גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גיים אובר? תור הזהב של יצרניות הקונסולות ומפתחות המשחקים

למרות שרבים צפו כי קונסולות כמו Xbox ופלייסטיישן עומדות בפני "סוף המשחק" שלהן, החברות בתחום מפריכות את הנבואות ■ מניות חברות התחום זינקו ביותר מ-100% ב-3 שנים, ומתחילת 2015 תפח שווי השוק שלהן ב-20 מיליארד דולר

קונסולות משחקים ודמויות משחק של היצרניות הבולטות מיקרוסופט / צילום: רויטרס
קונסולות משחקים ודמויות משחק של היצרניות הבולטות מיקרוסופט / צילום: רויטרס

כשמיקרוסופט השיקה את קונסולת המשחקים Xbox 360 בשנת 2005, חלשה נוקיה על קרוב לשליש משוק מכשירי הטלפון הניידים, והחידוש האחרון היה מכשיר עם מצלמה חזיתית.

8 שנים לאחר מכן, כשהושקה הגרסה הבאה של ה-Xbox, כבר שחררה אפל לשוק 7 דורות של אייפון ו-5 דורות של אייפד, ונוקיה בדיוק השלימה את מכירת יחידת הטלפונים הניידים המקרטעת שלה למיקרוסופט.בעולם הטכנולוגיה מהיר-השינויים, הניחו רבים שקונסולות כמו Xbox והפלייסטיישן של סוני - וגם החברות שמפתחות עבורן משחקים - ימצאו את עצמן בקרוב ב"סוף המשחק".

אולם כעת, עם פתיחתה של עונת הדוחות בוול סטריט, שוררת אופטימיות לגבי עתיד המגזר גם בקרב חלק מאנשי המגזר עצמו, וגם מצד חלק מהאנליסטים המכסים אותו. ראש חטיבת המשחקים של סוני וכמה אנליסטים צופים "תור זהב" ליצרניות המשחקים ולחברות המפתחות עבורן משחקים. אחת הסיבות להתלהבות שלהם היא שמניותיהן של מפתחות המשחקים זינקו ביותר מ-100% ב-3 השנים החולפות, ומתחילת 2015 תפח שווי השוק שלהן ב-20 מיליארד דולר.

מניותיהן של 4 מפתחות המשחקים הגדולות ביותר במערב - Actvision Blizzard ,Electronic Arts, Ubisoft ו-Take-Two - נסקו ב-18%-70% מתחילת 2015. באותה התקופה נרשמו ירידות גם במדד הנאסד"ק וגם במדד S&P 500 הרחב יותר.

ביפן נרשמה עלייה של 13%-55% במניותיהן של 4 החברות המתמקדות במשחקי קונסולה - Square Enix, Capcom, Konami ו-Koei-Tecmo - במקביל לירידה של 4.5% במדד ניקיי 225 מתחילת השנה. נינטנדו מפתחת משחקים לקונסולות של עצמה, וה-Wii U שלה רשם ביצועים כושלים בהשוואה ל-PS4 ול-Xbox One, אך למרות הקשיים אפילו מניית נינטנדו ניתרה ב-20% מתחילת 2015.

מפתחות המשחקים הגדולות מחקות את התנהלותם של ששת אולפני הסרטים הגדולים ביותר בהוליווד, ומתמקדות במספר קטן של להיטים בעלי תקציב גדול, שאותם הן מנצלות כדי להשיג דומיננטיות שוק בקנה מידה דומה. הן אף זוכות לביקורת דומה שנמתחת עליהן בשל תלותן המופרזת בסדרות המשך. לדברי חברת מחקר השווקים NPD Group, עשר חברות בלבד רושמות קרוב ל-90% מסך המכירות של משחקי הווידאו הפיזיים בארה"ב, ו-4 מפתחות משחקי הווידאו הגדולות במערב אחראיות ליותר ממחצית סך המכירות בעולם.

לדברי דאג קרויז, אנליסט בכיר ב-Cowen and Company, "אנשים שחשבו שהחברות האלה יוחלפו, היו ככל הנראה אנשים לא שיחקו מעולם במשחקי וידאו".

"אנשים מתמקדים יותר מדי בחומרה - זה עסק של תוכן, לא של טכנולוגיה", ממשיך קרויז. "אתה לא יכול לשים את Grand Theft Auto V באייפון. זו לא אותה החוויה. אנשים נהגו להתייחס למפתחות כאל חברות תוכנה, אבל הם צריכים היו להתייחס אליהן כאל חברות טלוויזיה וסרטים".

מומנטום חזק לקונסולה

גישה חיובית זו עומדת בסתירה לשנים של אזהרות וחששות שהתעשייה נכנסה לתקופת דעיכה לצמיתות, לנוכח הצמיחה המהירה בשוק משחקי המובייל. מספר מפתחות המשחקים שמסוגלות לפתח משחקי AAA - משחקים בעלי ערכי ההפקה והתקציבים הגבוהים ביותר - התכווץ משיא של 80 לשפל של 10-15, לדברי יושיו אוסקי, נשיא IDG Consulting, חברת ייעוץ שמתמחה בתעשיית המשחקים.

מפתחות משחקי וידאו מנוסות, כגון THQ ו-Midway, יוצרת סדרת Mortal Combat ומפתחת משחקי הווידאו הרביעית בגודלה במונחי מכירות בשנת 2000, קרסו עקב הירידה במכירות. חברות אחרות עברו להתמקד במשחקי נייד קטנים יותר.

אלאן מרטינז הוא סמנכ"ל הכספים של Ubisoft, חברת משחקי וידאו שפועלת מפריס, ושזוכה לחיזוריה של קבוצת המדיה Vivendi, שהגדילה את החזקתה ב-Ubisoft ליותר מ-17% ודרשה לאחרונה מושב במועצת המנהלים. מרטינז אמר כי מרווחי הזמן הגדולים בין השקתן של קונסולות חדשות גורמים לתפוקה להיות "קצת לא טרייה", ומודה כי "לאנשים היו ספקות רציניים לגבי עתיד המשחקים הגדולים והיוקרתיים".

אך לאחר השקת PS4 ו-Xbox One בשנת 2013 התאוששו המכירות, ואלו גבוהות בכ-50% בהשוואה למחזור הקונסולות הקודם. סוני אף הצהירה לאחרונה כי הצלחת PS4 היא בין הגורמים שאפשרו לחברה לדווח על הרווח הנקי השנתי הראשון שלה זה 3 שנים.

במצגת לאנליסטים בסוף אפריל העריכה סוני כי המומנטום החזק של הקונסולה יימשך, והצלחתה מיתרגמת להכנסות גבוהות יותר עבור מפתחות משחקי הווידאו. ההכנסות ממכירת משחקי קונסולה בעולם כולו צפויות להגיע השנה ל-28 מיליארד דולר לראשונה מאז 2010, לדברי חברת השירותים הפיננסיים PwC.

"מ'פורד דגם T' ליגואר ומרצדס"

בעקבות הקונסולידציה בענף, נהנות החברות שנותרו בשוק מנתח גדול יותר של הכנסות אלה כשהטכנולוגיה החדשה מסייעת להן לשפר משמעותית את שולי הרווח. מכירת משחקים באמצעות הורדה ישירה לקונסולות של הלקוחות מאפשרת למפתחות המשחקים להימנע מתשלום נתח מההכנסה לקמעונאיות, ורבות מהן הקימו חטיבות חדשות לחלוטין כדי לעקוב אחר לקוחות ולהפיק כספים נוספים ממשחקים ישנים.

אנשי עסקים בולטים בתעשייה מתארים את מודל העסקים הישן שלהם כ"שגר ושכח": משחררים לשוק משחק, לקוח קונה מחסנית או דיסק, ומפתחות המשחקים מתקדמות הלאה לפיתוח המשחק הבא. כיום, לדברי מרטינז, "יש לנו ידע מדויק של מה וכיצד ועם מי משחקים הלקוחות, ויש לנו רקע הרבה יותר טוב לתקשר עמם".

בנוסף לתיקון בעיות לאחר ההשקה, מוכרות מפתחות המשחקים כמות גדלה והולכת של תכנים נוספים, כגון רמות קושי חדשות, דמויות משחק ועוד, שייצורם זול בהרבה מיצירת משחק חדש לחלוטין.

"עברנו מלהיות כמו פורד דגם T, שבו היה לכל המכוניות אותו הצבע, ללהיות כמו יגואר או מרצדס, שיכולות להציע אופציות נוספות ולעשות מהן הרבה יותר כסף מאשר על דגם הבסיס", אומר מרטינז.

מפתחות משחקי הווידאו אימצו שיטות מיקרו-תשלום מהמשחקים הניידים והחברתיים שבתחילה החשיבו לאיום על המודל העסקי שלהן. הן גם הרחיבו את פעילותן באופן ישיר לשווקים החדשים באמצעות משחקים משל עצמן לניידים. כך, Activision Blizzard, חברת משחקי הווידאו הגדולה ביותר בארה"ב, שילמה 5.9 מיליארד דולר תמורת King Digital, מפתחת Candy Crush, ובחודש שעבר מניית נינטנדו זינקה בתגובה להצלחה הלא-צפויה של היישום הנייד הראשון שלה.

אך המחיר הזול ששולם עבור מניית King Digital בהשתלטות עליה - 18 דולר - היה נמוך ב-20% ממחיר המניה של King בהנפקתה הראשונית לציבור ב-2014, וממחיש את אחד הגורמים שמושכים את המשקיעים חזרה לקונסולות המשחקים.

"קשה לבנות על גיימרים אקראיים"

בניגוד לחוסר הוודאות לגבי ההכנסות בשוק הנייד הלא-צפוי, הוודאות לגבי ההכנסות האמינות מזיכיונות AAA כגון Call of Duty ו-Assassin's Creed, וחסמי הכניסה הגבוהים לכל מתחרה פוטנציאלי, הופכים את מפתחות משחקי הווידאו הגדולות למושכות יותר בעיני המשקיעים.

משחקים ניידים זולים יותר לייצור, מה שמקל על מתחרים חדשים לצוץ בשוק ולהתמקד בעיקר בגיימרים "אקראיים", שאינם צפויים לגלות נאמנות לסדרה כלשהי.

ניל דושי, אנליסט ב-Mizuho, אומר כי "קשה מאוד לבנות עסק סביב גיימרים אקראיים. המון משקיעים נכוו מחברות כגון זינגה, בגלל שברגע שהגיימרים איבדו עניין, ההכנסות ושולי הרווח קרסו. אנשים חשו שהעסקים האלה אינם בני-קיימא בתור השקעה".

עם זאת, מציין דושי כי שוק הקונסולות "מתחיל להרגיש כמו שוק רווי", וכי Activision, EA ו-Ubisoft אכזבו כולן את המשקיעים בנתוני המכירות או ביעדי המכירה האחרונים שלהן. הצלחתן של PS4 ו-Xbox נבעה משוק ליבה של גיימרים מחויבים, ואוסקי מאמין כי יצרניות הקונסולות ומפתחות המשחקים יצטרכו בקרוב לספק מספר גדול יותר של מוצרים לשוק הרחב כדי לרשום צמיחה נוספת.

מרטינז מ-Ubisoft אומר כי עדיין קיימת יכולת צמיחה, וכי השווקים החדשים, כגון אמריקה הלטינית ומזרח אירופה, צומחים בשעה שהמכירות בשווקים בשלים כגון ארה"ב עדיין שרויות בקיפאון.

אם יפיקו מפתחות המשחקים הטובות ביותר תועלת מאימוץ שיטותיהם העסקיות של אולפני הסרטים בהוליווד, הן ימצאו את עצמן גם מול אותם האתגרים. ב-2015 הגיעו 54% מהכנסות EA מ-3 זיכיונות בלבד, בעוד ש-Take-Two תלויה עוד יותר בסדרת Grand Theft Auto. כך, שעיכובים בייצור וכמה כישלונות עלולים לגרום להן נזק רציני.

"מדובר בפעילות עסקית יצירתית, ואני לא מכיר אף מפתחת משחקים שלא דחתה השקת משחק מתישהו", מציין מרטינז. "חובבי המשחקים מאוד מנוסים ותובעניים, אז אנחנו צריכים לוודא שאנחנו מספקים את הסחורה".

זינגה - דגל אדום למפתחות משחקים ניידים

בשיא הצלחתה ב-2012, נאמד שוויה של חברת המשחקים החברתיים זינגה בסכום גדול פי שבעה משווי יריבתה האמריקאית Take-Two. כיום התהפכו היוצרות: שווי השוק של Take-Two גבוה ב-40% משל מפתחת FarmVille.

ההתמקדות במשחק FarmVille ממחישה את הבעיה הגדולה של זינגה - המשחק הידוע ביותר שלה כבר בן 7, והחברה מתקשה ליצור סיפור הצלחה בקנה מידה דומה. מניית זינגה איבדה 83% מערכה לעומת השיא שרשמה ב-2012 בעקבות ההנפקה הראשונית לציבור, ומאז 2010 היא לא דיווחה על רווח שנתי.

באותה התקופה לא נעלם פלח השוק של גיימרים אקראיים, וב-2019 הוא צפוי להניב הכנסות של יותר מ-22 מיליארד דולר, להערכת PwC. הבעיה היא שמעט מאוד חברות מסוגלות לשכפל את סיפורי הצלחה שלהן, ועקב כך נוקטים המשקיעים זהירות גוברת.

יושיו אוסקי, נשיא IDG Consulting, אומר כי "רק בגלל שהנייד צומח במהירות, זה לא אומר שקל יותר להצליח".

המשחקים הניידים הפופולריים ביותר מבוססים על מודל פרימיום (freemium), שבמסגרתו רק אחוז קטן של משתמשים משלמים כדי להאיץ את המשחק או לשדרג את היכולות. לפיכך צריכות מפתחות המשחקים להגיע למספר אדיר של משתמשים כדי לרשום רווחים. Supercell, הפועלת מהלסינקי, הצליחה באמצעות התמקדות במספר קטן של כותרים - Clash Royale, ששוחרר לשוק השנה, הוא המשחק הרביעי בלבד שפיתחה החברה - אך מספרם העצום של המשחקים הניידים מקשה על חברות רבות ללכוד את תשומת לב הגיימרים.

500 משחקים חדשים מוכנסים לחנויות יישומים מדי יום, ואנליסטים בגולדמן זאקס מעריכים כי המותגים המזוהים של מפתחות המשחקים יבליטו את כניסתן לשוק הנייד, ויספקו להן הזדמנות צמיחה נוספת, במקום לאיים על הכנסותיהן.

"בעבר היו אולי 80 מפתחות משחקים שיכלו ליצור משחק קונסולה AAA. היום יש 10-15", אומר אוסקי. "בנייד אתה מתחרה עם עשרות אלפי יריבים".

יצרניות משחקים-ווידיאו

 יצרניות משחקים-ווידיאו

עוד כתבות

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית