גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם הביטול של מסי ייתן זריקת מרץ מחודשת ל-BDS

הוויכוח הפנימי בישראל סביב האשם בביטול משחק הכדור רגל בין ארגנטינה וישראל ממשיך להתלהט ומחזיר את תנועת החרם העולמית על ישראל למרכז הבמה ● אך האם התנועה שבשנים האחרונות ירד כוחה אכן חוזרת לעמדת השפעה ותשוב לפגוע במעמד של ישראל בעולם?

מירי רגב
מירי רגב

ביטול משחק הראווה בין נבחרות ארגנטינה וישראל נתן לישראלים מכת-מחץ מה-BDS באופן שלא זכור בשנים האחרונות. אם בחודש מאי הודיעה השחקנית היהודיה-ישראלית לשעבר נטלי פורטמן שלא תגיע לירושלים לקבל את פרס "בראשית" והדבר התקבל בעצב וזעזוע, הרי שביטול משחק הידידות ובעיקר, אי-התייצבותו של השחקן המפורסם בעולם ליונל מסי, הוא מכה מתחת לחגורה.

פורטמן הדגישה בהודעה שהיא "לא חלק מתנועת ה-BDS ולא תומכת בה, אבל כמו ישראלים ויהודים ברחבי העולם, יכולה לבקר את המנהיגות בישראל בלי לתמוך בחרם כלכלי על המדינה". לדבריה, אז "בגלל שאכפת לי מישראל אני מוכרחה להתבטא נגד אלימות, שחיתות, חוסר צדק וניצול לרעה של כוחות השלטון".

ליונל מסי לא ציין - במסיבת העיתונאים של ההתאחדות לכדורגל אתמול, שם דיברו בשמו - שהסיבה לביטול המשחק היא המתיחות עם עזה, או הפלסטינים בגדה ובטח לא מהלך להפעיל לחץ מסוג של BDS על ישראל. ההודעה הרשמית של ראש התאחדות הכדורגל הארגנטינאי, קלאודיו "ציקי" טאפיה הייתה ששחקני הנבחרת קיבלו איומים קשים על חייהם. שר החוץ של ארגנטינה אמר שמדובר באיומים אשר היו "אפילו יותר קשים מאיומי דאע״ש". שרת התרבות והספורט, מירי רגב, ציינה אתמול בהצהרה שנתנה כי "לא מדובר פה באירוע של BDS, אלא בסיבה אחת פשוטה: טרור. מדברים פה על איומים קשים על חיי השחקנים".

אולם, בין אם הסיבה היא איומי טרור על חיי השחקנים, או בין אם מסי ושאר הקבוצה הקשיבו בנפש חפצה לכל שונאי ישראל בארגנטינה וספרד, הרי שמי שקטף את הקרדיט לביטול המשחק, הם מובילי תנועת ה-BDS בעולם. זו בדיוק מטרתם: להביא לביטול אירועי ספורט ותרבות בישראל, כאשר בשנים האחרונות הם מבינים שלחץ כלכלי לא יכריע את המדינה. המשמעות מבחינתם היא להביא למקסימום אפקט תודעתי ותדמיתי, באמצעות ביטול אירועי ענק מן הסוג הזה.

רון פרושאור, לשעבר מנכ״ל משרד החוץ ושגריר ישראל בבריטניה וכיום העומד בראש מכון אבא אבן לדיפלומטיה בינלאומית במרכז הבינתחומי הרצליה, אומר לנו שהשימוש הישראלי לתיאור ה-BDS ואירועי השבוע האחרון מן העולמות של הטרור אינו מוגזם.

"זה ניסיון פיגוע ברמה הדיפלומטית והבינלאומית, ויש לכך מטרה ארוכת טווח, והיא די דומה לטרור הרגיל. כלומר, לייצר שינוי תדמיתי ופוליטי כלפי ישראל ולגרום פילוג גם בתוך ישראל וכך לערער את דעת הקהל. זה לא קשור למה שהישראלים עשו או לא עשו, ירושלים או חיפה. הם משתמשים בנושא של ירושלים כדי להביא לביטול".

אין שום קשר לאופן שבו אנחנו מתנהלים?

"אני מבין למה הציבור מחפש אשמים בתוך ישראל, ואנשים מכים על חטא ורוצים להאמין שאם היו עושים דברים אחרת, המשחק היה מתקיים, אבל צריך להבין את המסגור הרחב ואת כך שמדובר בפעולה של טרור מדיני.

"הרי מול פיגועי טרור אנחנו ידענו כיצד לפעול: להפעיל מודיעין, סיכול. כאן, במקרה של פיגוע דיפלומטי, המטרה שלהם היא ליצור דה-לגיטימציה לישראל כמדינה ואנחנו יכולים להגיב יותר טוב. למשל, כאשר הפגינו נגד מסי, היינו צריכים להציב הפגנה מנגד. כאשר יש פעילות נוראית בפייסבוק, אנחנו צריכים להציב פעילות נגד. אנחנו זקוקים פה ליחידת לחימה נגד הטרור המדיני. לא כסיסמה, אלא כשיטת עבודה, עם כל המשתמש מכך. איסוף מודיעין על האירועים הבאים שעשויים להתבל, יצירת קואליציות נגד מי שפועלים נגדנו ויכולת תגובה מהירה כדי לשבש את המהלכים שלהם. כבר עכשיו, אנחנו מבינים שעלינו לפעול מודיעינית נגד מי שינסה להוביל לביטול האירוויזיון בישראל".

אתה מתכוון, להקים גוף צבאי ושזרועות הצבא ינהלו ממש מערכה?

"לא, כמובן שלא התכוונתי להפעיל צבא, אבל ללמוד מעולם המונחים הצבאיים תוך שימוש בכוחות החברה האזרחית הישראלית, כולל משרד החוץ ולתכנן פעולות סיכול כפי שעושים בצבא. כלומר, בידוד הזירה, לאתר מי הם אנשי ההפקה, מי רלוונטי בכדורגל, בתרבות, במוזיקה. משם להמשיך ולאתר את האנשים עליהם אנחנו יכולים להשפיע ולהבין שהם לא פועלים בוואקום. הז'רגון הצבאי הוא בהשאלה כמובן כי היום ישראל לא משקיעה מספיק מאמץ באיסוף מודיעין בנושא הפעולות של ה-BDS".

מה אתה אומר לישראלים שמציק להם לשמוע את השימוש במילה טרור בהקשר הזה, שהרי לא מוטלות כאן גופות חלילה?

"אני בהחלט מגדיר את הנושא הזה כטרור, כי המטרה היא לייצר שינוי פוליטי ולפגוע במעמדה של ישראל בתוך משפחת העמים - לעשות הכל כדי להציג את המדינה שלנו כמצורעת. בעבר פעלו כך באמצעות החרם הערבי אך זה לא עבד, והיום הם פונים לבטן הרכה שלנו בניסיון לערער את הערכים שלנו ולפגוע בכך שאנחנו גאים להיות בעלי זהות יהודית וישראלית".

BDS לא מגן על זכיות אדם

יוסי אקרמן, מנהל מחלקת ה-OECD והיחידה להתנהגות עסקית נאותה במשרד הכלכלה נמצא בקשר עם חברות ישראליות ועם חברות בינלאומיות הנמצאות תחת סד הלחצים של ה-BDS. אקרמן טוען שמבחינת ישראל, הפוקוס הכלכלי הרבה פחות מטריד. לדבריו, השיטה של ה-BDS הגיחה לאחר שלא ניתן היה להאשים משפטית את מי שיצרו קשרים כלכליים עם ישראל. "חיפשו האשמה נגדנו אשר אינה משפטית, אלא רעיונית. לכן כל התחום נכנס דרך המחלקה של אחריות תאגידית - גופים בעולם שמופעל עליהם לחץ לא לקיים קשרים עסקיים פה, בשל הפגיעה בזכויות אדם".

לדבריו, "אנשים ברחבי העולם, אשר לא מבינים בפוליטיקה, מתחברים לזה בקלות כי זה נשמע להם כאילו לאנשי ה-BDS אכפת מזכויות האדם, אבל הם לא מודעים לכך שמדובר בקבוצות קיצוניות המנצלות את תחום האחריות התאגידית לצרכים פוליטיים. הרי הפרות זכויות אדם יש בסין וסוריה לדוגמה, וזה לא מפריע להם להמשיך לעשות עמם עסקים".

אתה מרגיש שיש עלייה בלחץ על חברות ישראליות?

"דווקא אין לחץ כלכלי משמעותי. התפקיד שלי הוא לתת כלים לגופים בינלאומיים וישראלים להתמודד, וההמלצה העסקית שלנו היא פשוט לא להגיב. למדנו זאת ממקרה סודה-סטרים, אשר גם כאשר העבירו את המפעל שלהם מיהודה ושומרון, המשיכו לתקוף אותם. כלומר, גורמי ה-BDS לא מחפשים פתרון אלא מחפשים כותרות ותקשורת".

האם צפויות השלכות מדינית או כלכלית בשל ביטול המשחק?

"קשה בשלב כה מקדמי להעריך. לדעתי, זה מחזק את האווירה האנטי-ישראלית, ויחד עם זאת אני מדגיש שישראל לא נמצאת כיום במצב של סכנה כלכלית. חברות גלובליות באות וימשיכו לבוא לפה כי זה כדאי להן כלכלית. הם לא באים כי הם רוצים לעשות טוב למדינת ישראל, אלא כי הם מונעים מבחינה עסקית.

שר הכלכלה אלי כהן, חיזק את הדברים של אקרמן. בשיחה עמנו הדגיש כהן את ההיבט של הקדמה הטכנולוגית. "ב-1967 צרפת הייתה חלק מאמברגו על ישראל והסיבה לכך הייתה בצורך של הצרפתים להמשיך לעשות עסקים עם ספקיות הנפט בעולם, ממדינות ערב. אבל היום? הנפט העולמי פחות חשוב וחברות הטכנולוגיה מניעות את הכלכלה. אני לא חושש מן ההשלכות המדיניות של מה שקרה השבוע. להערכתי, העולם עובר מיד לכותרת הבאה. ברור שבתוך ישראל הסוגיה הזו הפכה להיות מיד חצי-פוליטית ולא נעים לראות את הביטול הזה.

"היינו פה בישראל באיזה שיכרון מסוים, ואני מניח שלא העריכו שיכול להגיע ביטול מן הכיוון הזה ולא עשו פעולות מקדימות, ואז קיבלנו מכה. אבל צריך לזכור שמבחינה כלכלית אנחנו חזקים כיום ויש מספיק מדינות שאולי לא רוצות להודות שהן משוחחות עמנו ומקיימות קשרים, אבל בפועל ישראל משתמשת בכלים הכלכליים והטכנולוגיים כדי לבסס את מעמדה".

ביניים 

ד״ר מיכל חטואל, עמיתת מחקר במכון למחקרי בטחון לאומי - ה-INSS, אשר המחקר שלה עוסק בסטיגמות של מדינות בזירה הבינלאומית אומרת לנו שההשלכה המרכזית של ה-BDS בזירה המדינית היא דווקא על יחסינו עם התפוצות ועם הצעירים בעולם. גם היא, כמו אקרמן וכהן מסכימה שאין כיום השלכות כלכליות למאבק הזה נגד ישראל ושהפגיעה של הארגון היא בעיקר תדמיתית ובעלת השלכות עתידיות.

לדבריה, לישראל קשה מאוד לאמוד את ה-BDS. "אנחנו יודעים להגיד שהיום אין ל-BDS השפעה בתחומי הכלכלה, המסחר והדיפלומטיה אבל אנחנו רואים שיש תנועה רצינית שפועלת באופן שיטתי לעשות לישראל דה-לגיטימציה, להשחיר אותה ולנדות אותה מהזירה הבינלאומית. עד שאין אירועים מאוד בוטים, כמו זה האחרון, אנחנו לא יודעים מה כן ומה לא שייך ל-BDS. הם כמובן לוקחים קרדיט על הרבה מאוד דברים אבל זה כנראה טבען של תנועות מסוג זה. יש מקרים שאפשר להצביע על התפתחויות שהם "ניכסו" לעצמם והן אינן בהכרח קשורות לפעילות שלהם".

עוד אומרת חטואל, שלמיקום המשחק אין השפעה מבחינת תנועות ה-BDS. "להם זה לא משנה אם הוא יתקיים בירושלים או חיפה. המטרה שלהם היא להחרים את ישראל. לא את הפעילות של ישראל בשטחים. הם אינם מקדמים פתרון של שתי מדינות. היעד הראשון המצוין במצע שלהם זה שיש להחרים את ישראל עד שזו מחזירה את כל האדמות הערביות הכבושות, כדבריהם".

חטואל מוסיפה שהתופעה "מזינה מחלוקות בתוך החברה הישראלית ובין חלקים שונים של העם היהודי. היא גם מחזקת נרטיב פנים-ישראלי של 'כל העולם נגדינו' והופכת את הדיון הפנימי שלנו כאן בארץ למאוד קוטבי. הספרות מתארת תופעה לפיה קבוצה שנתונה למאמצי דה-לגיטימציה נדרשת "לאחד את השורות" בפנים כדי להתמודד עם האיום מבחוץ. מי ש"סוטה מהדרך" מייד נתפס כ"בוגד" בארץ ו"אנטישמי" בחו"ל.

הדבר גם משפיע על הקשר שלנו עם יהדות התפוצות - בפרט יהדות ארה"ב שחלק ניכר ממנה מורכב מאנשים עם דעות ליברליות שיש להם ביקורת על התנהלות הממשלה". 

עוד כתבות

בנק J.P. Morgan / צילום: Reuters, Nicolas Economou

ריביות גבוהות היוו מכונת מזומנים לבנקים. לא עוד

הבנקים האמריקאים ג'יי. פי מורגן, וולס פארגו וסיטיגרופ הציגו דוחות טובים מהצפוי לרבעון הראשון, אך התחזיות שלהם קדימה מופחתות ● כשריבית הפד נותרת גבוהה, ייאלצו הבנקים לשלם יותר על פיקדונות, ומנגד יעמידו פחות הלוואות

בחינות הסמכה / צילום: אלון רון

תוצאות בחינת ההסמכה בראיית חשבון: הסטודנטים של מכללת ספיר בראש

מדובר בבחינת ההסמכה הראשונה שהתקיימה מאז פרוץ המלחמה ● הסטודנטים מהאוניברסיטה העברית נמצאים בתחתית הטבלה ● שיעור המעבר הכללי של כלל הנבחנים בבחינה עומד על 68%

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

בית המשפט קבע: למי שייכת החצר האחורית של הבניין המשותף?

אדם הלך לעולמו לאחר שערך שנתיים קודם לכן שתי צוואות מנוגדות בהפרש של חצי שנה. איך הכריע השופט? ● אישה ביקשה להכיר בזכותה להשתמש בלעדית בחצר המשותפת. מה קבע המפקח? ● וגם: אם לשניים התראיינה לעבודה וטענה כי נשאלה איך תסתדר בעבודה כאם לילדים. זה הפיצוי שהיא קיבלה ● 3 פסקי דין בשבוע 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א בנקים 5 ירד בכ-1.1%

מדד ת"א 35 צלל ב-1.2% ● מדד המחירים לצרכן בישראל יפורסם הערב, מה צופים הכלכלנים? ● BDO: "המתיחות מול איראן תשפיע על שוק הנפט" ● בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● וגם: 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

לבנת מזרחי רינסקי / צילום: אילן בשור

הכירו את מנהלת המסחר שהפכה לשיאנית השכר של בתי ההשקעות

תגמולים בעלות של יותר מ־7 מיליון שקל הפכו את לבנת מזרחי רינסקי לבעלת השכר הגבוה בבתי ההשקעות המקומיים ● מי שהגיעה לאי.בי.אי לאחר מכה שספג כתוצאה מהימור פיננסי כושל של לקוחותיו, מובילה בשנים האחרונות את הצמיחה בפעילות המסחר, הוספת אלפי לקוחות והפיכתה לנדבך מרכזי ברווחים

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

דורון בלשר, מנכ''ל אורמת וסרגיי נובק, מנהל מחלקת תכנון ועיצוב מבני, אורמת בשיחה עם חזי שטרנליכט / צילום: כדיה לוי

הבכירים באורמת חושפים: "בונים על יחסים דיפלומטיים עם אינדונזיה"

מנכ"ל אורמת, דורון בלשר, ומנהל תכנון והנדסת צנרת בחברה, סרגיי נובק, השתתפו בכנס "מנהיגות צעירה" של גלובס אמש ● נובק סיפר על התמיכה שקיבל כשגויס למילואים לאחר ה-7 באוקטובר, ובלשר הוסיף: "היינו צריכים להתמודד עם 10% מגויסים מהמפעל ו־25% מהנדסים מגויסים"

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

המתכון של אלטשולר שחם חזרה לצמרת: בנקים באירופה, אנרגיה ונחושת

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, שמכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

תוכנית הכשרת הסייבר למפוני כפר עזה / צילום: CyberProof

החברה שמסייעת למפוני קיבוץ כפר עזה לעבור הסבה מקצועית לתחום הסייבר

בנק דיסקונט ועמותת אלו"ט חברו למיזם משותף בו ילדי המפונים במלונות ים המלח לקחו חלק בסדנאות ציור שבהן התבקשו לצייר בהשראת המילים "חופש" ו"תקווה" ● סטארט-אפ ההכשרות להייטק, Elevation, יאפשר למפונים לעבור הכשרות במטרה לספק להם עבודה והכנסה בתחום בניית האתרים ● ישראל מתגייסת

העימות בין ישראל לאיראן העסיק את תעשיית הפייקים העולמית

המתיחות בין ישראל לאיראן משכה תשומת לב עולמית. אבל לא תמיד בגלל האמת ● המשרוקית של גלובס

מטוס קרב F-15, ''רעם'' של חיל האוויר הישראלי שיצא למתקפה מול איראן / צילום: דובר צה''ל

"האריה האיראני שאג כמו חתול", ואלה הזדמנויות ההשקעה

ביום שאחרי המתקפה האיראנית נראה שהבורסה בתל אביב הגיבה במתינות, אבל לאן הולכים מכאן? ● מומחים מנתחים שלושה תרחישים אפשריים להמשך המערכה, איך יגיבו אליהם השווקים, ואילו נכסים יהפכו לאטרקטיביים?

צילומים: מארק ישראל סאלם (ג'רוזלם פוסט), (AP (Jacquelyn Martin, רויטרס, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כך פעלה הברית האזורית להדיפת המתקפה של איראן ברגעי האמת

מזה כמה עשורים, ארה"ב מובילה מאמץ לטובת הידוק הקשרים הצבאיים בין ישראל ליריבותיה הערביות הוותיקות, כדי להתמודד עם האיום המשותף מצד איראן ● המאמץ הזה לא נבדק בקרב, עד שטהרן שיגרה את מטח הטילים והמזל"טים נגד ישראל ● כך הוא נראה מאחורי הקלעים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

כלכלנים מעריכים: איך תשפיע העלייה באינפלציה על הריבית?

האינפלציה הפתיע את התחזיות המוקדמות כשעלתה לשיעור של 2.7% במרץ ● הכלכלנים הבכירים מנתחים את הנתונים ומסבירים את ההשפעה הצפויה על מתווה הריבית של בנק ישראל ● חן הרצוג, כלכלן ראשי ב-BDO: "חלק משמעותי מעליית המדד נובע מהתאמה חד-פעמית של המס על סיגריות וטבק"

מתן סמיש, רשא חולי ואילון לוי בפאנל בהנחיית נבו טרבלסי, גלובס / צילום: כדיה לוי

הצרכים, האתגרים והשאיפות: שלושה מנהיגים צעירים על במה אחת

בפאנל בהשתתפות נציגי הנבחרת לשנת 2024, מתן סמיש מלאומי סיפר על מהפכת השירות של הבנק, רשא חולי מדיפלסט סיפרה על אתגרי הניהול בתעשייה, ואילון לוי, דובר במערך ההסברה עד לאחרונה, דיבר על מצבה של ישראל בעולם

את'ריום / צילום: Shutterstock

לראשונה, הונג קונג אישרה קרן סל העוקבת אחר האת'ריום

כשלושה חודשים לאחר אישור תעודות הסל על הביטקוין, הרשויות בהונג קונג הן הראשונות לאשר גם את האת'ריום ● גם בארה"ב הגישו בקשות להנפיק קרנות סל דומות, אך רק בסוף מאי תתקבל החלטה ● המטבע השני בגודלו עולה הבוקר ב-5%

יירוטי כיפת ברזל מעל שמי אשקלון, ערב מתקפת הכטב''מים מאיראן / צילום: Reuters, Amir Cohen

ישראל החליטה: תקיפה ברורה ונחרצת נגד איראן; נשלמה היערכות חיל האוויר

דיווח: סעודיה ואיחוד האמירויות חלקו מידע מסווג עם ארה"ב כדי לסכל את המתקפה האיראנית ● קבינט המלחמה התכנס ב-14:00 לדיון נוסף על תגובת ישראל מול איראן ● נשיא צרפת מקרון הודיע שישוחח היום עם נתניהו, שר החוץ הבריטי: "שוקלים להטיל סנקציות נוספות על איראן" שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן שוחח עם שרי החוץ של ערב הסעודית, ירדן ומצרים עדכונים שוטפים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: צילום מסך מאתר אפל

הנתונים שחשפו: הניצחון של סמסונג, הנפילה של אייפון

המתחרות הסיניות נוגסות מנתח השוק של אפל, שירד השנה בכ-15% ● סמסונג, למרות ירידה קטנה, מוכרת הכי הרבה סמארטפונים בעולם ● ריאן ריית', סגן נשיא ב-IDC: "סביר להניח ששתי היצרניות יחפשו אזורים נוספים כדי להתרחב"

רכבים מוכנים לייצוא בטורקיה, ב־2023 / צילום: Shutterstock

לא רק טורקיה: גם בסין מחלחלת לשוק אווירה אנטי ישראלית, ואלה ההשלכות

טורקיה מאיימת להטיל "מיסי יצוא" כבדים על כל הסחורות לישראל, בנוסף למגבלות הסחר עליהן הודיעה בשבוע שעבר, ובסין מתחילה האווירה האנטי־ישראלית לחלחל לשוק ● בינתיים, שתי המדינות חולשות על כ־30% מיבוא הרכב לארץ ● כיצד יוכל הענף המקומי להתגבר?

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

החל מהחודש הבא: מחירי החלב בפיקוח עולים בכ-4.5%

החל מ-1 במאי ייכנס לתוקפו עדכון במחירי מוצרי החלב, שיעלו בשיעור של כ-4.5% ● אלה המוצרים שצפויים להתייקר בעקבות העדכון