גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איריס בראל תובעת 2 מ' ד' מסטימצקי: "לא מכבדת הסכמים"

מנכ"לית סטימצקי לשעבר: "עצוב לגלות שג. יפית חושבת שאינה מחויבת לכבד הסכמים חתומים" ■ סטימצקי: "מוסר הפגום בהענקת בונוס שערורייתי למנהל כושל"

איריס בראל / צילום: תמר מצפי
איריס בראל / צילום: תמר מצפי

פרידתה של איריס בראל מסטימצקי ב-2014 הייתה אחת הפרידות הפחות יפות בעולם העסקים הישראלי בשנים האחרונות. בראל ניהלה את רשת הספרים תחת שליטתה של קרן ההשקעות מרקסטון, בשנים שבהן רשמה הרשת הפסדים של עשרות מיליוני שקלים בשנה. מצבה הפיננסי הקשה של סטימצקי הוסתר היטב בדוחות מרקסטון, עד שאחד משני מנהלי הקרן הכושלת - אמיר קס (ששימש גם יו"ר סטימצקי) - נהרג בתאונת דרכים באפריל 2014. משם התחילה הידרדרות מהירה במצבה העסקי של הרשת, שעמדה בפני קריסה לפני שנמכרה ביוני 2014 לקבוצת משקיעים בראשות יפית גרינברג (ג. יפית).

בתחילה נראה היה כי המנכ"לית בראל והרוכשים נועדו לצעוד יחד אל זריחתה המחודשת של סטימצקי. הזריחה אמנם הגיעה, במונחי שיפור במצבה הכלכלי של הרשת, אבל בראל כבר מזמן לא מנהלת את הרשת. היא והרוכשים מצויים זה כמה שנים בהתכתשות בבית המשפט סביב "מצנח הזהב" של בראל - מענק פרישה, המסתכם, לטענתה של בראל, ב-2 מיליון דולר.

את הבעלות על רשת סטימצקי, שהוקמה לפני כ-90 שנה, רכשה קרן מרקסטון ב-2005 מידי ערי סטימצקי תמורת סכום של 55 מיליון דולר. לאחר הרכישה מינו קס ושותפו לניהול הקרן, רון לובש, את בראל למנכ"לית הרשת. סטימצקי, שהייתה מונופול בענף הספרים בעת הרכישה, אותגרה בשנים שבאו לאחר מכן על-ידי השחקנית הצעירה יותר בענף, צומת ספרים, ומבצעי ה-4 ב-100 שלה. ואולם בעיקר הכבידו על תוצאותיה של סטימצקי הוצאות המימון הגבוהות שנאלצה לעמוד בהן, כתוצאה מהחובות שנטלה על עצמה בעסקת הרכישה שביצעה מרקסטון, שהסבו לה הפסדים כבדים.

מרקסטון ניהלה במהלך השנים משא-ומתן עם כמה גורמים למכירת סטימצקי, אבל אלה לא הבשילו לכדי עסקה. ל"גלובס" נודע כי אחד מאותם גורמים שעמם נוהלו מגעים, היה לא אחר מאשר שלדון אדלסון, איל ההימורים האמריקאי והבעלים של עיתון "ישראל היום". ואולם המחיר שהציע אדלסון לא היה כנראה מספק מבחינתה של מרקסטון, שבסופו של דבר "קברה" את מלוא השקעתה ברשת.

רשת סטימצקי היטיבה להחביא את הפסדיה ואת מצבה הפיננסי הרעוע כל עוד קס, מטעם מרקסטון, העביר צ'קים שכיסו את תשלומי החובות של הרשת. ואולם באפריל 2014 המציאות השתנתה באחת. קס נהרג, הצ'קים חזרו, מצב הרשת הורע - והיא כבר הייתה על סף הקפאת הליכים.

על רקע זה, התנהלו מגעים למכירת סטימצקי - תחילה עם הוצאת ידיעות ספרים וחברת משחקי הילדים יצירה, ובהמשך עם קבוצת ארלדן של משפחת רשף (שהחזיקה באותה עת בהוצאת כתר) וכן עם איש עסקים צרפתי ששמו לא נחשף. האחרונה להצטרף למגעים לרכישת סטימצקי הייתה "אבן החכמים" - קבוצת משקיעים בראשותה של גרינברג (ג. יפית).

גרינברג ושותפיה הצליחו לבסוף לרכוש את סטימצקי ללא תמורה, מלבד ההתמודדות עם כיסוי חובותיה לספקים, שנאמדו ב-65 מיליון שקל, בתוספת כ-17 מיליון שקל שחסרו בקופת הפיצויים של העובדים; וכן, גם תשלום של 2 מיליון דולר לבראל במקרה של העברת הבעלות ברשת - מיליון דולר על-פי חוזה ההעסקה המקורי, שנחתם בינה למרקסטון, ועוד מיליון דולר, שהובטחו לה, לטענתה, במכתב בחתימתו של קס המנוח.

בשלב זה, באמצע יוני 2014, התנהלו מגעים בין בראל לאייל גרינברג, בנה של גרינברג ומנכ"ל סטימצקי כיום, לגבי המשך עבודתה כמנכ"לית. האווירה במגעים הייתה טובה - אווירה של שותפות וחתירה להצלחה במשימה הגדולה - בתחילה להשלמת העסקה וההתמודדות עם הספקים, שבאופן טבעי לא הסכימו ל"תספורת" של 30% מהחוב שתבעו הרוכשים, ובהמשך להבראתה יחד.

בראל וגרינברג כבר הגיעו להבנה שהיא תמשיך שנה נוספת בתפקיד, לפי התנאים הבאים, שמתפרסמים כאן לראשונה: שכרה יירד מכ-100 אלף שקל בחודש ל-65 אלף שקל עבור 75% משרה, והיא תקבל כ-70% מ"מצנח הזהב" בתשלומים על פני 18 חודשים. נוסף על כך, התקבלה הבנה בדבר "סוכריה" חביבה שתינתן לבראל, בדמות 5% מהחזקותיה ברשת, במקרה שסטימצקי תעבור לרווח.

ואולם בנקודה אחת השתנה הכול. כ-10 ימים לאחר אותם סיכומים, התנהלה שיחה בין בראל לעו"ד שחר וולר מקבוצת הרוכשים. מכאן ואילך גרסאות הצדדים שונות בתכלית זו מזו. ההבדל בגרסאות רלוונטי לגורל מענק הפרישה של מיליון הדולר, שהובטח לבראל בחוזה ההעסקה המקורי. באותו חוזה היה תנאי חשוב: על בראל להישאר כשנה בתפקיד המנכ"לית, אם קבוצת הרוכשים תרצה בכך. אחרת, זכאותה לבונוס תתבטל.

ומה היה באותה שיחה גורלית? לדברי מקורביה של בראל, היא הופתעה כשוולר הודיע לה על ביטול ההסכם, ובתוך זמן קצר צצה ידיעה בעיתון "כלכליסט", שלפיה היא התפטרה מהתפקיד. לדבריהם, לאחר שאייל גרינברג אישר את דברי וולר, בראל הוציאה הודעה על כך שהחליטה לעזוב את סטימצקי, כדי לשמור על מעט מכבודה, אבל הודיעה כי תישאר כיועצת לרשת. כמובן שאם בראל הייתה מפוטרת על-ידי הרוכשים, ולא מתפטרת, הם היו מחויבים לתשלום הבונוס בסכום של מיליון דולר.

לפי גרסתה של סטימצקי, השיחה שהתקיימה בין וולר ובראל הייתה לא נעימה. אצל בראל, טוענים ברשת הספרים, התחילה לחלחל ההבנה שאם נהנתה מחופש פעולה מלא תחת מרקסטון, הרי שעם קבוצת הרוכשים החדשים מצבה יהיה שונה. משכך, בחירתה להתפטר, בתסכולה הרב, ביטלה את מחויבות הרשת לשלם לה את מיליון הדולר האלה.

לפי גרסה זו, כשהתפטרה בראל, היא כלל לא ידעה או זכרה את אותו תנאי, והוא נודע לה רק כשהתחילו חילופי מכתבים בין עורכי הדין של הצדדים. לפי סטימצקי, רק אז ניסתה בראל לשנות את גרסתה למהלך הדברים - ומפה נפתח המאבק המשפטי בין הצדדים.

קס גמל לבראל על קידום "חוק הספרים"

המחצית השנייה של "מצנח הזהב" נולדה במכתב בחתימתו של קס מנובמבר 2013, המתפרסם פה לראשונה. העיתוי למכתב, שבו קס מודיע על ההחלטה להכפיל את "מצנח הזהב" הנדיב, מעניין - וכנראה לא בכדי.

בראל הייתה מהקולות הבולטים בעד "חוק הספרים", שלאחר דיונים רבים עבר בכנסת בסוף יולי 2013. לדברי מקורביה, היא עשתה זאת מתוך אמונה שהחוק הוא לטובת הענף, אבל לא מן הנמנע שרכיב מרכזי במוטיבציה שלה היה להחליש את המתחרה העולה, צומת ספרים, שבמסגרת החוק הוגבלו שטחי התצוגה של הוצאות הבית שלה (עד אז מודן וכנרת זמורה מילאו 70%-75% משטחי התצוגה).

זמן קצר לפני כניסת החוק לתוקף ניהלה בראל משא-ומתן קשוח ואגרסיבי מול הוצאות הספרים על ההנחה שהן ייתנו לרשת על ספריהן, שבסופו של דבר, הוציא את המיטב עבור סטימצקי, על חשבון ההוצאות. לפי מקורבי בראל, היו"ר קס העריך את המהלכים האלה, שהיו משמעותיים למצבה של הרשת, והחליט שמגיע לבראל תגמול של מיליון דולר נוספים במקרה של רכישת הרשת.

סטימצקי תחת הנהלתה החדשה טענה בבית המשפט כי לקס לבדו אין סמכות להורות על התגמול לבראל, אלא בחתימתם של כל ארבעת הדירקטורים של סטימצקי. אמנם דירקטוריון סטימצקי נתן זכויות חתימה ללובש ולקס (כל אחד לבדו), בצירוף חותמת החברה או שמה המודפס, וקבע כי זו "תחייב את החברה לכל דבר ועניין". ואולם חותמת כזו לא נראית על המכתב שעליו חתום קס, ועל עצם החלטת הדירקטוריון בנוגע לבונוס אין עדות.

בראל, המיוצגת על-ידי עוה"ד שמוליק קסוטו וגדעון רובין, גייסה את לובש, שותפו של קס במרקסטון, שתצהיר ראשון שלו לא היה מספיק ברור להוכחת טענתה, ותצהיר שני, שמתפרסם פה לראשונה, לא התקבל על-ידי בית המשפט. גם הפעמיים שבהן הגיעה להעיד בבית המשפט, לא סייעו לבראל לצאת ושכרה בידה. לגופו של עניין, ברור כי לובש מאשר שקס עדכן אותו לגבי כוונתו להגדלת הבונוס.

אותו פתק מסתורי של קס, ובו ההבטחה למיליון דולר נוספים, לא הרשים את בית המשפט, שקבע באחרונה כי "על-פי התרשמותנו, המסמך כשהוא לבדו אינו יכול להקנות למבקשת את המענק המוגדל". בית המשפט מזכיר בדבריו את עדות הגרפולוגית המומחית שהביאה סטימצקי, שמצאה כי החתימה על המסמך שונה מחתימות אחרות של קס, ואף יש בה זוויות הדומות לחתימתה של בראל עצמה - רמז לא עמום במיוחד לחתימה מזויפת. בסיכום ההחלטה, קובע בית המשפט: "ובכל מקרה, התובעת (בראל) אינה מחזיקה ברשותה את המסמך המקורי, שלטענת סטימצקי, כלל לא היה בנמצא אצלה. המבקשת היא מנהלת מנוסה, וההיגיון מחייב כי התחייבות בסדר גודל כזה שניתנה לטובתה, הייתה נרשמת אצלה במקורה ומקבלת אשרור בכתב של כל חברי הדירקטוריון". לגבי הבונוס הראשון של מיליון הדולר, בית המשפט פסק כי הוא יידון אצל הבוררת - השופטת בדימוס אורנית אגסי.

לסטימצקי, שמיוצגת על-ידי עו"ד שלומית גוטרמן-כספי, טענות נוספות כלפי בראל, ועל סמך אלה הגישה נגדה תביעה בסך כ-4.4 מיליון שקל. התביעה נוגעת, בין השאר, להלוואה בסך 300 אלף שקל שבראל לקחה מהרשת ולא הוחזרה, וכן לכך שבראל העניקה לעצמה בונוס שנתי של חצי מיליון שקל (סכום של חמש משכורות חודשיות), חרף הפסדי הרשת, אבל סירבה לתת בונוסים לעובדים.

לגבי ההלוואה בסך 300 אלף שקל, אין מחלוקת בין הצדדים. כבר בדיונים בין בראל לאייל גרינברג סביב העסקתה כמנכ"לית, ציינה בראל כי סכום זה יופחת מהבונוסים שהיא אמורה לקבל. מקורביה של בראל מספקים אף עדויות לכך שאושרו בונוסים לעובדים אחרים ברשת. לדבריהם, הבונוס שלה הוא חלק מהחוזה שנחתם בינה לבין מרקסטון.

אז מה הלאה? שני הצדדים הגישו ערעור על החלטת בית המשפט. סטימצקי מבקשת לדון בכל הנושאים יחד בבית המשפט - במענק מהחוזה המקורי (בסך מיליון דולר) וכן בתביעה שלה ביחס להתנהלות בראל. בראל מצדה מעוניינת שתביעתה ל"מצנח זהב" של 2 מיליון דולר תידון אצל הבוררת. הדיון בערעורים נקבע לאוקטובר השנה. הסאגה הזו עוד רחוקה מסיום, ובראל וגרינברג עוד ימשיכו להיפגש בקרב הבוץ הזה בבתי המשפט.

מבראל נמסר בתגובה: "עצוב לגלות שג. יפית חושבת שאינה מחויבת לכבד הסכמים חתומים, כפי שנהוג במדינת חוק, וזה שנים משתמשת בכל תעלול על-מנת לא להגיע לבוררות, כפי שמחייב ההסכם ביני לבין סטימצקי. אני מאמינה בבית המשפט, ומקווה לסיים את הפרשה בהקדם".

מרשת סטימצקי נמסר בתגובה: "הגברת בראל הביאה את רשת סטימצקי אל פי התהום, והיא האחראית המרכזית למצב שאליו הגיעה הרשת. כלל אוהבי הספר בישראל, כמו מאות עובדי הרשת וספקיה, עלולים היו לשלם את מחיר מחדליה הניהוליים של בראל, שלחומרתם נחשפנו ביתר שאת לאחר שרכשנו את החברה וניתחנו לעומק את הכשלים שהביאו את החברה למצבה הקשה.

"מעבר לאחריותה המקצועית כמנכ"לית החברה, ובמוסר הפגום שיש בהענקת בונוס שערורייתי למנהל כושל, שפעל לטובתו האישית וסיכן משפחות שלמות של עובדים ומנהלים חרוצים, הרי שבית הדין לעבודה דחה את עמדת בראל ביחס למסמך שעליו היא מתבססת, ולא האמין לעדותה. גם הטענה של בראל כאילו בזמן שסטימצקי עמדה בפני קריסה (באשמת בראל) הבטיח לה קס ז"ל מיליון דולר נוספים, אינה הגיונית, ובדיוק מסיבה זו בית הדין לא קיבל אותה.

"ואכן, לפי חוות דעת משפטיות שקיבלה סטימצקי, אין לבראל זכות למענק כלשהו ממנה. אנו ממליצים לבראל לטעון את טענותיה רק בפני ערכאות משפטיות ולהימנע מגרימת נזקים נוספים לרשת סטימצקי, שרק כעת מתחילה להבריא ולהתאושש לאחר ניהול כושל במשך שנים".

איריס בראל / צילום: תמר מצפי

מכתב המחלוקת

עוד כתבות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן