קבב דייגים וקפלטי גבינת תום: הים התיכון מתעורר לחיים במזכרת בתיה "רובידה" של עמוס חיון מתמקדת בחקלאים וביצרנים מקומיים, ומקדמת מכירה של תוצרתם • הזכייה שלו בריאליטי קינוחים היא רק בונוס שמבטיח סוף טוב לארוחה
מונא הופכת למוסד ירושלמי מלא קסם מונא, השוכנת במבנה ירושלמי עתיק, היא שמורה נדירה ששולחת את הסועד למחוזות אירופאיים • בדרך היא מפגינה תועפות של חן ואינטליגנציה בבישול
אברי מצליח לספק מפלט נעים של אוכל מוקפד ואווירה קלילה המקום שנפתח מול הבורסה לני"ע לא מתיימר להמציא את הגלגל, אלא להציע חוויה נעימה של אוכל טוב ויין מצוין – והוא בהחלט מצליח
קניות במקום טיולים: המכירות בחול המועד סוכות גבוהות בעשרות אחוזים מאשתקד גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל • מנתוני הפניקס גמא עולה כי הגידול המשמעותי של השבוע הוא בענף בתי הקפה והמסעדות
בירות בוטיק, יקב פלאי ואוכל מידיים של מאמות: משהו טוב מתבשל בירוחם העיירה הדרומית מציעה שקט ומאפשרת לאנשים שלה לחלום חלומות – והם חולמים על אוכל • כמה נקודות טעימות ונהדרות ששווה מאוד להגיע בשבילן עד ירוחם
רוכשת דירה גילתה שהוקמו מסעדות בבניין - ותפוצה בכרבע מיליון שקל יזמית נדל"ן חויבה לפצות רוכשת דירה לאחר שהדיירת התלוננה כי לא ידעה על הקמת מסעדות בקומת המסחר בבניין, וטענה כי העסקים פגעו בערך הדירה • היזמית ערערה על ההחלטה פעמיים, אך המחוזי והעליון דחו את טענותיה וקבעו כי הפרה את חובת הגילוי
נתוני הרכישות באשראי מגלים: ישראלים רבים נשארו בארץ, ויש מי שמרוויח מכך כמעט כל שינוי במצב הביטחוני הוביל בשנה החולפת לתנודות קיצוניות בהתנהגות הצרכנית ובהיקף ההוצאות השבועיות בישראל • כך, איום המתקפה האיראנית הוביל לזינוק בביצועי רשתות המזון ורשתות החשמל, והלחימה בלבנון צמצמה את ימי והיקף הקניות לראש השנה
אינטימיות עם 10 מקומות: חמ”ל האוכל שהפך למסעדה הכי מסקרנת ביפו את "אאוט אוף דה בוקס" אפשר להגדיר כאופציה כיפית לימים לא שפויים או מטבח יהודי-תל אביבי עם טוויסט: לא מחייב, לא מעוצב, לא יקר
המשבר ניכר בצלחת: השנה שעברה על המסעדנות הישראלית הקבוצה הכי תל אביבית שהוציאה תעודת כשרות למען המטרה, הפרידה מחלום מישלן כשהוא עוד בטווח נגיעה, ושורה של סגירות כואבות • אחרי המכה של אוקטובר המסעדות חזרו, אבל אחרת: מצומצמות, ענוות ונגישות
האיזאקאיה התל אביבית גייג'ין: מינימליזם יפני מסורתי עם טוויסט עכשווי טיפול מוקפד וניצוץ של חדשנות יוצרים בר אוכל יפני בועט ומלא שיק • כדי לשבוע מהמנות המדויקות תצטרכו להזמין הרבה מהן
דה פקטו משלב אוכל מקיבוץ הגלויות המקומי ובר אינטליגנטי בר האוכל מציע מנות מקוריות בהשראת המטבח התימני ודיאלוג מוצלח עם הבר, שמייצר במקום את כל תמציות הטעם לקוקטיילים
OCD המחודשת: אחת המסעדות המבוקשות והחשובות בישראל חוזרת OCD ידועה בהיותה מסעדת פיין דיינינג אולי הטובה בישראל, כולל רשימת המתנה ארוכה ואפילו ניסיונות לספסר, אבל 7 באוקטובר טרף את הקלפים • השף רז רהב פנה לאוכל יומיומי ונגיש עד שהרגיש שהגיע הזמן להחזיר את היוקרה, עם קצת פחות פנפון והרבה יותר חום ותיווך אישי • התוצאה: ארוחה מצוינת שהיה שווה לחכות לה
אוצרות בצפון השקט: שתי חוויות שתייה קלילות, נגישות וייחודיות ביקב נטופה במצפה נטופה ובקרוואן הקוקטיילים בעין עירון האלכוהול הוא הכוכב, ושניהם מצאו דרכים נהדרות שבהן האוכל ישרת אותו
היקב בו תמצאו פיצות מהטאבון, גבינות שוות ויין בוטיק שלא טעמתם מעולם דבש נהדר מהכוורת, לקט יינות בוטיק שאין בשום מקום אחר וגבינות ממחלבת בארי • חזרנו לביקור נוסף בין העסקים המקומיים בעוטף, ומצאנו ניצני תקומה • חגית אברון תופרת יום
שלוש פעמים בשבוע המקום הקטן הזה בחיפה מגיש אוכל פרוע ושמח במיוחד בני הזוג היצירתיים מבשלים בעיר התחתית בחיפה בית אוכל שכולו שיר הלל לחומרי גלם מקומיים ולבחירות נועזות, בתפריט מקורי ומדויק
המועדון החדש של חברת התעופה, ואפליקציית תשלומים עם AI חברת הלואו-קוסט ההונגרית וויזאייר משיקה מועדון ראשון מסוגו באירופה על בסיס "טוס כפי יכולתך" • הסטארט-אפ אוקורה משיק אפליקציית מט"ח לעסקים גלובליים, וחברות הנדל"ן הופכות פסולת לאמנות • מדור אירועים ומינויים חוזר במתיחת פנים
הלנה בנמל היא חלון ראווה למטבח הישראלי - והוא מגרה, יצירתי וטעים להפליא המיקום שלה בנמל קיסריה אולי גורם לחשש למלכודת תיירים, אבל הלנה בנמל היא מסעדה מצוינת, שהתפאורה שלה היא רק בונוס
המעדנייה הנסתרת על כביש החוף שתמצאו בה פרעצלים ממולאים ויין משובח חנות וינטג' שמוכרת אפילו בשמים, ויטרינה עמוסה כריכים ומאפים מנחמים, הצצה לבית מלאכה המארח את קהילת כפר עזה המשתקמת ומסלול טיול עם חלון אל הים • ביקור בקיבוץ שפיים • חגית אברון תופרת יום
מסעדה קטנה בחיפה ממציאה מחדש את האוכל הסובייטי בר האוכל הסובייטי החיפאי מציע גישה לא מסורתית למטבח מסורתי מאוד • אל תצפו לאוכל עממי שטובע במיונז - האוכל פה עכשווי וטעים
דונר קבב לצד קוקטיילים מעולים: בר השיפודים התל אביבי שיפתיע אתכם החזרה של עינב אזגורי לחיק קבוצת אימפריאל הולידה בר שיפודים וקוקטיילים שלא מתאמץ להרשים אבל מצליח בכל מקרה • כיף של מקום