גאדג'טים: סטרימר אנדרואיד TV של שיאומי - לצפייה ב-4K

אם אין לכם טלוויזיה חכמה טובה המאפשרת התקנת אפליקציות, כנראה שאתם צריכים סטרימר ■ ה-Mi Box של שיאומי נמכר במחיר סביר, מאפשר גישה ידידותית לשירותי וידאו אינטרנטיים וגם חוסך את החיבור להוט או yes

שיאומי היא שחקנית מוכרת בתחום הסמארטפונים בארץ, אבל את הקטגוריות האחרות בהן היא פועלת, עדיין לא ראינו מספיק בישראל. יבואנית שיאומי - המילטון - החלה לאחרונה למכור את הסטרימר Mi Box של הענקית הסינית. זה פונה לצרכנים שמצד אחד רוצים מכשיר עם גישה לשירותי טלוויזיה כמו נטפליקס או סלקום TV ומצד שני מחפשים גישה לאפליקציות כמו קודי.

צפייה: ה-Mi Box תומך בצפייה בתוכן וידאו 4K ו-HDR. כרגע אפשר ליהנות בתוכן האיכותי הזה בנטפליקס, כאשר ביו טיוב גם קיימת אפשרות ל-4K. כמובן שצריך טלוויזיה ברזולוציה הזו. מצד שני, אם יש לכם טלוויזיית 4K, רוב הסיכויים שהיא גם מאפשרת התקנת אפליקציות (תלוי במערכת ההפעלה של המסך). הסטרימר גם כולל התקן בלוטות', כך שניתן להאזין לתוכן מהטלוויזיה בעזרת אוזניות אלחוטיות - פתרון טוב, כאשר רוצים לראות סרט עם צליל גבוה ולא רוצים להפריע לשאר דיירי הבית.

ממשק: ה-Mi Box מגיע עם מערכת ההפעלה של גוגל לטלוויזיות וסטרימרים - אנדרואיד TV (גרסה 6.0.1). מדובר במערכת הפעלה שנבנתה למסך הגדול (וגם גוירה לעברית בצורה מלאה). היא מציעה חוויה שונה מזו של האנדרואיד בסמארטפון וגם חנות האפליקציות שלה שונה. הממשק נוח יותר לשימוש בטלוויזיה, כי הוא בנוי מקוביות גדולות המוצגות לרוחב. כל שורה מציגה מידע אחר: סרטונים פופולאריים ביו טיוב, אפליקציות ששיאומי ממליצה עליהן (נטפליקס) ואפליקציות שהמשתמש התקין. יש גם אפשרות לבצע חיפוש קולי בעברית או להשתמש באפליקציה בסמארטפון עבור ההקלדה (Android TV Remote Control).

אפליקציות: לקח לאנדרואיד TV כמה שנים טובות להציע מספיק אפליקציות מעניינות לקהל הישראלי. היום אפשר למצוא בה את נטפליקס, סלקום TV, סמארט (של טריפל סי), קודי, Plex ולאחרונה גם האפליקציה המעולה של פייסבוק וידאו המאפשרת צפייה נוחה בסרטונים מהרשת החברתית. כמובן שיש באנדרואיד TV את כל אפליקציות הבית המוכרות של גוגל, כמו: יו טיוב וגוגל מיוזיק.

עיצוב וחיבורים: ה-Mi Box הוא סטרימר קומפקטי ודק (קצת פחות מ-20 מ"מ) עם קצוות מעוגלים ובצבע שחור. הוא לא בולט ואין בעיה למקם אותו באזור הטלוויזיה. הערכה כוללת כבל HDMI, מחבר USB, אבל לסטרימר אין כניסת LAN וצריך לרכוש כזו בנפרד. כמו כן, לא ברור למה החברה לא משלבת את הסוללות עבור השלט רחוק. הסטרימר גם תומך בטכנולוגיית האלחוט כרומקאסט של גוגל, המאפשרת להזרים בקלות תוכן מהסמארטפון למסך הגדול.

חומרה: ה-Mi Box מגיב במהירות והתנועה חלקה, גם באפליקציות וידאו וגם במשחקים. לא נתקלנו במהלך השימוש בבעיות תפעול, כמו למשל קריסה של המערכת. המעבד הוא מרובע ליבות מסוג Cortex A53 במהירות 2 ג'יגה הרץ עם 2 ג'יגה זיכרון עבודה. נפח האחסון הפנימי עומד על רק 8 ג'יגה, כך שלאחר זמן לא ארוך של שימוש, חייבים לחבר למכשיר דיסק און קיי עבור ההרחבה.

שלט רחוק: השלט רחוק של ה-Mi Box פועל בתקשורת בלוטות', מה שמאפשר גמישות רבה בתפעול שלו (לא צריך לכוון ישירות לסטרימר את השלט, כמו עם שלט אינפרה אדום). השלט כולל מיקרופון עם כפתור יעודי, 5 כפתורי שליטה וכפתורים לשליטה בעוצמת הצליל. השליטה היא בצליל של הסטרימר ולא בטלוויזיה.

בשורה התחתונה, אם אין לכם טלוויזיה חכמה טובה בבית, המאפשרת התקנת אפליקציות (למשל, סמסונג, LG וסוני), כנראה שאתם צריכים סטרימר. Mi Box נמכר במחיר סביר, מאפשר גישה ידידותית לשירותי וידאו אינטרנטיים, וגם חוסך את החיבור להוט או yes.

מחיר: 600 שקל

ציון: 8.5

*** צחי הופמן היה כתב הטכנולוגיה והגאדג'טים של "גלובס". כיום הוא מנהל בלוג ביקורות פרטי ("the gadget reviews") ועובד בחברת בלונד 2.0, המתמקדת ביח"צ לחברות סטארט-אפ.