גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם אלון חסן יספק קרש הצלה לראש הממשלה נתניהו?

הביקורת שנמתחה בפסק הדין שזיכה את חסן על התנהלות החקירה והפרקליטות, לרבות בעניין גיוס עדי המדינה בתיק, מאיימת להשליך גם על חקירות אחרות ● הפרקליטות: "אף אחד לא חיפש את חסן, ועל אותו משקל אף אחד לא מחפש את נתניהו. אנחנו בוחנים ראיות נטו"

אלון חסן / צילום: רפי קוץ
אלון חסן / צילום: רפי קוץ

יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד לשעבר, אלון חסן, עסוק כרגע בעיקר בחגיגות עם בני משפחתו וחבריו. הוא יכול סוף-סוף לזקוף גו אחרי שנים שבהן סחב על צווארו משקולת פלילית כבדה. הוא יודע שלפרקליטות יש מוטיבציה רבה לערער על ההכרעה המזכה אותו מכל רבב בפרשת השוחד בנמל אשדוד, אך זה לא מטריד אותו. מבחינתו, הוא צלח את המשוכה הגבוהה ביותר. הוא לא רוצה לחשוב על המשוכה הבאה כרגע, עד שהיא תעמוד לנגד עיניו. הוא נהנה מהרגע, ולא חושב קדימה. כל מי ששואל אותו בימים האחרונים אם הוא מתכוון לנסות לחזור לתפקידו בנמל אשדוד ולמעמדו כאיש החזק בנמל, מקבל את אותה תשובה: "אני חוגג את החג עם המשפחה. אחרי החג נחשוב מה הלאה".

ובזמן שחסן חוגג את החג, גם ההערכות, התהיות וסימני השאלה בנוגע להשפעת הכרעת הדין בעניינו על תיקים אחרים ועל עולם המשפט בכלל "חוגגים". זיכוי כה מהדהד אינו דבר שבשגרה במחוזותינו, ולכן הוא צפוי לטלטל את הסירה המשפטית, וכך אכן עושה הזיכוי של חסן.

הביקורת שנמתחה בפסק הדין על התנהלות החקירה והתנהלות הפרקליטות בפרשה, מאיימת להרטיב גם חקירות ופרשיות אחרות, שלחלקן יש קשר ישיר לחסן - למשל פרשת רונאל פישר, ולחלקן אין שום קשר משום סוג שהוא - פרשיות נתניהו השונות. גם השאלה כיצד ייתכן שחלק מהנאשמים בתיק הורשעו על-פי הודאתם בהסדרי טיעון ואחרים זוכו, מהדהדת ומעלה תהיות בנוגע לשאלה מה האמת העובדתית - היה או לא היה שוחד בפרשת נמל אשדוד?

פרקליטו של אלון חסן, עו"ד חן הולנדר, מסר היום ל"גלובס" כי "הדברים שבאו בפני בית המשפט הגדישו את הסאה והובילו לכך שניתנו פה החלטות צודקות שמהוות תיקון עולם של ממש, גם בפן האישי והפרטי של חסן - אבל גם בצד השני בחיזוק או השבה אפילו של אמון הציבור במערכת המשפט.

"אנשים היום חוששים לנהל תיקים, כי הם לא יודעים אם בית המשפט יקשיב להם או לא. הם מפחדים ולעיתים נוטים לחתום על הסדרי טיעון גם כאשר אינם אשמים. אבל בית המשפט הוכיח היום שכשבאים לפניו דברים קשים ושערורייתיים, אז הוא כותב את הדברים הללו ונותן להם ביטוי במסגרת הכרעת הדין, ובכך הוא מחזק את האמון של הציבור בו ובהכרעותיו".

עם זאת, הסנגור מזכיר כי "חסן לא זוכה בגלל ההערות והמחדלים שהובאו בשולי פסק הדין על התנהלות החקירה והפרקליטות, אלא בראש ובראשונה הוא זוכה זיכוי פוזיטיבי מלא על בסיס הראיות, שהעלו כי לא הוכחה העבירה שהמדינה ביקשה להוכיח. הביקורת שכתב השופט היא רק חיזוק של יסודות המשפט ושלטון החוק".

אותו חיזוק הפך בימים האחרונים למרכז. במסגרת הכרעת הדין נמתחה ביקורת על אופן גיוס עדי מדינה, על ההשערות של המדינה שמובילות אותה לפעמים לכיוון הלא-נכון ועל פגמים חקירתיים. איך כל זה מתחבר לראש הממשלה, בנימין נתניהו? האם עו"ד פישר עשוי ליהנות מהזיכוי של האדם שהביא למפלתו? והאם הגיוני שאותה פרשה תספק מורשעים ומזוכים על בסיס אותה מערכת עובדתית?

"גלובס" עושה סדר בשלל ההערכות, ההשלכות וסימני השאלה העולים בנוגע להכרעת הדין של אלון חסן.

על טעם ועל ריח בחקירות משטרה

לתיק אלון חסן אין כל קשר לחקירות ראש הממשלה בנימין נתניהו (פרשות 1000, 2000 ו-4000) - שום קשר משפטי, זאת אומרת. אז למה בימים האחרונים מתנגנים שני השמות הללו כחלק מאותו קונצרט? הסיבה לכך היא המסר שעולה מפסק הדין של חסן, שלטענת גורמים שונים, משפטיים ופוליטיים, עשוי או עלול (תלוי את מי שואלים) לשמש ככלי בידי נתניהו כדי להדוף את חקירותיו.

גורמים שונים המכירים את חקירות נתניהו אומרים כי פסק הדין של חסן הוא תעודת הביטוח הטובה ביותר עבור ראש הממשלה, כיוון שמצעד הטעויות והכשלים שעליהם מצביע שופט בית המשפט המחוזי בבאר-שבע יואל עדן, חוזר על עצמו ביתר שאת בפרשות נתניהו. לדבריהם, חלק מהאמירות הנאמרות בהכרעת הדין המזכה של השופט עדן אמורות להוות מצפן משמעותי עבור גורמי החקירה לאובדן הדרך שלהם בחקירות.

על איזה אמירות מדובר, למשל? בהכרעת דינו מתייחס השופט עדן למשל ל"חוש הריח" של גורמי החקירה והפרקליטות, שהוביל אותם למסקנה שחסן ביצע עבירה מסוימת, ועל כך כותב השופט: "גם אם תאמר כי קיימת מראית-עין שלילית כתוצאה מההתנהלות האמורה, וגם אם תאמר כי התנהלות זו מעלה 'ריח' של חשד להתערבות שלא כדין במכירה, או לפלילים... אותו 'ריח רע' איננו ואינו יכול להיות הבסיס לקביעה בדבר החומרה המיוחדת הנדרשת, אלא הדרישה היא לפגיעה מהותית באותם ערכים מוגנים.

"חוש הריח של המשפטן, יהא הוא אנין ומדויק ככל שיהא, אין הוא בבחינת יסוד מיסודות עבירה, ואין הוא הבסיס לקביעה אם נעברה עבירה, אם לאו. תהליך הסקת מסקנה מראיות נסיבתיות צריך לשמירה מפני פרשנות יתר של מעשה, שיכול וטבעי ומתבקש הוא בהקשרו, ומקישורו להשערה כזו או אחרת".

עוד כותב השופט עדן באותו עניין כי "טענות אשר מתמקדות באווירה, בשמועות, בריח לא טוב העולה מהתנהלות וכיו"ב - אין מקומן בתהליך הגעה למסקנה בדבר פליליות מעשה. חוש הריח אינו יסוד מיסודות עבירה ואינו כלי פרשני. גם ראיות נסיבתיות, אשר מהן מתבקשת גזירת מסקנה בדבר פליליות מעשה, צריכות להיות ראיות קבילות, והחיבור ביניהן אינו יכול להיעשות בדרך של השערה - אלא במסקנה מעל לספק סביר".

וכאן בין היתר, טוענים בסביבת נתניהו, נופלות רשויות האכיפה בחקירותיו של ראש הממשלה. לטענתם, כל התיקים של נתניהו מבוססים על אותו "חוש ריח" ו"ריח רע" לכאורה שהחוקרים והפרקליטים המלווים את החקירות "מריחים". בסביבת נתניהו מרגישים כי בכך השופט עדן הבהיר כי לא ייתכן עוד מצב שבו גורמי האכיפה מסמנים את המטרה ורודפים אחריה בעיוורון לראיות אחרות; ובמקרה של נתניהו, הם אומרים, זה בדיוק מה שקורה. נתניהו סומן.

לדברי סנגור בכיר, "יש בחקירת נתניהו, בדומה לתיק של אלון חסן, את הבעיה של הנרטיב של החקירה - שאתה מאמין במשהו מסוים, ואתה מחפש אותו כל הזמן, ואתה עיוור לקביעות אחרות. יש סימני שאלה בחקירה ובתיק, ואת סימן שאלה הזה אפשר להסביר בכמה דרכים, אבל אתה, החוקר והפרקליט, בוחר להסביר אותו בדרך אחת. אומר בית המשפט המחוזי בבאר-שבע בעניין הזה: 'אי-אפשר לעשות את זה'. התפקיד של התביעה זה לא להיות 'האף הלאומי' ולומר 'זה מסריח', 'כן סיגרים-לא סיגרים', אתם אמורים להיות תתרנים בהקשר הזה. אתם לא אמורים לפעול בעזרת הכלי הזה שנקרא אף. מרגע שנגמרה החקירה, חוש הריח מפסיק ועוברים לחושים אחרים לגמרי".

לדברי אותו סנגור, הבעייתיות הזאת נראית ביתר שאת בתיק 4000 - פרשת ההטבות לכאורה שנתן נתניהו לחברת בזק של שאול אלוביץ בתמורה לסיקור אוהד באתר וואלה מקבוצת בזק. "כשאומרים לכולם 'זה לא ראוי שאנשים יקבלו מתנות' או 'לא הגיוני שהוא יקבל מתנות ולא ייתן תמורה', זה הכי אמירות של חוש ריח ותחושות. שם חוש הריח עובד הכי חזק, כי יש בעיה להסביר את השוחד, אז מדברים על 'מה לא הגיוני' ו'כן הגיוני'. זה לא אמור להיות כך בהליך פלילי. אמורים לספק ראיות, לא תחושות".

יש בחקירת נתניהו, בדומה לתיק של אלון חסן, את הבעיה של הנרטיב של החקירה / צילום: שאטרסטוק

סנגור בכיר נוסף אמר על רקע ההכרעה והביקורת של השופט עדן כי "יש פה קריאת תיגר על הבון-טון ש'לא יכול להיות ש...'. השופט דוד רוזן לימד אותנו בפרשת הולילנד שלא יכול להיות עשן בלי אש, ואז בא השופט עדן ואומר: 'תפסיקו. אל תשאירו לי השלמות לוגיות, כשאני צריך לעשות השלמות לוגיות, אני יכול להשלים את העניין לטובת הנאשם או לרעתו, וזה מספיק לי כדי לזכות. אז אל תציגו לי חלקי דברים. אתם רוצים שאני ארשיע - תשרטטו לי תמונה שלמה'. כך צריך להיראות משפט. וזה בהכרח משליך על ענייני נתניהו, כי כרגע החקירות שלו לא משרטטות תמונה מלאה, אלא הרבה קפיצות והשערות של איך דברים אמורים להיראות".

סנגור מוכר נוסף המעורב באחת הפרשיות הגדולות שבהן חשוד נתניהו, מוסיף כי יש משמעות לרוח שיוצאת מהכרעת הדין של חסן, והיא נושבת בעוז לכיוונו של נתניהו. "ברוח של הכרעת הדין, ברוח הדברים, יש אמירה חיובית של להחזיר את המטוטלת לאי של יציבות ושלטון החוק.

"ההתייחסות לגיוס של עדי מדינה והביקורת על אופן הגיוס שלהם ואי-התיעוד כראוי של הליך הגיוס, וגם האמירה שהנה גם כשיש גיוס עדי מדינה, הליך יכול להסתיים בזיכוי - הן משמעותיות. אין הכרח שברגע שגויסו עדי מדינה, אדם חייב להיות מורשע. בסופו של דבר המבחן הוא מבחן דיות הראיות. בית המשפט מחזיר עטרה ליושנה, ונתניהו יכול ליהנות מכך".

"תיק, תיק ונסיבותיו"

עו"ד יעל גרוסמן, מהסנגוריות המובילות בתחום עבירות הצווארון הלבן, לא משוכנעת כי התיזה שבונים כעת בסביבת נתניהו אכן תחזיק מעמד במבחן המשפטי. לדבריה, "מורלית ודאי שיש פה השפעה, משום שפסק דין חסן מערער את הביטחון העצמי של רשויות האכיפה וגם מזכיר את יסודות המשפט הפלילי שמחייבים הוכחה מעל לכל ספק סביר, תיעוד של כל חקירה פלילית, התעלמות משמועות ותחושות ולהתייחסות לעובדות בלבד. אך לגופו של עניין, כל חקירה ואופיה ולקביעות בעניין חסן לא אמורה להיות השפעה מהותית על תיקי נתניהו, כי תיק, תיק ונסיבותיו".

בהתייחס לגיוס עדי מדינה, גרוסמן אומרת כי "הקביעה בתיק חסן רלוונטית לנסיבות של אותו תיק. נקבע כי באותו מקרה התיעוד של הגיוס לא נעשה כנדרש, וזה ליקוי שיורד לשורשו של עניין. בתיקי נתניהו ניתן להניח שההקפדה המרבית והרגישות לשלב גיוס עדי המדינה מובנת לכל מי שעוסק בנושא".

גם בסביבת הפרקליטות דוחים את כל הטענות בקשר להשלכות האפשריות של ההכרעה בעניין חסן בנוגע לנתניהו. שם יצאו כבר לחופשת הפסח, אך ברור לכולם כי ערעור יוגש. הפרקליטים חולקים כמעט על כל מסקנה שהסיק השופט על בסיס המסכת העובדתית שהוצגה בפניו. במקום שהוא קבע שאין בעיה - הם רואים שלל התנהלויות פליליות.

בעניין ההשלכות על נתניהו, גורמים בפרקליטות אומרים כי מעבר לעובדה שלטענתם גיוס עדי המדינה נעשה כראוי בפרשות של חסן ובוודאי של נתניהו - במקרה של חסן עדי המדינה לא העידו על עניינים שמצויים בלב האישומים החמורים נגד חסן אלא היו שוליים לפרשות החמורות, ולכן לא ברור בכלל מדוע הקדיש השופט פרק ביקורת שלם להתנהלות סביב גיוסם. "זו טעות חמורה של השופט", אומר גורם תביעתי.

עוד טוענים בפרקליטות כי המדינה מעולם לא פעלה ולא פועלת בהסתמך על חוש ריח או שמועות, כפי שהשופט הציג בפסק דינו. "אנחנו לא מנהלים תיקים על סמך חוש הריח. שום תיק לא מבוסס על תחושות בטן או על סמך שמועות. תיק אלון חסן עבר את הדרגים הגבוהים ביותר בפרקליטות, שראו את התמונה ככזו שמהווה בסיס להרשעה בפלילים", אומר גורם ממשרד המשפטים המכיר את פרשת חסן.

לדברי אותו גורם, "השופט עשה פרשנות שלו למצג הראייתי, ואנחנו לא מבינים איך אפשר היה להגיע למסקנות שלו על סמך המצג העובדתי שהצגנו לו, ולכן אנחנו ככל הנראה נערער. אנחנו טוענים שהראיות החד-משמעית אמורות להוביל להרשעה.

"ובכל מקרה, אף אחד לא חיפש את חסן. חשבנו שמה שקרה בנמל אשדוד היה חמור, וזאת אחת מפרשיות השחיתות החמורות ביותר, שבמסגרתן חסן עשה בנמל כבשלו. על אותו משקל, אף אחד לא מחפש את נתניהו. אין פה שיקולים זרים ואינטרסים זרים. אנחנו בוחנים ראיות. נטו".

שמחת חסן מוקדמת? ערעור יוגש גם יוגש

ב-31 באוקטובר ספגה פרקליטות מחוז תל-אביב מיסוי וכלכלה מפלה משפטית קשה, כאשר שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, גלעד נויטל, החליט לזכות את עו"ד יעקב וינרוט מכל האישומים נגדו - הן ממתן שוחד והן מהלבנת הון - בפרשה שכונתה אז "פרשת וינרוט-שוקי ויטה". השופט פסק כי "התמונה הראייתית הכוללת, המורכבת משילוב, איחוד והצלבת כל הראיות, מצביעה על האפשרות הסבירה והחלופית, שלפיה הנאשמים לא ביצעו את עבירת השוחד".

עם זאת, בית המשפט הרשיע את פקיד השומה שוקי ויטה ב-3 עבירות של מרמה והפרת אמונים. אחרי ישיבות ארוכות, ואל אף שמדובר היה בתיק שנחשב ל"תיק דגל" של הפרקליטות באותה תקופה, הוחלט בה שלא להגיש ערעור לבית המשפט העליון על זיכויו של וינרוט. זאת, לאחר שהפרקליטות הגיעה למסקנה כי הערעור הוא חסר סיכוי.

ככל הנראה, המקרה של אלון חסן, שזוכה ביום חמישי האחרון מכל האישומים נגדו על-ידי שופט בית המשפט המחוזי בבאר-שבע, יואל עדן, צפוי להיות שונה. אמנם לפרקליטות יש זמן של 45 ימים מיום הכרעת הדין כדי להגיש ערעור לבית המשפט העליון על זיכויו של חסן, אבל כבר היום, וכפי שכתבנו ביום חמישי, די ברור שערעור כזה יוגש גם יוגש.

גורם המקורב לעבודת הפרקליטות אמר לנו היום (א') כי די בקריאה לא מעמיקה וראשונית של הכרעת הדין המזכה של אלון חסן, כדי להבין שיש בסיס לערעור. יתר על כן, לדברי אנשי הפרקליטות, מאחר שהוויכוח בין התזה של השופט בהכרעת הדין לבין התזה שהובילה הפרקליטות הוא על פרשנות משפטית של העובדות, ולא על העובדות עצמן, צריך להעמיד את הנושא להכרעה מחודשת של הערכאה הגבוהה - בית המשפט העליון.

גם היום, ולמרות הביקורת החריפה של השופט על הפרקליטות והמשטרה, בכירי שני הגופים שעסקו בתיק הזה סבורים כי פרשת חסן חשפה שחיתות חמורה בנמל אשדוד, וכי יש חשיבות ציבורית רבה למצות את הדין עם חסן ועם שותפיו. בפרקליטות מסרבים להתייחס "און-רקורד" לנימוקי השופט בהכרעת הדין, אבל סבורים כי הוא צבע בצבעים ורודים התנהגות שהיא אפורה למדי.

הגורמים בפרקליטות שעימם שוחחנו היום מציינים כי הכרעת הדין סותרת את הלכת בית המשפט העליון, ומביאים דוגמה. למשל, ביחס לעבירה של הפרת אמונים. נזכיר כי בפסק הדין המנחה של בית המשפט העליון בנוגע לעבירה של הפרת אמונים, שניתן בעניינו של שמעון שבס, תואר מקרה דומה שבו איש ציבור ביצע פנייה כדי לקדם אינטרסים של חבריו.

שבס הורשע על-ידי הרכב מורחב של בית המשפט העליון באחד מאישומי הפרת אמונים, בכך שבהיותו מנכ"ל משרד ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, הוא בסך-הכול "הרים טלפון" לרשויות התכנון כדי להחיש את הטיפול בשני מיזמי נדל"ן של חבריו, האחים שולדנפריי. שופטי העליון פסקו כי "העובדה ששבס הקדיש לעניין 'זמן מינורי', אינה מעלה ואינה מורידה. שיחה טלפונית של אדם במעמדו, גם אם היא קצרה, יכולה להיות משמעותית ורבת-השפעה".

הגורמים שעימם שוחחנו טוענים כי לא יכול להיות ספק שההתנהלות של חסן הייתה חמורה יותר מזו של שבס. למשל, חסן השתתף בישיבות שבהן עלה שמה של חברת דנה, שהוא היה קשור אליה, כחברה שיש לשכור את שירותיה בנמל. כך שלגישת הפרקליטות, יש כאן לכל הפחות ניגוד עניינים של חסן, ולא ברור איך בית המשפט דילג על המשוכה הזאת.

עוד לדברי הגורמים בפרקליטות, השופט נתן לגיטימיות להתנהלות של חסן בנימוק שהוא דאג לעובדים ולביטחונם, אך יש פה חוסר הבנה של המהות של העבירה של הפרת אמונים. אותו גורם מציין כי זוהי התפיסה של בכירי הפרקליטות, בהם פרקליט המדינה שי ניצן, נוסף לפרקליטים שניהלו את התיק.

עוד כתבות

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

נטפליקס אכזבה וטסלה הפתיעה: מה צפוי הלילה בדוחות מטא?

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● האנליסטים אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך גם חוששים מגידול בהוצאות החברה בתחום הבינה המלאכותית

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

פעם הוא היה סגן שר ההגנה של איראן, עכשיו הוא מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל