גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מדענים עדיין מתייחסים לבינה מלאכותית בחשדנות"

בראיון בלעדי ל"גלובס" מסביר נאבין ראו, מנכ"ל קבוצת האינטליגנציה המלאכותית החדשה של אינטל, מדוע החברה סימנה את התחום כאסטרגי, וכיצד הטכנולוגיה עומדת לשנות את האנושות

ראו. "אין שום צורך להבין הכל" / צילום: אינטל
ראו. "אין שום צורך להבין הכל" / צילום: אינטל

במארס 2016 ניצחה תוכנת האינטיליגנציה המלאכותית "Alphago" של גוגל את אלוף העולם האנושי במשחק הלוח "Go" לעיני כ-200 מיליון צופים, והדהימה את העולם. משחק הלוח Go שהומצא לפני למעלה מ-3,000 שנה נחשב למבחן רציני אינטואיצה וליכולת הלימוד האנושית מכיוון שמספר המהלכים וההסתעפויות הפוטנציאליות בו עולה על מספר האטומים ביקום המוכר. תוך כדי המשחק גם המציאה התוכנה כמה מהלכים חדשים שלא היו מוכרים עד אותה עת לעשרות מיליוני השחקנים והחוקרים האנושיים, אבל מה שבאמת הפך את ההישג ליוצא דופן הוא שהתוכנה לא נזקקה לתכנות על ידי מקצוענים ומומחים אלא "לימדה את עצמה לשחק", באמצעות לופ אין סופי של משחקים נגד עצמה, צבירת מידע והסקת מסקנות.

זו הייתה הוכחה חיה לפוטנציאל שטמון בטכנולוגיית האינטליגנציה המלאכותית ולרמת הבגרות שאליה מגיעות כיום טכנולוגיות הרשת העצבית ו"הלימוד העמוק". בין המופתעים מההצלחה היו גם לא מעט מהנדסים ומנהלים שמובילים בשנים האחרונות את מהפכת ה-AI בעולם. אחד מהם הוא נאבין ראו (Naveen Rao), סגן נשיא באינטל ומנכ"ל קבוצת מוצרי ה-AI של החברה שהוקמה בשנה שעברה.

"כשלמדתי בקולג' בשנות ה-90', עסקנו באינטליגנציה מלאכתית על תקן של עבודה יצירתית", מספר ראו. "משחק ה-GO נחשב אז דוגמה למעין 'קסם' של יכולות המוח האנושי ומשימה בלתי אפשרית לביצוע באמצעות תוכנת מחשב, בגלל הכמות העצומה של הסתעפויות אפשריות. אף אחד לא חשב באותה תקופה שזה יושג אי פעם".

אפילו כיום, כאשר טכנולוגיית ה-AI מציגה "קבלות מוכחות" ומשדרגת את יכולות המיחשוב ואת הביצועים בתחומים כמו עיבוד תמונות קול, אבטחה, כספים ועוד, לא מעט מדענים ואנשי אקדמיה ממוסדים עדיין נוטים להתייחס אליה בחשדנות על גבול המיסטיקה. הגישה הטיפוסית לתחום "הלמידה העמוקה" היא "זה לא אלגנטי, כי אנחנו לא מבינים בדיוק למה זה משיג את התוצאות שזה משיג".

נאבין ראו, שברזומה שלו תארים במדעי המחשב ובנוירולוגיה, מכיר את הגישה הזו ומתייחס אליה באופן פרקטי מאוד. "אנחנו משתפרים כל הזמן בהבנת הרשת הנוירונית ואיך פועל המכניזם הפנימי שלה. אבל כשאתה מלמד רשת היא בונה לעצמה את הייצוג של המידע - מעין 'הבנה' - במונחים שהם לא אנושיים. באותה מידה אנחנו מתקשים לעקוב גם אחרי ייצוג המידע במוח האנושי. אבל אין שום צורך להבין את הכל ולתכנת את הכל. כשאתה משחק טניס אתה לא מקדיש מחשבה לאיך פועל כל נוירון במהלך המשחק. אתה פשוט משחק. רק בגלל שאנחנו לא מבינים בדיוק איך רשת הנוירונים הגיעה לתוצאה הסופית שאליה הגיעה, זה לא אומר שהיא לא שימושית".

עקיצה מרומזת ל-Nvidia

אינטל, כמו רבות ממתחרותיה, נכנסות כיום לתחום ה-AI כדי לענות על הצורך הגובר בשוק לעבד את כמויות המידע העצומות שנצברות בעידן הדיגיטלי המקוון ולהפיק מהן ערך. "זו האבולוציה הבאה של האינטליגנציה", אומר ראו. "המוח שלנו התפתח ביולוגית אבל כיום הוא נתקל ב'קיר' של עיבוד מידע. יש כיום כל כך הרבה מידע זמין שנאגר ברשת ובטכנולוגיות אחסון מידע - כל הקלקה שלנו על המקלדת נשמרת במקום כלשהו - עד שאנחנו לא יכולים לנצל אותו. ה-AI שמאיץ את התהליך הוא הדרך הנכונה. זה הדור הבא של האבולוציה וטבעי שאינטל תהיה בו".

אחת הדוגמאות היא פייסבוק, שותפה ולקוחה של אינטל בתחום פיתוח יכולות האינטילגנציה המלאכותית. מנועי ה-AI של פייסבוק מעבדים תמונות ומידע, שמעלים לרשת החברתית כמעט שני מיליארד משתמשים פעילים. הם יכולים לזהות תמונות לרוחב הרשת, לקשר ביניהן ולהפיק מידע שימושי או מסחרי. "ואנחנו רק מגרדים את פני השטח", מוסיף ראו.

אינטל היא מצטרפת מאוחרת יחסית לטרנד ה-AI שכובש כיום את עולם החומרה והתוכנה הגלובלי. אבל היא נחושה להשלים את הפער במירוץ החימוש שבו היא מתמודדת מול ענקים כמו קוואלקום ו-Nvidia, ולבסס עמדת ההובלה גם בתחום האסטרטגי הזה. אחת הדרכים היא השקעות עתק במיזוגים ורכישות ובין הרכישות הבולטות (כ-600 מיליון דולר) היתה חברת Nervana שהקים נבין ראו ב-2014.

על בסיס הטכנולוגיה שלה פיתחה אינטל משפחה חדשה של צ'יפים בשם Neural Networks Processing או NNP, שהוכרזה רשמית החודש ואמורה להתחיל להגיע ללקוחות לפני סוף השנה. היכולות של הצ'יפים החדשים עדיין מסתוריות מאוד, לא רק בגלל שהמוצרים מבוססים על ארכיטקטורה חדשה לגמרי אלא גם כי אינטל לא משתפת הרבה פרטים אודותיהם ונמנעת מלפרסם נתוני ביצועים. גם ראו לא מתנדב לשחרר פרטים על הביצועים העתידיים ולדבריו "אין טעם לפרסם כרגע נתונים השוואתיים כי אין בעצם למה להשוות אותם. השוואה מול ביצועים של טכנולוגיות AI אחרות היא כמו השוואה בין תפוחים לתפוזים".

עם זאת, מי שרוצה יכול לשמוע בדבריו עקיצה מרומזת למתחרה הגדולה של אינטל בתחום, Nvidia, שגם היא הכריזה לאחרונה על צ'יפים פורצי דרך לתחום ה-AI, שמבוססים על המעבדים הגרפיים שלה (GPU). "העיבוד של ה-AI בוצע עד היום בעיקר באמצעות מעבדים גרפיים (GPU) שלא תוכננו במקור למשימות כאלה. המוצר שלנו הוא הראשון שתוכנן מבראשית לעיבוד מקבילי של AI והוא עבר הרבה אופטימיזציות ספציפיות למטרה הזו. מדובר בארכיטקטורה שונה לגמרי, שהיא גם מודולארית. אנחנו בונים משפחה של של דגמים למטרות שונות".

"הפיכת הרכב לרובוט תיקח זמן"

בשלב הראשון פונה אינטל עם הצ'יפים החדשים למרכזי נתונים ענקיים, במטרה להאיץ את תהליך הקיבוץ והניתוח של של הנתונים. לדבריו, זה התחום שבו עוסק כיום גם צוות פיתוח במרכז של אינטל בישראל. מוצרים אחרים מאותה משפחה יהיו מיועדים לשוק ה"אימון" של מחשבים ללימוד עצמי. "נושא הלימוד (Training) הוא חשוב מאוד", אומר ראו. "המטרה הסופית היא שהמחשב ילמד עצמאית מהנתונים ומהניסיון במקום שיהיה צורך לתכנת אותו. גם המוח האנושי משתפר ככל שמאמנים אותו לאורך זמן באותה משימה. רדיולוגים, למשל, הופכים מיומנים יותר בקריאת תוצאות רנטגן ו-CT במהלך הקריירה שלהם. מחשב יכול להיות הרבה יותר מיומן מלימוד חוזר ו'אימון עצמי' במהירויות גבוהות, כאשר היתרונות לגודל הם עצומים".

ומה לגבי יישומים ניידים, כמו תחום הנהיגה האוטונומית שאותו מרכזת עוסקת כיום מובילאיי, שנרכשה לאחרונה על ידי אינטל ב-15 מיליארד דולר? האם נראה השקה בין שני העולמות הללו? לדברי ראו, הנהיגה האוטונומית היא תחום קלאסי שבו יש כיום צורך ב-AI הן לצורך עיבוד כמות מסיבית של מידע חזותי שמופק מהרכב והסקת מסקנות מיידיות לנהיגה, והן לצורך ניתוח מאוחר של הנתונים המוזרמים מהרכב למשימות כמו מיפוי, מסחור נתונים וכדומה.

"כאשר אתה נוהג, אתה צריך לא רק לזהות תמרורים ואת מצב הדרך אלא גם 'להבין' ולנתח את הכוונות של הנהגים האחרים מסביב. זו משימה שדרושת הרבה מאד מיחשוב מהיר".

ראו אומר שהחטיבה שעליה הוא אחראי תעבוד בצמידות עם מובילאיי בעתיד. "כבר נפגשנו בארץ עם צוותים שלהם. הם מאוד ממוקדים ויש חפיפה בין תחומי הפעילויות. המשימה של הפיכת הרכב לרובוט תיקח זמן, אבל אנחנו בדרך לשם. זהו תהליך של לימוד ורכישת אמון, שילך וישתפר ככל שהלימוד יתמשך. בארצות הברית גם בן 16 יכול לקבל רישיון נהיגה. האם אתה סומך על נהג בן 16 שבא מולך בכביש?"

ומה לגבי השגת קפיצות דרך באמצעות רכישות ומיזוגים נוספים של חברות ישראליות שפועלות בתחומים רלוונטיים, אפילו אחרי ה-15 מיליארד דולר שהוציאה אינטל על רכישת מובילאיי בישראל? "לישראל יש מקום חשוב מאוד בהיסטוריה של אינטל, בגלל יכולות החדשנות שקיימות כאן", אומר ראו. "זה לא יעצור בזמן הקרוב. אנחנו בוחנים כל העת השגה של טכנולוגיות חדשות, גם באמצעות רכישות. אנחנו גם אחת החברות הרב-לאומיות התחרותיות ביותר בישראל בכל הנושא לגיוס של כוח-אדם".

"תמיד יהיה גיבוי אנושי"

בסוף הראיון, בגישה קצת יותר פילוסופית, אנחנו ושואלים את נבין ראו מה דעתו על החשש שקיים בציבור מפני טכנולוגיית אינטליגנציה מלאכותית בלתי נשלטת, שתהפוך את המין האנושי למיותר ותשפיע לרעה על החברה האנושית. אולי לא בצורה מלחמתית והרסנית כמו שבמאי הוליווד ניסו לשכנע בסדרת ה"טרמינייטור" העתידנית, אבל עם השפעות שליליות על התעסוקה והפרטיות, למשל. נזכיר שאילון מאסק, מייסד טסלה, מנהל מסע צלב כנגד טכנולוגיית ה-AI וטוען שהיא אחת הסכנות הגדולות לעתיד האנושות.

"ה-AI הוא רק כלי שעומד לשימושנו. תמיד היו חששות מפני טכנולוגיות חדשות", אומר ראו. "הכישורים האנושיים בחלק מהתחומים יצטרכו להשתנות אבל יהיה צורך בכישורים חדשים כדי להפיק ערך מהיכולות החדשות. מספר המועסקים יעלה והאנושות לא תהפוך למיותרת. אנשים יתרגלו לטכנולוגיה החדשה ויפתחו ממנה ציפיות כמו שהתרגלו לטלפונים החכמים והתרגלו לצפות מהם לביצועים חדשים.

"כרגע, אנחנו עדיין לא טובים כמו הביולוגיה והאבולוציה (שיצרו את המוח האנושי), אבל אנחנו מתקרבים לשלב שבו המחשבים יוכלו למלא הרבה תפקידים ולהותיר לאנשים זמן להיות יצירתיים. וחוץ מזה תמיד יהיה 'גיבוי אנושי' להחלטות של ה-AI, בדומה למה שקורה במטוס. הטייס האוטומטי מטיס כיום את המטוס טוב יותר ובטוח יותר, אבל עדיין יש עליו השגחה של טייסים אנושיים".

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 יורד בכ-2%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ות"א 90 מאבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הבכירה הבריטית שרוצה להשקיע במערכות הגנה: "תלמדו מישראל"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות