גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוחות "כאן": הוצאות השכר נמוכות ביחס לרשות השידור

הכנסות תאגיד השידור מפרסום ברדיו ב-2017 עמדו על קרוב ל-40 מיליון שקל, לאחר שהחודשיים שבהם היה באוויר אך לא שידר פרסומות הסבו לו נזק מוערך של כ-14.5 מיליון שקל ● הוצאות השכר היוו 35% מסך ההוצאה - נתון נמוך משמעותית ביחס לתקופת רשות השידור

מנכ"ל תאגיד השידור, אלדד קובלנץ / צלם: איל יצהר
מנכ"ל תאגיד השידור, אלדד קובלנץ / צלם: איל יצהר

תאגיד השידור הציבורי "כאן" פרסם לאחרונה את דוחותיו הכספיים לשנת 2017, תקופה שכוללת לראשונה גם שבעה וחצי חודשים שבהם הוא היה פעיל והחל בשידוריו. הכנסות התאגיד בתקופה זו עמדו על 620 מיליון שקל, כ-590 מיליון מהם הגיעו מהמדינה (ראו פירוט בהמשך). הוצאותיו עמדו על כ-435 מיליון שקל, ועיקרם הופנה לשכר ולרכישת תוכן. מהדוחות עולים גם פרטים נוספים על הנזק שהסבה לתאגיד התקלה בפרסום ברדיו בחודשיים הראשונים לפעילותו, פרטים על שכר הבכירים בו, ועלויות הנדל"ן הנוכחי והעתידי. ראוי לציין כי עצם פרסום הדוחות על-ידי התאגיד, בצורה פומבית, מהווה שיפור מבורך לעומת המצב ששרר בימי רשות השידור.

ההכנסות

תקציב ההקמה עדיין לא נוצל במלואו

התאגיד אמור לקבל מדי שנה מהמדינה כ-650 מיליון שקל דרך משרד התחבורה. מדובר ב"כסף צבוע" שמגיע דרך תשלום אגרת הרדיו ברכב שאותה משלמים בעלי כלי הרכב בטסט השנתי. ב-2017, שלא הייתה שנה פעילות מלאה, הועברו לתאגיד על-פי החוק 546 מיליון שקל לתקציבו השוטף, ועוד 45 מיליון שקל שניתנו לו כחלק מתקציב ההקמה, כך שסך ההכנסות מהמדינה עמדו על כ-590 מיליון שקל. עוד כ-30 מיליון שקל הגיעו מרווח מפרסום (ראו פירוט בהמשך).

מהדוחות עולה כי תקציב ההקמה הכולל שאושר לתאגיד, שאינו חלק מהתקצוב השוטף, עומד על 350 מיליון שקל. סכום זה אמור לעבור לתאגיד באישור החשב הכללי, על-פי בקשות רבעוניות, כשעד סוף 2017 כבר הועברו לתאגיד 225 מיליון שקל מתוך סך התקציב הייעודי שאושר לו.

תקציב ייעודי נוסף שאמור להיות מועבר לתאגיד על-ידי משרד האוצר נוגע לפרויקט הדיגיטציה של ארכיון רשות השידור, שעל העיכובים והתלאות בו דווח בעבר ב"גלובס". מדובר ב-700 אלף פריטים בעלי חשיבות היסטורית, שלא נשמרו ולא טופלו בצורה נכונה לאורך השנים. "בשלב זה הערכות התאגיד לעלות הפרויקט נאמדות בסך כולל של כ-192 מיליון שקל", נכתב בדוח. רק עלות הנדל"ן שנשכר לצורך הפרויקט - "בית היצרנים" בירושלים - מוערכת בדוח בעלות של 20 מיליון שקל.

דוחות התאגיד ל-2017

ההוצאות

תקציב הפרילנסרים זינק - אך יקוצץ

ההוצאה המרכזית של התאגיד אמורה להיות הוצאה על תוכן. על-פי החוק, שמוזכר בדוחות, על התאגיד להשקיע בכל שנה לפחות 200 מיליון שקל בתוכן שישודר בערוץ המרכזי, ובתקציב 2018 שפורסם ב"גלובס" ההוצאה המיועדת לתוכן אף עומדת על 315 מיליון שקל, לאחר שבתאגיד הגדילו את תקציב התוכן על חשבון תקציב ההקמה. בשנת 2017, שבמהלכה פעל התאגיד רק מעט יותר מחצי שנה הוצאו 108 מיליון שקל על רכישת הפקות בארץ ועוד כ-2.5 מיליון שקל לרכישת הפקות בחו"ל.

150 מיליון שקל הוקדשו לשכר, כלומר כ-35% מסך ההוצאות, נתון שבאופן טבעי נמוך משמעותית משיעור הוצאות השכר בימי רשות השידור. בתקציב 2018, התקציב הראשון שיכלול שנה של פעילות מלאה, התכנון הוא שהוצאות השכר יעמדו על 220 מיליון שקל, שיהוו כ-30% מההוצאות.

יחד עם זאת, זה המקום לשים לב לסעיף סל שמוגדר בדוחות - "הוצאות הפעלה אחרות" - שמסתכם בסכום גדול של 163 מיליון שקל. סעיף זה כולל, בין היתר, "תשלום לפרילנסרים ולייעוץ מקצועי" שהסתכם בכ-9.5 מיליון שקל, בשנה שבה כאמור התאגיד לא שידר באופן מלא. בתגובה לכתבה קודמת ב"גלובס", בה הוזכר נושא הגידול בהעסקת פרלינסרים בתאגיד, נמסר מהארגון כי "בתקציב 2018 יבוצע צמצום של כ-50% בתקציב הפרילנסרים וב-2019 יתבצע קיצוץ נוסף", כך שיהיה מעניין לעקוב אחרי הסעיף הזה בשנה הבאה.

הוצאה משמעותית נוספת שעולה מהדוחות נוגעת להתקשרות של התאגיד עם חברת בזק לה הוא משלם סכום גבוה של 57 מיליון שקל מדי שנה עבור "שירותי שידור". מדובר בשירותים הנוגעים להפצת שידורי הרדיו ותחזוקת המשדרים. בעבר פורסם ב"גלובס" כי מדובר בהסכמים ישנים מתקופת רשות השידור וכי בתאגיד מתכוונים לצאת למכרז חדש שבו עשויות להתמודד חברות תקשורת המתחרות בבזק. בדוח מצוין כי ההסכם עם בזק יסתיים בסוף 2019. 

נדל"ן (1) 

חריגה משמעותית מהאומדן המקורי

על-פי החוק, עיקר שידורי התאגיד היו אמורים להיעשות מירושלים עד יוני 2018, כששנה לפני כן, החל מיולי 2017, "מקום מושבם של לפחות מחיצת מעובדי התאגיד יהיה בירושלים".

בפועל הוראת החוק הזאת לא מקוימת, בין היתר על בסיס הבנה שהוזכרה במהלך דיוני "ועדת ביטן" בכנסת, שבה הועבר ברגע האחרון חוק לדחיית תחילת שידורי התאגיד ל-15 במאי, ולפיצולו לשני גופים נפרדים.

בדוחות מוזכר כי המדינה רשאית לקנוס את התאגיד על האיחור במעבר לירושלים - כאן מדובר בסעיף אחר שהוכנס לחוק בשלב מוקדם יותר, גם כן בתמיכת ח"כ דוד ביטן - בסכום של 2 מיליון שקל לכל חודש עיכוב, אך "לא ידוע על כוונה של שר האוצר להפעיל את סמכותו הקבועה בחוק".

על-פי לוח הזמנים הנוכחי עליו הודיע בפברואר מנכ"ל התאגיד, אלדד קובלנץ, המעבר יחל ביולי השנה ויסתיים עד סוף 2018. בדוח נכתב כי הבניין אמור להימסר לתאגיד עד מאי 2018.

כידוע, בתאגיד רכשו מספר קומות בבניין שמוקם ברחוב כנפי נשרים בשכונת גבעת שאול בעיר, מהלך שעל-פי פרסומי התאגיד עלותו הסתכמה בכ-120 מיליון שקל. בדוחות מפורט כי התשלום עבור הקומות עמד בתחילה על 86 מיליון שקל, כשבסוף 2017, נחתמה תוספת להסכם, שכללה "רכישת שטחים והסדרת מחלוקות שנתגלעו בין הצדדים", שעלותה מסתכמת בעוד 19 מיליון שקל. "במסגרת ההסדר נרכשו שטחים בגג הבניין וכן שטח נוסף בהיקף של כ-800 מ"ר", נכתב בדוח. כלומר, סך עלות רכישת הבניין עומדת על 105 מיליון שקל לפני מע"מ, נתון שתואם פחות או יותר את העלויות שפורסמו.

נדל"ן (2)

אולפנים במודיעין, ירושלים ותל-אביב

בינתיים שוכר התאגיד את הנדל"ן שלו מחברות שונות, כשההוצאה העיקרית נוגעת לאולפניו במודיעין אותם הוא שוכר מחברה בשם טלאליאנס מדיה גרופ - בעלת ערוץ 9. התאגיד משלם עבור שכירת האולפנים 650 אלף שקל בחודש (לא כולל מע"מ), כשהחוזה עם החברה מסתיים בסוף ספטמבר 2018. התאגיד גם התחייב להשיב את הנכס למצבו הקודם עם העזיבה, כשעלות העבודות הנגזרות מכך מוערכת ב-1.5 מיליון שקל.

בתל-אביב שוכר התאגיד שלוש קומות בבניין ברחוב קרמניצקי, וגם שטח קטן יותר שמוגדר "קומת הגג". עבור קומות 3 ו-4 בבניין הוא משלם 126 אלף שקל בחודש, ועבור הקומה השנייה הוא משלם עוד 35 אלף שקל בחודש (כל הסכומים אינם כוללים מע"מ), כך שסך הוצאות השכירות בתל-אביב עומדות על כ-165 אלף שקל בחודש (כולל קומת הגג). התאגיד גם שוכר משרדים בירושלים בהר חוצבים, משם משודרות מהדורות החדשות ברדיו בעלות של 28 אלף שקל בחודש. סיכום הנתונים הללו מעלה כי סך הוצאות השכירות של התאגיד עומדות על 850 אלף שקל בחודש, או למעלה מ-10 מיליון שקל בשנה. לטובת הנדל"ן המושכר הועמדו גם ערבויות בהיקף כולל של כ-4 מיליון שקל.

תקלת הפרסום

היקף הפיצוי ששילם התאגיד לא נחשף

במשך כחודשיים לאחר עלייתו לאוויר לא שודרו ברדיו פרסומות, כתוצאה מתקלה במערכת הפרסום. מדוחות התאגיד עולה כי ההכנסות הכוללות מפרסום ברדיו בשבעה וחצי החודשים שבהם הוא פעל עמדו על כ-39.5 מיליון שקל (ברוטו). אם מחלקים את הנתון הזה בתקופה שבה כן שודרו פרסומות ברדיו ב-2017, חמישה וחצי חודשים, מתקבל כי ההכנסה החודשית של התאגיד ממכירת פרסומות ברדיו עומדת על כ-7.2 מיליון שקל, ולכן הנזק שנגרם מחודשיים של אי שידור פרסומות שקול להפסד של כ-14.5 מיליון שקל ברוטו. נתון שאינו רחוק מהערכות המוכרות עד כה שדיברו על נזק של כ-12 מיליון שקל (נטו).

יחד עם זאת, הנזק שנגרם מהתקלה במערכת אינו מסתכם רק בהפסדים הישירים. בתאגיד התקשרו, בהתאם להוראות החוק, עם חברה בשם טרגט ספיריט והיא זאת שמשווקת את זמן הפרסום ברדיו למפרסמים. כתוצאה מהתקלה נפגעה גם טרגט, ומהדוחות עולה כי היא הגישה תביעה נגד התאגיד בשל אובדן הכנסות ופגיעה במוניטין.

התביעה בוטלה לאחר שהצדדים הגיעו להסכם שמפורט בדוחות, אך ללא העלויות הנגזרות ממנו. על-פי הדוחות, עלות שירותי הפרסום, כלומר הסכום שהועבר לחברת טרגט עבור שירותיה, עמד ב-2017 על 5.9 מיליון שקל. סכום זה כולל גם את התשלום שמגיע לה בהתאם לתנאי המכרז בו זכתה, אך גם את העלויות שנגזרות מהסכם הפיצוי שנחתם בינה לבין התאגיד.

לפי ההסכם, התאגיד שילם לטרגט פיצוי עבור התקופה שבה מערכת שיבוץ הפרסומות לא פעלה, בהיקף שאינו מפורט, הגדיל את "שיעור העמלה הראשון" שנקבע בהסכם המקורי, כשגם כאן לא מפורט מהו היקף העמלה החדש שניתן לחברה. התאגיד גם השתתף ברכישת "מערכת עזר" במקום מערכת השיבוץ המקורית שכשלה, והאריך בחודשיים את תקופת ההתקשרות מול טרגט - שעומדת לפי ההסכם המקורי על שנתיים - על חשבון אותם חודשיים שבהם לא ניתן היה לשדר פרסומות. בתאגיד טוענים כי אינם יכולים לחשוף את הסכומים שנגזרים מההסכם בשל סודיות מסחרית, וכי רובו המוחלט של הסעיף - שהיקפו כאמור 6 מיליון שקל - נגזר מהתשלום שממילא מגיע לטרגט, ולא מהפיצוי שניתן לה.

בתגובה רשמית לעניין זה נמסר: "כגוף חדש שעלה לאוויר בשלוש פלטפורמות שידור נערכנו, גם בהיבט התקציבי, לאפשרות של תקלות ושנת 2017 אף הסתיימה עם עודף תקציבי שהועבר לתוכן. התקלה במערכת הפרסום ברדיו נפתרה והתהליך כולו נבדק במועצת כאן שמפקחת על יישום המסקנות במלואן".

ההכנסות מפרסום בטלוויזיה בתקופת השידורים של 2017 היו כמובן צנועות בהרבה, בהתאם לחוק שמאפשר לתאגיד למכור רק "תשדירי שירות" וחסויות, ואלה עמדו על 6.2 מיליון שקל, כך שסך ההכנסות מפרסום עמדו על 45.7 מיליון שקל (ברוטו). סך העמלות ששולמו למשרדי הפרסום עמדו על 8.8 מיליון שקל, כלומר כ-20% מההכנסות (אין חלוקה של עמלות לפי רדיו וטלוויזיה).

שכר הבכירים

ההפרש שקיבל המנכ"ל אלדד קובלנץ

סך הוצאות ההנהלה והכלליות עמדו במהלך תקופת הדוח על 17.2 מיליון שקל, מתוכם ההוצאה הבולטת היא על שכר המנכ"ל, חברי ההנהלה ואנשי המטה שהסתכמה ב-4.6 מיליון שקל. ההוצאה השנייה בגובהה בסעיף זה היא על "אירוח, רווחה והדרכה", שם נרשם זינוק מ-141 אלף שקל ב-2016 ללמעלה מ-2.5 מיליון שקל ב-2017.

שכרו של המנכ"ל, אלדד קובלנץ, עומד על-פי נתון שפורסם בעבר על 41.1 אלף שקל בחודש (ברוטו), והוא מקבל שכר מהתאגיד מאז ספטמבר 2017, אז הפסיק לשמש במקביל גם כמנכ"ל הטלוויזיה החינוכית. במהלך התקופה שבה כיהן במקביל בשני התפקידים, קובלנץ קיבל שכר רק מהטלוויזיה החינוכית, וזה עמד על 37.3 אלף שקל. לאחר המעבר לתאגיד, סוכם באישור האוצר כי קובלנץ יקבל רטרואקטיבית את ההפרש בין שכרו בחינוכית לבין השכר שמגיע למנכ"ל התאגיד, עבור כל 29 החודשים שבהם שימש בשני התפקידים. כלומר, במהלך תקופת הדוח שולם לו סכום נוסף בהיקף של כ-110 אלף שקל ברוטו. לאור זאת, עבור תשלום ההפרשים הללו בתוספת ארבעה חודשי שכר, עמדה עלות שכרו של קובלנץ בתקופת הדוח על 348 אלף שקל.

כפי שנחשף ב"גלובס", שכרו של יו"ר המועצה, גיל עומר, עומד על 25 אלף שקל ברוטו עבור 40% משרה, ועל-פי סיכום עם האוצר השכר הזה יינתן לו על התקופה שבין מאי 2016 לבין מאי 2018. בדוח מצוין כי הליך התקנת התקנות בעניין עדיין לא הושלם, ולכן אושר לעומר לקבל מקדמות על חשבון השכר שאותו הוא אמור לקבל. בתקופה הרלוונטית, שכוללת 20 חודשים ממאי 2016 ועד דצמבר 2017, שילם התאגיד לעומר 585 אלף שקל, שמהווים את שכרו ברוטו בתוספת מע"מ.

יתר חברי המועצה מקבלים 904 שקל לישיבת מועצה בתוספת מע"מ, והעלות הכוללת של שכרם - מדובר בעשרת חברי המועצה הנותרים מלבד עומר - עמדה ב-2017 על 682 אלף שקל.

עוד כתבות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

נטפליקס אכזבה וטסלה הפתיעה: מה צפוי הלילה בדוחות מטא?

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● האנליסטים אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך גם חוששים מגידול בהוצאות החברה בתחום הבינה המלאכותית

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"