גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מגדלי משרדים בישראל: המחירים לא יורדים, דמי הניהול כן

דמי הניהול במגדלי המשרדים יכולים להגיע לרבע ואפילו לשליש מדמי השכירות במגדל משרדים ■ בזמן שמחירי השכירות עדיין משדרים יציבות איתנה, ניתן כבר לזהות התגמשות והקלות בדמי הניהול

משרדים בתל אביב. "מרבית הביקושים יתרכזו במטרופולין" / צילום: תמר מצפי
משרדים בתל אביב. "מרבית הביקושים יתרכזו במטרופולין" / צילום: תמר מצפי

מאחורי המחיר למ"ר קנייה או השכרה של משרד, עומד תמיד גם מחיר נוסף - דמי הניהול. זהו סכום שלרוב אינו נתון לשיקול דעתם של השוכר או של הרוכש, אולם אין להקל בו ראש: גם אם זה נראה כמו כסף קטן לכל מ"ר, דמי הניהול מהווים לעתים כשליש או רבע מדמי השכירות במגדל משרדים. ומתברר שלעתים דמי הניהול כוללים גם את עלות החשמל של מיזוג האוויר למשל, אבל לפעמים לא. נקודה נוספת שצריך להביא בחשבון היא שלא תמיד הבניין החדיש ביותר יהיה בעל דמי הניהול הגבוהים יותר.

ממוצע של 20 שקל למ"ר

ובעוד שמחירי המשרדים אינם יורדים, דווקא בכל מה שקשור לדמי ניהול ניתן לזהות שינוי מגמה. לצד שחיקה מסוימת במחירים, נוצר לאחרונה סטטוס-קוו חדש בכל הנוגע לגביית תשלומים נוספים בהתאם לעלויות שצצו במהלך השנה.

קבוצת נת"מ בדקה היכן משלמים את דמי הניהול הגבוהים ביותר בבנייני המשרדים בתל-אביב וברמת-גן. בסקר נבדקו 61 מגדלים מסוג Class A (הרמה הגבוהה ביותר) בתשעה אזורים מרכזיים, המהווים מדגם מייצג לכלל אזורי המשרדים הממוקמים במרחב העירוני באזור, ונמצא שממוצע דמי הניהול בהם עומד על 20 שקל למ"ר. שטחם הכולל של המגדלים שנסקרו 1,729,972 מ"ר ודמי הניהול הגבוהים ביותר נסקרו באזור הסיטי של תל-אביב ובאזור בית המשפט. נציין שכל תעריפי דמי הניהול כוללים גם את עלות מיזוג האוויר.

על פי נתוני הסקר, מגדל אלרוב הממוקם בפינת הרחובות שד"ל ורוטשילד בתל-אביב, הוא המגדל שבו דמי הניהול הגבוהים ביותר - 28 שקל למ"ר, לפי דו"ח נת"מ. במקום השני מרכז עזריאלי בתל-אביב (המגדל העגול, המשולש והמרובע) שבו גובים דמי ניהול בגובה 27 שקל למ"ר. במקום השלישי ברמת המחיר ניתן למצוא שלושה מגדלים שונים, בהם נגבים 25 שקל למ"ר: בית התעשיינים ברחוב המרד 29 בתל-אביב, מגדל עתידים החדש (בקרית עתידים ברמת-החייל) ובית אסיה ברחוב ויצמן 4 בתל-אביב.

בהמשך הרשימה מופיעים מגדלי שקל ברחוב ארלוזורוב 111, בית אמות אירופה ברחוב ויצמן ובית אירופה באותו הרחוב שם עומד תעריף דמי הניהול על פי הדו"ח על 24 שקל למ"ר.

את רשימת עשרת המגדלים היקרים ביותר בדמי ניהול סוגרים מגדל משה אביב ובית שאפ, שניהם במתחם הבורסה ברמת-גן, שבהם גובים 22 שקל למ"ר דמי ניהול.

"ההשפעה על גובה דמי הניהול היא בראש ובראשונה תולדה של היקף וסוג השירותים הניתנים בבניין", מסבירים בנת"מ. "בבניין עם סטנדרטים גבוהים יסופקו שירותי ניהול ברמה הגבוהה ביותר, והדבר יבוא לידי ביטוי בצוות כוח האדם בפרויקט הן מבחינת מספר העובדים והן מבחינת כישורים, ותק והשכלה של אותם עובדים, סוג השירותים הניתנים, זמן הטיפול בתקלות ועוד.

"יש הבדל בין בניינים שבהם יש ריבוי בעלים לבין בניינים בבעלות יחידה אשר קובעים את גובה דמי הניהול וסטנדרט השירותים הניתנים ומנהלים לעצמם את הנכס". נכסים אלו, מסבירים בנת"מ, אינם נכנסים לתחרות של השוק הרחב שבו מתחרות חברות הניהול: "לגבי ההבדל בין חברת ניהול פנימיות לחברה חיצונית, חשוב להבין שחברות 'אין-האוס' כמו בבניינים של עזריאלי למשל, אינן מתחרות בשוק. אי לכך הן יכולות להחליט בכל רגע נתון על עליית דמי הניהול שמלכתחילה גבוהים יותר מדמי ניהול שנותנות חברות חיצוניות.

"בנוסף, חברות חיצוניות הן כל העת בתחרות, ולכן יעשו מאמצים גדולים יותר להשתפר, להשתדרג ולהתייעל".

"שכר הטירחה ירד ל-10%"

ובזמן שמחירי השכירות מדשדשים, ונדמה שבעלי הבניינים עושים הכל לשדר עסקים כרגיל מול ההיצע הגדול המוקם כעת ומאיים להוריד את המחירים ואת התפוסות, מתברר שבדמי הניהול כבר ניכרת שחיקה מסוימת. גורמים בשוק מסבירים שלבעלי המשרדים חשוב לשמור כעת על המחירים ברמה גבוהה, ולא לאותת על ירידה. לכן, בעוד המחיר נותר זהה, לעתים ניתנות הטבות לשוכר או לרוכש בדמות הנחה בדמי הניהול או הנחה במחיר חניות וכד'.

לדברי סטנלי מבזוס, מנכ"ל נת"מ ניהול נכסים, "דמי הניהול בשוק לא עלו זה חמש שנים. במקביל, שכר הטרחה של חברות הניהול ירד לטווח שבין 10% ל-12% מגובה דמי הניהול, במקום כ-15% בעבר הלא רחוק. הסיבה המרכזית שבגללה דמי הניהול לא עלו היא התחרותיות בשוק. הבנייה המאסיבית של מגדלי משרדים חדשים גורמת לכך שחברות ניהול רבות באות לקראת בעלי הכנסים ומעניקות דחייה (גרייס) לתשלום בשכר הטירחה בגין השירות, לתקופות שונות, בתהליך אכלוסו של מגדל המשרדים".

רונן איילון, מנכ"ל רד בינת נכסים המחזיקה וגם מנהלת בנייני משרדים ברחבי הארץ, מדגיש כי "בדמי הניהול אנחנו לא מורידים מחירים". עם זאת, הוא מודה, "זה קורה במחירי חניות או בגרייס שנותנים על שכר הדירה, ופחות על דמי הניהול. בעל הנכס רוצה לדעת שההכנסות יהיו נטו, ואת הניהול מממנים הדיירים".

על כך אומר מבזוס מנת"מ כי "ככלל, אנחנו לא מכירים בשוק עניין של צ'ופרים לשוכרים כדי להתמודד עם התחרות בשוק. מה שכן, אנחנו בנת"מ נכנסים לשותפות עם בעל הנכס עד שלב האיכלוס, כלומר אנחנו מותרים על חלק שכר הטירחה שלנו עד לאכלוס".

איילון מאיר עוד נקודה מעניינת, הקשורה לגביית דמי הניהול. לדבריו, בעבר היה נהוג לקבוע בחוזה שדמי הניהול הם הערכה, כך שבסוף השנה ניתן היה לגבות תוספת בהתאם להוצאות שהיו בפועל. "בעבר זה היה סעיף סטנדרטי בחוזה, ולדעתי זה כך גם בלא מעט חוזים הנמצאים עדיין בתוקף גם היום. אבל בחוזים חדשים שנחתמים כיום זה כבר לא קורה בפועל. היום לא באים לדיירים ודורשים את התוספת, והשוק די השתנה למחירי פיקס".

כולל מיזוג או לא

איילון מתייחס גם לנקודה נוספת המאירה באור שונה את ההבדלים בדמי הניהול בין בניין לבניין - עלות החשמל של מיזוג האוויר. "כשמסתכלים על דמי ניהול ומשווים בין בניינים ורואים הבדלים משמעותיים, יש לכך סיבה אחת עיקרית - האם עלות החשמל עבור המיזוג כלולה במחיר או לא. מדובר בהבדל לא מבוטל של 7 עד 9 שקלים למ"ר. מחירים שהם ברמה של 20 שקל למ"ר ומעלה כוללים ככל הנראה חשמל מיזוג אוויר, אחרת זה מאוד גבוה".

לא פעם מדובר במהלך שיווקי של בעלי בניין או של חברת ניהול שרוצה להציג מחיר נמוך ללא מיזוג אוויר, כדי להיראות אטרקטיבית בשלב הראשון. לכן, לכל מי שחושב לרכוש משרד או לשכור אחד זו צריכה להיות אחת השאלות הראשונות שיש לשאול את חברת הניהול או את המשווק. "זה עניין של הצגת הנתונים", אומר מקור בענף, "תמיד אפשר להציג גבוה או נמוך כדי למשוך לקוחות".

איילון גם מסביר שלמרות מה שנראה כתוספת שולית לשכר הדירה, מדובר במשהו שכדאי להתייחס אליו ברצינות: "כל דייר שקצת מבין מתייחס לדמי הניהול ברצינות. זה סכום מהותי. זה יכול להגיע ל-25 שקל למ"ר, ודמי השכירות יכולים להיות 100 שקל למ"ר, אז זה שליש או רבע משכר הדירה" (כשגם הארנונה כמובן תורמת לעלות החודשית עוד כמה עשרות שקלים לכל מ"ר).

ועד כמה באמת דמי ניהול בבנייני משרדים הם נקודה שהשוכר או הרוכש מביאים בחשבון בבואם לבצע עסקה? חיה נחום, בעלת המטבחון פרסום העוסקת במיתוג פרויקטי נדל"ן, מדגישה כי "השיקול של הרוכש או של מעסיק בבחירת המשרד מתחיל במיקום, בקרבה של המשרד לרכבת ובשירותים שמספקים השטחים הציבוריים, זאת הרבה לפני שהוא בכלל בודק את גובה דמי הניהול. המעסיקים נותנים משקל למיקום של המשרד, לנראות שלו, ללובי ולשטחים הציבוריים בבניין, המרכיבים חלק מהמיתוג של החברה, וכמובן לניהול ולתחזוקת הבניין יש משמעות לכל אותם פרמטרים".

הבניינים עם דמי הניהול הנמוכים ביותר

לצד רשימת עשרת המגדלים שבהם דמי הניהול הם הגבוהים ביותר, בנת"מ גם אספו את חמשת המגדלים שבהם דמי הניהול נמוכים ביותר. גם הם מסוג קלאס A, וניתן לראות עד כמה ההבדל משמעותי.

בצמרת נמצאים מגדלים חדשים, שאולי השתמשו בדמי הניהול למשוך לקוחות (ובדמי השכירות הגבוהים כדי להוכיח שהם לא זולים מהשאר): דמי הניהול הנמוכים ביותר, 13 שקל למ"ר, נמצאו במגדל אמות אטריום ברמת-גן ובמגדל בסר 3 בבני-ברק. אלא שבשניהם התעריף אינו כולל את מחיר מיזוג האוויר.

במקום השלישי נמצא במגדל השחר על גבול גבעתיים, שבו נגבים דמי ניהול בגובה 15 שקל למ"ר (ללא מיזוג), במקום הרביעי בית רובינשטיין במנחם בגין בתל-אביב עם דמי ניהול בגובה 18 שקל למ"ר (כולל מיזוג האוויר), ובמקום החמישי בית BMC ברחוב הברזל ברמת-החייל שבו דמי הניהול עומדים על 19 שקל למ"ר (כולל מיזוג אוויר).

נזכיר כי ברשימת עשרת הבניינים שבהם דמי הניהול הגבוהים ביותר מגיעים המחירים עד ל-28 שקל למ"ר.

אמות אטריום ברמת-גן הוא מגדל חדיש וירוק, ולכאורה מוזר שדמי הניהול בו יהיו כה נמוכים. בנת"מ מסבירים כי הדבר נובע כנראה גם מהעובדה שחלק מהמערכות עדיין נמצאות בתחום האחריות וכן מהעובדה שהוא כולל מערכות בנייה ירוקה, שמובילות לחיסכון תפעולי.

מה קורה מחוץ לתל-אביב-רמת-גן? ועל כמה עומדים דמי הניהול מחוץ למטרופולין תל-אביב, לב הביקוש לתעסוקה? לפי נתוני קבוצת נת"מ, המתייחסים לבניינים ברמה הגבוהה ביותר (קלאס A), גם בדמי הניהול אפשר לראות הבדלים בין מרכז ופריפריה, אבל הם כצפוי הרבה פחות מהותיים ממחירי השכירות והרכישה המושפעים מעלויות הקרקע.

בפתח-תקווה מדובר על 19 שקל למ"ר, ברעננה 18 שקל למ"ר, בכפר-סבא והוד-השרון 16 שקל למ"ר, בראש העין וסובב נתב"ג 15 שקל למ"ר, בנתניה 14 שקל למ"ר וברחובות נס-ציונה 12 שקל למ"ר בממוצע. בהרצליה פיתוח, גם היא מוקד ביקושים להשכרת משרדים אולי לא פחות מתל-אביב הגדולה, דמי הניהול הממוצעים עומדים על 20 שקל למ"ר.

בפארק מת"מ בחיפה מדובר על כ-17.8 שקל למ"ר בממוצע, בחיפה עצמה על 16 שקל למ"ר וביקנעם 13 שקל למ"ר. בירושלים המחיר הממוצע בכל העיר עומד על 16.9 שקל למ"ר, כאשר הממוצע בקרית שאול עומד על 16.2 שקל למ"ר, בהר חוצבים על 16.8 שקל למ"ר, במלחה על 18 שקל למ"ר ובתוך העיר על 16.5 שקל למ"ר בממוצע.

לבסוף, באזור הדרום, הממוצע הכללי עומד על 15 שקל למ"ר דמי ניהול ממוצעים. בתוך העיר באר-שבע מדובר בממוצע של 15 שקל למ"ר דמי ניהול, בקריית עתידים על 20 שקל בממוצע למ"ר ובפארק ההיי-טק בעומר המחירים הנמוכים ביותר על פי נתוני נת"מ ועומדים על 10 שקל למ"ר בממוצע.

המגדלים עם דמי הניהול הגבוהים ביותר (class A)

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

שאלות ותשובות: איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים