גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל אלוט: "יש לנו הזדמנות עצומה לצמוח לתוך שוק ענקי"

שנת מפנה לחברת הטכנולוגיה הישראלית? מנכ"ל אלוט, ארז ענתבי, מספר ל"גלובס" על הפעילות הצומחת בתחום אבטחת הסייבר ■ "הגידול בחו"ל הכרחי בשער המטבע הנוכחי" ■ ראיון

במשך שלוש שנים רצופות הציגה חברת הטכנולוגיה אלוט תקשורת  ירידה שנתית בהכנסות. 2018 אמורה להיות שנת מפנה, ובה צופה החברה צמיחה של 11%-16%.

רמזים חיוביים לכך התחילו להתגלות בדוחות 2017, שבהם נרשמו גידול בצבר ההזמנות וצמיחה של כ-40% בהכנסות החברה מתחום האבטחה. אלוט, שהתחילה את דרכה בתחום ייעול השימושיות בציוד התקשורת בליבת הרשת, ממצבת עצמה כיום כספקית פתרונות אבטחה עבור מפעילות תקשורת - וזהו מנוע הצמיחה העיקרי שלה כעת.

"אלוט פונה לשוק שהולך להיות ענקי, ויש לה יתרון מהותי מול כל אחד אחר", אומר נשיא ומנכ"ל אלוט, ארז ענתבי, בראיון ל"גלובס". ענתבי סוגר כעת שנה בתפקיד, אחרי שהחליף את אנדריי אלפנט כמנכ"ל.

שוק הסייבר ענקי. מה היתרון שלכם בו?

"כשמתסכלים מי מגן עלינו מפני התקפות סייבר, אז בחברות ברור שמחלקות ה-IT אחראיות ויש בהן מומחים לנושא. אבל כשמגיעים הביתה, מי מגן עלינו? כל אחד אחראי על עצמו. יש כאן פער מאוד גדול, כי הצורך בהגנה גדל והולך וכמות האיומים גדלה, ומצד שני, הרוב המכריע של האנשים לא מבין בזה.

"הסיפור הזה מקצין ככל שמכניסים הביתה מכשירי IoT (אינטרנט של הדברים). למשל, שמים מצלמה בחדר של הילד, ומתברר שמישהו עשה האקינג למצלמה ומזרים את הווידאו ממנה לאיזה אתר. המשוואה הזאת לא תישאר כך לאורך זמן, ויש הזדמנות לקחת אחריות על מתן שירותי האבטחה הכוללים לאדם בבית.

"מי שלדעתי נמצא במיקום הכי טוב לעשות זאת, הן חברות התקשורת. בכל מקרה, כשמתחברים לאינטרנט מכל מכשיר, עוברים דרך הרשת שלהן, והן יכולות להציע לנו שירות אבטחה. העובדה שלאלוט יש טכנולוגיה בסיסית, שיושבת בתוך הרשתות ויודעת לנתח כל דבר שעובר שם, מאפשרת לנו לתת את השירות ולסנן החוצה דברים מזיקים".

מה ימנע מחברת ענק בתחום, כמו צ'ק פוינט, לכבוש את השוק בעתיד?

"כשהשוק יתחיל לצמוח דרמטית, יתחילו להגיע מתחרים מתחום הסקיוריטי המסורתי ומתחום ציוד התקשורת. צ'ק פוינט חברה מצוינת, אבל בלי להתייחס ספציפית אליה, אני מעריך שחברה שלא מכירה את עולם מפעילי התקשורת ויודעת לשבת בתוך הרשת ולעבוד בקצבים כאלה, יש לה כברת דרך גדולה. זה מחסום טכנולוגי לא טריוויאלי. לא בלתי עביר, אבל לא משהו שלוקח שבוע-שבועיים.

"זה שוק גדול, ויהיו כמה שחקנים, אבל לאלוט יש יתרון. זה לא משהו שהולך לקרות עוד עשור, זה קורה עכשיו. וודאפון, טלפוניקה ופלאפון כבר משתמשות בטכנולוגיה שלנו".

מניית אלוט

"שוק של עשרות מיליארדים בשנה"

ענתבי סבור כי שוק אבטחת הסייבר משקף פוטנציאל להגדלת הכנסות בשיעור של 5%-10% למפעילות התקשורת, שנמצאות במצב לא פשוט, משום שהן מתקשות להגדיל את ההכנסה הממוצעת ממנוי ונדרשות להשקעות ענק בתשתיות. "הן מזהות את הסקיוריטי כמנוע צמיחה שיוציא אותן מהמלכוד", הוא אומר. "זה שוק של כמה עשרות מיליארדים בשנה. אם אלוט תוכל לקחת נתח של 10%, מבחינתנו זה שוק של כמה מיליארדי דולרים בהתהוות".

חברת וודאפון, למשל, השיקה שירות אבטחה על בסיס טכנולוגיה של אלוט במחיר של אירו בחודש ללקוח, והגיעה לנתח שוק של 45%-50% מלקוחותיה בספרד ואיטליה. המטרה של אלוט היא לעבור למודל שבו מפעילת התקשורת תשלם לה עבור הרישיון מדי שנה, וכך תגדל הראות קדימה.

מה לגבי העסקים המסורתיים של אלוט - אתם נוטשים את הפעילות?

"לא. ב-2017 התחום היווה 70% מההכנסות, אבל אני לא רואה את השוק שם צומח. כל השוק של שליטה על הנעשה ברשת הוא שוק של פחות ממיליארד דולר בשנה, ויש מתחרים חזקים. אנחנו לא רואים צמיחה, אבל כן רואים שינוי בסוג האפליקציות. יש דברים מעניינים טכנולוגית, כמו מעקב אחר פעילות ארגוני פשע כדי לתת לרשויות החוק לטפל בהם ביעילות, אבל גודל השוק לא משתנה. המכירות שלנו שם יישארו יציבות או אולי יעלו קצת, אבל לא משמעותית".

התחום המסורתי של אלוט קשור גם ליכולת של מפעילי התקשורת לשלוט ולהאיץ או להאט את הכניסה לאתרי אינטרנט, בהתאם לאינטרסים כלכליים. בדצמבר שונו תקנות "נייטרליות הרשת" בארה"ב, כך שמפעילי תקשורת יוכלו לעשות זאת. האם יש בכך פוטנציאל לחברה?

"יש בכך פוטנציאל להשפיע עלינו לטובה, ואם החברות הגדולות יחליטו שהן מתחילות לעשות הבחנה בין אפליקציות, זה יהפוך לפוטנציאל גדול מבחינתנו. עם זאת, כרגע נראה שלא כל כך ששים לעשות זאת. זה יכול להשתנות, אבל זה לא יקרה מיידית".

בשנים האחרונות ההערכות היו שאלוט מעוניינת להירכש.

"כמו בכל חברה ציבורית, זה דבר שיכול לקרות. יש לפעמים דיבורים בנושא, אבל לדעתי, אפשר להציף הרבה יותר ערך בחברה, וזה לא הכיוון שאנחנו מסתכלים עליו כרגע".

היה ניסיון למכור את החברה?

"בשנה שאני פה, לא היה שום ניסיון. אני לא יודע להגיב על מה שהיה קודם".

התקבלו הצעות כלשהן בשנה זו?

"לא היה שום דבר רציני. דיבורים תמיד יש, אבל לא הייתה הצעה".

אז אתה לא מנהל את החברה לכיוון של מכירה?

"לא. לחברה יש הזדמנות עצומה לצמוח לתוך שוק שהוא גדול מאוד, כאשר לאלוט יש יתרון מובהק ופער גדול על פני המתחרים. בנימה אישית, אחרי שעזבתי את גילת (שאותה ניהל קודם; שח"ו) ראיתי הרבה חברות, ובאלוט מצאתי צירוף סופר-מעניין, שאין כמעט בחברות אחרות: טכנולוגיה חזקה מאוד עם חסם כניסה, בסיס לקוחות גדול, שוק צומח, אמצעים בקופה לממש זאת, וכמובן אנשים מצוינים. זה צירוף נדיר, ולכן לדעתי אלוט חברה מרתקת עם עתיד מעניין".

ואכן, אלוט השתמשה בחלק מהאמצעים וביצעה רכישה של חברת נטונומי הישראלית, המספקת פתרון הגנתי בראוטר הביתי. ענתבי לא פוסל ביצוע רכישות נוספות, אבל מדגיש כי החברה לא חייבת לרכוש.

בקופתה של אלוט יש לא מעט כסף, 110 מיליון דולר - סכום שמהווה כ-66% משווי השוק שלה. עובדה זו יכולה ללמד כי האמון של שוק ההון באלוט עדיין לא שוקם. "התפקיד שלי הוא להביא את החברה לצמיחה משמעותית, הישגים עסקיים וכמובן רווחיות", אומר ענתבי. "אני מקווה ששוק ההון ייתן בנו אמון בהמשך".

"הגידול בחו"ל הכרחי בשער המטבע הנוכחי"

"אנחנו נפגעים מחולשת הדולר, כמו כל שוק ההייטק בארץ. השכר עולה ככל שהדולר נחלש, וזאת בעיה", אומר ארז ענתבי, מנכ"ל אלוט. "אנחנו מחפשים כעת אתר פיתוח low cost, אולי במזרח אירופה. הייתי רוצה להגדיל את הפיתוח רק בישראל, אבל זה נהיה פחות ופחות כלכלי, אז חלק מזה יהיה בחו"ל. נגדל גם בישראל, אבל הגידול בחו"ל הכרחי במציאות של שער המטבע הנוכחי.

"אני חושב שממשלה שרוצה לעזור ליצוא ולהייטק, צריכה לעשות משהו. לא אתן עצות, אבל היא צריכה לפעול", מוסיף ענתבי. "יש לנו מרכז פיתוח בספרד, ועלות מהנדס שם נמוכה ב-30% מאשר בישראל. זה פער גדול, ולטעמי, לא כל כך הגיוני".

אלוט

עיסוק: מספקת פתרונות לאבטחה, ניטור וניתוח רשתות תקשורת

מטה החברה: הוד השרון

שנת הקמה: 1996

מספר עובדים: 470, מתוכם כ-300 בישראל

הכנסות בשנת 2017: 82 מיליון דולר

הפסד נקי Non-GAAP ב-2017: 8.7 מיליון דולר

שווי שוק נוכחי: 165 מיליון דולר (מניות החברה נסחרות בנאסד"ק ובתל אביב)

עוד כתבות

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים