גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מנהרה של החמאס זה כמו גידול סרטני"

ד"ר אברהם סוחמי, מייסד אלסינט, פיתח טכנולוגיה לאיתור מנהרות שצה"ל סירב לאמץ ■ כעת הוא מנסה ליישם אותה למניעת סרטן השד, יחד עם פרופ' מרשה ג'אביט

פרופ' רפי ביאר (מימין), ד"ר אברהם סוחמי ופרופ' מרשה ג'אביט / צילום: פיוטר פליטר
פרופ' רפי ביאר (מימין), ד"ר אברהם סוחמי ופרופ' מרשה ג'אביט / צילום: פיוטר פליטר

"עד לפני שלוש שנים, עסקתי במשך שנתיים בנושא איתור מנהרות, משום שזה מה שהטריד את מדינת ישראל", מספר ד"ר אברהם סוחמי, "אני כדרכי אינדיבידואליסט, ומצאת את מה שמצאתי אבל אף אחד לא רצה לשמוע.

"פניתי לרמטכ"ל ולכל הנוגעים בדבר וחזרתי והסברתי, עד שיצאה הוראה, מטעם לא חשוב מי, שאמרו 'אל תדברו עם סוחמי'. אז יישמתי את ההמצאה לגילוי מוקדם של סרטן השד. זה אותו רעיון בעצם, רק הבדל של גודל. המנהרה שונה מהסביבה שלה וגידול שונה מהסביבה שלו".

ה'נודניק' שמפריע לרמטכ"ל הוא לא אחר מאבי תחום המכשור הרפואי בישראל, מי שייסד את חברת אלסינט והנפיק אותה בהנפקה הראשונה אי פעם של חברה ישראלית בבורסה אמריקנית, בשנות ה-70. אלסינט צמחה והתפתחה ובסופו של דבר נמכרה בחלקים לענקיות המכשור הרפואי GE ופיליפס, שהקימו על בסיס החברה מרכזי פיתוח בישראל שכל אחד מהם מעסיק מאות אנשים.

אולם אז קם לו דור שלא ידע את אברהם, והפתרון שלו לאיתור מנהרות נקבר.

"נמאס לי מהבינוניות"

במקרה של הפתרון לאבחון סרטן השד, המצב שונה. סוחמי הציג את הפתרון לבכירים בבית החולים רמב"ם, בראשות המנכ"ל רפי ביאר, אשר קישר את סוחמי עם פרופ' מרשה ג'אביט, אחת הנשים הבכירות בעולם בתחום ההדמיה לסרטנים נשיים. ג'אביט עלתה לישראל זמן קצר לפני כן ומונתה למנהלת מחלקת ההדמיה ברמב"ם. היא בחנה את הרעיון ונתנה את הגושפנקה שלה שהוא אכן מעניין ונראה בר ביצוע.

ג'אביט הפכה לתומכת נלהבת, גם אם בינתיים ללא תפקיד רשמי, בחברת אלסינט ממוגרפיה (כי מותג מנצח לא מחליפים), אותה מנהל סוחמי יחד עם בנו, שמואל.

סיפורה של ג'אביט לא פחות מרתק מסיפורו של סוחמי, אליו נגיע בהמשך. "גדלתי בניו יורק. עזבתי את התיכון מוקדם כי נמאס לי מהבינוניות, והלכתי ללמוד באוניברסיטת ברנדייס. בגיל 19 איבדתי את אימי לסרטן השד. היא הייתה אמא וגם המפרנסת היחידה של הבית, כי אבי היה חולה. ביקשתי לפרוש מבית הספר לרפואה אבל הדקאן לא הסכים לשמוע מזה. הוא אמר 'אנחנו נעזור לך', והוא אכן עזר וסיימתי את לימודי הרפואה תוך שלוש שנים במקום ארבע, מתוך הכרח, כי הייתי חיבת להתחיל כבר להתפרנס.

"התמחיתי בתחום סרטן השד. הרגשתי שאני חייבת להקדיש את חיי לתחום הזה ואכן במהלך חיי הייתי לוחמת למען הדמיה למחלות נשיות".

- היית יכולה לבחור גם בכיוון של טיפול בסרטן השד, אך בחרת בהדמיה, כלומר במניעה. מדוע?

"זה היה טבעי עבורי, כי אני קצת OCD, ואני מאמינה שהרדיולוגיה האבחונית היא כמו מתמטיקה - יש תשובה נכונה. אם נקרא את התמונה נכון, נדע מה מצב הרקמה. תמיד אמרו לי שהכישרונות שלי הם מאוד 'גבריים'. זה מעולם לא עצר אותי. אני חושבת שהרפואה צריכה להיות מבוססת על מידע וראיות, ולא על אקראיות או תחושת בטן או שיפוט מוטה של מישהו".

ג'אביט פיתחה פרוטוקולים לקריאת תמונות הדמיה, שימשה כעורכת בכתבי עת מובילים בתחום וכיהנה בוועדות חשובות. "הייתי בין הראשונים שראו מכשיר MRI. שלחו אליי חולים להדמיה הזו עוד לפני שמישהו ידע איך עובדים עם זה, בשנות ה-80. לימדנו את עצמנו לעבוד עם MRI, לא היה ממי ללמוד. גם ה-CT היה אז בימיו הראשונים".

- הכרתם את אלסינט?

"בוודאי. הכרנו והערכנו מאוד את מה שאלסינט עשתה".

- מתי התחלת לעבוד בבתי חולים צבאיים?

"אחר פיגועי 11/9, הבנתי שאני מבוגרת מדי להתגייס לצבא כלוחמת - ורציתי! הם באו לארץ שלי והרגו את האנשים שלי! זה ממש לא בסדר מבחינתי! אבל לא יכולתי להתגייס ורופא שלמד אצלי בעבר צלצל אלי וביקש ממני להגיע לבית החולים הצבאי שאליו מגיעים הפצועים מעיראק. הוא אמר לי 'הצעירים שלנו שבורים. מפוצצים לחתיכות'.

"עבדתי שם במשך 12 שנה. הגיעו אלינו פצועים עם פגיעות בכל הגוף, היה צריך לבצע להם הדמיה בכל הגוף. חלקם מתו וחלקם שרדו - וסבלו סבל עצום. במשך תקופה הייתי מאוד פסימית ושבורת לב מכך שלא יכולתי לעשות יותר.

"ואז יום אחד נכנס אלי למשרד צעיר שהכרתי. הוא שהה בבית החולים במשך שנה, היו לו ברזלים במוח, הוא עבר 10-12 ניתוחים, אבל באותו יום הוא צעד לקליניקה שלי על שתי רגליו ואמר לי 'הערב אני הולך לשחק גולף עם אבא שלי', והבנתי שכל מה שעשינו היה שווה את זה, למרות כל המתים ואלה שנשארו במצב קשה מאוד, כי אדם אחד יצא מן החדר שלי לשחק גולף.

"מאותו רגע המוטיבציה חזרה אליי, וחזרתי להיות הרופאה שמגיעה לחיילים הללו, שהפכו את העולם למקום טוב יותר ואפשרו לי לאכול את ארוחת השבת שלי בשקט עם המשפחה שלי".

- את נשמעת מאוד פטריוטית לארה"ב. מה הביא אותך לישראל?

"תמיד היו אומרים לבעלי (ד"'ר ג'ונתן ג'אביט, שייסד ומנהל את חברת התרופות לטיפול בדיכאון NeuroRX) 'מרשה לעולם לא תלך אחריך לישראל'.

"שנינו מאוד אוהבים את ישראל וכבר היה לנו בית בירושלים, אולם אני הייתי מאוד נטועה בתוך עולם הרדיולוגיה בארה"ב. יום אחד נפתחה המשרה הזו של ראש תחום הרדיולוגיה ברמב"ם. לא האמנתי שיקבלו אותי - אישה לא ישראלית, שלא הייתה בצבא, אפילו לא דוברת את השפה כי לא הייתי בבי"ס לעברית כשהייתי ילדה. המשפחה שלי לא יכלה להרשות לעצמה. בביקור ברמב"ם הייתי מאוד רגועה כי לא חשבתי שיש סיכוי אמיתי שזה יקרה. אבל זה קרה, ובסוף באמת לא הלכתי אחרי ג'ונתן לישראל כי הוא בא אחרי".

היום השניים מתגוררים בזכרון יעקב. "יש לנו חיי משפחה נהדרים. אנחנו יוצאים לדייטים ומדברים והוא האדם הכי חכם שאני מכירה. הוא ואברהם האנשים הכי חכמים שאני מכירה, אנשים שיכולים לעשות הזדמנות מכל דבר".

"לא היה לי בוס"

ובחזרה לסוחמי. "אנשים רודפים אחרי לכתוב את סיפור חיי", אומר סוחמי, בן למעלה מ-80 כיום אך נמרץ כבעבר. "במילה אחת - אני Maverick. זאת אומרת אדם שמעולם לא היה לו בוס.

"היה רק אחד, המנחה שלי לדוקטורט, וגם לו בסופו של דבר אמרתי שהוא לא יכול להיות חתום על הדוקטורט שלי כי הוא לא עשה שם כלום. זה היה לגמרי שלי".

"תמיד רציתי לעשות כל דבר אחרת, כבר מהרגע שלמדתי בפעם הראשונה איך עושים את זה בדרך הרגילה. עסקתי באין ספור נושאים, כל נושא מעניין אותי". הדוקטורט המדובר עסק בכוחות גרעיניים. "המנחה שלח אותי לחפש כוחות גרעיניים בשיטות שלו, ואני ראיתי מיד שזה בלתי אפשרי. הדוקטורנט שלידי חקר אז משהו שרק היום גילו אותו, 40 שנה אחרי, אז איזה מין דבר זה לתת למישהו דבר כזה כדוקטורט? אבל עשיתי כמיטב יכולתי, כתבתי, הוספתי ידע לתחום וגם אספתי סביבי 5-6 אנשים שהערכתי שהם טובים כמוני.

"קיבלתי הצעה להמשיך באקדמיה אבל אז בא אלי יהודי בשם עוזיה גליל ואמר לי 'מה תעשה בארה"ב''". גליל ודן טולקובסקי מדיסקונט השקעות, נתנו לסוחמי סכום גדול דאז, 250 אלף דולר, והוא ייסד את אלסינט (שילוב של Electronic ו-scientific), במקביל לכך שהמשיך לעבוד במשך יום בשבוע באוניברסיטה.

החברה עסקה בתחילת הדרך בתחום הסורקים הגרעיניים לתעשייה, עד שסוחמי קרא מאמר ממנו הבין כי ניתן להשתמש בסורקים הללו גם להדמיית גוף, כלומר CT. אלא שאז הכסף נגמר.

"הביאו אותי למשקיע שבא להשקיע בישראל, אבל הוא התעצבן ואמר 'סוחמי רוצה לעשות הכל! שיגיד במה הוא מתכוון להתמקד'". סוחמי סירב להתמקד והמשיך לחפש השקעות. הוא איתר את בנקאי ההשקעות פרד אדלר שהסכים לגייס לו הון ובלבד שיראה לקוחות. החברה גייסה לקוחות למכשיר שטרם הושלם, והצליחה לגייס 10 מיליון דולר בנאסד"ק. "הגיוס היה על בסיס הבטחה שלנו שנייצר את המכשיר. אלא שאז החלה מלחמת יום כיפור. לא נורא, כסף היה לנו".

החברה פיתחה מצלמות גרעיניות, סוקרי CT וממוגרפיה ומכשירי MRI, כל אחד מן המכשירים היה בין הראשונים בתחומו, והם התחרו בהצלחה במובילות השוק. "החברות הגדולות באמת לא נכנסו אז עדיין לתחום, אלא המתינו לראות מה קורה".

סוחמי: "כל זה הוביל להרבה הוצאות ובשלב כלשהו החברה הפסידה הרבה כסף, דרכי נפרדה מזו של מועצת המנהלים, ולכן נפרדתי מתפקיד המנכ"ל והלכתי לנהל את החברה בארה"ב".

- אומרים שברחת מחקירה של רשות ני"ע.

"זה מעולם לא היה נכון. המצאה של עיתונאים. הייתה תביעה של בעלי מניות באלסינט נגד החברה, משום שבשלב כלשהו נאלצנו לסווג מחדש השקעות גדולות שעשינו כהפסד, ופתאום ההפסדים גדלו מאוד והמניה ירדה. התביעה הייתה נגד החברה ולא נגדי אישית ורשות ני"ע לא הייתה מעורבת בה".

בסוף שנות ה-90 נרכשה אלסינט על ידי מוטי זיסר ונמכרה, כאמור, לשלושה תאגידי ענק בתחום המכשור הרפואי.

סוחמי: "אני ממילא הייתי בארה"ב אז הקמתי שם מספר חברות, תוך השקעת הכסף שהניבו לי מניות אלסינט שהיו ברשותי. הקמתי חברה בתחום המחשבים, אחרת בתחום הטלפונים ואחת בתחום מכשירי השמיעה. כל אחת בתחום אחר לגמרי - ככה עשיתי תמיד.

"הייתי גם שלוש שנים בצרפת כדי ללמוד דברים שלא ידעתי, למשל כלכלה. הייתי תמיד מתווכח על כלכלה עד שפרופסור לכלכלה תפס אותי פעם ואמר לי: 'אולי תלך ללמוד כלכלה במקום לדבר?' - והוא צדק. אז למדתי. קניתי 50 ספרים ולמדתי בעצמי". בתקופה ההיא כתב סוחמי שני ספרים, האחד על ניהול והשני בתחום הכלכלי.

- מה החזיר אותך לארץ?

"הילדים, הנכדים. את רוב המקומות היפים בעולם כבר ראיתי והגיע הזמן לחזור ולטפל בבעיות הבוערות. טכנולוגיית ההדמיה החדשה שלי מתאימה לא רק לסרטן אלא למגוון יישומים של הדמיה. אפשר לראות סיגנלים במוח בזמן אמת. אמרו לי 'אם זה יעבוד, אולי אתה תקבל פרס נובל סוף סוף'".

- איך זה פועל?

"אנחנו משדרים גלים אלקטרומגנטיים רבים מזוויות שונות והם מוחזרים בצורה שונה על ידי סוגים שונים של רקמה".

ג'אביט: "ממוגרפיה קיימת כבר שנים רבות, והגיע הזמן להתקדם למשהו חדש. בשנים האחרונות הומצאה הממוגרפיה התלת ממדית אך גם היא למעשה ממוגרפיה, אותה קרינה, אותן בעיות בדיוק.

"היום הממוגרפיה שנויה במחלוקת, ספציפית בין הגילאים 40-49 - ואחת משש נשים חולות בסרטן השד הן בנות הגיל הזה. גם אולטרה סאונד אינו רגיש מספיק, ואילו MRI הוא יקר וגם לא ברורה השפעת חומר הניגוד. נשים עם רקמת שד צפופה דווקא הן בסיכון גבוה לחלות במחלה ודווקא אצלן קשה במיוחד לאבחן. גם אם משתמשים היום בשתי שיטות אבחון זו על גבי זו, מפספסים 30%-50% ממקרי הסרטן".

ישראל נמצאת במקום ה-8 בשכיחות סרטן השד מבין מדינות ה-OECD, הן בשל שכיחות גבוהה יחסית של מוטציות בגן ה-BRCA, הגורמות לסרטן השד, והן מסיבות אחרות.

"קרינה בטוחה מאוד"

סוחמי: "הקרינה של המכשיר שלנו היא בטוחה מאוד. זו אותה קרינה מן הסלולרי, שנבחנת כבר שנים לראות אם השפעתה מסוכנת בשימוש יומיומי למשך שעות, ובינתיים לא מצאו סיכון, למעט זה שאנשים לא מקשיבים אחד לשני. אנחנו משתמשים בקרינה הזו לחלקיקי שניה. זאת, לעומת הקרינה המייננת של הממוגרפיה, שהיא ידועה כמסוכנת".

ג'אביט: "מה שהלהיב אותי הוא שהטכנולוגיה מצד אחד מאוד מדויקת ומצד שני מאוד מהירה. לרוב בעולם ההדמיה אנחנו מקריבים או את המהירות או את הדיוק".

לפני כמה שבועות הציג סוחמי לג'אביט את האבטיפוס הראשון. ג'אביט: "אם הכל יעבוד כמו שצריך, המכונה צפויה לומר לנו גם מה סוג הגידול - האם ממאיר? שפיר? כך נוכל לחסוך בביופסיות.

"כיוון שהבדיקה לא מסוכנת ואין בה קרינה, ניתן לחזור עליה לעיתים קרובות כדי לראות אם גידול משתנה וכך ללמוד עליו הרבה גם בלי לנתח אותו פיזית. בתחילת הדרך ננסה להיות דומים בדיוק האבחון למכשירים ללא קרינה ולאחר מכן נשאף להיות טובים יותר".

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר