גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנטי אייג'ינג: כמה מיתוסים על אסתטיקה שכדאי לנפץ

האם הזרקת בוטוקס יוצרת מראה לא טבעי? מתי כדאי להתחיל בטיפולי פנים? האם קמטים עמוקים בעור מחייבים ניתוח? ועוד דעות ואמונות רווחות שהשתרשו ולא תמיד כדאי לסמוך עליהן

לא הגיל קובע, אלא סוג העור /   צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
לא הגיל קובע, אלא סוג העור / צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

*** הכתבה בשיתוף ד"ר מוניקה אלמן

בעולם האסתטיקה הרפואית קיימים מיתוסים רבים, חלקם מבוססים על מידע ונתונים נכונים וחלקם לחלוטין מטעים. ד"ר מוניקה אלמן רופאת עור מומחית ובעלת רשת לטיפולי עור ואסתטיקה, מסייעת במאמר הבא בגילוי האמת מאחורי כמה מיתוסים נפוצים ומעניקה המלצות עדכניות להשגת עור בריא בכל גיל.

כדאי להתחיל בטיפולים אסתטיים מאוחר ככל האפשר כדי ליהנות ממראה טבעי

זוהי טעות נפוצה. לדברי ד"ר אלמן, מומלץ להתחיל לטפל בעור הפנים החל מגיל 30 ואילך, כיוון שככל שמקדימים לטפל בעור ניתן "לדחות את הקץ" וליהנות מעור גמיש, חלק ואחיד יותר בגיל מתקדם. "נשים פונות לטיפולי יופי כשהן רוצות להיראות טוב יותר ולאו דווקא אם הן חצו את גיל ה-40. היום יש מודעות לטיפולי אנטי אייג'ינג והגנה מפני השמש וטיפולי פנים כבר בגילאים צעירים, אך מצד שני חשוב גם לא לנהל את שגרת הטיפול על בסיס חשש מפני הזדקנות או לעבור טיפולי אסתטיקה רק כי אמא שלך, למשל, סבלה בגיל צעיר מקמטים, או כי את סבורה שהגיע הגיל להתחיל. אסתטיקה זו החלטה אישית ויש להתייחס לפרמטרים ביולוגיים כמו הזדקנות העור, הצורך לחדש את התאים יחד עם מאפיינים אינדיווידואליים של העור המשתנים מאישה לאישה".

הזרקת בוטוקס יוצרת מראה קפוא ובלתי טבעי

זוהי כמובן טעות נפוצה נוספת. בהזרקה נכונה במינון מדויק וביד מקצועית, אין כל סכנה לתופעות כאלו ואלו למעשה תפישות ישנות ושגויות מימים בה הזרקת בוטוקס היתה בחיתוליה, שאין בהן אמת כיום. ד"ר אלמן מסבירה: "היות שהבוטוקס חולל מהפיכה בתחום טיפולי האסתטיקה והפך לטיפול המבוקש בעולם, יש עדיין רבים המבלבלים את האפקט שלו עם זה של החומצות ההיאלורוניות וכדאי לעשות סדר בעניין. ראשית יש לזכור: הבוטוקס הוא חלבון המרפה את השרירים, היוצרים את קמטי ההבעה בשליש העליון של הפנים בלבד. מעבר להחלקת הקמטים במצח, בצדי העיניים ובין הגבות, אין לבוטוקס כל תפקיד בתחום האסתטי. לא מילוי נפחים ובטח שלא מילוי שפתיים, כפי שרבים טועים לחשוב. את כל טיפולי המילוי והפיסול במרכז הפנים, הדגשת עצמות הלחיים, פיסול תווי הפנים ועוד, מבצעים באמצעות חומצות היאלורוניות למיניהן, או בעזרת חומר על בסיס סידן הקרוי רדיאס ובעבודה נכונה המראה המתקבל טבעי, מחמיא ובלתי מורגש".

לנשים צעירות אין קמטים

לא בהכרח. למרות שהופעת הקמטים והקמטוטים בפנים מופיעים החל מגיל 35 ואילך, ישנם מקרים בהם גם לאישה בגיל 20 פלוס עלולים להיות קמטים. "זאת במידה שאורח חייה כולל חשיפה רבה ללא הגנה יעילה מקרני השמש, תזונה לקויה, ועבודה או חיים בתנאים של מתח נפשי. אם נוסיף לכך נטייה גנטית לפיגמנטציה, סביר להניח שנסבול מעור מקומט ומלא בכתמים גם אם לא מדובר בעור בוגר", מסבירה ד"ר אלמן. לכן, כבר מגיל 30 אפשר להתחיל בטיפולים למניעת קמטים וטיפולי אנטי אייג'ינג.

טיפולי פנים מיועדים לנשים החל מגיל 50

ממש לא נכון. לפי המיתוס הזה, אם את מתחת לגיל 50 תוכלי להסתפק בקרם לחות טוב. האמנם? "השינוי במרקם העור מתחיל כבר בגיל 30, כאשר נוצר שינוי בקולגן - החומר שתורם לאלסטיות הטבעית של העור. לכן, רצוי להתחיל בטיפולי יופי כבר מעשור זה, ולא לחכות לגיל 50 שבו תידרש התערבות גדולה יותר על מנת לתקן נזקים של שנים".

ד``ר מוניקה אלמן / צילום : נועם פריסמן

יש לבחור מוצרי טיפוח עור המבוססים על הגיל שלך

זה לא הגיל שקובע אלא סוג העור. יש כאלה שבגיל חמישים עדיין מבורכים בעור צעיר ויש נשים שכבר בשלהי שנות העשרים סובלות מעור מקומט. חשוב להתאים מוצר טיפוח לפי סוג ומרקם העור לאחר אבחון מקצועי ולא לבחור מוצר מדף רק לפי הגיל הביולוגי.

כתמי גיל הם תוצאה של תהליך הזדקנות

כתמי גיל (פיגמנטציה) אינם פונקציה בלעדית של תהליך ההזדקנות. הם נוצרים כתוצאה של חשיפה ממושכת לשמש, זיהום אוויר, הרגלים וסגנון חיים. כתמי גיל עלולים להופיע כבר בגיל מוקדם יחסית אצל מי שניהלה אורח חיים לא מאוזן ולא בריא ולא הקפידה על הגנה מפני השמש, בעוד שנשים אחרות עשויות שלא לסבול מהתופעה גם בגיל בוגר. פיגמנטציה יכולה להופיע בכל גיל עקב שינויים הורמונאליים וכדומה, אך ניתן ליצור גוון אחיד לעור או להשיג את הבהרת העור באמצעות טיפולים טכנולוגיים בכל גיל לפי ייעוץ אישי של רופא המתמחה בנושאים אלו, כאשר רצוי כמובן לפנות לרופא עור מומחה.

בלתי אפשרי לטפל בצלקות אקנה

זהו ממש מיתוס שגוי. ד"ר אלמן מסבירה כי "באמצעות טכנולוגיות ייעודיות בגלי רדיו RF בלייזר או בפילינג לסוגיו, ניתן לטפל בצלקות פוסט אקנה באופן יעיל ומשמעותי. בטיפול נכון, לאחר אבחנה מקצועית ניתן לשפר את מרקם העור, לעודד חידוש קולגן בתת העור של האזור ולהשיג ריענון שלו וטשטוש מהותי של הצלקות. זהו טיפול ממנו נהנים בהצלחה אנשים בכל הגילאים ברחבי העולם".

 כשקמטי העור הופכים עמוקים, אין מנוס מניתוח מתיחת פנים

עד לפני מספר שנים מיתוס זה היה נכון. אם כך, מדוע הדבר השתנה? ד"ר אלמן מאירה את עינינו: "הזרקות החומצה ההיאלורונית מתמודדות היטב עם קמטים וקמטוטים ומצליחות להחליק אותם תוך כדי החזרת הנפחים שאבדו, אך עד לגבול מסוים. באזור גיל 50, בעיקר עבור מי שמעולם לא עברה טיפולי אסתטיקה קודמים, העור נכנע לכוח המשיכה ומתחילים להופיע קמטים באזור הסנטר, הלסת ולעתים גם בלחיים. החומצה ההיאלורונית אינה מספקת ויש צורך בטיפול מסדר גודל אחר. עד לפני מספר שנים נאלצו המטופלים לעבור ניתוח למתיחת פנים, הכולל הרדמה כללית, כאבים משמעותיים ותקופת החלמה מהירה, אבל אז הופיעו החוטים הנמסים וחוללו מהפיכה. כיום בהזרקה הנמשכת שעה קלה, בהליך מיקרו כירורגי ללא אשפוז וללא ניתוח או הרדמה כללית, אנו מחדירים לתת העור באזורים הרצויים חוטים מיוחדים הבטוחים לשימוש רפואי. הללו מבצעים מתיחה של קפלי העור כלפי מעלה, כנגד כוח המשיכה ומחזירים את המראה שנים לאחור. החוטים מעוגנים בעור ומותחים אותו לתקופות ארוכות יחסית של שנה ויותר".

כל רופא יכול להזריק חומרים למילוי הפנים

ובכן, מיתוס זה נכון בחלקו. דוקטור אלמן מסבירה את הסטטוס המשפטי הבעייתי המאפשר למגוון רחב של רופאים ללא כל התמחות בתחום העור לבצע טיפולים אלו: "לטיפול במצבי עור שונים וביצוע טיפולים אסתטיים קיימות שתי התמחויות רפואיות בלבד, רפואת עור וכירורגיה פלסטית. כלומר לצורך ביצוע טיפולים אסתטיים בפנים ובגוף, מומלץ לפנות רק רופאים שהם מומחים ברפואת עור או בפלסטיקה שלמדו במשך שנים ארוכות את מבנה העור, השרירים והשומן ורכשו מיומנות רבה ומיוחדת. לצערנו, במדינת ישראל החוק מאפשר לכל רופא להזריק חומרים לפניהן של המטופלות ומצב זה חושף אותן לטיפול שאינו אופטימלי. לכן מומלץ לציבור לפעול באופן מושכל ולבדוק היטב מי מבצע את הטיפולים ומה הרקע המקצועי שלו".

כל חומרי המילוי זהים ומאושרים לשימוש

חומרי המילוי נבדלים אלו מאלו באיכותם ועל כן באורך חיי הטיפול שהם מספקים. כשם שרופאים ללא התמחות בתחומי רפואת העור והכירורגיה הפלסטית מורשים לבצע טיפולים אסתטיים בישראל, כך גם קיים היום בשוק מגוון רחב של חומרי מילוי לשחזור נפחי הפנים ולפיסול הפנים, חלקם מעולים ומומלצים ומגובים במחקרים רבים וחלקם ממש אלמוניים ומגיעים מיצרנים מהמזרח הרחוק ללא עמידה בתקני האיכות הבינלאומיים. לבטיחותכם ולשם קבלת תמורה הולמת ואיכותית עבור כספכם, הקפידו לבקש חומצה היאלורונית העומדת בתקן האירופי (ה-CE) או בתקן האמריקאי (ה-FDA) ואל תסכימו להתפשר על חומצות ללא תקנים אלו, למרות שעברו את אישור משרד הבריאות הישראלי. כמו כן, בקשו מהרופא המטפל לראות את האריזה וקראו מראש על המותג שעומדים להזריק לגופכם לפני הטיפול".

ד"ר מוניקה אלמן, מנהלת רשת מרפאות האסתטיקה, מומחית ברפואת עור אסתטית.

לכניסה לאתר הקליקו כאן

עוד כתבות

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס: ארה"ב תתחייב שהמלחמה תסתיים, גם ללא אישור ישראלי

בארגון הטרור מוכנים לוותר על השלטון ועובדים על מערכת שלטונית חדשה ● המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית • דיווח בתקשורת הערבית: חמאס לא ימסור הלילה את תשובתו למתווכות • בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי על ההצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית