גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אי-סדרים והחלטות תמוהות: מה קורה בארגון הדיגיטל הישראלי

לפני כשנתיים חשף "גלובס" התנהלות בעייתית לכאורה של מנכ"ל ומייסד הארגון, כרמל ברן - אך נראה כי הלקחים לא הופקו ● ברן קבע את שכרו מבלי להתייעץ, החליט על דעת עצמו להעביר את משרדי העמותה למתחם שרונה היוקרתי בת"א, פיטר חברת ועד מנהל וחסם חבר בארגון ששאל שאלות ● בתגובה התפטר כעת היו"ר רועי שילוח ● העמותה בתגובה: "מסע רדיפה מתמשך"

ב-29 במאי צפויה להתקיים אסיפה כללית של ארגון הדיגיטל הישראלי. ההכרזה שמבטיחה "חגיגות שנתיים לארגון" עשויה לצייר תמונה אופטימית, אבל מאחורי המילים היפות מסתתרת בשבועות האחרונים מחלוקת קשה בין הוועד המנהל של הארגון לבין המנכ"ל והמייסד כרמל ברן, שאף הביאה לכך שכל חברי הוועד הודיעו לברן כי בכוונתם שלא להמשיך בתפקידם לאחר האסיפה.

ל"גלובס" נודע כי בסוף השבוע האחרון התפטר גם מי שכיהן כיו"ר הארגון בשנה האחרונה, רועי שילוח. כמו הוועד, גם עזיבתו של שילוח הייתה על רקע מה שהוא ראה כהתנהלות בעייתית של ברן.

ארגון הדיגיטל הישראלי החל את דרכו לפני שנתיים כמענה לצורך אמיתי של בעלי תפקידים שונים בתחום שחיפשו קהילה לעניינם המשותף, זאת בדומה לקהילות אחרות כמו "מנהלי שיווק מצייצים" (שמונה יותר מ-8,460 חברים בפייסבוק) ו"מקצועני פרסום" בפייסבוק (שחברים בה 10,000 איש). כרמל הקים את הארגון למרות שלא התהדר באותה עת בניסיון רב בניהול דיגיטל, אך ידע דבר או שניים על תחום היח"צ שבו עסק כמה שנים קודם לכן (כך למשל, הוא יצר את דירוג "100 המשפיעים בדיגיטל", שמצד אחד ספג ביקורת על חוסר השקיפות בניהולו, אך מנגד רבים שדורגו בו בחרו לשתף אותו ובכך נתנו לו הד תקשורתי).

הלהיטות של ברן, לצד הצורך האמיתי שנוצר בשוק, יצרו עניין בארגון החדש ומנהלים בדרגי ביניים הצטרפו אליו. ברן, כפי שנחשף ב"גלובס" ("ארגון מנהלי הדיגיטל הציע לגורמים כי ימליץ עליהם תמורת 15% מהעסקה", 18.12.16), לקח את זה צעד קדימה והתכוון להפוך לסוג של אינסטנציה המעניקה תווי תקן לעסקים וגובה עמלות מעסקים שהוא ממליץ עליהם. בעקבות החשיפה ב"גלובס" הסתבר כי לא כל חברי הוועד שבשמם התהדר ברן במהלכים היו מודעים לכך. בנוסף, בעקבות אותה חשיפה שינה ברן את פורמט הארגון והפך אותו מעוסק פטור (כמו מנהלי שיווק מצייצים, למשל) לעמותה (בדומה לאיגוד השיווק). בהתאם לחוק העמותות כונסה לפני שנה אסיפה כללית - והעמותה יצאה לדרך. 

הארגון הדיגיטלי הישראלי

לא התייעץ עם חברי הוועד 

בהתחלה נראה היה כי לקחים מהסיבוב הקודם הופקו והעמותה החדשה מתנהלת אחרת. דף הפייסבוק שלה התמלא לעתים קרובות בפעילויות לחברי הארגון ובהודעות שמחות על עוד ועוד מצטרפים - דבר שהוא לא מובן מאליו לאור העובדה שהחברות בעמותה עלתה כעת כ-390 שקל לשנה לאדם ו-990 שקל לארגון. ובכל זאת, בתוך פרק זמן קצר דיווח ברן על כמעט 1,000 חברים.

חוק העמותות מגדיר אמנם חובות ברורים על חברי הנהלת העמותה, כמו למשל תוכנית תקציב שנתית ומעקב תכנון מול ביצוע ועוד, אך הוועד החדש והמלא כוונות טובות לא תודרך מעולם רשמית בנוגע לחובותיו ונראה כי חלקם סברו שכל שנדרש מהם הוא ייעוץ מקצועי.

לאחר כמה חודשים החלו לעלות שאלות לאחר שברן נקט בצעדים שונים מבלי להתייעץ בחברי הוועד. כך, בין היתר, הוא קבע את שכרו על 12 אלף שקל - סכום שהוא אינו גבוה יחסית לתפקידי ניהול, אבל בעמותה שהמחזור השנתי שלה נאמד בכ-400 אלף שקל מדובר בהוצאה לא מבוטלת (בהמשך השנה, כשהתברר שמצבו הכלכלי של הארגון לא מזהיר, ירד שכרו של ברן ל-7,000 שקל). בנוסף החליט ברן על דעת עצמו להעביר את משרדי הארגון מבניין זול יחסית ברמת-גן למשרד בעלות כפולה במתחם שרונה היוקרתי בתל-אביב.

לא כל חברי הוועד חשו בנוח עם ההתנהלות שהפכה אותם לכאורה לחותמת גומי, ומתוך 13 חברים שנבחרו בתחילת השנה - 7 פרשו בתוך חודשים ספורים. כשאחת מחברות הוועד ניסתה לשאול שאלות, ברן לדבריה החליט לפטר אותה - זאת למרות שלפי תקנון העמותה אין לו סמכות לעשות זאת ולמרות שהוועד המנהל התנגד לפיטורים. עם הזמן גם הפעילויות לחברי הארגון פחתו, ובין המשלמים דמי חבר היו כאלה שהחלו לשאול שאלות (נגיע אליהם בהמשך).

כלפי חוץ הקפיד ברן לשדר הצלחה ויעילות. בפוסט שהעלה לאתר הפייסבוק של הארגון הוא התגאה ביתרה של כמה עשרות אלפי שקלים בשורת הרווח של העמותה בסוף 2017. אבל מה שברן לא סיפר זו העובדה ש-65% מהמחזור הופנה למשכורות (של ברן עצמו) ולשכירות במשרד שבו הוא יושב למעשה לבדו ולתחזוקתו. לשם השוואה, בעמותה אחרת - איגוד השיווק - ההכנסות לפי הדוחות הכספיים עמדו בשנת 2016 על 4.2 מיליון שקל, כאשר מתוכם 3.4 מיליון שקל הוצאו על חברי האיגוד (83% מהתקציב), בעוד ש-13% בלבד הופנו להוצאות הנהלה וכלליות. בין הפעילויות שעשה איגוד השיווק באותה השנה ניתן למנות את כנס השיווק, שירותי מידע לחברים, קורסים, תחרויות, ימי עיון ואירועים ועוד.

"דברים לא התנהלו כפי שהיו צריכים"

אבל לא רק חברי הוועד המנהל החלו לשאול שאלות, אלא כאמור גם חברי הארגון עצמו. אחד מהם היה איש הדיגיטל אור פיאלקוב, הבעלים של סוכנות דיגיטל גדולה המתמחה בפרסום בפייסבוק. פיאלקוב פנה לברן ולוועד וביקש שיעבירו לו נתונים על התנהלות העמותה, שאותם הוא זכאי לקבל כחבר עמותה לפי חוק העמותות. אחרי שבועות ארוכים של התחמקות ולא לפני שאיים בפנייה לרשם העמותות, קיבל פיאלקוב את הנתונים שהותירו אותו עם יותר שאלות ותהיות בנוגע לאופן שבו מנוהל הארגון.

'מי קבע ואישר את שכר המנכ"ל'?; 'איך התקבלה ההחלטה על המעבר למשרדים'?; 'מדוע פנקסי החברים לא מסודרים בהתאם לחוק'? - הן רק חלק מהשאלות ששאל, שלא התקבלו בהאהדה, וברן - בניגוד לתקנון העמותה - חסם את הגישה של פיאלקוב לקבוצות ולמייל הארגון.

מנגד, פניותיו של פיאלקוב יצרו אפקט מעורר על חברי הוועד המנהל שחשו ממילא אי-נוחות הולכת וגוברת. הם החלו לדבר ביניהם על חשש מתזרים שלילי כספי של הארגון ומאחריות שיכולה להיות מוטלת גם עליהם במקרה והארגון אכן ייקלע לקשיים. "דברים לא התנהלו כפי שהיו צריכים להתנהל בהיבט של הכוח שלוועד מנהל בעמותה צריך להיות", אמר לנו אחד החברים בארגון שביקש שלא להיחשף. "הנחת העבודה הייתה שככל שהעמותה תגדל - אחוז הכסף שיופנה למשכורות ולמנהלה יקטן. אך לחברי הוועד לא הייתה כל אינדיקציה שכך אכן הולך לקרות.

"רק עכשיו, בחודש מאי, מתחיל למעשה שלב חידוש החברות. באחת מישיבות הוועד התקבל דיווח לפיו אחוז החידושים עומד על 50%. הוועד העלה חשש לקיומו של הארגון אם לא תהיה כמות חידושים מאסיבית, ולכן הם ביקשו שכל הוצאה כספית תהיה חתומה ע" שני חברי ועד כדי לפקח שאין אף הוצאה חריגה. היה חשש אמיתי שניקלע לבעיה כספית".

ל"גלובס" נודע כי לאחר שעלה כאמור החשש שלא יהיו מספיק מצטרפים לארגון, ביקשו חברי הוועד פגישה דחופה עם ברן, אך זה דחה אותה שוב ושוב. בסמוך לחג הפסח, בסוף חודש מארס, נפגשו חברי הוועד ללא ברן שהודיע להם כי הוא שוהה בחו"ל. באותה אסיפה העלו חברי הוועד חששות כבדים בנוגע ליכולת ההישרדות של העמותה תחת ניהולו של ברן, ובסופה הועבר לו מסר חריף עם דרישה לפגישה דחופה עמו ועם עורך הדין של העמותה בתוך שבוע.

הם דרשו מברן לספק תמונת מצב בנוגע לנכסי הארגון ולוודא שכל הוצאה תחויב בפיקוח ובאישור של לפחות חבר ועד מנהל אחד. הוועד גם החליט כי על העמותה לפנות את המשרדים היקרים בתל-אביב כבר בחודש יוני הקרוב, ולעבור למשרדים בעלות זולה יותר.

עוד הוחלט, כי ברן יחויב לספק תוכנית המוכיחה כי הארגון יוכל להמשיך ולהכניס כסף ברמה שתוכל לכסות כל חוב פוטנציאלי. לסיכום הודיעו חברי הוועד המנהל לברן, כי במועד האסיפה הכללית (29 במאי) בכוונתם כאמור שלא להמשיך בתפקידם על רקע התנהלותו.

"לדרוש מברן להחזיר את הכסף"

בימים האחרונים הסלים המאבק בין ברן לבין השואלים שאלות בארגון. פיאלקוב שלא אהב את סילוקו החד-צדדי, שלח מייל לכל חברי הוועד והודיע להם כי נדהם לגלות שתתקיים אסיפה שנתית ושבתור חבר עמותה לא קיבל הזמנה לאסיפה הכללית. 'האם נשלחו הזמנות לחברי העמותה בכלל'? שאל, ולא הותיר ספק בנוגע לתוכניות שלו בהמשך. "ברצוני להעלות נושא להצבעה באסיפה הכללית ובה דרישה להדיח את מנכ"ל העמותה וכן לבקש ממנכ"ל העמותה להחזיר את הכסף שהוא הוציא על משכורות ושכירות שמהווים יותר מ-60% מתקציב העמותה. כמו כן, לאור התנהלות העמותה וחוסר הפעילות שלה, וכן בזבוז הכספים שלה ועזיבת חברי הועד את תפקידם - אני רוצה להעלות הצעת החלטה לפרק את העמותה ולהחזיר את הכסף לחברים".

בסוף השבוע האחרון, על רקע שאלות שהחלו להישאל גם על-ידנו, שבעטיין הסלים ברן את האש מול פיאלקוב והסיר אותו כאמור מכל קבוצות הוואטסאפ ודף הפייסבוק של הארגון למרות דרישה של חברי הוועד להשאיר אותו, הודיע היו"ר שילוח על התפטרותו.

מה יהיה עתידו של ארגון הדיגיטל הישראלי? לכרמל ברן הפתרונים. 

תגובות

"העמותה מתנהלת ומנוהלת באופן תקין וללא כל דופי" 

"עמותת ארגון הדיגיטל הישראלי מתנהלת ומנוהלת באופן תקין וללא כל דופי, על-פי חוקי המדינה, רשם העמותות ועל-פי תקנון העמותה. מידע, מסמכים ומענה לשאלות בענייני העמותה נשלחו אל אור פיאלקוב בהתאם לפנייתו לארגון באופן וולנטרי לחלוטין, ומתוך רצון טוב, וזאת מתוך מדיניות העמותה הדוגלת בשקיפות מלאה כלפי חבריה.

"אין באייטם הכתוב לעיל אלא ניסיון ברור להכפיש ולהטיל דופי בניהולה התקין של העמותה, תוך כדי סילוף האמת ועד כדי אמירות שקריות בוטות, וזאת כחלק ממסע רדיפה והתנכלות אישי מתמשך כנגד מייסד ומנכ״ל הארגון ויוזמתו להקמת הארגון בישראל, אשר נמשך למעלה משנה וחצי ואשר התחיל בימים שאף קדמו לייסודה של העמותה בידי אותה הכתבת ואותו העיתון".

מרועי שילוח נמסר בתגובה: "פרשתי מתפקיד היו"ר, ולכן אינני יכול להגיב יותר כנושא תפקיד בעמותה".

עוד כתבות

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה