גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יהלומים, כדורגל ועכשיו רשת פארם: מי אתם, האחים ניסנוב?

אחרי שרכשו את הפועל ת"א, האחים איציק ושרון ניסנוב נחושים לעלות לליגה של הגדולים, אבל לא רק בכדורגל אלא בענף הפארם ■ אז מה אם אין להם כלל ניסיון בתחום ■ פרופיל G

שרון ניסנוב ואיציק ניסנוב / איור: גיל ג'יבלי
שרון ניסנוב ואיציק ניסנוב / איור: גיל ג'יבלי

מאז ימי המחאה החברתית, לפני כשש שנים, הגיעו מחירי מוצרי הפארם לכותרות אין-ספור פעמים. הציבור זעם על הפערים האדירים בין המחירים בארץ למחירים בחו"ל, אבל בהיעדר יבוא מקביל משמעותי ו/או תחרות בין הרשתות, הלחץ לא הועיל והקופות המשיכו לתקתק באין מפריע.

בחודשים האחרונים נדמה כי משהו בכל זאת קורה. שופרסל קיבלה אישור לרכוש מהמשביר לצרכן את רשת ניו-פארם ובמקביל גם הודיעה כי בכוונתה למכור בחלק מסניפיה מוצרי פארם מגוונים. הבשורות לא הסתכמו בכך: אל סדק צר בעסקה הזאת - דרישת הרגולטור כי 11 מסניפי ניו-פארם יימכרו לגורם שלישי - השתחלו שני אנשי עסקים לא מאוד מוכרים, שהודיעו כי בכוונתם להקים על בסיסם רשת פארם חדשה. מדובר באחים איציק ושרון ניסנוב, יהלומנים שנחשפו לציבור בשל מעורבותם בהפועל תל-אביב, ושישלמו על הסניפים, לאחר הסגירה הסופית של העסקה, סכום לא גדול של 26 מיליון שקל - 15 מיליון מהם תמורת המלאי.

למרות שותפות טרייה ברשת הצעצועים כפר השעשועים, לאחים ניסנוב אין ניסיון בעולם הקמעונות, אך תוכניות גדולות דווקא יש להם. גורמים ששוחחו עמם על המהלך אומרים כי הם רוצים שהרשת שלהם, ששמה יהיה "סמארט פארם", תהפוך ל"רשת פארם שלישית אמיתית", ותיתן פייט לענקיות סופר-פארם ושופרסל. תוכניות התרחבות, הם מוסיפים, כבר גובשו וסניפים חדשים יוקמו בכל שנה. בסביבת האחים אפילו יודעים לספר שהם כבר התחייבו על נכסים, שבהם ימוקמו הסניפים החדשים.

איציק ניסנוב עצמו, בשיחה עם כתבת "גלובס" שני מוזס, אמר: "אנחנו מתחילים בקטן וננסה לעשות משהו שיבדיל אותנו מהשאר. זה לא יהיה פשוט להתחרות בשני הגלדיאטורים שיהיו עכשיו בשוק [...] אנחנו נשתדל לבדל את עצמנו מהטייקונים האלה במגוון המוצרים ובייחוד שנביא. זה לא יהיה פשוט, אבל זו השאיפה". בראיון אחר דיבר על יבוא מקביל וגם על מוצרים בלעדיים.

מה בכלל הביא את האחים לתחום שאינם מכירים? גם לזאת ניסנוב התייחס: "זה תחום מעניין שאין בו הרבה תחרות. בנוסף, אנחנו גדלנו בבית של קמעונאים. ההורים שלנו התעסקו בטקסטיל ובמכירות בגדים".

אז מיהם האחים ניסנוב והאם יצליחו במהלך? הנה כמה תשובות.

יהלומים, נדל"ן וכדורגל

ניסן ניסנוב, אביהם של האחים שנפטר לפני כשמונה שנים, היה בעליה של חנות בגדים באזור רחוב אלנבי בתל-אביב. החנות הייתה הפרנסה, ובשביל הנפש, שימש האב במשך תקופות ארוכות בשנות ה-70 וה-80 כמנהלה של קבוצת הכדורגל הפועל תל-אביב. היחסים עם השחקנים היו קרובים וחלקם זוכרים את איציק, 48, ושרון, 46, מאז שהיו ילדים. "הם גדלו על הברכיים שלי", אומר שחקן העבר גבי לסרי. בינואר האחרון, כשהאחים רכשו את הקבוצה עם שותפים, תקשורת הספורט חגגה את סגירת המעגל: "אני זוכר את שרון ואיציק גדלים לתוך הקבוצה", התרפק שחקן העבר רפעת ג'ימי טורק בראיון שנתן. "ניסן היה מביא אותם לאימונים ולמשחקים כל הזמן, ואני ביקרתי בבית שלהם בכל פעם שהייתה בעיה".

את האב, המנהל המיתולוגי, הגדיר טורק כ"לארג'", וסיפר כיצד שלף אותו מעיסוקו כדייג לטובת ג'וב בחנות הבגדים. "הוא היה מנהל טוב", סיפר טורק. "בא מהיציע. אוהד אמיתי מכל הלב. בזמנים ההם היו דברים מעבר לכדורגל. הוא היה מוכן לעשות הכול למען הפועל תל-אביב, לא עניין אותו כלום, לא פחד מכלום".

איציק ושרון גדלו בחולון עם שתי אחיותיהם. כשבגרו, חברו לקרובי משפחה שעסקו ביהלומים - איציק בארץ ושרון בארצות הברית - ולמדו את התחום. בהמשך הקימו חברה משלהם הנחשבת כיום לאחת הגדולות בתחום בישראל; גורמים בבורסה ליהלומים מעריכים כי מדובר בחברה בעלת מחזור שנתי של כ-150 מיליון דולר ומציינים כי היא אחת מארבע חברות ישראליות בלבד שקיבלו הקצאה ("סייט") מהחברה הממשלתית הרוסית המשווקת את היהלומים שנמכרים במדינה. כדי להסביר את מרכזיותה של החברה ניתן להזכיר את שמות שלושת הישראלים האחרים המחזיקים בהקצאה רוסית: בני שטיינמץ, לב לבייב ויאיר סהר, לשעבר נשיא הבורסה ליהלומים. עוד חיבור משמעותי שיש לחברה הוא לתעשיית כריית היהלומים הקנדית, היצואנית השלישית בגודלה בעולם.

"בתחום היהלומים החברה שלהם היא חברה מובילה שיש לה סניפים בכל העולם", אומר היהלומן מוטי כוזהינוף. "לפעמים אנחנו עושים עסקים משותפים". ויהלומן בכיר אחר מוסיף כי "בכל מה שקשור ליהלומים הם ברמה גבוהה מאוד של מקצוענות, וכל מה שהם עושים נעשה בדרך טובה".

במשך השנים, ולצד עסקי היהלומים, החלו האחים להשקיע בנדל"ן מניב ובנדל"ן למגורים. עורך דינם משה בן-דת, אומר כי מדובר בעיקר בנכסים במרכז הארץ. בנוסף, שרון ניסנוב גם שותף בחברה בשם קנכל החזקות שעוסקת בתחום הדלק ובבעלותה תחנה בראש העין. החברה אולי עוסקת בתחום אפרורי אך השותפים בה מעניינים מאוד: עמוס לוזון (בעל השליטה בקבוצת לוזון), אלון כדורי ותומר קוקו, בנו של עובדיה קוקו, משווק גדול של דלק (בין היתר ברשות הפלסטינית) והבעלים של מספר רב של תחנות. לדברי קוקו, אף שהוא בקשרים חבריים עם האחים ניסנוב, ומדי פעם הם משחקים כדורגל יחד, הוא כבר אינו שותף בחברה.

אופוזיציה בהפועל

עוד לפני שרכשו את הפועל תל-אביב, החזיקו האחים מניות בודדות במועדון. חיים רמון היה יו"ר הקבוצה, והאחים, כך מספרים גורמים הבקיאים בנושא, היו סוג של אופוזיציה. "הם נהגו למתוח ביקורת על המהלכים שלו, ולשלוח מסרים", מספר גורם מקורב. רמון העדיף שלא להתייחס לדברים.

הקפיצה לעמדת הניהול הגיעה כאשר הקבוצה קרסה כלכלית בשל חובות עתק ונכנסה לפירוק. האחים, יחד עם שותפים (ונרחיב על כך בהמשך), החליטו לקפוץ למים ורכשו את הקבוצה מידי המפרק, עו"ד שאול קוטלר, תוך שקיבלו עליהם את חובותיה, בהיקף של כ-30 מיליון שקל. שרון ניסנוב, בראיון ל"הארץ" הסביר את המהלך בקשר המשפחתי והאישי לקבוצה.

"הם הגיעו ממש ברגע האחרון כשלא היה אף רוכש אחר", אומר קוטלר. "הגיעו ממניעים של אוהבים, ממניעים של רצון לעשות סדר. הם עשו ועושים רושם מצוין בעיניי, ומהתרשמותי הם עושים עבודה טובה. הם נמצאים עם הרגליים על הקרקע, לא לוקחים כל מיני משימות וחלומות שאי אפשר לעמוד בהם. היד שמחלקת את הכסף יודעת בדיוק כמה יש ולא מחלקת כסף מעבר לזה".

- מה מצב הקבוצה היום?

"חד משמעית היא עומדת בהתחייבויות שלה. זה דבר שלא ראו שם קודם, לא שם ולא בהרבה קבוצות כדורגל אחרות. הם הביאו סוג של ניהול אחר לגמרי, של חיים בלי אוברדרפט, ובספורט זה מאוד לא מקובל. הם זן שונה".

גורמים המקורבים לאחים מחזקים את הדברים. "הם אנשים מאוד זהירים ומאוד רציניים. הם לא אנשים שנוהגים בפזרנות ולא ילכו להרפתקאות". "הניהול מאוד רזה", מוסיף אחר, "בלי משכורות עתק ובלי שיווק".

מיד עם כניסתם לקבוצה החליטו בעליה החדשים על קיצוץ רוחבי בשכר כל העובדים - מראשון השחקנים ועד האפסנאי הוותיק, אלי בואנו. המהלך גרר ביקורת קשה, שכן הקיצוץ הקיף את כל העובדים ללא קשר לגובה שכרם.

המדיניות ה"רזה" גרמה גם לעימותים עם השחקנים אדי גוטליב ואוראל דגני.

גוטליב, הבלם, קיבל הצעות להירכש על-ידי מועדונים אחרים, לרבות על-ידי קבוצה רוסית שהציעה תמורתו 500 אלף יורו. לטענתו, כך לפי תביעה שהגיש למוסד לבוררות של ההתאחדות לכדורגל, ההסכם איתו מהווה "נכס מכביד" על המועדון, ולכן המועדון ניסה לעשות כל שביכולתו כדי למכור אותו לכל המרבה במחיר. גוטליב טוען, באמצעות עורכי הדין רועי רוזן ויובל שדמי, כי המועדון התנכל לו ונידה אותו מפעילות הקבוצה. לטענתו, שרון ניסנוב הטיח בו איומים, שלפיהם, הוא לא ישחק ו"אם יעשה דווקא, יישב ביציע כל העונה". גוטליב מצטט לכאורה את ניסנוב כשהוא אומר "אם תמשיך ככה, לא נשחרר אותך בפחות ממיליון אירו". בפועל, טוען גוטליב, זה מה שקרה: המועדון "ייבש" אותו על הספסל.

מנגד, טוען המועדון באמצעות עו"ד משה בן-דת, כי גוטליב עצמו נעדר מאימונים וסירב לכל הצעה שהוצעה לו לעבור לקבוצה אחרת, תוך שהוא גורם למועדון נזקים כבדים לרבות נזק תדמיתי ופגיעה בקשרים הטובים של המועדון עם מועדוני כדורגל אחרים. לטענת המועדון, סוכמה העברתו לקבוצה הרוסית, אך לאחר מכן הקבוצה הרוסית חזרה בה. לאחר מכן סוכם על העברתו למכבי חיפה תמורת 550 אלף יורו, אך גוטליב סירב.

התיק מתנהל בבוררות בהתאחדות ומצוי בשלב הסיכומים.

"הם מאוד עקשנים", אומר גורם מקורב לקבוצה על האחים. "קשה מאוד להזיז אותם מעמדה שלהם. העיקרון שלהם קובע שלא יוצאים פראיירים, אבל לפעמים הם משלמים הרבה כסף על זה. מה יצא להם מזה שהתעקשו בעניין של גוטליב? שעכשיו הוא תקוע להם כמו עצם בגרון: הם גם משלמים, והוא גם לא משחק". (יש לציין כי מאז החלה הבוררות גוטליב שב לשחק).

במסגרת הנהלים החדשים והרזים, ההנהלה החדשה גם שללה את המנוי למשחקי הקבוצה לשחקן העבר לסרי. זאת, טוען לסרי, מאחר שבזמנו עבר מהפועל למכבי תל-אביב. עם קשר או בלי, לסרי היום הוא אחד האופוזיציונרים לניסנוב, ואת הביקורת עליהם הוא פורס בכל הזדמנות: "זה לא רק שיש לי ביקורת עליהם", הוא אומר, "אני מוקיע אותם. אבא שלהם היה המנהל, ואני רואה אותו מתהפך בקברו. רק בגלל שעברתי למכבי תל-אביב, הם החליטו שהם לא רוצים לתת לי מנוי. בהתחלה חשבתי שזו בדיחה, אבל התברר לי שזה אמיתי. עברתי למכבי בשנים 1981-2 וזהו. מאז כל הזמן קיבלתי את שער הכבוד (הכוונה למנוי) ופתאום הם החליטו השנה שבגלל שעברתי אז, לא מגיע לי".

- דיברת איתם?

"לא דיברתי איתם. מנהלת הקבוצה הודיעה לי את זה. התביישתי בשבילם. יש הרבה שחקני עבר שלא הולכים עכשיו למשחקים כמחאה על זה. הם כאילו קנו צעצוע ומשחקים אותה קשוחים. מספרים לי שבאימונים הם עוברים ליד השחקנים ולא אומרים שלום. לאפסנאי שנתן מהחיים שלו לקבוצה, הם קיצצו את המשכורת. ממש בושה. אין אף שחקן עבר שמועסק בהפועל תל-אביב. למרות זאת, אני אשאר הפועל כל חיי. הם לא יישארו לנצח: הפועל היה לפניהם ויהיה אחריהם. הם רק באו לעשות סיבוב". (ניסנוב בתגובה: "מאחלים לו אושר ובריאות").

לטענה האחרונה של לסרי יש עוד שותפים. "נכון שהם אוהבים את הקבוצה ומרגישים מחויבים לה", אומר גורם מקורב לקבוצה, "אבל הם בהחלט מאמינים שיוכלו גם להרוויח ממנה כסף. הם אומרים שאלי טביב, כשהיה הבעלים, הרוויח".

לשאלה כמה כסף שמו הניסנובים בקבוצה אין תשובה ברורה. יש הטוענים כי לא השקיעו בה כלל, אחרים מעריכים כי מדובר בכשני מיליון שקל, ואילו בסביבת האחים אומרים כי השקיעו סכום משמעותי הרבה יותר - כ-8 מיליון שקלים לפי פרסומים.

כך או אחרת, מצד האוהדים נשמעת ביקורת חריפה על היקף ההשקעות. "לאוהדים תמיד יש מה להגיד", עונה גורם מקורב לקבוצה. "ובאמת יש הרבה לחץ מצידם. הם רוצים להתמודד על ליגה גבוהה יותר, וזה דורש השקעה. אם הקבוצה לא תעלה ליגה השנה, אני מאמין שהקרדיט שלניסנוב עדיין יש, ייגמר. הם יכולים להשקיע יותר, אבל ככה צריך, להתנהג בזהירות. הם לא מוכרים אשליות, הם גם לא עשירים ברמה של מיץ' גולדהאר (בעליה של מכבי תל-אביב), כך שאי אפשר לצפות מהם לשים כסף בלי חשבון".

צעצועים ומוצרי פארם

זמן קצר לאחר שרכשו את הפועל תל-אביב מידי המפרק, פנו האחים ניסנוב ושותפיהם בהפועל, זאב גרינברג ובועז תושב, לתחנה הבאה: רכישת רשת הצעצועים כפר השעשועים שהגיעה לכינוס. בהתמחרות מול הכונס, עו"ד ארז חבר, הם הפסידו, אולם לאחר שהרשת נמכרה לחנן אסייג וליובל עיני, התקשרה הקבוצה עם הרוכשים הטריים ונכנסה לשותפות ברשת. "מדובר באנשי עסקים מאוד מנוסים", מספר על האחים השותף גרינברג. "אני לא הכרתי אותם לפני שנכנסנו יחד להפועל תל-אביב, אבל הם מאוד משופשפים, סוחרים אמיתיים, 'חזקים' על הכסף, לא פראיירים, אי אפשר לעבוד עליהם. בתקופה קצרה יחסית הפכנו להיות חברים טובים".

- מה קורה בכפר השעשועים?

"המעורבות שלנו קטנה יחסית, רק עכשיו אנחנו מתחילים לעבוד שם: מנסים לנהל את זה בצורה נכונה, מנסים לעשות ניהול קצת אחר, עם דירקטוריון, ועם דוחות חודשיים לגבי התזרים".

- מה להם ולקמעונות? אין להם ניסיון בתחום.

"אין לי ספק שהם יודעים מה הם עושים, גם אם הם לא מומחים בתחום הקמעונות. יש להם ערך מוסף בכל תחום, מיכולת המסחר ועד יכולת הראייה הנכונה והפשוטה של דברים".

"הם אנשי עסקים מצוינים", מוסיף השותף הנוסף, תושב, שהביא לאחים את עסקת ניו-פארם. "אני בטוח שיצליחו שם".

עסקת ניו-פארם הייתה הבאה בתור והיא כמעט וברחה לאחים מהידיים. בנט קפלן, מבעלי רשת בתי הקולנוע גלובוס מקס, הגיש את ההצעה הזוכה, וגבר עליהם, ואולם בשלב מתקדם יותר החליט למשוך אותה לאחר שמצא, לטענתו, שהנתונים של הרשת שונים ממה שחשב. בשלב הזה, חזרו המוכרים שופרסל והמשביר לצרכן לאחים, ומכאן ואילך העניינים התנהלו די מהר.

"איציק הוא אדם ענייני, שיודע לחתוך דברים", התרשם אחד המעורבים במו"מ. "הוא נראה נמרץ מאוד ונחוש מאוד, ומתנהל עם ספקים, עם עובדים ועם בעלי נכסים כמו שצריך. הוא סגר את הפרטים די מהר. התרשמתי שהוא גם מאוד נזיל ורוצה לעשות מהלכים גדולים בריטייל".

עו"ד בן-דת, המלווה גם את כניסתם של האחים לרשת, משוכנע שיצליחו במשימה. "אנחנו עובדים על בידול הרשת, ויש מקום לרשת שלישית. הם אנשי עסקים הגונים וחדים כתער וזו חוויה לעשות איתם עסקים".

עוד כתבות

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

המערב חוסם את יצרני הרכב הסיניים, והם נוהרים לישראל. אלה הדגמים שבדרך

הרגולטורים בארה"ב ובאירופה פועלים להקים סכרי מיסוי כדי לרכך את חדירת יצרניות הרכב הסיניות לשווקים במערב ● אל מול הסביבה העוינות הזו, שוק הרכב הישראלי נתפס בסין כמעין "אתר בטא" ידידותי להשקת כלי רכב חדשים במערב, חלקם עם פוטנציאל לשנות את חוקי המשחק ● השבוע בענף הרכב

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק ו-S&P 500 סגרו שבוע רביעי רצוף בעליות

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● הדאו ב-40,000 ובוול סטריט ג'ורנל מסבירים למה המדד הזה הוא "דינוזאור", או לפחות "פגום" ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול חולה בקורונה ●  מניות השבבים עלו השבוע ב-5% ● מיקרוסופט תציע את מעבדי AMD ללקוחות הענן שלה, במקום אלה של אנבידיה ● בבנק אוף אמריקה ממליצים על רובין הוד ● גיימסטופ פרסמה אזהרת רווח והודיעה על גיוס הון, צללה ב-20% ● רדיט ו-OpenAI הכריזו על שיתוף פעולה, רדיט זינקה ב-10% 

יחידת המודיעין של צה''ל וסימני השאלה / צילום: איל יצהר

התחקיר עוד לא הושלם אבל המינויים כבר מעוררים סערה: מה עובר על היחידה היוקרתית של חיל המודיעין

יחידת המודיעין מתמודדת עם לא מעט סימני שאלה שטרם זכו למענה מאז 7 באוקטובר ● בכירים לשעבר בצבא מתארים אותה כחבולה ומפולגת ברקע הכישלון המודיעיני הקשה והפרסומים על אודותיה בתקשורת הזרה ● בשלב זה, תחקיר רשמי ומלא טרם נערך ובכירי 8200 לא הודיעו על פרישתם בעקבות המחדל, אולם כבר כעת זהות יורשיהם מעוררת סערה חדשה בצמרת הצבא

אתר בנייה. ''יותר מ־90% מכוח האדם במקצועות 'הרטובים' היו בידי עובדים פלסטינים'' / צילום: Shutterstock

חומרים תוצרת הארץ ושימוש בטכנולוגיה: איך להוציא את ענף הבנייה לעצמאות

אירועי מלחמת "חרבות ברזל" הבהירו היטב עד כמה היה ענף הבנייה תלוי שנים בגורמים לא יציבים ● האתגר העצום שאיתו הוא מתמודד עשוי לסייע בשינוי החשיבה: "המדינה צריכה להיות עצמאית גם בבנייה"

נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל / צילום: ניב קנטור

הילד שמכר קרח בנתניה הוא היום מנהל בכיר בחברה הלוהטת בעולם. כך הוא עשה זאת

להייטק הוא הגיע כמעט בטעות, וב־2017 הציעו לו לבנות מאפס את הפעילות העסקית של אנבידיה ● כיום נתי אמסטרדם מלא בגאווה על הדרך שעבר, ולא מודאג ממצב הענף הישראלי: "יש פה הרבה טאלנטים ורעב גדול להצלחה. זה לא ישתנה לעולם" ● שיחה קצרה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל

המחירים משתוללים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה בשליטה? בינתיים המחירים משתוללים

בעולם הסטרילי של הפרסומות מתחילים להכיל ● קבוצות השוליים מדברות על ממלכת יהודה וישראל ועל בגידה מבפנים ● והאינפלציה עוד לא מסונכרנת עם המצב בשטח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

צילומים: מרים אלסטר/פלאש90, חיים צח/לע''מ, AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החנינות פורחות בימי המלחמה: "ימים קשים מצדיקים את הפעלתן"

מתנדבי זק"א שפינו גופות, מילואימניקים שלחמו ברצועה ומי שאיבדו קרובים בנובה הם חלק משורה של אנשים שקיבלו חנינה מאז ה־7.10 ● מה זה אומר על הרעיון הבסיסי של שלטון חוק, ומה הסיכוי שהאנשים שחננו יחזרו לסורם?

אולם בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג / צילום: Shutterstock, Ankor Light

האג: דרום אפריקה ציטטה את סמוטריץ, דורשת לעצור את הלחימה

בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג (ICJ) קיים דיון בבקשה הדחופה שהגישה דרום אפריקה להוציא צווים להפסקת המלחמה בעקבות פעולת צה"ל ברפיח ● המשלחת הישראלית נוכחת בדיון ומחר תטען

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' מקשיח עמדות מול ארדואן בשעה שבמכס הישראלי מעודדים יבוא מטורקיה דרך מסלולים עוקפים

שר האוצר סמוטריץ' הודיע על הטלת מכס של 100% על ייבוא מוצרים וסחורות מטורקיה, זאת לאחר שנשיא טורקיה הורה על עצירת הייצוא הטורקי לישראל ● בינתיים, לגלובס נודע כי במקביל במכס הישראלי פועלים להקלה על יבוא מטורקיה דרך מדינות צד שלישי

טיילור סוויפט. השפעה של 330 מיליון דולר על ה־NFL / צילום: ap, Lewis Joly

השיעור הכלכלי שחברות המדיה יכולות ללמוד מטיילור סוויפט

שוק המדיה חווה האטה שתחייב את שלושת מנועי הצמיחה הגדולים שלו - רשתות חברתיות, חברות סטרימינג וחברות גיימינג - לשנות אסטרטגיה ולשתף פעולה ביניהם, כך עולה מדוח חדש של פירמת הייעוץ דלויט ● הסיפור של סוויפט ובן הזוג כוכב ה־NFL מוכיח עד כמה מהלך כזה יכול להיות רווחי

הביטלס / צילום: ap

על אחיזה קטנה נוספת באגדת הביטלס, באיחור של 50 שנה


הסרט Let It Be, שצולם בזמן ההקלטות האחרונות והדרמטיות של הביטלס כלהקה, עלה לאחרונה בדיסני פלוס ● הסרט צולם כבר בשנות ה-70 אך כעת הוא חוזר למסך באיכות צפייה וסאונד נדירות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

סמוטריץ' רוצה להחריב את קשרי הסחר עם טורקיה, אך עלול לדרוס הסכם עם האיחוד האירופי

סמוטריץ' הודיע על כוונתו להחיל מכס של 100% ממחירו של כל מוצר המיובא מטורקיה, בנוסף למכסים הקיימים ● המשמעות של המהלך: דריסה של הסכם PAN-EURO-MED CUMULATION שבו חברות ישראל וטורקיה, אבל גם האיחוד האירופי ומדינות נוספות

אונייה של צים / צילום: Shutterstock

צים מייקרת את הובלת המכולות מהמזרח לישראל

חברת הספנות הודיעה על התייקרות עלויות הובלת המכולות שלה מהמזרח הרחוק לישראל החל מה-25 במאי ● עם היטלים ומסים מחיר מכולות מגיע לכ־4,260 דולר עבור מכולת 20 רגל

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ברחוב שקט במרכז העיר: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בכפר סבא?

אחרי חצי שנה על המדף, דירת 4 חדרים בקומה ראשונה בבניין במרכז כפר סבא נמכרה בתמורה ל-2.51 מיליון שקל ● "הדירה הייתה באופן יחסי הרבה זמן על המדף בגלל הקומה שלה ובגלל שאין בה ממ"ד", אומר זיו פלד מסוכנות "ריל קפיטל" שייצג את המוכרים בעסקה ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון / צילום: Associated Press, Martin Meissner

אז רוב העולם נגדנו או בעדנו? מסקנות מהמקום החמישי של עדן גולן

האירוויזיון מלמד אותנו פרק חשוב על חוכמת ההמונים מול חוכמת המומחים, ולפיו הקולקטיב יודע יותר טוב ● גם בסוגיית דירוג האשראי של ישראל, האנשים בשטח מיטיבים לתמחר את הסיכונים ● ומה לישעיהו ליבוביץ ולכל זה

טורטליני מלוחייה. מנה מזיכרונות הליקוט של הילדות / צילום: חיים יוסף

המסעדה התל אביבית שמציגה אלגנטיות אירופאית עם טוויסט מקומי

חברי הילדות שגדלו בעמק יזרעאל עומדים מאחורי המטבח הקלאסי המשודרג של אלנה, ומציעים מנות שהן בול מה שצריך למפלט מושלם

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Denes Erdos, Jacob King, Brendan Smialowski)

מה יציל את אוקראינה מתבוסה ומה יעשו דגלים פלסטיניים לעצמאות סקוטלנד

אוקראינה מתחננת לשבע סוללות פטריוט ובלינקן פורט על גיטרה ● האם האינפלציה בארה"ב יורדת מאוחר מדי ● במרחק 17,000 ק"מ מצרפת, המחוז הצרפתי עולה באש ● לאומנים סקוטיים עם דגלי פלסטין ● ראש ממשלה אחד נורה, השני יצא לפנסיה לאחר 20 שנה ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

עו''ד ד''ר גיל-עד נועם במהלך הדיון / צילום: Reuters, Yves Herman

ישראל לבית הדין בהאג: משמעות עצירת המלחמה - 132 חטופים ירקבו במנהרות חמאס

אחרי שבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג קיים דיון בבקשה שהגישה דרום אפריקה להוציא צווים להפסקת המלחמה, המשלחת הישראלית השיבה על טענותיה ● המשנה ליועמ"שית למשפט בינלאומי, עו"ד ד"ר גיל-עד נועם, העומד בראש המשלחת: "לקרוא למשהו 'רצח עם' שוב ושוב, לא הופך את זה לרצח עם" ● במהלך הדיון נקראו קריאות ביניים והדיון הופסק למספר שניות

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

הנפת דגל ישראל על אדמת רפיח סימנה נקודת שבר ביחסים עם מצרים

היחסים בין ישראל לשותפה הביטחונית מצרים הגיעו לשפל תקדימי עם ההשתלטות על מעבר רפיח, צעד שבעיניים מצריות נתפס ככיבוש ● הנשיא אל־סיסי מנסה למצב את עצמו כמבוגר האחראי באזור, אך יש מחירים שהוא לא יכול לשלם

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך / אילוסטרציה: Shutterstock

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך

האם יש לשלם דמי תיווך אף שפעולות התיווך הופסקו ביוזמת המוכרים ולאחר זמן התנהל מו"מ ישיר בין המוכרים לקונים?