גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו באנדר ארמור לא חוששים מהתחרות מול מותגים גדולים"

בסוף השבוע השיקה יצרנית מוצרי הספורט האמריקאית אנדר ארמור חנות דגל ראשונה בארץ, בנמל ת"א ■ כריסטינה הו ורוני גינצבורג, מנהלות השיווק של החברה בשווקים החדשים ובישראל: "המוטו של החברה הוא: עוד לא יצאנו עם המוצר הסופי שלנו"

כריסטינה הו (מימין) ורוני גינצבורג / צילום: טל שחר
כריסטינה הו (מימין) ורוני גינצבורג / צילום: טל שחר

ביום חמישי האחרון הושקה חנות הדגל הראשונה בישראל של יצרנית מוצרי הספורט האמריקאית אנדר ארמור, שב-5 השנים האחרונות פעלה בארץ באמצעות היבואנית גרונדמן. החנות החדשה, שבהקמתה הושקעו 1.8 מיליון שקל, ממוקמת בנמל תל-אביב, והיא מצטרפת לעוד 500 חנויות דגל של החברה מסביב לעולם.

"500 חנויות זה נשמע הרבה, אבל במובן גלובלי זה לא", אומרת כריסטינה הו, מנהלת שיווק באנדר ארמור שאחראית לשווקים חדשים, בראיון ל"גלובס". באותה נשימה היא מזכירה כי אנדר ארמור הוא מותג צעיר ביחס למתחרים, שרק לאחרונה מלאו לו 20 שנות קיום. החברה נוסדה בארה"ב ב-1996, וב-2006 נכנסה לתחום ההנעלה, האחראי כיום למחצית מהמכירות שלה.

הו הגיעה לישראל עם צוות מיוחד לשם הקמת הסניף שמעוצב לפי קווים שמכתיבה החברה והאחידים לכל סניפי הדגל בעולם. "תל-אביב היא יעד מפתח מבחינתנו והיא עונה על הקריטריונים שאנחנו מחפשים בערים שבהן אנחנו בוחרים להקים חנויות דגל", אומרת הו. "חנויות כאלה קיימות בין השאר בשנחאי, בסינגפור, בסוהו ניו-יורק, בשיקגו, באיסטנבול, בבנגקוק ובסידני". החנות בנמל משתרעת על שטח של 150 מ"ר, וחנות שנייה וגדולה עוד יותר צפויה להיפתח בקניון גינדי בתל-אביב - שתשתרע על שטח של 270 מ"ר.

- האם חנויות הדגל של המותג פותחות חזית מול רשתות הספורט של היבואן?

"זו לא תחרות לרשתות משום שזה ערוץ מכירתי אחר. בכל אחד מהשווקים יש ערוץ מכירתי קמעונאי, בחלקם יש גם ערוץ מקוון וגם חנויות דגל שטובות לכל ערוצי המכירה האחרים משום שהן מאדירות את המותג. לידנו בנמל יש חנויות של המותגים המתחרים, ומבחינתנו התחרות בריאה משום שהיא מחייבת אותנו להיות טובים יותר. זה מניע אותנו לחדשנות ולמעשה זו גם הדרך שבה אנחנו מסתכלים על עצמנו, כחברה צעירה ומעזה".

- ענף מוצרי הספורט מוצף במותגים. יש מקום לכולם?

"השוק אמנם מוצף, אבל יש מקום לכל מי שרוצה להיות בפנים. אנחנו כאן כדי להביא את עצמנו לא רק דרך נעלי הריצה או הביגוד, אלא להציע מוצרים משלימים כמו אפליקציות לספורטאים. ההצעות הן הוליסטיות". 

חנות אנדר ארמור בנמל תל אביב / צילום: טל שחר

"התמיכה תתמקד בספורטאים בלבד"

"השוק כולו צמח משום שיש יותר אנשים שעושים ספורט, כולל טווח גילאים רחב יותר ואופני ספורט נרחבים - מרצים חובבים ועד מרתוניסטים", מוסיפה רוני גינצבורג, מנהלת השיווק של אנדר ארמור בישראל. "אדידס ונייקי עדיין המובילות בשוק בישראל, אבל יש לנו את המותג הנכון להוביל את השוק. להבדיל ממותגי ספורט שזולגים יותר לאופנה, אנחנו מתמקדים במוצרים לחובבי ספורט. נדאג שהספורטאים נראים טובים אבל לא במובן של אופנתיות, אלא של נראות ספורטיבית מעודכנת".

- בענף רווי מותגים, אילו יתרונות אתם מביאים?

"חדשנות היא מילת המפתח שלנו", אומרת הו. "אנחנו חברה צעירה ורעבה. יותר מחצי מהעובדים באנדר ארמור הם בני דור המילניום וזה מקרין על כל הרוח שלנו. יש לנו צוותי פיתוח בבולטימור ששוקדים על הדבר הבא. בכל עונה נציג חידושים. המוטו הוא: עוד לא יצאנו עם המוצר הסופי שלנו".

- זה מוטו שקיים גם אצל המתחרים, שיוצאים עם טכנולוגיות חדשניות.

"אנחנו מתמקדים במותג שלנו. אנחנו מניעים את הצוות לחשוב ולא להסתכל מה אחרים עושים, אלא מה אנחנו עושים כדי לשפר מוצרים. הנעליים הראשונות שייצרנו יוצרו במפעל חזיות, למשל. המטרה היא תמיד לחשוב איך לעשות דברים אחרת".

- היכן ממוקמים מוצרי אנדר ארמור ברמת המחירים ביחס למתחרים?

"אנחנו ממצבים את עצמנו כמותג פרימיום, ולכן לא משנה מה רמת המחיר אלא העובדה שאנחנו מעניקים תמורה מלאה במובן של איכות".

- בישראל רבים מהצרכנים רוכשים נעלי ריצה וציוד ספורט באתרים בינלאומיים. איך אתם מתמודדים עם הזירה התחרותית הזאת?

"כרגע אנחנו לא מפעילים אתר מכירתי בישראל. אם זה יהיה עסק ששווה לבחון אותו, כלומר שהשוק יהיה מוכן לזה, ניכנס אליו בעתיד", אומרת הו ומציינת: "בשווקים כמו צ'ילה, מקסיקו, סינגפור והפיליפינים זיהינו שיש מקום לפעילות אי-קומרס ישירה ועשינו זאת".

לאחרונה חתמה אנדר ארמור ישראל על הסכם תמיכה במדליסט האולימפי, הג'ודוקא אורי ששון. הסכם התמיכה יהיה תקף עד לאולימפיאדת טוקיו. בעבר נכללה גם ירדן ג'רבי בין הספורטאים שבהם תמכה החברה. בזירה הבינלאומית, אנדר ארמור תומכת בין השאר בכדורסלן סטף קרי, בשחקן הפוטבול טום בריידי, בטניסאי אנדי מארי, בשחיין מייקל פלפס וברקדנית הבלט מיסטי קופלנד. במסגרת שיתופי-הפעולה חתמה החברה לאחרונה גם עם הראפר צ'אנס.

- עד כמה השיווק דרך פרזנטורים הוא חלק מהאסטרטגיה שלכם?

"יש לנו שיתופי-פעולה ארוכי-טווח בעיקר עם ספורטאים. בכל שוק יהיו גם שיתופי-פעולה מקומיים מול קבוצות שרלוונטיות לאותה המדינה".

גינצבורג מוסיפה: "אורי ששון פנה אלינו כשהוא רצה להיות חלק מהמותג. אנחנו מעדיפים לתמוך בספורטאים על פני תמיכה בידוענים. מי שרוצה ללבוש אותנו כמובן מוזמן, ואנחנו מקבלים לא מעט פניות, אבל כרגע תמיכה רשמית תתמקד בספורטאים בלבד".

הסלוגן של החברה - I WILL - מכוון גם למי שעוד לא מצוי בעולם הספורט, במטרה לעודד את כולם לצאת לפעילות ספורטיבית - ולרכוש ציוד מתאים כמובן. במסגרת השקת הסניף בישראל הקימה אנדר ארמור קבוצת ריצה שנבנתה מנשים וגברים שכל קשר בינם ובין ריצה היה אקראי. אחרי אימונים שנמשכו 40 יום, הקבוצה יצאה למקצה באורך של 4 ק"מ.

- לאחרונה ריבוק העניקה חסות לתוכנית "הישרדות" וזכתה לחשיפה גדולה. האם גם אתם שוקלים לצאת במהלך דומה?

גינצבורג: "אנחנו מדברים על זה, אבל כרגע זה לא הבשיל לכדי מעשה. התחלנו לתמוך במרוצים, עשינו את מרוץ הרצליה וגם מרוץ הלילה של תל-אביב נמצא על הפרק".

"הדור הצעיר מחפש מותגים צעירים"

כפי שפורסם באחרונה, בארה"ב עברה אנדר ארמור את אדידס מבחינת נתח השוק. למעשה, השוק האמריקאי הוא השוק החזק של המותג הצעיר, והוא מדביק פערים גם מול נייקי השולטת בו. השווקים החדשים, הכוללים את ישראל הם האתגר. "השווקים הללו הם שווקים צעירים רווי פוטנציאל וזה מה שמרתק. מרגש לראות בכל שוק את קבלות הפנים של הצרכנים למותג שלנו. יש תיאבון למותג ומה שמעניין שמדובר גם בילדים, אפילו בני 10, שמכירים את המותג עוד לפני שאנחנו מגיעים.

"התחושה שלנו היא שהדור הצעיר מחפש מותגים צעירים. אנדר ארמור נותן להם להרגיש ככה. ישראל היא שוק צעיר ויש לנו פוטנציאל אדיר לגדול".

- איך שומרים על נאמנות הצרכנים בתחום ציוד הספורט?

"נאמנות היא תלוית גיל והרגלים. הצרכנים היום מאוד מעודכנים, והם יודעים לעשות מחקר אונליין. אם הלקוח עושה הרבה ספורט, הוא יחפש עוד ועוד מידע, ואנחנו נספק לו את זה".

- טרנד הריצה שנתן דחיפה לכלל המותגים מוביל גם ליבוא מקביל של מותגים. איך אתם מתמודדים עם זה?

"בארץ הנציג שלנו הוא גרונדמן, והוא זה שמורשה לשווק את המוצרים. יבוא מקביל קיים בכל התעשיות. זו בעיה ואנחנו נפעל לשמור על היבואנים הרשמיים".

אנדר ארמור

פעילות: יצרנית של ציוד ובגדי ספורט

הקמה: 1996

עובדים: 11 אלף

מכירות ב-2015: 4 מיליארד דולר

רווח נקי ב-2015: 233 מיליון דולר

נציגות בישראל: גרונדמן בע"מ

שנות פעילות בישראל: 4.5 

עוד כתבות

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה