גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אל האינסוף ומעבר לו: ביקור במתחם המבקרים של נאס"א

גם מי שלא חלם להגיע לירח "עד גיל 21" צפוי ליהנות במתחם בקייפ קנברל, פלורידה - וגם מהטבע הנהדר שבסביבה, עם אגמים, נהרות, ביצות ותנינים

החללית אפולו11  / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ, קריאייטיב
החללית אפולו11 / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ, קריאייטיב

כמו כל מי שגדל בארץ במאה ה-20 וצרך מסטיק בזוקה, גם אני זכיתי לקבל את הבשורה שעד גיל 21 אגיע לירח, אבל האמת היא שהאפשרות הזו לא עשתה עליי רושם גדול במיוחד כילדה, ואם להודות על האמת, גם כבוגרת לא הכללתי את האופציה הזו ב"וויש ליסט" שלי. לירח עדיין לא הגעתי, אבל אחרי הביקור במרכז החלל של נאס"א באורלנדו, פלורידה, הבנתי למה יש רשימת המתנה של בעלי ממון וידוענים לתוכנית ההטסה הפרטית לחלל. האופטימיים ביותר מדברים על טיסות לחלל ב-2018, אפילו ליידי גאגא כבר נרשמה. תיירי החלל המעטים שיצאו עד עכשיו היו כולם מיליונרים, שכן הציוד וההכשרה עולים כיום לאדם פרטי מיליוני דולרים, אבל החברות שעובדות על חוויות חלל לקהל הרחב מדברות על סדרי גודל שבין 200 אלף דולר לחצי מיליון, ואף פחות מזה.

אבל כדי ליהנות מחוויית חלל ארצית, אפשר תמורת 50 דולר בלבד, מחיר זניח לעומת הפארקים של דיסני באורלנדו, לבלות יום מלא וגדוש בחוויות במתחם המבקרים של מרכז החלל על שם קנדי, שנמצא בשטחי נאס"א בקייפ קנברל (Cape Canaveral). מרכז החלל הטביע חותם משמעותי בשטח סביבו, שזכה לכינוי "חוף החלל" (Space Coast), והוא ממוקם פחות משעה נהיגה מזרחית לאורלנדו. "חוף החלל" כולל רצועה צרה שהופכת דקיקה ככל שמדרימים, וכדי להגיע אליו חוצים שני נהרות ענק (הנושאים את השמות ה"אינדיאני" ו"בננה") כך שבמובן מסוים האזור היבשתי הזה הוא כמעט חצי אי.

להנגיש את החלום

תוכנית החלל האמריקאית נרקמה בסוף שנות ה-50. ג'ון קנדי, הנשיא האהוב דאז, ראה את הרוסים משגרים חללית ובמירוץ המלחמה הקרה מולם רצה לצבור נקודות במהירות האפשרית. לכן סימן כיעד את תוכנית הנחיתה על הירח - "אפולו". למה בפלורידה? ראשית, כי משגרים לכיוון מזרח, עם תנועת כדור הארץ שמסייעת לתהליך. שנית, רצוי כמה שיותר קרוב לקו המשווה שהוא ציר הטיסה בחלל (הקרבה אליו חוסכת דלק). בנוסף, נדרש גם שטח גדול, וכך נפל הפור על האזור הזה.

אבל בעלילה הזו יש טוויסט קטן. קנדי לא זכה כידוע ליהנות מפרי עמלו, כי נרצח בטרם עת. יורשו לינדון ג'ונסון, יליד טקסס, המשיך בתוכנית, אך העביר את מרכז השליטה לטקסס - שמונה שניות אחרי השיגור. לוקל פטריוטיזם? אולי. לפי גרסאות אחרות, נאס"א לא רצתה לשים את כל הביצים בסל אחד. אחרי שנאס"א התמקמה בקייפ קנברל שבצפון-מערב חוף החלל, אוכלס האזור השומם והבתולי בשכונות הראשונות שקמו לעובדים, והוא הלך והתפתח ככל שנאס"א גדלה.

מרכז המבקרים על שם קנדי, שהוקם בשנת 1965, הנגיש את החלום לאמריקאי הממוצע והיה אטרקציה גדולה. הוא מתואר כמוזיאון אינטראקטיבי חינוכי של החלל, ובפועל זהו אתר מדליק לכל גיל, עצום בממדים ישראליים, אבל לא דחוס בקנה מידה אמריקאי. בכניסה מקבלת את הבאים דמות של אסטרונאוט המוכנה להצטלם עם כל המעוניין. הצטלמנו.

האזור הראשון שהמבקר רואה הוא גן הרקטות, והוא די מפעים ממבט ראשון. מעטרות אותו שלל רקטות צבאיות שהוסבו בראשית שנות ה-60 ושימשו את נאס"א (למעט אחת) בפרויקט החלל, כשלכל רקטה יש סיפור פרטי מעניין. לצדן שלל מתקנים מדליקים כמו הגשר של אפולו 11, תא של חללית שאפשר להידחס לתוכו ולהרגיש לשבריר שנייה כמו אסטרונאוט (או מה זו קלסטרופוביה) ועוד.

יש גם סיור מודרך עם סיפורים נהדרים שיוצקים משמעות למוצגים - אל תפספסו. במהלך תוכנית אפולו יצאו תשע טיסות לירח. שתיים ללא נחיתה, אחת חזרה לבסיסה עקב תקלה, ושש נחתו בהצלחה, כשעל סיפונן תריסר אסטרונאוטים שהילכו על הירח. הניגוח של הרוסים עבד, מצד שני השקיעה ארצות-הברית הון בתוכנית, ורק בשנות ה-70 השתנו האינטרסים, החלו בריתות ושיתופי-פעולה, והמגמה הוסבה לתחנת חלל משותפת.

האטרקציות הנוספות במרכז מרוכזות בכמה מבנים. בתערוכה על כוכב מאדים יש אינספור תחנות מעניינות שמספקות ידע וחוויה: משחקים, סרטונים, דגמים, שרטוטים, מתקנים אינטראקטיביים ואפשרות להצטלם בתוך תלבושת של אסטרונאוט ממארס ולשלוח גלויה עם הצילום הביתה. הצטלמנו. בקולנוע האיימקס השכן מוקרן סרט מקסים על החלל ועל ההישגים המרשימים של נאס"א.

ארוחת צהריים עם אסטרונאוט

השלב הבא באבולוציה היו מעבורות החלל, והן נשאו צוותים גדולים יותר ויצאו למשימות שונות בחלל, בהן גם מחקר מדעי. בלב האתר מבנה גולייתי, המוקדש למעבורת אטלנטיס. זו הייתה מעבורת החלל העסוקה ביותר בתולדות נאס"א. היא סבבה סביב כדור הארץ יותר מ-4,000 פעמים וחתמה את תוכנית מעבורות החלל של נאס"א.

בתצוגה שמסביב אפשר ללכת לאיבוד במבוך האפשרויות: עמדות בקרה, מסכים רבים, חלקי מעבורות שניתן לזחול בהן כמו מתקן משחקים משעשע, תא שמדמה חללית בשעת שיגור (לא לבעלי קיבה חלשה), קיר מחווה לכל הטיסות לחלל וקיר זיכרון משנת 2015, שמנציח שתי טיסות שלא שרדו - הצ'לנג'ר בהמראתה והקולומביה בנחיתתה, ואילן רמון אחד שהלוח שלו על הקיר עשה לכולנו צמרמורת.

כחלק מהביקור זכינו לראיון קצר עם האסטרונאוט טום ג'ונס. האסטרונאוטים בנאס"א לא יוצאים לפנסיה, מתברר. בעצם, הם כן, אבל הם ממשיכים לעבוד ומגיעים בתורנויות לאתר כדי לספק לקהל אטרקציה: "ארוחת צהריים עם אסטרונאוט". בשיחה המקדימה סיפר ג'ונס, טייס קרב בצבא האמריקאי שטס ארבע פעמים לחלל, על חוויותיו שאותן פרסם גם בספר.

לשאלה מה הדבר המרגש ביותר הוא ענה בפשטות: "הנוף. להביט בעולם ובאופק, לראות חלל שחור ונופים זה מראה יפהפה. העובדה שאני בן אנוש וקיבלתי מתנה כזו מאלוהים גרמה לי להרגיש בר מזל, אבל גם קטן מאוד, וזה מרגש". בארוחת הצהריים עם הקהל (תוספת של 30-25 דולר לאדם) הוא סיפר על האוכל בחללית (רמז: הכול מוקפא ומיובש, אפילו הגלידה), על משקל החליפה (לא תאמינו: מאה קילוגרם!) ועל הדור הבא בפרויקט החלל. בסוף השתרך תור ארוך להצטלם עם האסטרונאוט בדימוס. הצטלמנו.

סיימנו בסיור רכוב בשטחי נאס"א, וראינו את מבנה הבקרה, האנגר הבנייה, מתקן השיגור, העמדות ואת תצוגת החללית אפולו - סרט על ההיסטוריה של החללית, חדר הפיקוד שלה, תלבושות ואפילו אבנים מהירח. צילמנו.

עזבנו את האתר אחרי שעות רבות, בידיעה שאמנם אי אפשר להספיק כאן הכול, אבל שהמקום מתאים ליום בילוי משפחתי מלא ובמחיר שפוי.

טבע מתחת לאף

מי שבוחר להישאר ב"חוף החלל", יגלה שהאזור העירוני הומה בתי מלון, אתרי נופש ומסעדות וכמובן חופים, אבל נטול אפיל של ממש ומדבר בעיקר ללב הנופש האמריקאי. לעומת זאת, פלורידה עצמה היא יעד מצוין לטיולים. יש בה אגמים, נחלים, ביצות ונהרות לרוב, עם טבע ועם חיי בר יפים ופראיים, ותעשייה של טיולי טבע ואטרקציות.

קחו לדוגמה את קפטן טוויסטר - שמציע שיט ב-airboat, סירה מהירה מיוחדת שנכנסת לעומק הביצות בנהר סנט ג'ונס, ומאפשרת תצפיות טבע על ציפורים, חזירי בר ותנינים. אמנם בחום הצהריים הסתתרו רוב התנינים במים הקרירים, אבל בכל זאת הצלחנו לראות כמה מהם מבצבצים בתוך שפעת הצמחייה שכיסתה את המים, ונהנינו משיט הרפתקני ומהיר, שהיה קצר, אך מסעיר (www.twisterairboatrides.com).

שיט איטי, אבל מעמיק, בספינת תיירים חווינו ב-Island Boat Lines - שיוצאת אל מרחבי נהר הבננה ומפגישה מטיילים עם טבע שנמצא ממש מתחת לאף. הנהר הרחב הוא בית גידול לחי וצומח ייחודיים, והמדריכה שגדלה במקום הפליאה בסיפורים. במשך שעתיים צפינו בשלל עופות מים כמו שקנאים ושחפים, בפרות ים - יצור עצום ממדים השוכן במים ורק לעיתים נצפה בגדות "משתזף" בכיף, בלהקות דולפינים ועוד.

בגני חיות נהנים ילדים ומבוגרים כאחד, אבל Brevard Zoo הוא לא גן חיות רגיל. ראשית, כי הוא נבנה על-ידי הקהילה. שנית, הגן הגדול טובל בג'ונגל של צמחייה סבוכה ומוריקה ויש בו 720 בעלי חיים מ-185 מינים, ואפשר לשוט בלב הגן בקיאק ולראות את בעלי החיים מנקודת מבט אחרת. ואחרון חביב, יש בו פארק חבלים עם אומגות מאתגרות על פני נהרות עם תנינים (אמיתיים!). מי אמר אקסטרים ולא קיבל?

ואם אתם כבר בסביבה, קבלו המלצה נוספת, אף שאין זה אתר טבע. איליין לרסן היא נהגת מכוניות מירוץ, מתחרה ואף בונה מכוניות בעצמה. היא אף זכתה באליפות העולם ב-Jet Dragster לשנת 2015. במרכז מבקרים שפתחה אפשר להתרשם מהעבודה המדהימה שהיא עושה בקידום סטודנטיות מתחומי הטכנולוגיה והמדעים בסדנה, משלבי הייצור שבהם מסבים מנועי מטוסים למכוניות המירוץ שלה ועד ההרכבה שלהן, מתצוגה של מכוניות ותיקות שבחלקן נהגה בעבר, ובעיקר מיכולותיה המרשימות כמנהלת וכמתחרה (www.elainelarsen.com).

מידע מעשי

כדאי לכוון את ההגעה למרכז המבקרים ליום שיש בו המראה או שיגור של נאס"א. כל מי שמתארח במתקן באותו יום זוכה בהסעה אל כן השיגור וזוכה לראות במו עיניו רקטה מתרוממת לחלל, מחזה בלתי נשכח. עם זאת, המועד נתון לשינויים ולהזזות. ביום שאנחנו היינו שם היה אמור להתבצע שיגור, אבל הוא נדחה ביומיים מסיבות טכניות, ואנחנו החמצנו את האטרקציה. השיגור הבא עתיד להתבצע ב-3 באוגוסט.

יש עוד סיבה שבגללה תיירים מגיעים לאזור פורט קנברל: זהו הנמל השני בעולם בתנועת הקרוזים לקריביים, שיוצאים דרך תעלה מרכזית שבשוליה שורת מסעדות. אם אתם מפליגים, כדאי לשלב את מרכז החלל בתוכנית השיט. אם לא - אפשר לצפות (ואפילו לגעת) בספינות הענק שבאות ויוצאות מהנמל כמו בסרט נע. בכניסה לנמל ניצב ה-Exploration Tower, חיקוי (זול וזעיר) של מלון בורג' אל עראב בדובאי, שכאן משמש כמוזיאון של הנמל ואפשר להיכנס לביקור רק אם צריך לשרוף חצי שעה. הנמל נחמד ואפשר לשבת בערב באחת המסעדות לדרינק כי בעניין האוכל, פלורידה היא לא מעצמה קולינרית. רוב המזון מטוגן ושמן ולא נתקלנו בהרבה מקומות איכותיים.

מזג האוויר חם ולח כל השנה, אבל מומלץ להגיע בחורף. אז פחות חם והרבה יותר כיף.

עוד כתבות

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס