סיורי אוכל בירושלים - עכשיו גם באפליקציה

מעתה תוכלו לדגום את הסצינה הקולינרית בבירה באמצעות אפליקציה חדשה, שתיקח אתכם לבתי אוכל עם פתיליות, אספרסו ברים יצירתיים, מעדניות ושאר אטרקציות אוכל

ירושלים, ישראל/ צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
ירושלים, ישראל/ צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

תשכחו מכל מה שאתם יודעים על ירושלים - מחרדים, ממלכים ומנביאים, מקווי 67 ומצלפים ירדניים על החומות. העיר כבר מזמן לא שוקטת על עתיקותיה: רכבת קלה, מלונות בוטיק, סצנת אוכל חזקה ושכבת צעירים שלא עוזבים את העיר - הופכים אותה ללוקיישן תוסס עם לוק אירופאי. חו"ל של ממש במרחק נסיעה מקוצר מתל-אביב הודות ל"מנהרות הראל" החדשות. כך לפחות הבטיחו.

בגזרת האוכל, ירושלים תמיד הייתה קולינרית. מיטב המסעדות של תל אביב בכלל נולדו בירושלים. בשנים האחרונות כל המעורב הירושלמי הזה קיבל חיזוק מכיוונם של סיורי האוכל, ובשמם המפונפן יותר: סיורים קולינריים, רבים מהם בשוק מחנה יהודה, שהפך לשוק "מחניודה" השיקי עם פתיליות לצד אספרסו בר והיפסטרים.

אפליקציה חדשה בשם bitemojo, עושה סדר בבליל האפשרויות ומציעה מספר סיורי אוכל עצמאיים בעיר - רק אתם והנייד שלכם, מתוך ראייה שלא משנה איפה אנחנו מטיילים, בירושלים או בנכר, תמיד, אבל תמיד, יהיה עניין באוכל. "מטבח מקומי הוא הדרך הנפלאה ביותר מבחינתנו להכיר מקום, ללמוד על התרבות, ההיסטוריה והחיים בו. לפגוש את המקומיים בגובה העיניים, ולדעת שדרך האוכל אנחנו יוצרים חיבור שמלמד אותנו על עצמנו לא פחות מאשר על המקום שאנחנו מבקרים בו", אומרים יזמי האפליקציה בני הזוג יעל ומיכאל וייס. עוד לדבריהם, "האפליקציה מאפשרת ללמוד ולהכיר מקומות באופן עצמאי, בזמן ובקצב שלכם, ללא תלות במדריך או בקבוצה, ובעלות אטרקטיבית". יצוין גם כי אפליקציית bitemojo חברה בקבוצת ITTS (Israel TravelTech Startups) שהוקמה ע"י איתי גרין ומאגדת 170 יזמי סטארט-אפ בתחום ה- TravelTech בישראל.

טעימות יצירתיות

אז איך זה בעצם עובד: אחרי שהורדנו את האפליקציה, המאפשרת 6 טעימות בסיור, לנייד ובחרנו בסיור (מתוך כמה אפשריים) יוצאים לדרך. כשמגיעים לבית קפה או למסעדה הכלולה בסיור, יש להציג בסלולרי את שם המקום באפליקציה, או אז לוחצים על מימוש ההטבה ומקבלים את הטעימה.

אנחנו בחרנו בסיור עם השם המסקרן: "בעקבות המעמד היצירתי", מונח שתבע פרופ' ריצ'רד פלורידה כדי לתאר את הדור החדש, שהופך את הערים הגדולות בעולם לתוססות, וצבעוניות. ואכן, הסיור מתחיל בבית בוריס ש"ץ - האמן היהודי שייסד את בצלאל; וממשיך לבית מזי"א - הלב הפועם של סצנת התיאטרון בירושלים; ולציורי הגרפיטי של סלמון וברל - שני עולים חדשים מארה"ב שקישטו את סמטאות השוק והשכונות הנושקות לו בדמויות מהעולם היהודי והירושלמי.

מסעדת נוקטורנו / צילום: אדי גרלד
 מסעדת נוקטורנו / צילום: אדי גרלד

את הביס הראשון בסיור נוגסים ב"נוקטורנו" - תחנה יצירתית נוספת בלב ליבו של מדרחוב בצלאל פינת ש"ץ. לא מדובר בעוד בית קפה, אלא במתחם יצירתי של ממש הכולל מלבד בית קפה ומסעדה חלבית-צמחונית-טבעונית, גם בר תוסס עם הופעות חיות בערב ומתחם אמנים שיקי שבו ניתן לרכוש פרטי לבוש, אקססוריז ועוד מעשה ידיהם של מעצבים-אמנים ישראלים. ומה טועמים שם? כריך בריאות הנחשב לספיישל של נוקטורנו: לחמניית מחמצת עם טחינה, פסטו, קונפי שום ועלי בייבי המוגשת לצד סלט גזרים וסלק. מצוין.

מעדניית "באשר גבינות ויין" ברחוב אגריפס ליד מחניודה, ירושלים / צילום: אדי גרלד
 מעדניית "באשר גבינות ויין" ברחוב אגריפס ליד מחניודה, ירושלים / צילום: אדי גרלד

ואם הכריך של נוקטורנו לא סתם לכם את התיאבון, בתחנה הבאה: במעדניית "באשר גבינות ויין" ברחוב אגריפס הנושק למחניודה, טועמים גבינות מחמש מדינות ושתי ברוסקטות עם חמאה וזיתים. הגבינות מצוינות, והאווירה לא פחות. ואחרי כל הגבינות הטעימות והשמנמנות שנשנשו במעדנייה המופלאה הזו, יש חשק לאיזה מיץ בריאות אצל עוזי-אלי איש האתרוגים, התחנה הבאה בסיור שלנו ברחוב האגוז במחניודה. עוזי-אלי מודע היטב להיותו האטרקציה התיירותית של השוק. הוא שופע בתובנות הוליסטיות, בטיפים על אהבה, על פוריות ועל כוח גברא ותשוקה, ויש לו משחות לכל מכאוב. הוא גם עושה אבחון על סמך ציור שהוא מבקש מכם לצייר על חתיכת נייר מאולתרת. ומה טועמים אצלו? כוסות קטנות של מיץ אתרוגים עם אשכוליות ופסיפלורה; ויוגורט עזים עם פסיפלורה, מיץ שקדים ומיץ תמרים. גם אם אתם מלאים ועייפים אל תוותרו בשום אופן על איש האתרוגים. ככלל, האפליקציה מאפשרת להפסיק את הסיור בכל עת ולהמשיך אותו במועד אחר, עד חצי שנה ממועד הרכישה.

מיצי בריאות אצל עוזי-אלי איש האתרוגים,  ברחוב האגוז במחניודה, ירושלים / צילום: אדי גרלד
 מיצי בריאות אצל עוזי-אלי איש האתרוגים, ברחוב האגוז במחניודה, ירושלים / צילום: אדי גרלד

בתי אוכל נוספים שהאפליקציה לוקחת אליהם במסגרת הסיור האמור הם: מסעדת אסייתי בשוק, ברחוב האפרסק, שם מקבלים שלושה דים-סאמים וירקות מאודים; בית קפה "תמול שלשום" במדרחוב נחלת שבעה המציע טעימה של שלושה סוגי מרקים, המוגשים בכוסות זכוכית בינוניות לצד ניוקי סלק; ו"בבית בקפה" ברחוב שמאי לקינוח של וופל בלגי עם ממרח לבחירה.

דים סאם וירקות מאודים במסעדת "אסייתי" ברחוב האפרסק במחניודה, ירושלים / צילום: אדי גרלד
 דים סאם וירקות מאודים במסעדת "אסייתי" ברחוב האפרסק במחניודה, ירושלים / צילום: אדי גרלד

ובקיצור, סיור בלתי נשכח מלא בטעמים, ניחוחות, סיפורים ואנשים. ובפרפרזה: אם אשכחך ירושלים, תשכח ימיני ותדבק לשוני לחכי.

*** מחיר הסיור: 110 שקל לאדם

*** מרחק הליכה: 2.5 ק"מ (כשלוש שעות הליכה)

*** מספר טעימות (כשר): 6

*** www.bitemojo.com