גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התייאשתם מהפקקים? לא חייבים לחכות למכונית האוטונומית

יצרניות הרכב משתמשות בסייענים אישיים כדי לאפשר לכם לבצע קניות ולענות למיילים בדרך, בלי להוריד את העיניים מהכביש ■ גם ההייטק הישראלי מצטרף לנסיעה

חולצי הפקקים
חולצי הפקקים

דמיינו לעצמכם נסיעת בוקר של 15 קילומטרים מהפרברים למקום העבודה במרכז העיר, שאורכת שעתיים תמימות. אם לא די בכך הפקקים גולשים לצירים בתוך ערי הלוויין ומעכבים גם את מי שרוצה להגיע לתחנת הרכבת.

אבל למה לדמיין? זה בדיוק היה המצב בגוש דן ביום א' השבוע, בשעה שבע וחצי בבוקר. התזמון ב-waze של המסלול מנתניה למחלף הסירה עמד על קצת יותר משעתיים והמצב היה דומה בשאר כבישי האורך המובילים לגוש דן. העניינים לא הרבה יותר טובים סביב מרכזים עירוניים גדולים אחרים בעולם בשעות העומס.

אז מה עושים מאות מיליוני נהגים ברחבי העולם, שמוצאים עצמם לכודים במשך שעתיים בקופסת פח? גלישה באינטרנט וטיפול במיילים הם פיתרון פרודוקטיבי בהחלט. אבל עד שיופיעו כלי רכב אוטונומיים בעשור הבא, זה לא חוקי, לא מומלץ והחל מהחודש - בעקבות תקנת שרוכי הנעליים - אפילו הסטת מבט יכולה לעלות לכם בקנס ונקודות.

מהבית החכם לטלפון החכם

פתרון טכנולוגי אחד לבעיה, שמסתמן כיום, הוא הגירה של הסייענים האישיים הקוליים - אמזון אלקסה, גוגל אסיסטנט ושות' - ממרחב הבית החכם והטלפון לתוך הרכב. המגמה הזו עשויה לשנות בעתיד משמעותית את יחסי הכוחות העסקיים סביב תעשיית הרכב, להעניק לענקי ה-IT את דריסת הרגל האוטומוטיבית, שהם מייחלים לה, וליצור הזדמנויות מעניינות לאקו-סיסטם הישראלי בתחום הרכב החכם (ראו מטה).

לתושבי העולם המערבי המתורבת אין צורך להציג את הסייענים האישיים. אבל מכיוון שרובם עדיין מסורבי עלייה לישראל, נצרף כאן הסבר קצר. מדובר בממשקי תפעול חכמים, שמקשרים דו-כיוונית בין הלקוח לבין שירותים ומוצרים בענן. הממשקים פועלים באמצעות זיהוי קולי, שנעזר באינטליגנציה מלאכותית כדי לזהות להבחין בין קולות של משתמשים שונים, לסנן דיאלקטים ולבצע מאות ולעיתים אלפי פקודות שונות בשפה כמעט טבעית.

הסייענים החלו את דרכם במרחב הבית החכם, כאמצעי לשליטה קולית מרחוק בתפעול רכיבים שונים בבית שמקושרים לרשת האלחוטית.

במקביל הם מאפשרים לתרגם לקול שירותי מידע מסוגים שונים כמו דואר אלקטרוני, תחזית מזג אוויר וכדומה.

בשנים האחרונות מתרחבים הסייענים גם לטלפונים ניידים, באמצעות אפליקציות ויוצרים רצף של שליטה קולית מהטלפון לבית החכם של בעל הבית ולהפך. מכיוון שחברות ה-IT הענקיות שניצבות מאחורי הסייענים לא מפתחות אותם בתור גימיק או בתור שירות לחברה האנושית, מנוצלים הממשקים הללו בהדרגה גם לסחר אלקטרוני ורכישת שירותים בענן, שאותם מציעים מפתחי הסייענים.

חולצי הפקקים

את המיסחור מובילה כיום אמזון, שהסייען אלקסה שלה מאפשר לרכוש בפקודות קוליות מוצרים פיזיים ולקבל שירותים מסחריים מהענן של החברה.

אם נחזור לרכב, נראה שהחיבור בין סביבת הנהג ותעשיית הרכב לבין הממשקים הקוליים החכמים הוא אידיאלי ומתבקש. נהיגה תוך תפעול של טלפון נייד, או אפילו מסכי מולטימדיה עם מגע, כבר הפכה למגיפה כלל עולמית, שגובה קורבנות רבים ויצרני הרכב, בעידוד הרגולטורים, מחפשים במרץ ממשקי תפעול ידידותיים, שאינם מסיחים את דעת הנהג מהכביש.

עד היום הוצעו בתעשיית הרכב בעיקר פתרונות מוגבלים על בסיס זיהוי קול או זיהוי מחוות ידיים ואלה שימשו בעיקר לתפעול מקומי של מערכות שונות ברכב - העברת תחנות רדיו, שליטה במזגן וכו'. חדירה של הסייענים האישיים למרחב הנהג עשויה לספק לא רק ממשק תפעול קולי באיכות גבוהה יותר ובעלות נמוכה אלא גם יכולת לחבר את הנהג והנוסעים לשירותי ענן חיצוניים. אם לוקחים בחשבון את הפוטנציאל בטמון בשיפור הפרודוקטיביות של מיליוני לקוחות לכודים בפקקים, אפשר להבין החיבור הזה מסומן כיעד אסטרטגי.

נכנסים בדלת האחורית

ההגירה של הסייענים האישיים לתוך מרחב הרכב עמדה במרכז של תערוכת האלקטרוניקה CES, שנערכה בווגאס בחודש שעבר, והיא לוותה בשורה של הכרזות על שיתופי פעולה בין ענקיות ה-IT, בעיקר אמזון וגוגל, לבין יצרני מוצרי צריכה לרכב.

בינתיים מדובר בעיקר על חיבור עקיף, שעובר דרך ספקי הטיר1 והטיר2 של תעשיית הרכב. כלומר, הממשק הקולי לסייענים יסופק על ידי יצרני מערכות קול ובידור לרכב. אופציה נוספת היא כניסה בדלת האחורית באמצעות אפליקציות סייענים, שרוכבות על הטלפון החכם של המשתמש. גוגל, למשל, הכניסה בשנה שעברה את סייען האסיסטנט שלה כאפליקציה מובנית מהדור החדש של מערכת ההפעלה אנדרואיד לטלפונים ולכלי רכב (אנדרואיד Auto).

אבל לכל הצדדים ברור, שהמיצוי האמיתי של הפוטנציאל המסחרי הטמון בחיבור הזה מצריך שיתוף פעולה הדוק בין יצרני הרכב עצמם לבין מפתחות הסייענים האישיים. בלעדיו לא יהיה ניתן לשלוט קולית במערכות התפעול של הרכב עצמו - דבר מתבקש בעידן בו המכוניות יהפכו להיות מקושרות ואוטנומיות. יתר על כן, חברות ה-IT לא יוכלו ליהנות מבלעדיות ברכב ולמעשה כבר היום אפשר למצוא בפיתוח מערכות מולטימדיה לרכב, שמאפשרות לנהג בחירה חופשית לנדוד בין גוגל אסיסטנט, אמזון אלקסה, אפל סירי ועוד.

מנקודת המבט של יצרני הרכב העסק מסובך. הם אמנם זקוקים לממשק קולי חכם אבל יצרנים רבים ממשיכים להתייחס לרכב בתור גן סגור ומהססים להעניק את המפתח לצד שלישי' במיוחד לענקיות ה-IT, שהצהירו על כוונות להיות שחקניות מתחרות במרחב הרכב האוטונומי. ליצרניות הרכב ברור, שאחת האטרקציות עבור חברות ה-IT בכניסה לרכב היא היכולת להשתמש בסייענים שלהן כדי לאסוף נתונים מעשרות מיליוני כלי הרכב להעביר אותם ענן, לעבד ולמסחר אותם לצרכיהן.

מנגד, מדובר בתהליך שהוא כמעט בלתי נמנע. את המודל הטוב ביותר לשת"פ מספקת כיום עליבאבא הסינית, שהקדימה את המתחרות והצטרפה כבר לפני שנתיים לברית עם היצרנית הסינית סאייק. במסגרת שיתוף הפעולה הוטמעה מערכת ההפעלה לרכב שלה (ALIOS), כולל ממשק קולי וחיבור לשירותי מסחר, בדגמי רכב רבים של סאייק. כתוצאה קיים כיום בסין בסיס משתמשים של יותר מ-200 אלף רכבי אינטרנט, כפי שקוראים להם הסינים, שמאפשרים לנהגים בפקקים העצומים גישה קולית למגוון רחב של שירותי ענן מסחריים מבית עליבאבא תוך ייצור מזומנים ומידע רב ערך. אין זה מפתיע, שבחודשיים האחרונים ראינו גם את ב.מ.וו וגם את פורד מכריזות על שיתופי פעולה אסטרטגיים עם עליבאבא.

האם מדובר בסוס טרויאני?

אם התהליך יצבור תאוצה, זו עשויה להיות בשורה לנהגים. דמיינו שתוך כדי זחילה מנתניה למחלף הסירה אתם מבצעים את קניות המצרכים השבועיות, מנהלים את משק הבית, מקבלים מידע פיננסי, משלמים חשבונות וכמובן שולחים ומקבלים דואר אלקטרוני. כל זה מבלי להוריד את המבט מהכביש.

מנגד, בעידן שבו אמזון, גוגל, עליבאבא ושות' הופכות להיות האח הגדול וצוברות כוח והשפעה גדולות יותר משהיו בידי גוף מסחרי כלשהו אי פעם, החדירה שלהן למרחב הרכב עשויה להיות פלישה למבצר הפרטיות האחרון של המין האנושי. בקיצור, אין מתנות חינם. תשאלו את תושבי טרויה שהתלהבו מסוס העץ שקיבלו במתנה.

סייענים בעברית

תעשיית ההייטק הישראלית פעילה מזה זמן בתחום העיבוד הקולי ובשנים האחרונות צמח כאן גם אקו-סיסטם מפותח לרכב החכם. לפיכך אין זה מפתיע שידע ישראלי ניצב גם בחזית של הגירת הסייענים האישיים למרחב הרכב.

הדבר בלט במיוחד בתערוכת CES השנה בה הציגה חברת הרמן - אחת הספקיות הגדולות בעולם של ציוד אודיו-וידאו ומערכות חכמות לרכב (שנרכשה על ידי סמסונג בשנה שעברה תמורת כ-8 מיליארד דולר) שיתופי פעולה עם אמזון וגוגל בתחום הסייענים החכמים.

חלק לא מבוטל מהפעילות הזו מפותח כיום בארץ על ידי השלוחה הישראלית של הרמן ואורן בצלאלי, מנכ"ל הרמן ישראל, אומר כי כל יצרני הרכב מחפשים כיום ממשקי תפעול ללא מגע וכי פקודות בקול טבעי הן הדבר בא. לדבריו אין בעיה להטמיע במכשירים לרכב את כל הסייענים, ולתת לנהג לבחור ביניהם, אבל מה שחשוב באמת יהיה לא כיצד מגיעים לשירותי הרכב בענן אלא אילו שירותים יוצעו. לדבריו המודל העסקי מאחורי הסייענים האישיים לרכב עוד לא לגמרי ברור ובינתיים עיקר הקשר של מפתחי הטכנולוגיות הוא מול הספקים של תעשיית הרכב ולא מול יצרני הרכב עצמם.

חזית אחרת היא הגנת הסייבר לרכב, שמהווה תנאי הכרחי כאשר מחברים לענן את מערכות הרכב עצמו ואת מערכות הבידור ורוצים להעניק לנהגים שירותי מסחר ופיננסים מאובטחים. בתערוכת CES הכריזה חברת אלקטרוביט של קונטיננטל, שרכשה בשנה שעברה את ארגוס הישראלית תמורת 450 מיליון דולר, על שיתוף פעולה ראשון ומוקדם עם אמזון לייצור חומרה משולבת תוכנה להגנת סייבר למטרת הטמעת גרסת הרכב של אלקסה בכלי רכב.

ולבסוף גם אמזון עצמה נמצאת בעיצומו של הרחבת פעילותה הישירה בישראל ומקימה מרכז פיתוח שיתמקד ביישומי הסחר והרכישה של אלקסה ולא נופתע אם גם תחום האוטומוטיב נמצא על הפרק.

עוד כתבות

מיירט הלייזר ''דראגון פייר'' / צילום: יוטיוב

הטיל הקטלני החדש של רוסיה, וישראל מקדימה את בריטניה ביירוט לייזר

ארה"ב מקדמת את שדרוג טילי הכתף וטילי השיוט הזעירים שלה ● רוסיה הופכת את טילי השיוט שלה לקטלניים יותר ● וספינות מלחמה חדשות של בריטניה יכללו את מערכת יירוט הלייזר "דראגון־פייר" ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק ו-S&P 500 סגרו שבוע רביעי רצוף בעליות

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● הדאו ב-40,000 ובוול סטריט ג'ורנל מסבירים למה המדד הזה הוא "דינוזאור", או לפחות "פגום" ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול חולה בקורונה ●  מניות השבבים עלו השבוע ב-5% ● מיקרוסופט תציע את מעבדי AMD ללקוחות הענן שלה, במקום אלה של אנבידיה ● בבנק אוף אמריקה ממליצים על רובין הוד ● גיימסטופ פרסמה אזהרת רווח והודיעה על גיוס הון, צללה ב-20% ● רדיט ו-OpenAI הכריזו על שיתוף פעולה, רדיט זינקה ב-10% 

צילומים: מרים אלסטר/פלאש90, חיים צח/לע''מ, AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החנינות פורחות בימי המלחמה: "ימים קשים מצדיקים את הפעלתן"

מתנדבי זק"א שפינו גופות, מילואימניקים שלחמו ברצועה ומי שאיבדו קרובים בנובה הם חלק משורה של אנשים שקיבלו חנינה מאז ה־7.10 ● מה זה אומר על הרעיון הבסיסי של שלטון חוק, ומה הסיכוי שהאנשים שחננו יחזרו לסורם?

טיילור סוויפט. השפעה של 330 מיליון דולר על ה־NFL / צילום: ap, Lewis Joly

השיעור הכלכלי שחברות המדיה יכולות ללמוד מטיילור סוויפט

שוק המדיה חווה האטה שתחייב את שלושת מנועי הצמיחה הגדולים שלו - רשתות חברתיות, חברות סטרימינג וחברות גיימינג - לשנות אסטרטגיה ולשתף פעולה ביניהם, כך עולה מדוח חדש של פירמת הייעוץ דלויט ● הסיפור של סוויפט ובן הזוג כוכב ה־NFL מוכיח עד כמה מהלך כזה יכול להיות רווחי

מנת כתף טלה של נסרין מנאסרה / צילום: נסרין מנאסרה

בחצר בית בכפר ערבי בגליל מצאנו את ארוחת הצהריים המושלמת

כנסייה צבעונית במיוחד, מסעדה שמגישה עוף לוהט מהטאבון וקובה נייה שהיא מעדן, סדנה לקליעת שרפרפים ומיזם נשי שלא יאפשר לכם לעזוב בידיים ריקות ● ביקור בכפר ריינה

שגריר ארה''ב בישראל, ג'ייקוב לו, בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית / צילום: כדיה לוי

שגריר ארה"ב בישראל מדבר על הפוטנציאל של החברה הערבית והסיכוי לעסקה עם סעודיה

"שילוב החברה הערבית הוא לא רק הדבר הנכון לעשות, אלא גם הדבר החכם לעשות", אמר שגריר ארה"ב בישראל, ג'ייקוב לו, בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס ● לו התייחס לנורמליזציה הפוטנציאלית עם סעודיה: "עד שלא תהיה רגיעה במלחמה יהיה קשה להוביל את זה לקו הסיום" ● ולגבי המצב בין ישראל וארה"ב, אמר: "מה שקרה בשבועיים האחרונים לא שינה מהותית את היחסים"

מטוס קרב F-15. ''עשרות אם לא יותר כלי חיל האוויר'' / צילום: דובר צה''ל

"התאמנו ליותר מזה": המתקפה האיראנית מעיניים של נווט קרב

כחלק מההכנות לאחד מרגעי השיא של חיל האוויר במלחמה, טייסי הקרב דימו תרחישים של מתקפה מאיראן באמצעות סימולטורים - כך מספר נווט הקרב רס"ן (מיל') א' שנטל חלק ביירוט ● "המאמן מאפשר לתרגל כמה גזרות, יום או לילה"

עו''ד ד''ר גיל-עד נועם במהלך הדיון / צילום: Reuters, Yves Herman

ישראל לבית הדין בהאג: משמעות עצירת המלחמה - 132 חטופים ירקבו במנהרות חמאס

אחרי שבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג קיים דיון בבקשה שהגישה דרום אפריקה להוציא צווים להפסקת המלחמה, המשלחת הישראלית השיבה על טענותיה ● המשנה ליועמ"שית למשפט בינלאומי, עו"ד ד"ר גיל-עד נועם, העומד בראש המשלחת: "לקרוא למשהו 'רצח עם' שוב ושוב, לא הופך את זה לרצח עם" ● במהלך הדיון נקראו קריאות ביניים והדיון הופסק למספר שניות

ד''ר קלאוס בוגסו / צילום: מהאלבום הפרטי

המדען שהמציא את הציפרלקס מודה: "היה רגע שבו התרופה נגד דיכאון כמעט נגנזה"

ד"ר קלאוס בוגסו, כימאי רפואי שנחשב "בעל ידי הזהב" בפיתוח תרופות נוגדות דיכאון, הוא בין האחראים הבולטים למהפכה בטיפול במחלה שלוותה בבושה ובסטיגמות ● רק במלחמה הנוכחית זינק מספר המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון ב־10%־20% ● בראיון לגלובס, הוא מספר למה לקח כל כך הרבה זמן להוציא את התרופה לשוק ומדוע קשה לפתח מוצר שיעזור לכולם

טורטליני מלוחייה. מנה מזיכרונות הליקוט של הילדות / צילום: חיים יוסף

המסעדה התל אביבית שמציגה אלגנטיות אירופאית עם טוויסט מקומי

חברי הילדות שגדלו בעמק יזרעאל עומדים מאחורי המטבח הקלאסי המשודרג של אלנה, ומציעים מנות שהן בול מה שצריך למפלט מושלם

צומת גלילות / צילום: שלומי יוסף

המוסד רוצה תחנת רכבת, ומשרד התחבורה שוכח את השיקולים המקצועיים

אתמול נחשף בגלובס כי במשרד התחבורה בוחנים לשנות את תוכניות המטרו כך שיעמדו בבקשת המוסד לתחנת רכבת צמודה למטה הארגון ● מדובר בעוד הוכחה לבעיה הקשר ביותר בתכנון התחבורה בישראל: העדפת לחצים מגוונים ושיקולים פוליטיים על שיקולים מקצועיים

רס''ם רן יעבץ / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ם (מיל') רן יעבץ נפל בפיצוץ אמצעי לחימה בעוטף

יעבץ ז"ל, בן 39, שירת כלוחם בגדוד הסיור 6828 והניח אחריו הורים, אח ואחות, אישה ו-3 ילדים ● לוחם נפצע קשה מפגיעת כטב"ם של חיזבאללה שהתפוצץ במטולה • פיגוע בצומת יצהר: מחבל דקר איש קבע שהיה ברכבו ונמלט ● עדכונים שוטפים

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון / צילום: Associated Press, Martin Meissner

אז רוב העולם נגדנו או בעדנו? מסקנות מהמקום החמישי של עדן גולן

האירוויזיון מלמד אותנו פרק חשוב על חוכמת ההמונים מול חוכמת המומחים, ולפיו הקולקטיב יודע יותר טוב ● גם בסוגיית דירוג האשראי של ישראל, האנשים בשטח מיטיבים לתמחר את הסיכונים ● ומה לישעיהו ליבוביץ ולכל זה

כוחות איחוד והצלה בזירת תאונה. ''לרענן את מערך הבטיחות בתאגידים'' / צילום: חילוץ והצלה

כך תשפיע הרפורמה בתקנות הבנייה על האחריות לתאונות בענף

הרפורמה מבקשת לשנות את מדרג בעלי התפקידים באתרי הבנייה, כך שתוטל לראשונה אחריות ישירה בדין לבטיחות באתרים על שורת בעלי תפקידים נוספים

דיון בבג''ץ על גיוס תלמידי ישיבות, פברואר 2024 / צילום: דוברות הרשות השופטת

הממשלה לבג"ץ: נשלים את חקיקת חוק הגיוס עד סוף יולי

הממשלה הודיעה לבג"ץ כי חקיקת חוק הגיוס תושלם עד לסוף מושב הקיץ של הכנסת, כלומר עד לסוף יולי ● לפי תגובת הממשלה לבג"ץ, אחרי ה-7 באוקטובר נוצרה שעת כושר ייחודית לקידום הסדרים שקודם לא היה להם סיכוי 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות קלות; וולמארט שברה את שיא כל הזמנים לאחר הדוחות

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● האיחוד האירופי פתח בחקירה נגד מטא ● ברק עילם, מנכ"ל נייס פורש מתפקידו • יפן: התוצר הגולמי ירד ב-0.5%, יותר מהצפי ● אוסטרליה: עלייה בשיעור האבטלה ● וגם, התעלומה שנפתרה: נחשפה המניה שוורן באפט רוכש בסתר כבר חצי שנה

שר המשפטים יריב לוין / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

הוועדה לבחירת שופטים בחרה 28 שופטים ורשמים חדשים

16 שופטים נבחרו לבתי המשפט לענייני משפחה, תעבורה ולבתי משפט השלום, ו־12 רשמים בכירים מונו במרכז, בדרום ובצפון ● בבימ"ש השלום ובביהמ"ש המחוזי בירושלים טרם מונו שופטים בשל מחלוקת על זהותם ובשל דרישתו של לוין שכל המינויים יהיו בהסכמת כל חברי הוועדה, על אף שהחוק לא מחייב זאת

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: חולצו גופותיהם של שני לוק, יצחק גלרנטר ועמית בוסקילה

הגופות חולצו במבצע מיוחד של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה ● סמל בן אבישי, מנהריה, מפלוגת התקשוב של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ● צה"ל מאשר - חוסל בכיר בארגון טרור בלבנון שעבד עם חמאס ● לוחם צה"ל נפצע קשה בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה ● בית הנבחרים של ארה"ב אישר חוק שימנע עצירת משלוחי נשק לישראל ● עדכונים בולטים

יו''ר המחנה הממלכתי, בני גנץ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

גנץ באולטימטום לנתניהו: "תוכנית פעולה חדשה עד ה-8.6 או שנפרוש מהממשלה"

יו"ר המחנה הממלכתי תקף את רה"מ בהצהרה ואמר: "בתקופה האחרונה דבר מה השתבש. החלטות חיוניות לא התקבלו. מעשים מנהיגותיים הנדרשים כדי להבטיח ניצחון לא נעשו" • ראש האופוזיציה לפיד: "גנץ צריך להודיע הערב שהוא פורש מהממשלה האיומה בתולדות המדינה, שהוא לא יסייע עוד לנתניהו להישאר בשלטון, ושהוא קורא לבחירות"

תצוגה מקדימה למכירת תיקי בירקין בלונדון. המחיר מגיע למאות אלפי דולרים / צילום: Reuters, Yui Mok

ההשקעה המפתיעה שזינקה יותר מזהב בעשור האחרון

מי חשב שלקוחות נובורישים יסכימו להוכיח שהם ראויים לרכוש תיק, לחכות ברשימה המתנה אינסופית ולשלם עשרות אלפי דולרים? אלא שזה לא תיק, זה בירקין, והוא עשוי להתגלות כהשקעה הכי משתלמת בשוק