גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קומפיוטקס 2018: חברות המחשבים נותנות שואו לגיימרים

הכוכבים האמיתיים של תערוכת הענק בטיוואן היו ילדי הספורט הדיגיטלי ● הענקיות של עולם המחשוב עשו הכול כדי לכבוש את לבם, וזה כולל מחשב שהופך לילקוט, מקלדות מתפרקות וסמארטפון רובוטריק ● גם שליח "גלובס" נהנה מהמבחר

קומפיוטיקס 2018 / צילום: אורי ברקוביץ', טייפה
קומפיוטיקס 2018 / צילום: אורי ברקוביץ', טייפה

"אני קורא לזה הכלוב", חייך הבכיר מאינטל, "זה המרתף שלנו שבו הבנים תקועים כל היום, משחקים. יום אחד נכנסתי לשם וראיתי אותם יושבים על הכיסא מול המחשב, בוהים, ככה, לא עושים שום דבר. שאלתי אותם מה קורה, והאם הכול בסדר. התברר שהם צופים במחשב - לא סתם צופים אלא צופים באנשים אחרים משחקים. זה היה היום שבו התוודעתי לעולם ה-eSport", סיפר.

זו לא הייתה שיחה אקראית. היא נערכה במסגרת יום פתוח עם עיתונאים ואנליסטים במלון מרידיאן בטייפה, ביום השלישי של תערוכת המחשבים קומפיוטקס, אחת הוותיקות בעולם, שנערכת בטיוואן מאז 1981. הסיפור נשמע אמין ואפילו ספונטני, עם זאת מותר להניח שהוא הונדס בידי מנגנון יחסי ציבור משומן: ילדים מוכרים, כך נטען, ואכן כמעט כל ראיון עיתונאי עם אחת החברות המציגות, כללה איזכור של ילדים אלה או אחרים.

ילדים מוכרים - והם גם קונים. 400 מיליון אוהדי ספורט דיגיטלי (eSport) יש ברחבי העולם, בעיקר בצפון אמריקה, יפן, דרום קוריאה וגם בטיוואן. הענף כה משגשג כך אומרים, עד שמבלי שנרגיש הוא כפסע מלהפוך לענף אולימפי. כדי לחזק את הרושם עלה לבמה שחקן הניו-יורק ניקס והלייקרס לשעבר ג'רמי לין, שסיפר כי הוא שחקן ספורט דיגיטלי מושבע. לין, שלו 2.62 מיליון עוקבים בטוויטר, אינו היחיד: ספורט דיגיטלי הוא טרנד שהולך ותופס תאוצה בקרב שחקני NBA.

אינטל, צרובת הטראומה של איבוד שוק המעבדים הניידים בעשור הקודם, מנהלת מלחמה מתמדת, לא רק על שימור מעמדה בשוק המעבדים למחשבים, נייחים כמו גם ניידים, אלא להחזרתו לגדולתו לאחר עשור של התמקדות בטלפונים סלולריים ועוד קצת סלולרי. משמעות הדבר: לחדש ללא הפסקה ולהימנע מלשקוע בשאננות שמובילה להתעלמות מרחשי לבו של הדור הצעיר (היש ביטוי זקן מזה?). אם זה אומר להמר בגדול אז זה אומר להמר בגדול - הספורט הדיגיטלי הוא כנראה חלק מההימור הזה.

המפגש עם העיתונאים היה רק פסיק בנוכחות הדומיננטית של אינטל בתערוכה. בכירים נהרו אליה מכל העולם, מילאו את המלון המרכזי והיקר וערכו פגישות מבוקר עד ערב עם שותפים, כולל ענקיות אלקטרוניקה, גאדג'טים וסלולר מסין.

מארזי מחשב שנראים כמו פסלים

ישנן מספר חברות שבהן בני שכבת הניהול הבכירה הם כבר לא קשישים מכסיפים אלא בני הדור שלא רק גדל על משחקים, אלא גם לא נטש אותם עם התבגרותו. אלה מנהלים שצופים בספורט דיגיטלי ומספרים בעיניים נוצצות, כאילו מדובר במורשת קרב מפוארת, על שחקן שנותר חי אחרון ובאורח פלאי הצליח לחסל את כל חמשת חברי הקבוצה היריבה תוך תמרוני הונאה מבריקים. 

צריך לחוות את זה כדי להבין. בשבת ערכה חברת אייסר טורניר גיימינג במרכז העיר, שמשך אליו קהל נלהב מכל המינים ומכל הגילאים. זו הייתה הפעם הראשונה שלי באירוע כזה והוא סחף אותי מיד, על אף שאינני גיימר. אם אתם רוצים להתעדכן ברוח התקופה, צפו בסרט "שחקן מספר אחת" של סטיבן ספילברג, אם לא כדי ליהנות אז כדי ללמוד: עלילת הסרט מתרחשת חלקית בעולם משחקים וירטואלי מרובה משתתפים וכך הופכת למעשה את צופי הסרט במובן מסוים לצופי ספורט דיגיטלי. בנוסף, הסרט שזור לכל אורכו בנוסטלגיה לתרבות הפופולרית ולמשחקי המחשב של שנות השמונים והתשעים.

תפקידם של אותם בכירים נוצצי עיניים - עם סמל של דולר מהבהב כמובן - הוא לחשוב על הדבר הגדול הבא בטכנולוגיה ולפתח ולייצר אותו (או לשכנע את שותפותיהן הטכנולוגיות לעשות זאת), כדי לגרום לצרכנים לבזבז יותר כסף. הדבר הגדול הבא, כפי שמתברר, הוא לא רק מיחשוב אלא גם עיצוב: צריך היה לראות כדי להאמין כיצד שני האביזרים הכי משעממים - מקלדות ומארזי מחשב - הפכו ללהיט של התערוכה.

היו שם אינספור מקלדות מכניות (בניגוד למקלדות הממברניות הנפוצות כיום) בעלות מקשים גדולים ומתפרקים, בשלל עיצובים ושילובים מעניינים עם בובות, אבני לגו ואיורים מרהיבים, במחירים שנעים בטווח שבין 10 ל-160 דולר. הטרנד הזה אולי התחיל בגיימינג, אבל יש לי הרגשה שכמו בהרבה מקרים אחרים הוא מבשר את התפשטותו אל מחוזות המיינסטרים.

לצד המקלדות - מארזי מחשב מפלצתיים, בעלי צינורות מים שקופים לקירור ומעטפות מתכת מפוסלות, במחירים שנעים בין 100-200 דולר למארז; מארז מחשב AR/VR בעל מנשא ההופך אותו לילקוט גב לשם שיפור נוחות המשחק. עוד היו מחשבים ניידים שבנויים ממודולים מתפרקים, שיעניקו יותר גמישות ואפשרויות שידרוג נפרד למרכיבים של המחשב, כמו במחשבים נייחים.

רנסנס של המחשב האישי

חזון השדרוג המודולרי הזכיר במקצת את חברת מודו הישראלית, שפיתחה טלפון-בסיס שניתן היה לחבר אליו רכיבים נפרדים. הזכרתי זאת באוזני הבכיר מאינטל: "אולי היא הקדימה את זמנה", הוא הגיב, ומיד הראה לי את הביצועים של מעבד i9, שמאפשר שידור חי של משחק ספורט דיגיטלי רצוף נקי מלאגים (עיכוב תקשורתי בין מחשבים) לחלוטין.

החזון שאינטל מפמפמת, נוסף לספורט דיגיטלי, הוא מחשבים שיתאימו לכל השימושים העכשוויים, המאופיינים בריבוי משימות מקבילות, עתירות תיאבון למשאבי מיחשוב, ובעתיד הקרוב גם לקישוריות המהירה בדור הבא בסלולר - הדור החמישי. הדגש: מחשבים מהירים מאוד, שערוכים לעבודה ממושכת בזכות יכולות בינה מלאכותית שמנהלת את צריכת הסוללה, ותקשורת מהירה בזכות שילוב רכיב תקשורת מהיר שהושק גם הוא בתערוכה, בעל מהירות של 1 ג'יגה ביט, מהיר פי 12 בממוצע מרכיבי התקשורת של מחשבים בני כחמש שנים. למה חמש שנים? אולי כי זה הזמן הממוצע שמשתמשים מצליחים לסחוט מחשב קיים, והמטרה היא הרי לשכנע את המשתמשים לשדרג. "רנסנס של ה-PC" הגדיר את זה בשיחה עם "גלובס" רן סנדרוביץ', בכיר אחר באינטל העולמית - סגן נשיא למוצרי מיחשוב נייד. זה, כמובן, היה המסר המרכזי גם בנאומי המפתח של השותפה הבכירה, מיקרוסופט (גם שם, אגב, כיכבו הילדים של הדוברים).

לצד רכיבים אלה הציגה אינטל והשיקה בתערוכה, סדרת חידושים שמכוונת להשיג בדיוק את היעד הזה: מעבדים חדשים מהדור השמיני של i7, כונן SSD חדש ומהיר בנפח של עד 1.5 טרה-בייט (שגם הוא מבטיח עיבוד וידאו נטול לאגים), וגם מעבד חדש מקטגוריית מוצרים חדשה לגמרי בשם VPU, שנועד להאיץ ולייעל את הביצועים של מערכות המריצות תהליכים של למידת מכונה ובינה מלאכותית. אלה מצטרפים לתקן החיבור המהיר ת'נדרבולט ולסדרת המעבדים עתירת הביצועים i9, שהושקה לפני שנה.

אינטל לא עושה את כל זה לבד: באירוע ההשקה שלה הוצגו מחשבים של לנובו הסינית ושל אסוס הטיוואנית, שהמנכ"ל שלה אף עלה על הבמה להציג את המחשב החדש של החברה. לנובו הציגה מחשב נייד בעל מסך כפול - בעל מסך נוסף במקום מקלדת; אסוס הציגה מחשב בעל מסך קטן במקום פד עכבר, שיכול להציג בין השאר את תצוגת הטלפון הנייד גם בזמן שהוא בכיס. אבל כל אלה פחות חשובים וספק אם מדובר ביותר מגימיקים, שיהפכו במקרה הטוב לעוד נישה על מדף הנישות ההולך ומצטופף.

נו, אתם כבר מוכנים לדור 5?

לא כך הייתה ההכרזה של ספקית הסלולר האמריקאית ספרינט, שהודיעה כי תשווק מחשבים בעלי קישוריות דור 5 עבור לקוחותיה שיחוברו לתשתית הדור החמישי שלה. לדברי סגן נשיא ספרינט, היכולות של הקפיצה מדור רביעי לדור החמישי משולה לקפיצה מטלוויזיה שחור לבן לטלוויזיה צבעונית. אתם מוזמנים אגב לפנות בהזדמנות זאת לספקי הסלולר שלכם לשאול "מתי אצלכם?" והאם גם בדור החמישי, כמו בדורות הקודמים, ישראל תהיה מאחרונות המדינות המפותחות לאמץ. בכיר בחברה אמריקאית לתוכנה לתשתיות תקשורת עמו קשרתי שיחה מקרית בתערוכת המובייל MWC שנערכה בברצלונה בפברואר, אמר לי כמעט במילים האלה - שמוטב שחברות הסלולר הישראליות הישראליות (וכאן הוא נקב בשמן של שתיים מהן) יתחילו להזיז את הישבן שלהן.

עוד בין ההכרזות המשמעותיות: יצרנית המחשבים אסוס שסיפקה חדשות מעניינות בתחום המובייל, בביתן שקושט בדמותה של הפרזנטורית של החברה, גל גדות. אסוס השיקה טלפון חכם חדש, תחת מותג הגיימינג ROG, שהצליח לבלוט מעט מעל השיעמום העיצובי האינסופי שפקד את עולם המובייל.

המכשיר החדש, ROG Phone, מגיע עם מעבד קוואלקום סנאפדרגון 845, שמגיע פתוח מראש לשדרוג ביצועים (Overclocking) ולצידו גלריה של אביזרים משלימים: מתקן אוורור לקירור המעבד; זוג מתקנים שהופכים את המכשיר לקונסולה ניידת; מתקן עגינה הכולל מסך נוסף שמכפיל את שטח המסך; מתקן עגינה שהופך אותו למחשב; כל זאת לצד תאורה בגב המכשיר, תוספת כניסות כדי שכבל ה-USB לא יפריע לגיימרים להחזיקו בשתי ידיים, וזוג חיישנים בצדי המכשיר שנגיעה בהם מעבירה את המכשיר למצב "טורבו" של ביצועים משופרים פלוס בקרי שליטה וירטואליים על גבי המסך. המכשיר זכה לתשומת לב ופירגון מהמבקרים, והיווה עוד ביטוי לאווירת הגיימינג שהשתלטה על חלק גדול מהתערוכה.

כשהבכירים לומדים מהילדים שלהם

נכון הדבר שתערוכות כמו זו הן לפעמים לא יותר ממופע שיווקי שלא בהכרח מגשים את ההבטחות, כמו למשל טרנד הטאבלטים או הטלוויזיות התלת-ממדיות בתחילת העשור. ונכון הדבר שאריקסון וקוואלקום מנסות לזרז את כולם להתקדם אל עבר הדור החמישי, אוטוסטרדת המידע שעליה ישעטו לא רק הרכב האוטונומי, אלא גם מהפכת האינטרנט של הדברים, שתחבר את עולמות האופליין לרשת ומקווים כי תזניק מעלה את התעשיות המסורתיות (ועל הדרך תאפשר לגיימרים לשחק בכל מקום ובכל זמן). בגרטנר צופים כי עד שנת 2023 יהיו מחוברים לדור החמישי 10 מיליארד בני אדם, ו-20 מיליארד מכשירים. כמות הדאטה לצריכה פרטית, צופים באריקסון, תזנק פי שמונה.

הבעיה היא שלמרות ההתקדמות הטכנית, הערכות כיום הן שמהפכת שימושים בסדר הגודל של מהפכת הסמארטפונים לא צפויה בקרוב. לכן כל התעשיות יצטרכו להתאמץ ולהשקיע הרבה יותר, כדי להשיג צמיחה שעד כה הושגה בקלות יחסית. מצד שני, טרנדים חדשים עשויים להגיע במהירות, בהפתעה ומכיוון הרבה פחות צפוי מכפי שניתן היה בכלל לדמיין.

זוכרים את הבכיר שדיבר על הילדים שלו? הוא הזכיר לי את הפעם הקודמת שבכיר בגיל העמידה סיפר לי על בנותיו. "הן נמצאות כל היום באיזה אתר", הוא התלונן, "רשת חברתית שהן מכורות אליה". זה היה באפריל 2007. לרשת החברתית הלא מוכרת ההיא קראו פייסבוק.

הכתב היה אורח המועצה לפיתוח סחר חוץ של טיוואן (TAITRA) 

עוד כתבות

נהר הסיין בפריז / צילום: ap, Pavel Golovkin

הישג נועז באולימפיאדת פריז: הפיכת נהר הסיין לבטוח לשחייה

במשך עשורים לא הצליחה פריז לנקות את נהר הסיין, שמזוהם ממי ביוב ● לקראת האולימפיאדה, שתכלול שחייה ושיט בנהר, היא מוכרחה לעשות זאת ● אבל לא כולם מאמינים שזה אפשרי, "צריך תוכנית אחרת", אומרת האלופה האולימפית בשחייה במים פתוחים

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

עיראק / צילום: Associated Press, JEROME DELAY

הפצצה בבסיס המיליציות הפרו-איראניות בעיראק

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?