גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סגן נשיא אמזון לחדשנות: "יש לנו אובססיה על הלקוחות"

פול מייזנר, סגן נשיא אמזון לחדשנות, הציג היום בוועידת ישראל של "גלובס" את השיטה של אמזון לשיפור החדשנות

פול מייזנר, סגן נשיא אמזון / צילום: איל יצהר
פול מייזנר, סגן נשיא אמזון / צילום: איל יצהר

"הדרך הכי קלה להמציא ולחדש היא להיות בר-מזל, אבל אי-אפשר לסמוך על המזל. צריך שיטה כדי לחדש ולהמציא, ואני אדבר היום על השיטה של אמזון" - כך אמר היום (ה') פול מייזנר בהרצאתו בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס". מייזנר מכהן כסגן נשיא למדיניות של חדשנות גלובלית ותקשורת באמזון, אשר מתכננת בחודשים האחרונים את כניסתה לישראל. מייזנר עובד באמזון כבר 18 שנה, והוא בעל תואר בהנדסה מאוניברסיטת פרינסטון וכן תואר במשפטים מאוניברסטית ג'ורג' מייסון.

בהרצאתו, פול הציע 6 רעיונות לשיפור החדשנות, שלטענתו יכולים לעבוד עבור כל סוג של ארגון - חברה קטנה או גדולה, חברה פרטית או ממשלתית. הרעיונות מתחלקים ל-3 עקרונות ו-3 הצעות מעשיות.

את הרצאתו מייזנר פתח על רקע תמונה של שני מגשי פיצה משפחתית: "לשיטה הראשונה אנחנו קוראים שיטת שתי הפיצות. כשיש הזדמנות לחדש, אמזון ממנה צוות של אנשים לחשוב על הנושא או האתגר הזה. לפעמים חברות מרכיבות צוות של משהו כמו 8 אנשים, ואחרי שהצוות עובד כמה חודשים, הם מבינים שהם צריכים מומחה בתחום מסוים, והם מכניסים עוד ועוד מומחים, עד שהקבוצה כבר גדולה מכדי לתקשר כצוות אחד ומתחילה להתפרק. נקודת ההתפרקות הזאת היא סביב 11 - יותר אנשים מזה והקבוצה הזאת לא תוכל לתקשר כקבוצה אחת. גודל הקבוצה באמזון נקבע לפי זה שמספר האנשים ישבעו משתי פיצות משפחתיות". 

"באמזון, עקרון המנהיגות חל על כולם, לא רק על הבכירים", אמר מייזנר. "יש לנו 14 עקרונות למנהיגות באמזון. העקרונות האלה משמשים כבר בתהליך בחירת מועמים לעבודה באמזון וגם בתהליך העבודה. אנחנו בוחנים את המועמדים לפי האופן בו הם הדגימו את העקרונות האלה בקריירה שלהם בעבר. עכשיו אציג את שלושת העקרונות החשובים בהקשר של החדשנות.

"העיקרון הראשון והחשוב ביותר זה אובססיה כלפי הלקוחות. האובססיה הזאת באה לידי ביטוי בהקשר של חדשנות - אם היום יש לנו רעיון למוצר חדש או שירות, אנחנו נשב ונכתוב הודעה לתקשורת באותו היום. הסיבה הראשונה היא שזה הופך אותנו לאחראים על זה. דבר שני - הודעה לתקשורת כתובה במונחים של לקוח, במונחים שמכוונים לאיו ושהוא יכול להבין. הדבר השלישי זה עבודה אחורנית - החלטות מקצועיות וחדשנות, כדי לעמוד במה שכתוב בהודעה לתקשורת ולספק את המוצר שהלקוחות שלנו מצפים לו". 

מייזנר הציג סרטון על אמזון פריים אייר. "זהו רחפן משלוחים בתעופה אוטומטית. הוא נמצא בשלבי בדיקה. בהתחלה מספר מצומצם של לקוחות בודקים, אחר-כך עשרות ומאות, ואז אלפים. בעצם יש שלבי בדיקה של הפצה של המוצר למעגלים רחבי יותר ויותר של לקוחות ועבודה על המוצר בצמוד לפידבק שלהם. עד כמה שהטכנולוגיה מגניבה, והקשיים הטכניים שהיו צריכים להתמודדים איתם בדרך, אבל מי שחשוב בווידאו זה לא הרחפן, אלא ריצ'רד. ריצ'רד רצה שמשהו ישלח אליו תוך 30 דקות. הצרכן לא צריך לדאוג מאיך זה קורה. אנחנו רצינו לענות על צורך של לקוחות, של משלוחים אמינים בפחות מ-30 דקות, וכך המצאנו את הרחפנים הללו.

"מה שחשוב במיוחד באובססיה ללקוחות זה להיות באובססיה, לא על התחרות אלא על הלקוחות. חשוב לדעת מה קורה אצל המתחרים, אבל האובססיה צריכה להיות על הלקוחות. זה חלק מהעבודה אחורה, אנחנו מדמיינים היום את מה שנעבוד עליו מחר.

"עיקרון שני, אחרי אובססיה ללקוחות, 'Are right, a lot' - אנחנו צודקים, הרבה. מה שמשתמע מזה זה שמותר לטעות. אנחנו במשפחת אמזון מקבלים כישלון, כי כדי לעשות משהו באמת חדשני, חייבים להתנסות, וניסויים חייבים להיות מסוגלים להכשל, אחרת הם לא באמת ניסויים. מה שאנחנו רגילים משיעורי מדע ביסודי, זה לא ניסויים, זה הדגמות. כולנו מערבבים שתי תמיסת והן נצבעות בכחול - אם אתה יודע מה תהיה התוצאה, זה לא ניסוי. בניסוי חייבים להיות מוכנים להיכשל. אז כישלון אינו רק מקובל באמזון, אלא גם מצפים לו.

"ניסוי לא יכול להוכיח שמשהו הוא 100% נכון, אלא שמשהו הוא לא נכון. אי-אפשר להוכיח נכונות של תיאוריה מדעית. תאוריית היחסות הכללית של איינשטיין מקובלת כיום, כי עדיין לא הוכח שהיא אינה נכונה. אנחנו בופן דומה לא יכולים לדעת שמשהו יצליח עם לקוחות, ואכן יש לנו כישלונות עם לקוחות.

"כשהצטרפתי לאמזון, היה לנו אתר מכירות פומביות, הוא לא עבד טוב ונכשל מאוד. הוא נכשל בגלל האופן שבו יישמנו אותו. הוא קיבל הרבה ביקורת. - למה שקמעונאי ייתן ללקוחות שלו מוצרים משומשים שמתחרים עם המוצרים שלו? אנחנו חשבנו שזה דווקא טוב להביא ללקוחות מגוון, אבל זה נכשל בצורה מחפירה, אז החלטנו ליישם את זה אחרת ויצרנו פלטפורמה שתאפשר למכור מוצרים חדשים שמתחרים בשלנו. אנחנו חשבנו שזה טוב לתת ללקוחות מגוון ותחרות במחירים בתוך האתר עצמו. זה היה מאוד לא נוח בגלל שזה היה בחלק אחר באתר ואז אם לא מוצאים את המוצר במחיר שרוצים בעמוד של אמזון צריך ללכת לחלק אחר באתר כדי לחפש את אותו המוצר מחדש. היישום האחרון הצליח, וכיום לכל מוצר שמסתכלים עליו מופיעה באותו העמוד רשימת המוכרים האחרים שלו, והמכירים הזולים יותר מובלטים. לפעמים יש מוצרים שנמכרים על-ידי אמזון, ומופיע ללקוח שיש מוכר אחר שמוכר את המוצר במחיר זול ומשתלם יותר. ככה אמזון מפסיד את המכירה אבל מרוויח לקוח קונה מרוצה ולקוח מוכר מרוצה.

"המנהיגים שעובדים לפי העיקרון הזה, הם כאלה ש'עובדים בשביל להפריך את אמונותיהם'. זה חלק מהמנהיגות באמזון. הרעיון הוא להמציא את הנורמלי החדש. אנו מאמינים שמחשוב בענן הוא הנורמלי החדש. ככה גם עם רחפן המשלוחים, אנחנו מאמינים שזה יהפוך לנורמה.

"האחרון מבין עקרונות המנהיגות שחשובים למנהיגים באמזון הוא לספק תוצאות. כל העקרונות האחרים, הם חסרי משמעו תעבור הלקוחות אם אנחנו לא באמת מספקי את השירותים והמוצרים שהם רוצים. אנחנו מפרידים את קבלת ההחלטות לשתי קטגוריות באמזון: סוג ראשון של החלטות, הן החלטות בלתי הפיכות. החלטות שצריך להשתמש בהרבה מידע כדי לקבל אותן והן לוקחות הרבה זמן. אבל רוב ההחלטות בכל עסק הן לא החלטות מהסוג הזה. אם החלטת להשיק מוצר והוא נכשל, תמיד אפשר להפוך אותן ולהפסיק. אלא החלטות שצריך לעשות מהר - 'פייל פאסט'.

"כשאנחנו מדברים על לספק תוצאות, הנה דוגמה: ידענו שאמזון פריים יפסיד הרבה כסף, בלי לדעת כמה הלקוחות יאהבו את השירות של משלוחים חינם. אבל זה הצליח. איך זה עובד? הימורים גדולים לא נותנים תשלומים קטנים. אנחנו יכולים לקחת את הסיכונים הללו כי מדי פעם אחד הסיכונים יצליח בגדול."

"חשוב לחשוב על חדשנות כתהליך מתמשך. לפעמים עסק לא מחדש ואז מגיעים המתחרים עם מוצר שמסכן אותך, ופתאום אתה צריך לחדש מהר ולקחת הימור אחד. וזה סיכון שקשה לקחת, הימור חד פעמי. "כל עוד אתה תמיד מחדש, אתה לא צריך לשים את עצמך בנקודה הזאת".

אלה שלושת עקרונות המנהיגות שהכי חשובים בעיניי, ואני אסכם עם שיטות חדשנות שכולכם צריכים לנסות, כי הן פחות או יותר ללא עלות: צוות שתי הפיצות: אם אתם סטארט-אפ קטן, אתם בטח כבר כאלה לעבוד על הודעה לתקשורת וFAQs. זה יבטיח שמה שאני עושה הוא עם מטרה שתהיה רווחית עבור הלקוחות שלנו. 6 עמודים ופגישה - על כל רעיון חדש, וכל קבלת החלטה, לכתוב יתרונות של 6 עמודים ולא יותר, בנרטיב, על למה לקוחות יאהבו את הרעיון. כשהחלטה מתקיימת, אנחנו לא כותבים אותם בנקודות, כי הם יותר מדי כלליים. אנחנו כותבים 6 עמודים. אנחנו ועושים פגישות וכל משתתף מקבל את ששת העמודים ומקבלים חצי שעה לקרוא את זה. יש שקט מוחלט ב-30 הדק' הראשונות, ואז כל המידע טרי בראש של כולם בפגישה. כך כל מקבלי ההחלטות מוכנים לקבל את ההחלטה כי יש להם את כל המידע הנדרש. גם אלה שכותבים את זה בפסקאות ולא בנקודות יכולים להתנגד, אבל גם להם זה יותר טוב, כי כשאני כותבת טקסט עם פסקאות אני מבין יותר.

"שלוש נקודות: אובססיה על לקוחות - לא להתרכז במתחרים. אם למתחרים היה רבעון מוצלח זה בגלל החלטות שהם קיבלו לפני שנה לפחות, לא ברבעון הזה, אז אל תתתרכז בהם ותנסה לחקות אותם, אתה כבר באיחור גדול. בגלל זה צריך להתרכז בלקוח.
"אנחנו צודקים הרבה - להיות מוכנים לעשו תטעויות ולקבל החלטות הפיכות מהר.
"להביא תוצאות - באמת לעשו תאת מה שכתבת בהודעה לעיתונות שלך".

עוד כתבות

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

הפגנה של פרו-פלסטינים נגד גוגל, 2022 / צילום: ap, Eric Risberg

הפגנות ומעצרים: פרויקט נימבוס הישראלי מעורר סערה בארה"ב

מספר עובדי גוגל פתחו בשביתת מחאה נגד העבודה של החברה עם ממשלת ישראל במסגרת פרויקט נימבוס להעברת המחשוב הממשלתי לענן ● באתר Wired דווח כי עשרות עובדים התבצרו במשרדי החברה בניו יורק ובקליפורניה, ואחרי מספר שעות, האבטחה של גוגל האשימה אותם ב"הסגת גבול"

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ביידן בקריאה לקונגרס במאמר מיוחד: "לאשר בדחיפות את הסיוע הביטחוני לישראל ולאוקראינה"

הנשיא האמריקני הבהיר: "זה לא הזמן לנטוש את ידידותינו, לא מתקבל על הדעת שנעמוד מנגד" • על המתקפה האיראנית אמר ביידן: "איראן רוצה למחוק את המדינה היהודית היחידה מעל המפה" • עוד הזהיר הנשיא: "ארה"ב עלולה להיגרר למלחמה, אסור שנניח להגנה של ישראל להיחלש"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א בנקים 5 צלל ב-1.7%

ת"א 35 ירד ב-1% ● ישראייר חזרה לגודל צי מטוסים שהיה זמין לפני המלחמה ●  קרן המטבע חתכה את תחזית הצמיחה של ישראל ● בעקבות האג"ח האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתית הארוכה בישראל בשיא של 12 שנים ● ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" ● יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה, זה לוקח יותר זמן משחשבנו"

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

טיל איראני ליד ים המלח, ששוגר לעבר ישראל ויורט / צילום: Reuters, ALON BEN MORDECHAI

איראן אוזרת אומץ ולוקחת הימור מסוכן בעימות גלוי מול ישראל

ההתקפה של טהראן על ישראל סימנה שינוי אסטרטגי בעימות בין המדינות ●  מלחמת הצללים הפכה לעימות ישיר, ולא ברור עדיין מה יהיה הצעד הבא ● ברקע, הלחץ על איראן להוכיח כי היא מובילה את 'ציר ההתנגדות' מתגבר

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

קיבוץ כפר עזה. עלות שיקום הנזק מוערכת ביותר מ־5 מיליארד שקל / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

יותר מ־5 מיליארד שקל: ממדי הנזק בעוטף עזה נחשפים

נזקים ביישובי העוטף, שמוערכים במיליארדי שקלים, נחשפו בהצעת המחליטים של הממשלה שאושרה היום ● מספר דורשי העבודה זינק, והפגיעה בחקלאות מוערכת במאות מיליונים ●  שיקום הבתים טרם החל בשלב זה

בנייה חדשה. האם ההצעה תשפיע על המחסור בפועלי בניין? / צילום: טלי בוגדנובסקי

הממשלה מתכננת: הבאת עובדים זרים לישראל ישירות ולא דרך חברות כוח אדם. לא כולם מרוצים

הממשלה דנה באופן מפתיע בסעיף שלא היה על סדר יומה שיכול להקל על הבאת פועלי בניין מחו"ל לארץ ● לפי ההצעה, קבלנים יוכלו להביא עובדים מחו"ל באופן זמני בהעסקה ישירה על ידם, בכפוף להבאת מינימום של 50 עובדים על ידי אותו מעסיק ● שר הבינוי והשיכון: "מייתרת את המשרד מכלל הליכי קבלת החלטות"

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

בארה"ב מדווחים: ישראל לא תתקוף באיראן לפני פסח


דיווח: ביידן אישר לישראל לפעול קרקעית ברפיח - תמורת צמצום התקיפה באיראן ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק • מנהיגי הארגון הכלכלי הבין-לאומי (G7) גינו את המתקפה האיראנית על ישראל • במהלך הלילה והבוקר נשמעו אזעקות באזור מטולה • האיחוד האירופי צפוי להטיל סנקציות על איראן • עדכונים שוטפים 

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו?

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

חנן מור / צילום: אייל טואג

חנן מור מכר מניות ב-2 מיליון שקל, המניה נפלה ב-37%

המשקיעים של חברת הנדל"ן שנמצאת בהסדר חוב הרימו גבה כשראו את בעל השליטה לשעבר מוכר מניות, בהיקף של 78% ממחזור המסחר ביומיים, מה שהפיל את המניה ● ניתן להניח שמור היה מוכר עוד לולא עו"ד גינדס שביקש שיעצור