גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך משרד הביטחון יגדיל מכירת מוצרי סייבר ישראליים בעולם

2017 תוכרז שנת הסייבר ביצוא הביטחוני ■ הערכות במטה הסייבר הלאומי במשרד רה"מ: 300 חברות סייבר הפעילות בישראל ייצאו אשתקד תוכנות ומוצרים ב-3.5 מיליארד דולר - כ-5% מכלל שוק הסייבר העולמי

מאות אורחים ומשלחות מ-80 מדינות בקירוב משתתפים בכנס הבינלאומי לביטחון המולדת ולסייבר שפותח הערב (ב') מכון היצוא בגני התערוכה בתל-אביב. הכנס כולל תצוגות תכלית של טכנולוגיות ויכולות שפיתחו כ-160 חברות ישראליות שפעילות בשני הענפים הצומחים - ובהן אמצעים ליירוט רחפנים שמסכנים מטוסים בקרבת שדות תעופה, אמצעים לחשיפה ולסיכול של מתקפות סייבר על מתקני תשתית חיוניים ועל מאגרי מידע, שמירה על הסדר הציבורי וערים חכמות והגנת גבולות.

על רקע אירועי הטרור בשנה האחרונה באירופה והתגברות האיום למתקפות סייבר, הכנס שמקיים מכון היצוא - ושותפים לו מטה הסייבר במשרד ראש הממשלה, משרד הביטחון וגופים ממשלתיים נוספים - עתיד להתמקד, בין היתר, בממשקים שבין האבטחה הפיזית לזו הקיברנטית בתחומי המודיעין, פשעי סייבר ולוחמה בטרור והגנה על תשתיות קריטיות.

להערכת המשנה למנכ"ל מכון היצוא, ליאור קוניצקי, 20% מסך היצוא הביטחוני של ישראל בשנת 2015 היו של מוצרים ומערכות בתחום ביטחון המולדת (Homeland Security). אשתקד הסתכם היצוא הביטחוני של ישראל ב-5.7 מיליארד דולר בקירוב. לפי קוניצקי, בישראל כ-400 חברות שעוסקות בתחומים אלה, ופעילותן מתאפיינת ב"חדשנות פורצת דרך, חשיבה הוליסטית ובמתן פתרונות אינטגרטיביים - בדגש על ניתוח של איומים ובהבנת הצרכים של לקוחות, בין אם מדובר בארגוני ביטחון, בצבאות או בחברות גדולות שמנהלות תשתיות לאומיות קריטיות".

לצד הפעילות השוקקת בתחום ביטחון המולדת, בישראל עוד כ-300 חברות סייבר פעילות, ועל פי הערכות של מטה הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה, אשתקד הן ייצאו ביחד תוכנות ומוצרים ב-3.5 מיליארד דולר - שהם כ-5% מכלל שוק הסייבר העולמי. מחצית מחברות הסייבר הישראליות הן חברות סטארט-אפ שנוסדו ב-5 השנים האחרונות. כמעט מחצית מיצוא מערכות הסייבר הישראליות ב-2015 היה של חברת צ'ק פוינט.

ערב פתיחת כנס הסייבר וביטחון המולדת, הצהיר ראש האגף ליצוא ביטחוני (סיב"ט) שבמשרד הביטחון, תא"ל (במיל') מישל בן ברוך כי 2017 תוכרז שנת הסייבר ביצוא הביטחוני הישראלי. לדבריו, החלטה זו נגזרת מ"'הערכת מצב הסייבר', שמזהה באופן מובהק הזדמנויות וצרכים ספציפיים ביותר מ-20 מדינות בעולם שבהן יש לסיב"ט נציגויות וקשרים הדוקים עם לקוחות צבאיים, משטרות מקומיות וגורמי ממשל. בשנה הקרובה משרד הביטחון ירכז מאמץ מיוחד לקידום היכולות הייחודיות של תעשיות הסייבר ההגנתי והצבאי של ישראל ברחבי העולם".

בשיחה עם "גלובס" אמר בן ברוך: "לוחמה בסייבר היא לוחמה בטרור ושיתוף פעולה בין-מדינתי הוא הכרח במאמץ למגור ולהפחית את הפגיעות ואת המחירים שמשלמות מדינות כתוצאה מתקיפות סייבר. לתעשייה הביטחונית הישראלית עומדות יכולות אדירות במחקר ובפיתוח בתחום זה, וטכנולוגיות שפותחו במקור לשימושים ביטחוניים קלאסיים עוברות בשנים האחרונות אדפטציה באופן שמאפשר לעשות בהן שימוש הגנתי למטרות נוספות".

מנצלים יתרונות

מלחמת האזרחים המדממת בסוריה, התהפוכות מהשנים האחרונות בעולם הערבי כמו גם גל אירועי הטרור ושטף הפליטים באירופה מהווים בעבור החברות הישראליות שפעילות בתחומי ה-HLS והסייבר הזדמנות לנצל יתרונות, ולהרחיב את מכירותיהן בשווקים תחרותיים. "האתגרים שעומדים כיום בפני מדינות שונים מאלה שהיו בעבר", אמר מנהל פעילות ה-HLS בתעשייה האווירית, תא"ל (במיל') אמנון סופרין.

"אם בעבר היינו עדים להברחות סמים לאורך גבולות, כיום אנו עדים לבעיות שנובעות כתוצאה מהגירה בלתי-חוקית של מסתננים. בעבר גבולות אירופה היו פתוחים לחלוטין, וכיום מדינות אירופיות מקימות מחדש גדרות, כשברור לכולם שגדר בלבד לא עוצרת מסתננים, והמלאכה בנושא מצריכה פעולה בכמה ממדים - יירוט תקשורת לוויינית, תקשורת ברשתות חברתיות ובסלולר, כמו גם איתור של איומים פוטנציאליים בממד הפיזי - ולהיערך לקראתם בהתאם. העולם הולך לכיוון של מניעה מוקדמת של אירועים - וזאת בשונה מהעבר, אז גופי ביטחון פעלו בצורה פסיבית, והגיבו לאירועים נקודתיים".

חברות ביטחוניות מרכזיות לצד חברות סטארט-אפ בתחום מתכוונות להציג בימים הקרובים לנציגים של ארגוני ביטחון, צבאות ומשטרות מרחבי העולם מגוון רחב של פיתוחים ושל עזרים, שלטענתן יש בהם כדי לסכל מבעוד מועד פיגועי טרור רבי-נפגעים או מתקפות סייבר הרסניות. עודן פועלות בשוק רווי מתחרים, בין השאר חברות מארה"ב שנאבקות אף הן בהגדלת נתח השוק שלהן, חברות ביטחוניות וחברות סטארט-אפ מישראל מציעות חליפות הגנה שמותאמות לצרכים של לקוחות פרטניים, שפעילים בעולמות תוכן שונים: ממשטרות וגופי ביטחון ועד תאגידים שמפעילים מתקני תשתית מורכבים כתחנות כוח, מערכות להסעת המונים ומוסדות פיננסיים.

חברת רפאל מערכות לחימה, שנבחרה בידי מטה הסייבר הלאומי להקים את מרכז הסייבר הלאומי של ישראל (CERT), תחשוף בכנס את מערכת הסייבר החדשה שלה המכונה "אבן החכמים". בכוחה של המערכת החדשה לנתח נתונים ומידע רב שנאספים ממגוון רחב של מקורות - כמו ממצלמות הפרוסות בערים גדולות וממאגרי נתונים שונים - ולאפשר יצירת תמונה רלוונטית ועדכנית שמתאימה לצרכיו של הלקוח המפעיל אותה.

בשיחה עם "גלובס" הסביר ראש מינהלת מודיעין וסייבר בחברה, תא"ל (במיל') אריאל קארו: "'אבן החכמים' היא מערכת מודולרית, שמתאימה עצמה לשורה ארוכה של יישומים המשמשים לאיסוף ולאגירת מידע - באופן שהיא מעבדת נתונים ספציפיים בזמן אמת, וזאת תוך 'היתוך מידע'. בעידן הנוכחי, אני לא יודע מה יותר גרוע מהשני - להביא בבת אחת את כל המידע העצום שנאסף במכלול רחב של אמצעים, או לא להביא כלל את מידע. קארו, לשעבר קצין המודיעין הראשי של צה"ל, המשיך ואמר: "רבים מארגוני הביטחון והשיטור בעולם מחזיקים ומנהלים כיום מידע בכמויות שבעבר החזיקו וניהלו רק ממשלות וגופי מודיעין. המערכת שלנו מתכללת את כל המידע שנאסף, ומזמנת רק את הרלוונטי והנחוץ ללקוח".

לצד תוכנות סייבר מתקדמות שאמורות למנוע או להפחית את הסיכוי להתרחשות של מגה-פיגוע קיברנטי, התעשיות הישראליות יציגו לנציגי רכש של גופים ביטחוניים בעולם גם אמצעים קלאסיים המשמשים ללחימה בטרור ולניהול אירועים רבי-נפגעים, או אירועים שבהם מוחזקים בני ערובה.

חלק ניכר מקו המוצרים פותח בשנים האחרונות בישראל על רקע לקחים מגלי הטרור שהיכו בה. מוצרים אחרים פותחו למטרות צבאיות מבצעיות, ועל רקע הצרכים בשוקי העולם שעברו התאמות להפעלה במרכזי ערים ולמען שמירה על הסדר הציבורי. כך גם מטוסים ללא-טייס, שבעבר שימשו בעיקר יחידות צבאיות למשימות של תצפית ואיסוף מודיעין, ועברו התאמות באופן שבכוחם לשמש גם יחידות משטרה ויחידות המאבטחות תשתיות רגישות. "ישראל אחראית לכמה מהפיתוחים המובילים בעולם בתחומים אלה - בזכות שילוב תרבות של יזמות עסקית עם ניסיון עבר רב בתחום הביטחון", אמר קוניצקי ממכון היצוא.

מזל"ט חשמלי

עם המוצרים שאלביט מערכות תציג בימים הקרובים לבאי הכנס בתל-אביב נמנה המזל"ט סקיילארק I-LEX, המאפשר צילום וידאו באיכות גבוהה וניתן להפעלה מהירה ופשוטה יחסית בזירות אירוע מסוגים שונים.

המזל"ט מונע באמצעות מנוע חשמלי, המאפשר לו חתימת קול שקטה ויכולת לפעול ברציפות עד 3 שעות. באלביט מערכות מייעדים את המזל"ט למשימות של איסוף מידע ויזואלי בזמן אמת במגוון רחב של תרחישים קיצוניים כרעידות אדמה, פיגועים, פעילות של כוחות ביטחון באזורים עירוניים ולהגנה על תשתיות רגישות.

קווי נפט

כל בוגר טירונות בסיסית בדעאש ובדומיו, יודע שהבטן הרגישה של מדינות היא תשתיות חיוניות כחשמל, מים, גז טבעי ונפט, או טלפוניה ואינטרנט - ופגיעה בהן יכולה לשבש לתושביהן את החיים. רפאל מערכות לחימה מציגה מערכת חדשה שפיתחה ותפקידה לנטר באופן קבוע קווי גז ונפט - כדי לספק מידע בזמן אמת על פגיעה בהם, ועל המיקום המדויק של הפגיעה. זאת, באופן שמאפשר לצמצם את הנזק ולקצר משמעותית את משך הזמן הדרוש לתיקונו. המערכת, TerraSonic, מתחברת למערך הסנסורים במתקנים ולמערכות השליטה והבקרה שלהם - ומספקת כלי משלים למעקב אחר פעילותם השוטפת.

מסגרות פריצה

מוצר ייחודי ללוחמה בשטחים עירוניים, פרי פיתוח של תעש מערכות: מסגרות פריצה המאפשרות תנועה מהירה של לוחמים, תוך פריצת גדרות או מבנים. גודל המסגרות וכמות חומר הנפץ שבתוכן מותאמים לצרכים המבצעיים של הכוחות בשטח, בין אם מדובר בפריצה למבנה כדי לעצור מבוקש ובין אם מדובר בפעולה לצורכי חילוץ והצלה של לכודים במבנים שקרסו. המסגרות תוכננו כך שיהיו בטוחות ופשוטות לשימוש, וקלות לנשיאה. המטען שהמסגרות מכילות הוא מטען חלול - כך שהפיצוץ שהן יוצרות בפריצת הגדר או המבנה הוא חד-כיווני, ואינו מסכן את הכוחות שמפעילים אותן.

למכירה: מערכות ליירוט רחפנים

משחקים מסוכנים: אתמול (א') שובשה תנועת המטוסים לנמל התעופה בן גוריון בעקבות התקרבות של רחפן שחג בגובה של כ-2,500 רגל למטוס נוסעים שהיה בדרכו לנחיתה בנתב"ג. בשל התקרבות הרחפן אל המטוס, זה סטה ממסלולו ומטוסים אחרים שהיו בדרכם לנחות נאלצו להמתין משך דקות מעל הים - עד חלוף הסכנה.

בשנים האחרונות ניכרת קדחת של פיתוחים בחברות הביטחוניות הישראליות סביב מערכות שמנטרלות ומיירטות רחפנים שמופעלים בידי סוררים שמסכנים את תנועת המטוסים ליד נמלי תעופה, כמו גם רחפנים המתקרבים למתקנים שמורים ויכולים לשמש לפיגועי טרור או לאיסוף של מודיעין לקראתם.

רפאל מערכות לחימה מתקדמות מציגה במסגרת תערוכת ה-HLS והסייבר בתל-אביב את המערכת Drone Dome, המאפשרת השתלטות מרחוק על רחפן שמתקרב לאזור אסור וכך גם התעשייה האווירית, תעש מערכות ואלביט מערכות שמציגות פיתוחים משלהן בתחום.

המערכת שמציגה אלביט מערכות נקראת ReDrone, ולטענת החברה היא מיועדת לספק הגנה מפני חדירה של רחפנים עוינים לאזורים האסורים לטיסה ולמתקנים רגישים. בכוחה של המערכת לגלות את הרחפן מבעוד מועד, לזהות אותו, לעקוב אחר מסלול מעופו - ובהתאם לצורך להשתלט על התדרים שבאמצעותם הוא משדר ולנטרל אותו.

המערכת של תעש נקראת "שמיים אדומים", ומבוססת על מכ"ם ייעודי שפותח לגילוי רחפנים ומסוגל לעקוב אחר תנועתם לטווחים של קילומטרים בודדים. בתעש אומרים כי ניתן להתקין את המערכת על גבי כלי רכב ייעודיים, וכי ניסויים שנעשו בה לימדו כי היא מסוגלת לפעול היטב בכל תנאי מזג אוויר, ובלילה.

חברת אורד מערכות בקרה מציגה אף היא פיתוחים בנושא - ומתאימה אותם לאופי הפעילות של הגוף המפעיל את אמצעי ההגנה מפני רחפנים. כך, היא מציעה מערכות הגנה לגופים אזרחיים, כמו נמלי תעופה ומתקנים עירוניים, ומציעה מערכות המותאמות להגנה על מוצבים צבאיים, בתי כליאה ומתקנים אסטרטגיים.

עוד כתבות

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל