גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סימני השאלה סביב המטבע, קריסתו והקרקע שרכש משה חוגג

יזם ההייטק הסדרתי שחווה כשלונות רבים רכש מאילן בן-דב קרקע בכפר שמריהו ב-70 מיליון שקל ● 15% מהתמורה שולמה באמצעות ביטקוין ● לפני כחצי שנה השלים חוגג גיוס הון בגובה 158 מיליון דולר למטבע דיגיטלי שאיבד 60% מאז שהונפק

משה חוגג / צילום: רויטרס
משה חוגג / צילום: רויטרס

חצי שנה בלבד אחרי שהשלים גיוס הון בגובה 158 מיליון דולר למטבע הדיגיטלי של הסטארט-אפ סירין לאבס (Sirin Labs), שמרגע הנפקתו איבד נכון להיום כ-60% מערכו, רכש יזם ההייטק הסדרתי משה חוגג קרקע בת 5 דונם בישוב היוקרתי כפר שמריהו מאיש העסקים אילן בן-דב תמורת 19 מיליון דולר (כ-70 מיליון שקל). העסקה, שנחשפה אמש (ג') לראשונה באתר "גלובס", הדהימה את שוק הנדל"ן, שלא משופע מזה שנתיים בעסקאות בשוק היוקרה.

מדובר בקרקע הממוקמת בין הרחובות הזורע, התמר והצבעונים ביישוב, אותה רכש בן-דב ב-2010 תמורת 50 מיליון שקל. הקרקע היא חלק ממתחם בית הספר האמריקאי לשעבר. לפי הערכות, חוגג, שמתגורר כיום בתל-אביב, מתעתד לבנות עליה בעתיד וילה פרטית עם בריכת שחייה בשטח בנוי של 1,200 מ"ר.

עורכי הדין של חוגג ובן-דב אישרו את דבר העסקה ואף ציינו כי 15% מהתמורה לבן-דב - 2.85 מיליון דולר - שולמה באמצעות המטבע הווירטואלי ביטקוין. למעשה, מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הראשונות בארץ בהן משולמת תמורה במטבע וירטואלי בהיקף כה משמעותי.

העסקה נחתמה, לדברי הצדדים המעורבים בה, לפני כשבועיים, כששער הדולר עמד על כ-3.58 שקלים לדולר. שער הביטקוין באותה עת היה בסביבות 7,500 דולר - שער גבוה בכ-14% משער הביטקוין כיום, שהוא בסביבות 6,600 דולר, לפי נתוני אתר CoinMarketCap.

בראיון למגזין G של "גלובס" בספטמבר 2017, אמר חוגג, המנהל את קרן ההון סיכון סינגולריטים, כי "בשנת 2013 קניתי קצת ביטקוין, ב-2014 קניתי קצת את'ריום, ומתחילת 2017 קניתי המון, ברוך השם. אני לא חושב שיש הרבה אנשים בישראל שמחזיקים בהן יותר ממני".

בנק לאומי עיקל את הקרקע

ב-2011 החל בן-דב לקדם תוכנית לבניית וילה על הקרקע שמכר לחוגג, ואף הגיש תוכניות בנייה לוועדה המקומית לתכנון ובנייה בהרצליה. אלא שלאחר מכן חברת טאו שבבעלותו, נקלעה לקשיים, ובנק לאומי הטיל ב-2013 צו עיקול על נכסיו של בן-דב, על רקע ערבות שנתן לבנק, בכפוף לאשראי שהעמיד בנק לאומי לחברת טאו שקרסה.

אחד הנכסים שעליהם הוטל העיקול היה הקרקע בכפר שמריהו, ובן-דב זנח את תוכניתו לבנות אחוזת פאר על הקרקע, ונשאר להתגורר בביתו שבשכונת אפקה. הקרקע, אגב, עדיין מעוקלת לבנק, ובמסגרת העסקה עם חוגג הוסדרה הסרת צו העיקול על הקרקע מול בנק לאומי.

מדובר באחת העסקאות הגדולות שבוצעו בשוק נדל"ן היוקרה בשנה החולפת, זאת לאחר שבשנתיים האחרונות נרשמה ירידה משמעותית בהיקפי העסקאות בשוק זה בישראל, בין היתר בעקבות גזירות המיסוי שהממשלה הטילה על תושבי חוץ.

הקרקע שרכש חוגג בכפר שמריהו / צילום: עינת לברון

רשות המסים תחליט על השווי

מעבר להיקף הכספי הגדול של העסקה, אחד החידושים הגדולים בה הוא התשלום של חלק מהתמורה באמצעות מטבעות וירטואליים. כמו כן, נשאלת השאלה האם מדובר בתופעה שולית, מאחר ששוק הנדל"ן נחשב שמרני יחסית - או שמא מדובר ביריית פתיחה לתשלום במטבעות וירטואליים בעסקאות נדל"ן.

נקודה נוספת שיש לתת עליה את הדעת בעסקה זו היא המיסוי. "עצם השימוש במטבעות קריפטוגרפיים לצורך רכישת קרקעות אינו מגיע בהפתעה לעוסקים בתחום, היות שדרך תשלום זו מאפשרת מימוש מהיר של המטבעות לצד התגברות על הקושי הקיים כיום בהעברת כספים 'רגילים', שמקורם במטבעות קריפטוגרפים לישראל", אומרת עו"ד (רו"ח) רחלי גוז-לביא, שותפה במחלקת המסים במשרד עמית פולק מטלון ושות'.

"היות והתשלום בגין העסקה נעשה במטבעות ביטקוין, תאלץ רשות המסים לגלות דעתה לעניין השווי של המטבעות לצורך חישוב המסים בעסקה. למעשה, לצורך קביעת שווי מטבעת הביטקוין, תאלץ רשות המסים להתמודד עם שתי סוגיות משפטיות עיקריות: הראשונה - לפי איזו בורסה או מדד נותנים שווי למטבעות ביטקוין? השנייה - באם התשלום במטבעות הביטקוין ישולם רק במועד עתידי, האם שווים של המטבעות יבחן ליום העסקה או ליום התשלום?

"לטעמנו, המענה לשאלה הוא די פשוט - משום ששני הצדדים לעסקה אינם קשורים, הרי שמנגנון השווי שנתנו הצדדים למטבעות הביטקוין בעסקה הוא המנגנון הראוי לצורך קביעת השווי לעניין המס. כמו כן, חשוב להזכיר כי עצם ביצוע התשלום במטבעות הביטקוין על-ידי הקונה מהווה מימוש של נכס שהחזיק ההקונה החייב במס רווחי הון או מס הכנסה, בהתאם לאופי ההחזקה של ההקונה במטבעות הביטקוין", הוסיפה גוז-לביא.

אחת השאלות המעניינות כעת סביב העסקה היא איך יחושב המס על התמורה שקיבל בן-דב מחוגג עבור הקרקע. כדי להשיב על שאלה זו, יש להתבסס על מידע שיתקבל בקשר לנסיבות שבהן רכש חוגג בעבר את הביטקוין, שבאמצעותו שילם 15% מהמחיר של הקרקע - וזאת שאלה שאותה אפשר לברר רק על הבלוקצ'יין של הביטקוין, כלומר על מסד הנתונים המבוזר שבו מתנהלות כל העסקאות במטבע הדיגיטלי.

רו"ח גידי בר-זכאי, לשעבר סגן מנהל רשות המסים ומומחה למיסוי של מטבעות דיגיטליים, אמר היום (ד') ל"גלובס" כי "לעמדת רשות המסים, ולפי החוק הקיים, אם מבוצע שימוש בביטקוין לרכישת נכס, באותו רגע קורים שני אירועים: ראשית, נמכר ביטקוין - והמכירה כשלעצמה היא אירוע מס; אירוע מס כזה, בדרך-כלל, יסווג כרווח הון, ואז יש לחשב היטב את המס בעסקה, לרבות התחשבות בנתונים של עלות רכישת המטבעות. המס שיוטל על רווח ההון במסגרת חישוב רגיל יהיה בשיעור של 25% על הרווח. ואולם, שימוש נכון בנתוני העלות יקטין את חבות המס".

רו"ח בר-זכאי מוסיף כי "אם הביטקוין היו בגדר 'מלאי עסקי' בידיו של המוכר, אז יוכלו לטעון ברשות המסים כי מדובר בהכנסה מעסק, ובמקרה כזה, מעבר לכך ששיעור המס עלול לעלות, יחולו גם כללים אחרים בחישוב - בין השאר כללים הקשורים לבחירת העלות הרלוונטית, ואז יש מדרגות מס בהתאם לנסיבות של הנישום - וייתכן שהמכירה תחויב גם במע"מ, בשיעור של 17%".

לדבריו, "החלק השני של העסקה הוא שימוש בכסף לרכישת נכס מקרקעין, ושם יחולו הכללים הרגילים על רכישת נדל"ן בהתאם לנסיבות, כמו בכל מקרה שבו נרכש נדל"ן בכסף רגיל".

בן-דב יוצג בעסקה על-ידי עורכי הדין גבע חביב ואדם רועה ממשרד כספי ושות'. חוגג יוצג בעסקה על-ידי עורכי הדין משה הרדי רוני כהן פבון וליאור סייג ממשרד הרצוג פוקס נאמן.

בתגובה לפניית "גלובס" נמסר ממשרדו של חוגג כי "אנו לא מתייחסים לנושאים פרטיים, בין אם הם נכונים, ובין אם הם לא נכונים". 

חגיגת המטבעות הדיגיטליים של משה חוגג

בשנים האחרונות מעורב משה חוגג במיזמים רבים בתחום המטבעות הדיגיטליים. בין השאר, הקים את הסטארט-אפ סירין לאבס (Sirin Labs), שמפתח את הסמארטפון Finney, המבוסס על טכנולוגיית בלוקצ'יין. סירין לאבס ביצעה בשנה שעברה הנפקת מטבע דיגיטלי (ICO) בהיקף של 158 מיליון דולר, שהסתיימה בדצמבר האחרון. גיוס זה, שנעשה באמצעות מכירת המטבע הדיגיטלי SRN, היה בין הגיוסים הגדולים ביותר שנעשו בעולם בהנפקת מטבעות דיגיטליים בשנת 2017.

גיוס הכספים בהנפקה של סירין לאבס נעשה באמצעות המטבע הדיגיטלי את'ר (של פלטפורמת הבלוקצ'יין את'ריום), שהוא המטבע השני בשווי השוק שלו אחרי הביטקוין. נזכיר כי 2017 הייתה שנה משגשגת מאוד בשוק המטבעות הדיגיטליים. מחיר הביטקוין זינק בשנה שעברה ביותר מ-1,300%, ואילו מחיר האת'ר קפץ ביותר מ-9,000%. ואולם, מתחילת 2018 השוק התקרר: מחיר האת'ר ירד מאז בכ-30%, ומחיר הביטקוין ירד ביותר מ-50% מתחילת השנה.

מחיר המטבע של סירין לאבס (SRN) צנח ב-80% מאז תחילת 2018. בינואר השנה, החודש הראשון שבו נסחר המטבע לאחר הנפקתו, שהושלמה ב-28 בדצמבר 2017, טיפס מחיר המטבע ביותר מ-100%, אבל בארבעה מתוך חמשת החודשים האחרונים הוא צנח בעשרות אחוזים, בדומה למטבעות דיגיטליים רבים אחרים שצנחו באותה תקופה.

במועד השלמת הגיוס, בסוף דצמבר, הונפק המטבע SRN לפי שווי של 0.47 דולר ליחידה. כיום, לעומת זאת, נסחר המטבע SRN במחיר של 0.18 דולרים, הנמוך בכ-60% ממחירו בהנפקה.

המחיר הנוכחי משקף למטבע הדיגיטלי של סירין לאבס שווי שוק של 42.2 מיליון דולר. במונחים כספיים בשוק המטבעות הדיגיטליים, מדובר בשווי שוק נמוך למדי. מבחינה זאת, SRN מדורג כיום במקום ה-192 מתוך כ-1,600 מטבעות קריפטו הנסחרים בעולם. שני המטבעות המובילים בשוק הם ביטקוין, עם שווי שוק נוכחי של כ-114 מיליארד דולר, ואת'ר, ששווי השוק שלו כיום כ-52 מיליארד דולר.

במסמך הטכני (White Paper) שפורסם על ידי סירין לאבס, בסוף 2017, צוין כי המטבע הדיגיטלי שמנפיקה החברה, SRN, הוא אסימון דיגיטלי, שאמור לשמש "קופון" לתשלום על שלושה שימושים: הנחה לרכישת מכשיר הסמארטפון שסירין לאבס תפתח; קופון לרכישת אפליקציות בחנות האפליקציות שתפעל על הסמארטפון של סירין; וכן קופון לשיתוף משאבי סוללה ורשת באותו מכשיר.

לפי ההסבר שהוצג בדוח הביניים של רשות המסים בנוגע להנפקות של מטבעות דיגיטליים, התיאור של האסימון של סירין מצביע על כך שמדובר באסימון מסוג Utility - כלומר, מטבע דיגיטלי המיועד לתשלום על מתן סחורה ושירותים.

רו"ח גידי בר זכאי, לשעבר סגן מנהל רשות המסים ומומחה למיסוי של מטבעות דיגיטליים, הסביר ל"גלובס" כי במקרה של הנפקת מטבע כמו של סירין לאבס, "לפי חוזר רשות המסים, מדובר בהכנסה דחויה, שמועד התשלום של המס בגינה ייקבע בהתאם להתקדמות הפיתוח והשירותים שהמערכת תספק".

סירין לאבס, רשומה כחברה בשווייץ, יש לה משרדים בעיר שפהאוזן בצפון שווייץ, ונוסף על כך, היא פועלת במשרדים ובמרכזי פיתוח בתל אביב ובלונדון. 

אורך החיים המצלחני של חוגג

העסקה בכפר שמריהו היא רק המשך מתבקש לאורח החיים המצליחני שמנהל משה חוגג כבר כמה שנים. בגיל 36, עם מכונית מרצדס S, עוזרים ויחצ"נים צמודים, יועצים כדוקטור לפסיכולוגיה התנהגותית ודוקטור למיתוג ושיווק ומשרדים מהודרים במגדל אמות אטריום ברמת גן, חוגג הוא דמות שונה מאוד ממשקיע ההון סיכון שאנחנו מורגלים בו.

הוא יליד באר שבע, לא שירת ב-8200, בעל השכלה פורמלית שמסתכמת בתעודת בגרות ובקורסים אונליין באינטנרט. אבל זה הספיק לו כדי להקים אתרי אינטרנט שהכניסו לו מספיק כסף כדי להקים ב-2010 את חברת מובלי, שהתיימרה להתחרות באינסטגרם עם שירות שיתוף תמונות, אבל דומה שהלכה ודעכה מאז עד להתפוגגות. אפליקציית גלקסיה שפותחה בהמשך נכשלה ונסגרה גם היא.

באותו שלב חוגג חוצה את הקווים ועובר להשקיע כספים של אחרים. הוא מקים את קרן ההון סיכון סינגולריטים (Singulariteam), מגייס כ-150 מיליון דולר ומשקיע בזו אחר זו בשורה של חברות, חלקן הבטחות גדולות. ב-2015 הסתכמו השקעותיו ב-12 חברות פורטפוליו ובהכתרה על ידי IVC כקרן הישראלית הפעילה ביותר. בשנים שלאחר מכן נוספו עוד שתי קרנות השקעה ויותר מהוכפל מספר החברות בהן השקיע.

חוגג מתאפיין בתנופה גדולה של יחסי ציבור ומשיכת עניין ליוזמותיו והשקעותיו. כך למשל כשגייס להשקעות את קנגס רקישב - בנו של ראש ממשלת קזחסטן ואיש עשיר במיוחד, כשותף בניהול הקרן. אחרי שלוש חברות השקעה סיניות הגיע גם שיתוף הפעולה עם אחד האנשים העשירים בעולם, המיליארדר המקסיקני קרלוס סלים, ולאחריו עם איש העסקים רומן אברמוביץ' ועם שורה של סלבריטאים - ליאונרדו דיקפריו, טובי מגווייר, סרינה ויליאמס ולאנס ארמסטרונג. ואם לא די בזה, הוא גם גייס להנהלת הקרנות את יובל רבין, האלוף במיל' גדי שמני ואהוד אולמרט.

כיום רבים מהשמות האלה כבר אינם שותפים בקרנות של החברה, גם המשקיעים הסיניים צמצמו כנראה את נוכחותם ויתכן שחלק מהכספים שהושקעו בחברות הרבות ישארו כהשקעות לא ממומשות. בין ההשקעות של חוגג בולטת חברת הסוללות החכמות סטורדוט, שנמצאת במסלול הצלחה היסטרי. וגם חברות כמו אינפינטי, אפקטיב ספייס, בנקור, ג׳ונו, ומי לא זוכר את אפליקציית YO שידעה לשלוח הודעת YO ותו לא, וגייסה מיליון יוזרים לפני שנעלמה.

חודש אפריל 2017 היה מוצלח מבחינתו של חוגג, חודש שהתחיל עם מכירה לסנאפצ'ט פטנט שפותח במובלי תמורת 7.7 מיליון דולר. הפטנט - פילטרים מבוססי מיקום (Geo-Filters) - התברר כאחד הפיצ'רים המכניסים ביותר של סנאפצ'ט, והעיסקה נרשמה כמכירת הפטנט הישראלי בסכום הגבוה ביותר אי פעם. בהמשך החודש נמכרה חברת ג'ונו, שסינגולריטים הייתה אחת המשקיעות בה, למתחרה גט טקסי תמורת 200 מיליון דולר ולקינוח נמכרה באותו חודש חברת הביוטק GeneSort תמורת 23 מיליון דולר לקרן AID מהונג קונג. סינגולריטים הייתה המשקיעה הגדולה בחברה, עם השקעה של 2.2 מיליון דולר.

טלפון משובץ יהלום

בשנים האחרונות חוגג נכנס במלוא התנופה לעולם הבלוקצ׳יין והמטבעות הקריפטוגרפיים. הוא הקים את האב אליינמנט, לייעוץ בתחום והתחייב להשקיע בכל חברה בתחום הקריפטו שתגיע אליו עד סוף שנת 2017.

אבל אין ספק שהשליפה הכי מרשימה היתה טלפון הבלוקצ׳יין, שימים יגידו אם היה תרגיל יחצ"ני או הצלחה היסטרית. כרגע האפשרות הראשונה מתחזקת לנוכח דיווחים על פיטורים וצמצומים. בשנה שעברה גייסה סירין לאבס של חוגג 158 מיליון דולר בהנפקת ICO, שנועדו לפיתוח FINNEY, טלפון הבלוקצ'יין בגירסה העממית - 1,000 דולר ליחידה, זאת בהשוואה לגרסת הסולארין הקודמת, שתומחרה ב-16 אלף דולר ושכללה יהלום משובץ.

הטלפון ל"דור הבלוקצ'יין" מצוייד כמובן באבטחה הרמטית כמתחייב משמו, וגם ב"ארנק קר" שאינו מחובר לרשת, פלטפורמה ליישומי P2P ומערכת תשלומים מאובטחת, שתאפשר למשתמשים לרכוש ולהמיר מטבעות קריפטו בחיבור לרשת בלוקצ'יין עצמאית. הטלפון מבוסס על מערכת SIRIN OS מערכת בהפעלה דמוית אנדרואיד שפיתחה החברה, כאלטרנטיבה למערכת המחוררת של גוגל. 

עוד כתבות

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"