גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עברי לידר מצטרף כשותף לסטארט-אפ מוזיקה

הזמר והיוצר עברי לידר הפך בשנים האחרונות לאנג'ל וליועץ לקרן השקעות ● עתה, לראשונה, הוא מצטרף כשותף ב-MyPart, סטארט-אפ המקשר בין יוצרי מוזיקה לכותבי שירים ● בראיון ל"גלובס" הוא אומר: "אני כותב בעפרונות, ויש לי מצלמת פילם, אבל צריך לבנות אמון עם הטכנולוגיה החדשה"

סטארט-אפ המוזיקה MyPart / צילום: דרור סיתהכל
סטארט-אפ המוזיקה MyPart / צילום: דרור סיתהכל

הזמר והיוצר עברי לידר הצטרף כשותף לסטארט-אפ מוזיקה ישראלי חדש בשם MyPart, שמפתח פלטפורמה המקשרת בין כותבי שירים לבין יוצרי מוזיקה - כך נודע ל"גלובס". הפלטפורמה, מבוססת אלגוריתמים של בינה מלאכותית, מנתחת מילים ולחנים של שירים, ואף מנתחת אמנות גרפית (עטיפות אלבומים וקליפים) וכך מתאימה את סגנון השיר לאמן שעשוי להתעניין בו.

לידר אמנם מוכר בזכות קריירת השירה אך אינו מסתפק בה, ובשנים האחרונות הפך למשקיע אנג'ל. כיום הוא חבר בוועד המייעץ בקרן PLUS, המתמחה בהשקעות סיד בחברות מתחום המדיה. בתפקידו זה לידר נחשף לעשרות סטארט-אפים המחפשים השקעה, אך זוהי הפעם הראשונה בה הוא לוקח חלק כשותף פעיל בסטארט-אפ טכנולוגי. "אמנים מקבלים שירים מהרבה גורמים ובאמצעות הרבה פלטפורמות", אומר לידר בראיון ל"גלובס", "לאמן ולמנהליו אין דרך לעקוב אחרי הכל באופן מסודר, מייפארט עונה על הצורך הזה".

מייפארט הוקמה על ידי מתן ארז קולנשר, בוגר יחידת 8200, בעל תואר ראשון בהנדסת חשמל ומחשבים, ותואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית, ובוגר בית הספר רימון למוזיקה עכשווית; ואריאל גדילוב, נגן חצוצרה חובב, בוגר תואר שני במנהל עסקים ותואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית, ובתפקידו הקודם מנהל סיכונים של חברת אינטל באירופה. השניים נפגשו במהלך התואר השני וחברו להקמת MyPart על בסיס אהבתם המשותפת למוזיקה. לידר, שהצטרף אליהם כשותף בשלב מוקדם, מספר כי התאהב ברעיון מהרגע הראשון. מתוקף היותו כותב ומבצע, הוא מייעץ בבניית הפלטפורמה כך שתתאים הן לכותבים והן למבצעים.

התאמה אישית של יצירות לכל אמן

הפלטפורמה של מייפרט מנתחת מספר מאפיינים מוזיקליים בכל שיר חדש שעולה לפלטפורמה, כמו גם ניתוח של שירים קיימים של אמנים. בין המאפיינים הללו ניתן למנות מקצב, הרמוניה, מלודיה, נושא ואמצעים אמנותיים. הפלטפורמה מדרגת כל אחד מהמאפיינים שהיא בוחנת על פי סדר חשיבותו לאמן, בהתבסס על מידת הרלוונטיות של המאפיין בשירים שכבר בוצעו על ידו. לאחר מכן מקבל כל אחד מהאמנים המבצעים ונציגיו רשימת יצירות על פי התאמתן לאמן, כשבמקום גבוה יותר יצירות שמאפייניהן דומים לאלה שכבר בוצעו על ידי אותו אמן. בסיומו של תהליך האמן יכול לבחור מהרשימה שמוצעת לו את השירים שירצה לבצע.

בשנים האחרונות אלגוריתמים הפכו כלי מקובל באמנות הפופולרית, והם מעורבים בהחלטות צרכניות רבות בחיי היומיום. כך, לדוגמה, אלגוריתמים הם אלה שקובעים לאיזו מוזיקה ניחשף בספוטיפיי, אילו צילומים נראה בפיד האינסטגרם, ואילו סדרות, סרטים וקליפים נראה ביוטיוב ובנטפליקס. נדמה שאך טבעי הוא שעתה אלגוריתמים יהיו מעורבים בשלבים הבסיסיים יותר של תהליך יצירת מוזיקה, ויקלו על כותבים ועל יוצרים צעירים להשתלב בתעשייה.

קולנשר, המכהן כמנכ"ל החברה, סיפר שלאורך השנים הכיר כותבים שקיוו להשתלב בתעשייה וששירם יבוצע על ידי אמן מוכר. "ראיתי שכותבי השירים הכי מוכשרים שאני מכיר לא מצליחים להגיע לאן שהם היו רוצים להגיע, והתחלתי לשאול את עצמי למה", הוא מספר בראיון ל"גלובס". "התשובה שלי הייתה, שבאופן שהתעשייה היום עובדת, קשה מאוד לאנשים שלא באים מתוך התעשייה להיכנס, וליצור עבור מבצעים גדולים".

המבנה המסורתי של תעשיית המוזיקה כולל כותבי שירים, המיוצגים על ידי חברות פאבלישינג (הוצאה לאור), ואמנים מבצעים, אשר מיוצגים על ידי חברות תקליטים. גדילוב מסביר: "חברות התקליטים מחפשות אצל חברות פאבלישינג שירים עבור האמנים שלהן, והמפיצים אוספים שירים מהכותבים שהם מחתימים ומנסים למצוא להם אמנים מבצעים". לדבריו, הכותבים מוחתמים לחוזים ארוכי טווח, שמעניקים לחברות ההוצאה לאור זכויות על כלל שיריהם בתקופה. ככל שכותב מוכר יותר, כך הוא יוכל לשאת ולתת כדי לקבל חוזה קצר וגמיש יותר. מרבית הכותבים לא מצליחים לעבוד עם חברה מוכרת, ושיריהם ניתנים, במקרה הטוב, לפרסומות.

לשנות את האופן שבו מתווכים שירים

לדברי קולנשר, גם אלה שמצליחים לחתום עם חברת הפצה גדולה ומוכרת, מסתכנים בכך ששיריהם "ייקברו" בין כמות החומר הגדולה שמגיעה לכל מפיץ, ולא יושמעו מסיבות שרירותיות. לכן, כותבים רבים מנסים להגיע ישירות אל האמנים המבצעים, דרך הפעלה של קשריהם, או דרך פיתוח נוכחות חזקה ברשתות חברתיות כדי למשוך תשומת לב.

"אם תסתכלי על רשימת שירים מקרית, תראי שהם נכתבו על ידי מספר יחסית מצומצם של אנשים שהצליחו להתברג לתוך התעשייה", אומר לידר. "אני עושה מילואים בלהקה צבאית, התיישב לידי בחור, ניגן לי שיר, ואני אמרתי לו "נעים מאוד, אשמח לעבוד איתך"".

לא כולם עושים מילואים עם עברי לידר.
"בדיוק, וגם לא עם קלי קלארקסון".

קולנשר, גדילוב ולידר, החליטו ליצור פלטפורמה שתאפשר לכותבים להגיע ישירות לאמנים. "האינטרנט פותח ופורץ גבולות", אומר לידר, שמרכיב משקפי שמש כחולים לאורך כל הראיון, "הוא נותן לנו תחושה שאנחנו חלק ממשהו גדול. אבל לא תמיד יש לזה ביטוי ממשי בחיים שלנו".

"אני מקבל שירים על בסיס יומיומי", הוא מספר. "אבל כשיש לך הודעות באינסטגרם ובווטסאפ ובאימייל, זה גם חודר לפרטיות שלך, זה גם לא מסודר, ואתה לא יכול לדעת מי עומד מאחורי זה. לא האמן ולא המנהלים שלו צריכים להתעסק בסינון שירים חדשים באופן הזה. עם זאת, שלל ערוצים התקשורת הללו מצביעים על צורך קיים".

זיהוי הצורך הזה, אומר לידר, הוא שגרם לו להאמין במיזם מהרגע הראשון. לעומתו, גדילוב מספר שכאשר שמע על הרעיון לראשונה, הוא דווקא חשש. "השילוב בין תעשיית המוזיקה וההייטק קצת מרתיע, כי חשבתי שאין בזה כסף", אומר בכנות גדילוב, המשמש כסמנכ"ל התפעול והכספים. "בייחוד כיוון שזה היה לפני שנתיים וחצי, לפני שספוטיפיי צברה פופולריות. אבל אז נכנסתי לעומק הדברים, וניתחתי את הדוחות הכספיים של חברות המוזיקה הגדולות. מה שגיליתי בתוך הדוחות, זה שעל אף שהכנסותיה של תעשיית המוזיקה נמוכות יותר, המפיצים הצליחו לשמור על עלייה קבועה של 5%-4%".

איך זה יכול להיות?
"בעלי הזכויות על התוכן והארגונים שמייצגים אותם, לא בהכרח נפגעים מהשינויים בתעשיית המוזיקה, כי לא משנה איך שומעים את המוזיקה, מי שכתב אותה יקבל כל הזמן את אותם התמלוגים. זה התחבר לי מאוד טוב לרעיון של מתן, לתת פתרון למי שמייצר תוכן לעולם המוזיקה".

מה המודל העסקי שלכם?
"מפיצים אוספים את התמלוגים בשביל הכותבים, ובדרך כלל הם לוקחים לעצמם 25% ונותנים לכותב השירים 75%. אנחנו לא מחתימים את כותבי השירים על כל הקטלוג שלהם, אלא אומרים להם משהו פשוט: שלמו 5 דולר על כל שיר שאתם מעלים דרך הפלטפורמה שלנו, ואם מישהו מתעניין לבצע אותו, אנחנו נייצג אתכם תמורת אחוזים דומים. עשינו את זה כדי שנהיה מיושרים באינטרסים שלנו עם היוצר - אם הוא מצליח, אנחנו מצליחים".

הפלטפורמה שלכם מדרגת התאמה של שירים לאמנים לפי קטגוריות, אבל יש מי שיגידו שמה שחשוב בשירים, ובאמנות בכלל, הוא מעבר לקטגוריות.
קולנשר: "גם בחברות ההפצה, אנשים מנסים לתרגם שיר שהם שמעו למילים כמו 'שיר פופ' או 'קאנטרי' עם 'קצב מהיר', 'מיועד לאישה כזמרת ראשית'. בסופו של דבר כולנו מתעדפים לפי מה שאנחנו חושבים שיש לו סיכוי להצליח מסיבות כאלה ואחרות, אבל זו שיטה שבעינינו היא לא מספיק טובה, כי צריך להיות ממוקד מאוד מאוד וזו רמת ניתוח שבני אדם לא מסוגלים להגיע אליה".

ואלגוריתמים כן?
לידר: "אני טיפוס רומנטי: יש לי מצלמת פילם ואני כותב בעפרונות, אבל זו שאלה לא רלוונטית בעיני. אני חושב שיש מערכת יחסים בין אנשים ובין הטכנולוגיה החדשה, וכמו באפליקציית היכרויות או בגוגל, אנחנו צריכים לעבוד כדי לבנות אמון.

"כשיתחילו לסדר עבורי את השירים, כמשתמש ברור שאשמע גם את עשרת הראשונים וגם את עשרת האחרונים. אבל לאחר מספר שימושים מסוים, אם אבין שהטכנולוגיה הזאת באמת מבינה את הצרכים שלי, אסמוך עליה יותר ויותר, ובסופו של דבר אקשיב רק ל-20 השירים הראשונים".

קולנשר: "יש הבדל בין להיות מי שיוצר את השירים, אני חושב שלזה הטכנולוגיה של היום עדיין לא מוכנה, לבין להיות איזשהי מראה שמסדרת את השירים. אני חושב שסידור השירים היא בעיה ממוקדת ופתירה יותר באמצעות הטכנולוגיות של היום. אנחנו לא חושבים שמישהו יכול לומר מראש על שיר שהוא יהיה הצלחה בינלאומית ענקית, זה תלוי בכל כך הרבה פרמטרים שלא קשורים לשיר. אנחנו יכולים להגיד בהקשר של אמנית מסויימת, עד כמה השיר הזה יתאים ויהיה רלוונטי עבורה".

השקת הפלטפורמה בישראל מתוכננת להתקיים בשבוע הבא, ומעט לאחר מכן בארה"ב. ההשקה בישראל צפויה להתמקד בלידר, וההשקה בארה"ב תלווה בתמיכתם של אמנים בינלאומיים מוכרים, כמו קלי קלארקסון ואירוסמית. גם חברות תקליטים גדולות, כמו אטלנטיק רקורדס, DefJam ו-MOM+POP music צפויים להשתמש בפלטופרמה של מייפרט כדי לחפש שירים לאמנים אותם הם מייצגים. בנוסף, אנשי תעשייה הצטרפו לחברה כיועצים, בינהם רוני ואנס, לשעבר נשיא גפן רקורדס ואינטרסקופ, שאחראי על החתמתם של אמנים כמו גוון סטפאני וטופאק; עו"ד מאט גרינברג, המתמחה בתעשיית הבידור, ומייצג אמנים כמו פרגי מה-Black Eyed Peas; ואוון בוגארט, כותב שירים זוכה גראמי שכתב בין השאר את "Halo" עם ביונסה ואת "S.O.S" של ריהאנה. 

תעודת זהות

MyPart

תחום עיסוק: פלטפורמה לתיווך מוזיקה

הקמה: 2016

מייסדים: מתן ארז קולנשר (מנכ"ל), אריאל טולי גדילוב (COO ו-CFO)

משרדים: תל אביב

עובדים: 7

גיוס הון: מיליון דולר

משקיעים בולטים: TheTime (במסגרת חממה), משקיעים פרטיים

עוד כתבות

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

תיקון והתנצלות

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם