהראשונות, וכולן נבחנות בצורה קורקטית. אבל אין הצעות רשמיות ומחייבות אלא רק מכתבי כוונות. חשוב להבהיר כי התהליך הזה נמשך ולא הופסק לרגע.

"ביום חמישי שעבר הגיעה הצעה מגינדי החזקות לקנות את רבוע כחול כולה. ההצעה הגיעה לקבוצה האם, והיה דיון מרתוני בנושא, ובסיומו נחתמה עסקה, ואחד התנאים הוא להגיע להסדר חוב אתכם ועם הבנקים. התקיימו מגעים עם הבנקים ועם הנציגים שלכם, ודובר על הזרמת מזומנים בסכומים משמעותיים לחברה. הבנקים נוטים לתת לגינדי החזקות להגיש הצעה מפורטת, ובכוונת החברה להגיש אותה ביומיים הקרובים".

קפלן ניסה לשכנע את המחזיקים להמתין מספר ימים עם החלטתם, ולהעניק לגינדי החזקות את הזמן ללמוד את החברה, לפני שיכריזו רשמית כמה כסף בכוונתם להזרים לקופתה.

"לא דוממנו אף תהליך. לא את מכירת דור-אלון ולא את מכירת רבוע כחול נדל"ן. בסופו של דבר הנקודה המיטבית מנקודת המבט של הנושים היא שתכריע מה שיהיה".

גם עו"ד שיראל גוטמן-עמירה, היועצת משפטית של אלון רבוע כחול, הבהירה כי חדרי המידע שנפתחו למכירת דור-אלון ורבוע כחול נדל"ן פועלים ללא הפסקה, וכי את התהליך מובילים הדירקטורים החיצוניים והבלתי תלויים של אלון רבוע כחול. "ההחלטה למכור את מניות השליטה הייתה של דירקטוריון קבוצת אלון ולא של אלון רבוע כחול", היא הדגישה.

עו"ד גוטמן-עמירה, לשעבר ראש מחלקת תאגידים ברשות ניירות ערך וכיום שותפה במשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות', הדגישה בפני המחזיקים כי "אתם קיבלתם אופציה. ברצותכם העסקה עם גינדי תאושר, אבל אם תתנגדו, היא לא תאושר. אני מניחה שאם גינדי יביאו לכם הצעה של הזרמת סכום כסף משמעותי לתוך החברה, אז צריך לבחון אותה ברצינות אל מול האפשרות של שליחת אלון רבוע כחול לפירוק, כאשר לא בטוח שמכירת הנכסים תספיק להחזר מלוא החוב".

"השמדת הערך הכי מהירה"

אלא שמחזיקי האג"ח התקשו לקבל את הדברים. בוריס שניידמן מחברת מגדל שוקי הון, שמחזיקה באג"ח בערך נקוב של 37 מיליון שקל (כ-10% מהסדרה), אמר בתגובה כי "רק לפני 8 חודשים הייתם חברה עם הון כלכלי של 800 מיליון שקל. עמדתם אז והסברתם לנו למה צריך להזרים הון למגה, ועכשיו אתם באים ומסבירים לנו למה כדאי לנו לשמוע את גינדי. למה שבכלל נקשיב לכם?"

מחזיק אחר טען בפני היו"ר קפלן כי "על פניו העסקה שמציעה גינדי היא רעה מאוד מול החלופה של מכירת הנכס למטה (רבוע כחול נדל"ן, ע'כ'). מצד שני, אנחנו רואים הנהלה שהשמידה ערך עצום בתוך חודשים, ואז אנחנו הנושים נדרשים להמשיך ולהאמין בה. אז במצב הנוכחי אני אעדיף לקבל מה שאפשר מהנכסים הקיימים וזהו".

צורי לביא, עורך דין נוסף מטעם החברה, ניסה גם הוא לשכנע את המחזיקים בכדאיות מתן פסק-הזמן לגינדי החזקות. "הנושים הפיננסיים יודעים שלא תהיה שום התקדמות במתווה ללא אישורם, והם מעודכנים על בסיס קבוע. צריך לתת למהלך להתמצות. עברו בסך-הכול 3 ימי עבודה. אם הבעלים ימכור מניות מלמעלה, החברה לא יכולה לעשות כלום, אבל החברה עדיין מחויבת לנושיה, וכל עוד נדרשת הסכמתכם להסכם המכירה למשקיע, אז הכדור בידיים שלכם. כל שאני אומר זה לקחת את הזמן ולמצות את המהלך, לפני שתחליטו אם ללכת עליו".

עם זאת, מחזיקי האג"ח שהשתתפו באסיפה חזרו וטענו מול קפלן כי בקיץ הוא הבטיח להם שמגה תחזור להיות חברה של מיליארדים, ככה שכעת האמון ביכולת ההנהלה להוציא אל הפועל את תוכניותיה אינו קיים.

"הייתה פה השמדת הערך הכי מהירה בהיסטוריה של שוק ההון המקומי, לפחות בשנים האחרונות. ההשקעה במגה השמידה 800 מיליון שקל בתוך חודשים בודדים", אמר אחד המחזיקים.

גינדי החזקות נמצאת בבעלות חמשת ילדיו של הקבלן הוותיק יגאל גינדי: ליטל, אבי, גיא, רועי, ומנחם גינדי. החמישה גם מנהלים בפועל את החברה, אולם אתמול הם בחרו שלא להופיע בפני המחזיקים באסיפה, ייתכן שעל בסיס ההנחה כי הם אינם צד למגעים בין החברה לנושים על השלמת הסדר החוב.

בהמשך, עזבו נציגי החברה את האסיפה, והמחזיקים נותרו לקיים דיון עצמאי במדיניות שברצונם לנקוט. בתום דיון סוער נקבע שלא להעניק את פסק-הזמן המבוקש למגעים עם גינדי החזקות. במקום זה הוחלט כי ביום ראשון הקרוב יפרסם נאמן האג"ח כתב הצבעה למחזיקים, ובו הצעה להעניק לחברה שבועיים להשגת הסכם למכירת רבוע כחול נדל"ן לכל המרבה במחיר, בעוד שאם הסכם כזה לא יושג, יפנה נאמן האג"ח לבית המשפט בבקשה למנות בעל תפקיד מטעמו לצורך מכירת נכסי החברה והשגת התמורה המקסימלית עבור הנושים.

יש לציין כי בשבועיים האחרונים הוצע לקפלן למכור את השליטה (53.9%) ברבוע כחול נדל"ן לפי שווי חברה של 1.7-1.8 מיליארד שקל (ההצעה הגבוהה ביותר הוגשה בידי גינדי החזקות עצמה), אולם גם המחזיקים מודעים לאפשרות שמכירה באמצעות נציג בית המשפט עלולה להביא עמה תמורה נמוכה יותר עבור מניות אלה, כמו גם עבור יתר הנכסים שיימכרו.

עם זאת, לאור ההצעה החדשה של זאבי, והאפשרות שבעקבותיה יגיעו הצעות נוספות לרכישת השליטה באלון רבוע כחול, עשויים המחזיקים לחזור ולדון בהתפתחויות החדשות כבר בימים הקרובים.

שנת הקאמבק של גד זאבי

סביר להניח כי 2015 הייתה אחת מהשנים שאותן ירצה גד זאבי שלא לשכוח לעולם, וזאת בזכות רצף של זכיות בהחלטות בתי משפט שנגעו לענייניו והפכו לסאגות של ממש בשל הימשכותן שנמתחה על פני שנים ארוכות.

במה שנודע כפרשת בזק, עמד זאבי בפני אישום פלילי חמור של קבלת דבר במירמה, וזוכה זיכוי מלא ומוחלט לצד יתר הנאשמים בפרשה, מיכאל צ'רנוי, זאב רום ועו"ד מיכאל קומיסר.

ההאשמות סביב זאבי ועמיתיו סבבו סביב הסתרת חלקו של צ'רנוי לכאורה ממשרד התקשורת ומהבנקים בעסקת רכישת מניות בזק, שמימנו את העסקה. בית המשפט החליט לדחות את ההאשמות האמורות, וזאת 16 שנה לאחר שבוצעה העסקה.

במסגרת הרכישה לווה זאבי כ-630 מיליון דולר משבעה בנקים, ובחודשים האחרונים החליט בית המשפט העליון לחייב את הבנקים להשיב לחברות של זאבי ריבית פיגורים שגבו על חובותיו, בהיקף של יותר מ-260 מיליון שקל.

זאבי, יליד קיבוץ מסדה ובוגר לימודי אווירונאוטיקה בטכניון, עשה חיל בעת שביצע עבודות תשתית בסיני אחרי מלחמת ששת הימים.

בשנות ה-70 הוא עבר לקניה, וקבע את מושבו בניירובי. שם, ככל הידוע, שגשגו עסקיו.

הוא חזר לישראל בשלהי שנות ה-90, עטור בהילה של איש עסקים בינלאומי המחזיק "בחצי קניה" ובפעילות בינלאומית ענפה, בעיקר בתחומי האנרגיה.

בשנים הבאות ניסה זאבי לרכוש כאן כמעט מכל הבא ליד, רכישות שנפלו לרוב עוד בשלב המשא-ומתן (מה שהקנה לו כותרות בנוסח "זאבי זאבי").

רוב העסקים שזאבי כן הצליח לרכוש - כלל סחר, מניות בזק, בית"ר ירושלים או חברת התעופה הבולגרית - הסבו לו שיברון לב וכיס, והוא נאלץ לוותר עליהם בסופו של דבר, בדרך-כלל לטובת הגורמים שמימנו את הרכישות.

קבוצת אלון

עוד כתבות

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דיקלה כהן שיינפלד, ראשת הסגל של נשיא המדינה / צילום: קובי גדעון, לע''מ

מהילדות בבית שמש והלימודים בפנימייה דתית, לפגישות עם הנשיא ביידן

אחרי אחד הנאומים של יצחק הרצוג, אי שם ב־2010, ניגשה אליו דיקלה כהן שיינפלד  וביקשה להתנדב אצלו ● גם היא לא האמינה ששנים אחר כך היא תקבל שיחת טלפון שתהפוך אותה לראשת הסגל של נשיא המדינה:"ברגעים היסטוריים, אני שואלת את עצמי איך הצלחתי להגיע לזה. בפעם הראשונה שלי בבית הלבן, הייתי צריכה לסגור פה פעור"

נהר הסיין בפריז / צילום: ap, Pavel Golovkin

הישג נועז באולימפיאדת פריז: הפיכת נהר הסיין לבטוח לשחייה

במשך עשורים לא הצליחה פריז לנקות את נהר הסיין, שמזוהם ממי ביוב ● לקראת האולימפיאדה, שתכלול שחייה ושיט בנהר, היא מוכרחה לעשות זאת ● אבל לא כולם מאמינים שזה אפשרי, "צריך תוכנית אחרת", אומרת האלופה האולימפית בשחייה במים פתוחים

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד