גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צפו: צווי הבטיחות החמורים שהונפקו לקבלנים בין 2012 ל-2016

105 צווי בטיחות הוצאו לקבלנים בשל אי דיווח הקבלן למפקח עבודה אזורי על מינוי מנהל עבודה באתר הבנייה ■ 99 צווים הוצאו בהקשר של עבודה באתר בנייה במרחק קטן מ-3.25 מטרים מתיל של קווי חשמל במתח עד 33 אלף וולט ■ צפו ברשימה המלאה

עובד באתר בנייה ללא ציוד מגן וכלים מאולתרים / צילום: איל יצהר
עובד באתר בנייה ללא ציוד מגן וכלים מאולתרים / צילום: איל יצהר

משרד העבודה והרווחה פרסם היום (ד') מסמך חשוב המעיד על מצב הבטיחות באתרי הבנייה השונים במהלך השנים האחרונות. מדובר ברשימה הכוללת את כל צווי הבטיחות החמורים שפורסמו במהלך השנים 2012 עד 2016 (כולל), לא פחות מכ-700 צווים סך-הכול של מאות קבלנים שונים. פרסום הרשימה נעשה לאחר דיונים ארוכים מול משרד המשפטים שאישר לאחרונה את פרסומה כולל שמות הקבלנים. חשוב להדגיש כי רשימה זו כוללת רק צווי בטיחות שהוגדרו על ידי משרד העבודה והרווחה כצווי בטיחות שניתנו בעקבות הפרות בטיחות בולטות. בין עבירות אלו ניתן למצוא, אי מינוי מנהל עבודה, שימוש במכונת הרמה ללא תסקיר בדיקה, עבודה בקרבת קווי חשמל, ליקויי בטיחות בלוח חשמל, אי הודעה על פעולת בניה, העסקת נער בעבודה בגובה, אי גידור וגידור לא תקין, עגורן צריח שהופעל בניגוד להוראות בודק שקבע להשביתו, עגורן שהופעל על ידי אדם שאינו מוסמך לכך ועוד. עם זאת, חשוב להגיד שיש לא מעט עבירות בטיחות שלא נכללות בפרסום הנוכחי משום שלא הוגדרו על ידי משרד העבודה והרווחה כעבירות משמעותיות. גורמים בענף התייחסו לנושא ואמרו כי עבירות בטיחות הקשורות לעבודה בגובה, עבירות שבגינן נהרגו לא מעט עובדים בשנים האחרונות, לא מופיעות ברשימה האמורה ואם היו מופיעות הרשימה הייתה ארוכה יותר.

עוד נציין כי עיתוי הפרסום של הרשימה האמורה ככל הנראה אינו מקרי ולא מן הנמנע שאחת הסיבות לפרסום היא העובדה שהיום (ד') עתידה להתקיים בוועדה לביקורת המדינה ישיבת מעקב אחר דוח מבקר המדינה מ-2016 על מצב הבטיחות בענף הבנייה.

157 צווים על הפעלת עגורן בניגוד להוראה של בודק להשביתו

על פי הרשימה המלאה המצורפת לידיעה זו, צווי העבודה הבולטים שהוצאו לחברות הבנייה בשנים האמורות מתייחסים לרשימת עבירות בטיחות בעייתיות וגם מטרידות. כך למשל, 105 צווי בטיחות הוצאו לקבלנים בשל אי דיווח הקבלן למפקח עבודה איזורי על מינוי מנהל עבודה באתר הבנייה, 99 צווים הוצאו בהקשר של עבודה באתר בנייה במרחק קטן מ-3.25 מטרים מתיל של קווי חשמל במתח עד 33 אלף וולט, 23 צווים הוצאו לחברות שלא דיווחו שמנהל העבודה באתר הפסיק לעבוד ולא מינו מנהל עבודה אחר במקומו, 61 צווים הוצאו לקבלנים מהסיבה שעבודת בנייה אינה מתבצעת בהנהלתו הישירה והמתמדת של מנהל עבודה.

במקביל, אם מתמקדים בעבירות שקשורות רק לעגורנים (מנופים באתרי בנייה) ניתן לראות כי תחום זה גורר לא מעט הפרות בטיחות באתרי הבנייה. על פי הרשימה, לא פחות מ-157 צווים הוצאו לחברות השונות בשל העובדה שעגורן הצריח הופעל בניגוד להוראתו של הבודק להשבית את העגורן, 28 צווי בטיחות הוצאו לחברות שונות בשל עגורן שהופעל באתר בנייה על ידי אדם עם הסמכה לא מתאימה, 10 צווים הוצאו לקבלנים שלא ביצעו בדיקות תקופתיות של עגורן מידי שישה חודשים כפי שדורש החוק, 22 צווים הוצאו לקבלנים בשל העובדה שמבנה העגורן אינו תואם את דרישות החקיקה. תמונת מצב בעייתית זו מעלה שוב את הצורך בפיקוח הדוק יותר על התחום, במיוחד לאור האסון שהתרחש בעיר כפר סבא רק לפני מספר שבועות במסגרתו עוברת אורח שנהגה את רכבה מחוץ לאתר בנייה נמחצה למוות על ידי חלק ממנוף מתנייע שפעל באתר בנייה סמוך, ומקרים נוספים בהם עגורנים קרסו.

עוד על פי נתוני משרד העבודה והרווחה, החברות להן הונפקו מספר הצווים הגבוה ביותר בתקופה האמורה (2012-2016) הן דניה סיבוס (13 צווים), האחים אום (10 צווים) וחברת שתית (9 צווים). מחברת דניה סיבוס נמסר בתגובה כי: "דניה סיבוס בהיותה חברה שומרת חוק פועלת בשיתוף פעולה ובתאום מלא עם משרד העבודה בכל נושא המועלה על ידו, ותמשיך לעשות כך גם בעתיד בכל שתידרש".

מחברת שתית נמסר כי: "לחברת שתית יש 45 אתרים פעילים ברחבי הארץ ואנו מקפידים מאוד בנושאי הבטיחות ולראיה מחזיקים 4 ממוני בטיחות בנוסף ל-45 מנהלי העבודה ומעולם לא הייתה לנו שום עבירת בטיחות או תאונת עבודה באתרינו. לצערנו אנו רואים מגמה בעייתית ברישום הדוחות שניתנו לנו, הדוחות שניתנו לנו לא ניתנו על ליקויי בטיחות או סכנת בטיחות אלא על רישומים טכניים שלא תלויים בנו. אנו לומדים את הדברים ואף פנינו למשרד העבודה לביטול הדוחות, ואנו פועלים להסדרת הנושא בהקדם".

"יש חשיבות גדולה לפרסום הרשימה"

עוד נציין כי מי שדרש את פרסום הרשימה הנ"ל כבר חודשים ארוכים ממשרד העבודה והרווחה היא עו"ד הדס תגרי, מנהלת הקבוצה למאבק בתאונות הבניין, ששלחה מכתבים למשרד ולשר חיים כץ ודרשה את פרסום הרשימה ושמות החברות השונות. במקביל, עו"ד תגרי גם ביקשה ממשרד העבודה והרווחה את פרסום התאונות הקטלניות בענף הבנייה בשנים 2013-2014, אולם רשימה זו טרם פורסמה. נציין כי תגרי מברכת היום על הפרסום של רשימת צווי הבטיחות ואמרה: "יש חשיבות גדולה לפרסום הרשימה ועל כך מגיעות ברכות למשרד העבודה ולשר העבודה והרווחה. רשימה זו יכולה להעיד על מספר צווי הבטיחות החמורים ולתת בידי הציבור וגם בידי הרשויות המקומיות כלים לבחון אלו חברות מקבלות צווים פעם אחר פעם ולקחת את המידע הזה בחשבון בבחירת חברות במכרזים למבני ציבור או לכל פרויקט אחר".

ממשרד העבודה והרווחה נמסר עם פרסום הרשימה כי : "בשנה האחרונה, פועל משרד העבודה והרווחה להגברת השקיפות ולהרחבת יריעת הפרסום של צווי בטיחות שהוטלו על קבלנים בתקופה 2016-2012, זאת משום שהדבר מקנה תיעוד על היסטוריית השקעת הקבלנים בבטיחות ותרבות בטיחות בעייתית הנהוגה בחברות אלה במשך שנים. מהלך זה זכה באחרונה לאישור ממשרד המשפטים, בכפוף לגיבוש קריטריונים לפרסום צווים שניתנו לקבלן, מקום בו ניתנו צווים מרובים לקבלן, שמהם ניתן ללמוד על התנהלות בעייתית נמשכת מטעמו ולא על מעידה חד פעמית. אישור זה מספק פתרון לדרישה החוקית למהלך פנייה נרחב לקבלת אישור פרסום המידע מאלפי קבלנים". שר העבודה והרווחה, חיים כץ, הוסיף: "המהלך להגברת השקיפות מצטרף לשורה של מהלכים שעשינו בשנה האחרונה למאבק במכת תאונות העבודה בענף הבנייה בישראל שגורמת למותם של עשרות עובדים ופציעתם של אלפים נוספים ומביאה להוצאה ממשלתית מיותרת של מיליארדי שקלים בשנה ולפגיעה בחוסנו של המשק. הקבלנים צריכים לקחת אחריות ולשפר את תנאי הבטיחות ולשמור על חיי אדם, כדי לעצור אחת ולתמיד את הקטל באתרי הבנייה".

נזכיר כי בשנת 2017 נהרגו באתרי הבנייה השונים 35 עובדים ונפצעו בינוני עד קשה 59 עובדים. בשנת 2018 נהרגו עד כה 10 עובדים באתרי בנייה ועוברת אורח אחת ונפצעו בינוני עד קשה 8 עובדים.

מארגון "קו לעובד" השותף לפרויקט "נרתמים - בטיחות לעובדי הבניין" נמסר כי: "אנחנו מברכים את שר העבודה על החלטתו לפרסם לציבור את רשימת צווי הבטיחות שניתנו לקבלנים רשלניים בשנים האחרונות בגין הפרות חמורות של הוראות הבטיחות. בתחילת המאבק הציבורי בנושא מידע זה נשמר רחוק מעיני הציבור, למרות חיוניותו לשמירת חיי העובדים ואף העוברים והשבים. פרסומו מעיד על הצלחת המאבק הציבורי. לנראות של מידע זה חשיבות גדולה ביכולת הציבורית לפקח על קבלנים ולדרוש מהם למלא את הוראות הבטיחות. לצערנו מידע זה אשר עמד לרשות המשרדים הממשלתיים השונים, בהם משרד רשם הקבלנים במשרד השיכון, לא הביא אותו להעמדת ולו קבלן אחד לדין משמעתי בגין הפרה חוזרת ונשנית של בטיחות עובדיו וסיכון חייהם. לארגון "קו לעובד" עתירה עומדת ותלויה הדורשת פרסום מידי ושקיפות של כל צו הפסקת עבודה שמוטל על קבלן. לצערנו תגובת משרד העבודה והרווחה שניתנה לא מכבר מגלה שהמשרד מסרב לפרסם את הצווים באופן המידי, ורק 45 יום לאחר הטלתם, בכדי להעניק לקבלן את יכולת התגובה. אבל עיון בנתונים שמתפרסמים היום מגלים כי עמדה זו היא חסרת אחריות. אחת מהפרות הבטיחות הבולטות הנה הפעלת עגורני צריח בניגוד לעמדת הבודק, הפרה שבנקל עולה בחיי אדם. רק לחברת דניה סיבוס היו 13 צווי בטיחות 9 מתוכם בנושא זה. פרסום מידי יכול לשמור על חיי העובדים וחיי הציבור, בניגוד לפרסום באיחור של 45 יום מביצוע הפרת הבטיחות. אנו תקווה שמשרד העבודה והרווחה ימשיך בהליך השקיפות, יחשוף לציבור ברמה המידית את כל צווי הבטיחות המוטלים, מה שיעניק גם לציבור, וגם לגופים הממסדיים השונים, את היכולת לטפל בנושא ברמה המידית".

מהקבוצה למאבק בתאונות בניין נמסר כי: "רשימת הצווים שפורסמה מעידה על חומרת ההתנהלות הבטיחותית של שורת חברות, על החשיבות העצומה שבפרסומם הרטרואקטיבי והשוטף ועל החומרה הנודעת לכך שרשם הקבלנים במשרד השיכון, אשר מקבל באופן שוטף מידע אודות הוצאתם של צווי בטיחות - אינו פועל במסגרת סמכותו על פי חוק לנקוט בסנקציות כנגד חברות קבלניות אשר מתרשלות באופן שיטתי בשמירה על בטיחות עובדיהן והציבור הרחב. המידע שפורסם עתה מלמד כי אילו המידע היה מפורסם באופן שוטף ואילו רשם הקבלנים היה פועל כנגד חברות רשלניות עד כדי שלילת רישיון הקבלנות של חברות המפגינות רשלנות שיטתית - כי אז ניתן היה למנוע תאונות קטלניות וקשות שפגעו בעובדים באתרי הבנייה וכן בציבור הרחב". עוד נמסר מהקבוצה למאבק בתאונות בניין כי: "למרבה הצער, צעד זה עומד בניגוד לחוסר השקיפות הבוטה שאנו נתונים לו מצד מנהל הבטיחות התעסוקתית מאז הדחתה של ראשת המנהל ורדה אדוארדס ומינוי של אריה שמילוביץ כמ"מ ראש מנהל הבטיחות לפני כ-3 חודשים. חוסר שקיפות זה מתבטא בעיכובים ממושכים בפרסום צווים להפסקת עבודות באתרי בנייה בהם התרחשו תאונות קטלניות וקשות - פרסום המתחייב על פי חוק באופן מיידי - ובפרסום שוטף של צווי בטיחות, ואי מענה גורף לפניות בבקשה לבירור אודות תאונות קטלניות וקשות, וזאת להבדיל מכפי שנהג עד אותו מועד. כך, למשל, רשימת צווי סגירה לאחר תאונות קטלניות וקשות לא פורסמה במשך חודש ימים עד שלשום (יום ב) עת פורסמו ככל הנראה בשל ישיבה המתקיימת היום בנושא בוועדת ביקורת המדינה של הכנסת בראשות שלי יחימוביץ. התנהלות זאת משקפת זלזול חמור של מנהל הבטיחות התעסוקתית בציבור הפועל להגברת בטיחות העובדים, משחק לידיהם של החברות הקבלנית הרשלניות שמידע אודות התנהלותן נמנע מהציבור, ופוגע במטרה חיונית זאת. התנהלות חמורה זו מעידה על החיוניות שבהאצת ההליכים הנדרשים על פי חוק לבחירתו כדין של מפקח עבדה ראשי וראש מנהל קבוע, שיפעל על סמכותו העצמאית על פי חוק לקידום בטיחות העובדים ותוך שמירה על כללי המנהל התקין. אנו קוראים לשר חיים כץ לקדם הליכים אלה, ולפי שעה להורות למנהל הבטיחות לחדול מההתנהלות ההרסנית הנוכחית, ותחת זאת ליישם בפעולתו השוטפת את השקיפות המבורכת המשתקפת במהלך הנוכחי של פרסום צווי הבטיחות".

קישור למסמך המלא

עוד כתבות

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה