גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

“קריית ארבע היא מיקרוקוסמוס של ישראל”

בקריית ארבע מתאמצים לייצר נורמליות, נערכים להגדלת היישוב, ואפילו ההשוואה לתל-אביב חוזרת שוב ושוב בשיחות עם התושבים ■ "גם ישראל מוקפת בערבים, אבל אנחנו אופטימיים. תוך 3-4 שנים נעבור את ה–10,000 נפש"

קריית ארבע / צילום: גיא נרדי
קריית ארבע / צילום: גיא נרדי

קריית ארבע היא מובלעת המוקפת מכל עבריה בהתיישבות ערבית צפופה. אין לה לאן להתפשט החוצה, ומבפנים, לפחות באופן רישמי, יש הקפאה של הבנייה.

כשאני מנסה לברר עם מלאכי לווינגר, ראש המועצה של קריית ארבע, איך יוכל היישוב הזעיר שאותו הוא מנהיג להתפתח, הוא מגיב באופטימיות זחוחה: "קריית ארבע היא מיקרוקוסמוס של מדינת ישראל. גם ישראל מוקפת בערבים, אבל יש פה רוח גדולה, אנחנו אופטימיים. קריית ארבע הולכת וגדלה ואני מקווה שתוך שלוש-ארבע שנים נעבור את ה-10,000 נפש (בחברון השכנה חיים למעלה מ-200 אלף פלסטינים - ג.נ). יש ביקוש, מחירי הנדל"ן גבוהים. באים משקיעים. העסק מתקדם. זה לא פשוט כי המציאות הביטחונית קשה, מסביב יהום הסער, אבל אנחנו צריכים לייצר נורמליות".

ההתנחלות העירונית קריית ארבע הוקמה בשנת 1972 על גבעה בין חברון לחלחול, מרחק הליכה ממערת המכפלה. ביישוב מתגוררים כ-7,300 תושבים ב-1,800 יח"ד, והמצב הסוציו אקונומי של התושבים לפי הלמ"ס הוא 2 מתוך 10, שונה מאוד מיישובי גוש עציון האליטיסטים (אפרת, אלון שבות ועוד) היושבים מצפון. תחום השיפוט הרישמי של היישוב הוא 4,400 דונם (לשם השוואה, תחום השיפוט של גבעתיים הוא 3,250 דונם), אולם הוא שולח זרוע חודרנית, שהולכת ומתארכת, גם לתחום המוניציפלי של העיר חברון, לאורך "ציר ציון" ועד מערת המכפלה, ומשם עד לבית הקברות היהודי העתיק ותל רומיידה.

המוקד העירוני של היישוב הוא מרכז מסחרי השוכן במבנה בן שלוש קומות המקיף חצר עגולה. כאן נמצאת המועצה המקומית, קופת החולים, הסופרמרקט וגם כמה חנויות. כאן גם שוכן משרדו של מתווך הדירות היחיד של קריית ארבע, אלכס פרנק, שהגיע הנה כעולה חדש מטג’יקיסטן באמצע שנות ה-90, ובחר להישאר, למרות שיש לו גם דירה במרכז הארץ, שבה הוא שוהה חלק מהשבוע. הוא חבר בסיעת "עתיד הקריה", המייצגת את תושבי היישוב החילונים, ובעברו כיהן כחבר מועצת עיר. פרנק הוא שופע חיוביות: "יש כאן דגם של החיים שהיו בארץ לפני 30 שנה. זו תל-אביב הקטנה. כל התהליכים שעברו על מדינת ישראל בשנים האחרונות, התיעוש, העיור, ההתברגנות, לא נגעו פה. בגלל שאנחנו פה, בתוך המובלעת, מתבשלים במיץ של עצמנו, המגמות הן כמו שהיו אז".

בקריית ארבע עצמה יש 70% דתיים ו-30% חילונים ופרנק מספר שהם חיים בשיתוף: "באופן טבעי, החילונים נכנסו לאזורים מסוימים. אבל, גם באזורים שאין בהם הרבה חילונים, אנחנו נוסעים בשבת.

"ההבדלים בין האנשים פה אינם קשורים לעדה, אלא לאורח חיים. כלומר, יש יותר הבדל ביני לאותו רוסי שמתפלל שלוש פעמים ביום ושומר מצוות, מאשר ביני לשלומי שוקרון, יו"ר הנהלת המתנ"ס, שהוא ממפלגה חילונית. יש יותר סיכוי שהילדים שלי ושלו יתחתנו".

אין קשר אורגני בין השכונות

לקריית ארבע וחברון הגעתי אחרי כמעט 30 שנים, מאז שירתי כאן בצבא בסדיר ובמילואים. הנופים הרומנטיים שעליהם גדלתי, שטחים פתוחים ששימשו לחקלאות והיו בהם טרסות עם גפנים וכרמי זיתים, שובשו ללא היכר על ידי בתי מידות, כבישים, מגרשי גרוטאות ומחצבות ענק. קריית ארבע עצמה כמעט ולא גדלה, אבל המציאות שמקיפה אותה השתנתה לחלוטין. במבט חדש ובוגר נראית קריית ארבע כמו היאחזות נח"ל שגדלה ונתקעה איפשהו בשנות ה-80. בסופו של דבר, קריית ארבע היא מתחם זעיר, אפילו לא במימדים של שכונה בירושלים, שמוקף בגדרות תיל ובמוצבי צבא ומחסומים. היישוב מתפרש על פני כמה גבעות, אין קשר אורגני בין השכונות, אין קשר ישיר והדדי עם השכנים הערבים.

בקריית ארבע יש אזור המוגדר על ידי התושבים כ"לב הקריה", והוא מאופיין במבנים זהים בגובה של שלוש קומות, שמזכירים מאוד בנייה בעיירות פיתוח בתחילת שנות ה-70. ה"לב" מקושר לשכונות הפזורות על הגבעות בהיקף היישוב: "גבעת החרסינה", ששמה הרשמי כאן הוא "רמת ממרא" ומאופיין בבנייה פרטית, וילות; שכונת "נופי ממרא", בכניסה ליישוב; ושכונות הקרוואנים אשמורת יצחק וגבעת האבות. פרנק יודע לספר שמחיר של דירה מתחיל ב-800 אלף שקל ומחיר של וילה יכול להגיע ל-1.5 מיליון שקל.

לפי נתוני רשות המסים, מתחילת 2017 בוצעו בעיר 82 עסקאות לרכישה ומכירה של דירות.

"הילודה פה גדולה מאוד. גם במשפחות חילוניות אנחנו מגיעים לארבעה-חמישה ילדים. יש משפרי דיור רבים ואפילו מתחילה להיווצר פה אליטה מקומית.
"הבעיה הגדולה שלנו היא עתודות שטחים לבנייה. אנחנו אכלנו את השטחים שהיו לנו והערבים אכלו את היתר. הם פשוט פלשו לשטחים שנועדו להקמת היישוב. כתוצאה מכך, אנחנו בבעיה של מחסור בקרקעות. בחמש השנים האחרונות אנחנו בונים 200 יח"ד, משלימים את שכונת המדורגים - חמישה בניינים של 9 קומות, עם בנייה מדורגת ופנטהאוזים. בחרסינה מקימים 25 מבנים בני 3 קומות, עם 6 יחידות בבניין, יש לנו פרויקט של השלמת נופי ממרא, מדובר בקוטג’ים, אח"כ אנחנו נצטרך להזיז את שכונת הקרוואנים, שאוכלסה פעם ע"י ‘השבט האבוד’ של בני מנשה, שהגיעו הנה בשנות ה-90 מבורמה".

חיים שחר, גזבר המועצה, מספר שיש היום דרישה הולכת וגדלה לבנייה יותר איכותית: "רוב קריית ארבע בנויה בבנייה של משרד השיכון. סטנדרטים בסיסיים. היום זה כבר משהו אחר. אנשים רוצים יותר. זו אוכלוסיה שיודעת לדרוש. פעם אלה היו מתנחלים שהסתפקו בארבעה קירות. היום רוצים איכות חיים: מרפסת, נוף, שצ"פים (שטחים ציבוריים פתוחים). איכות חיים פה היא כמו בתל-אביב: בילויים. יש לנו היכל תרבות, שעלה פעם לכותרות כשרצינו להביא תרבות מתל-אביב. אנשים רוצים שיהיה סופרמרקט כמו שצריך וניקיון".

"כבר לא מעבר להרי החושך"

אלון יוניאן, מנכ"ל החברה הכלכלית בקריית ארבע, מספר שהחברה הכלכלית היא שותפה מלאה ליוזמת בניית השכונה החדשה, "נופי כרמים", שמשתפת פעולה במקרה זה עם היזם צביקה פוקס: "בנינו בסטנדרט של צפון תל-אביב. אם זה אסלות תלויות, ריצוף של 80 על 80, מעלית היברידית. לא חסכנו".

שחר: "אני גדלתי פה. פעם צניעות הייתה הבסיס, היום זה בעיה".

ומה לגבי הקפאת הבנייה? "יש לנו שטחים שאנחנו רוצים לבנות אותם, אבל אנחנו תקועים כי אין אישור מדיני. תן לי לבנות, יש ביקוש יפה. כל פעם שאתה שומע שביבי וטראמפ מאשרים בנייה, זה בסופו של דבר פרויקטים שאושרו כבר בעבר. כדי לבנות אנחנו צריכים בכל שלב אישור מדיני. נטליה אברבוך מלשכת התכנון של המנהל האזרחי היא האחראית על התכנון ביהודה ושומרון. כל פרויקט כרוך באישור של שר הביטחון. כל דבר מתנהל כאן בעצלתיים".

- מה לגבי בנייה שלא למגורים?

שחר: "אצלי ההכנסה העצמית מארנונה שלא למגורים היא 10%. רשויות איתנות הן סביב ה-50% ממסחר, תעשייה ותשתיות מדינה. אבל ממש עכשיו הקמנו מנהלת אזור תעשייה ואנחנו מצפים לנסיקה".

יוניאן: "באזור התעשייה שלנו יש בית דפוס, יקבים, נגריה, מסגריה ומוסך. אנחנו נמצאים במצב של פריחה. יש ביקוש. עוד מאפייה ועוד יקב, וחברת שפיר רוצה להקים מפעל בטון ועוד מפעל לאבנים משתלבות. ברוך השם, המצב הביטחוני השתפר, מחיר הקרקע הוא אפסי (אזור עדיפות א’), זה כבר לא מעבר להרי החושך, וחוץ מזה, כוח האדם פה, אני מדבר על עובדי הריצפה, זול".
יוניאן מתייחס כמובן לערבים מחברון ומהכפרים השכנים.

"אנחנו נהיה עצמאים וחברון תהיה עצמאית"

חוץ מכוח עבודה זול, הקשר עם השכנים הערבים מסובך. גם כאן, אי אפשר להימלט מקלישאת "החברים הכי טובים שלנו".

- יש מפגש עם השכנים הערבים?

אלכס פרנק, מתווך: "אני לרגע אחד לא הכרתי, אפילו דה פקטו, בחומת ברלין שהקימו במרכז חברון. החומה הזו כבר מכונה ‘חומת אוסלו’ והיא חילקה את העיר לשלושה חלקים: יש את החלק היהודי, שנקרא קריית ארבע. יש את החלק המשותף (המעבר לאזור מערת המכפלה), שהוא אזור סחר חופשי, איפה שיהודים וערבים עושים עסקים ביחד. ויש את חברון, שלשם בעיקרון ליהודים אסור להיכנס. מצד שני, לקריית ארבע יכולים להיכנס רק ערבים עם אישור. פעם זה היה אחרת ואני רואה את המצב הזה כמצב גרוע, מאולץ, זמני".

- אתם תהיו בעתיד שכונה של חברון?

ראש המועצה מלאכי לווינגר: "אנחנו נהיה עצמאיים וחברון תהיה עצמאית. ניצור מקסימום דו קיום בינינו לבינם. אבי, הרב לווינגר, היה מקים ההתיישבות בשטחים והוא אמר: ‘באנו לחיות עם הערבים ולא במקומם’. אנחנו יודעים לייצר שיתופי פעולה איתם. בתחומי הבנייה יש לנו יזמויות עסקיות, סטארט-אפים משותפים שמכוונים לשוק של מדינות המפרץ. למה לא? אפשר לעבוד מרחוק. אנחנו מובילים את הדו קיום. אנחנו נמצאים איתם, יש לי חברים ערבים, מהטובים שיש לי, ותאמין לי שאני סומך עליהם לא פחות מהרבה אחרים. אין ברירה אחרת, אלא לחיות ביחד.

"אספר לך סיפור: רציתי לשפר את הדרך מהקריה למערת המכפלה (הדרך נמצאת בשטח העיר חברון, בשליטה של הרשות הפלסטינית). פניתי למנהל האזרחי שהפנו אותי לראש עיריית חברון שסירב, כי אמר שזה ישרת את ההתיישבות, את היהודים. אז הלכתי למהלך חדש: פניתי לכל בעלי העסקים והצעתי להם לסלול את הכביש מחדש, כולל מפרצי חניה לעסקים, על חשבוננו. דאגנו שעיריית חברון לא תתערב יותר מדי. זה דו קיום, לא סיסמה".

קריית ארבע / צילום: גיא נרדיקריית ארבע / צילום: גיא נרדיקריית ארבע / צילום: גיא נרדי


עסקאות אחרונות בקריית ארבע

(לפי נתוני רשות המסים)

דירת 4 חדרים, 82 מ"ר, בניין מ-1975, נמכרה בחצי מיליון שקל
דירת 4 חדרים, 96 מ"ר, בניין מ-1996, נמכרה ב-750 אלף שקל
דירת 6 חדרים, 154 מ"ר, בניין מ-1980, נמכרה ב-950 אלף שקל
דירת 3 חדרים, 75 מ"ר, בניין מ-1982, נמכרה ב-470 אלף שקל
דירת 5 חדרים, 116 מ"ר, בניין מ-2009, נמכרה ב-900 אלף שקל
דירת גן, 195 מ"ר וחצר 220 מ"ר, בניין מ-1992, נמכרה ב-1.28 מיליון שקל

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"