גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אם שותפו של שטיינמץ יגיע להיחקר, נסיים ב-3-4 חודשים"

נציגי המשטרה מסרו את הדברים בדיון שבו נענה ביהמ"ש לבקשתם להאריך את צו התפיסה על רכושו של מיכאל נוי, וחשפו כי קיימת בעייתיות בהתקדמות חקירת פרשת השוחד לכאורה של בני שטיינמץ בגינאה

בני שטיינמץ / צלם: שלומי יוסף
בני שטיינמץ / צלם: שלומי יוסף

אם איש העסקים מיכאל נוי, שותפו לשעבר של המיליארדר בני שטיינמץ, יגיע לחקירה בארץ - החקירה תסתיים תוך 3-4 חודשים - כך הצהירו אתמול (ב') נציגי המשטרה בדיון שהתקיים בבקשתם להאריך את צו התפיסה על רכושו של נוי.

נוי חשוד יחד עם שטיינמץ בביצוע עבירות במסגרת פרשת השוחד לכאורה שנתנה החברה שבשליטת שטיינמץ לנשיא גינאה, בתמורה לרישיונות כרייה במדינה. נוי שוהה כיום בצרפת ונחקר שם פעם אחת בלבד, באוקטובר 2017, בחשד לתיווך בשוחד, הן על-ידי האינטרפול והן על-ידי נציגי משטרת ישראל. שטיינמץ עצמו מכחיש כי ביצע עבירות כלשהן.

ההצהרה של המשטרה כי החקירה תסתיים אם נוי יגיע לארץ, מעלה סימני שאלה לא מעטים מעל חקירת פרשת בני שטיינמץ, כשהגדול מכולם נוגע לשאלה אם החקירה תקועה, ללא יכולת לקדם אותה, מבלי להביא לארץ את החשודים השוהים בחו"ל. מזה חודשים ארוכים שלא נחקר אף חשוד בפרשה, ואף שטיינמץ עצמו נחקר לאחרונה בישראל בראשית השנה. החקירה, שפרצה ב-2016 במעצרים מתוקשרים, נראית כקפואה במקום בשלהי 2018.

"חקירה לצורך השחרת פנים"

הדיון אתמול התקיים לאחר שהמשטרה ביקשה להאריך את צו התפיסה על רכושו של נוי שנתפס בעת פרוץ החקירה ומעברה לשלב הגלוי בדצמבר 2016. בין הרכוש שנתפס, נדל"ן בראש-העין בשווי מוערך של כ-1.3 מיליון שקל; וכ-10.7 מיליון שקל בחשבונות בבנקים ובבתי השקעות.

לטענת המשטרה, נוי הנמצא בצרפת, מסרב להגיע לישראל לצורך השלמת חקירתו. עוד נטען בבקשה להארכת צו התפיסה כי נוי נחקר במסגרת חיקור דין שבוצע בצרפת, אך במרבית חקירתו סירב לשתף פעולה, כך שבפועל חקירתו לא מוצתה.

מנגד, טען נוי - באמצעות עורכי הדין קובי גולדמן ואורי גולדמן - כי החקירה לא מתקדמת לשום מקום, וכי אין להאריך את צו תפיסת הרכוש, בין היתר מאחר ששום דבר לא ישתנה בעוד 180 יום (מספר ימי ההארכה שהתבקשו). לדברי נוי, הוא תושב חוץ המתגורר בצרפת מעל 40 שנים, והטענה שהוא "מסרב להגיע לישראל לצורך השלמת חקירתו" מקוממת, וכל מטרתה היא להשחיר את פניו.

נוי מציין כי המשטרה לא זימנה אותו לחקירה עוד מאז פרוץ החקירה בדצמבר 2016 (לפני יותר משנה וחצי) ועד היום. באי-כוחו של נוי מזכירים עוד כי בדיון שהתקיים בעניינו בינואר השנה ניסו הצדדים להגיע להבנות באשר לחקירתו של נוי בישראל. אולם המשא-ומתן העלה חרס, בין היתר מאחר שהמשטרה סירבה להתחייב כי לא יוצא צו עיכוב יציאה מהארץ נגד נוי אם אכן יגיע, והוא לא ייעצר.

עוד טוענים באי-כוחו של נוי כי כבכל "פרשה בינלאומית" שבה נחקרים תושבי חוץ, הרי שלמדינה הייתה פתוחה הדלת לחקור את אותם תושבי חוץ בחיקורי דין ו/או באמצעות חוקי העזר הבין-מדינתיים במדינות מושבם, כולל גם מקום מושבו של נוי בצרפת. לדבריהם, חקירה בצרפת הייתה מייתרת את הטענות ש"החקירה לא מוצתה". "הרי ממה נפשך? איך החקירה תמוצה מבלי שמנסים למצות אותה", נכתב בהתנגדות של נוי להארכת צו התפיסה על רכושו.

"אם זה כל-כך חשוב לו - שיבוא"

סגן נשיאת בית משפט השלום בראשון-לציון, השופט מנחם מזרחי, לא התרשם במיוחד מטענותיו של נוי, בעיקר משום שהוא לא הגיע לדיון. "אולי נדחה את זה, שיגיע לארץ. אני בלי נוי, לא מקבל שום התנגדות שלו. שיבוא לכאן להתנגד", אמר השופט. "אם זה כל-כך חשוב לו, שיבוא לישראל".

לאחר דברים אלה ודיון קצר מאוד, החליט השופט להיעתר לבקשת המשטרה ולהאריך את צו תפיסת הרכוש של נוי. "המדינה אמורה לבצע פעולות חקירה, ומכשלה עיקרית להתקדמות החקירה היא העובדה שנוי אינו מגיע ארצה", כתב השופט בהחלטתו, ומחוץ לפרוטוקול הוסיף: "שיבוא, ישתף פעולה בחקירה, ואז נדבר. שיבוא וייתן הסברים. יכול להיות שאין כלום, ואז נבטל הכול. אנחנו לא יודעים מה הגרסה שלו".

וכך, הדיון על התפוסים הסתיים ב"הפסד" לכאורה של נוי, שרכושו נותר תפוס על-ידי המשטרה; אולם משפט אחד שאמרו נציגי המשטרה במהלך הדיון מעורר סימני שאלה בנוגע לכלל החקירה, מצבה ומעמדה, ומי "מפסיד" בה בינתיים. במהלך הדיון שאל השופט את באי-כוח המשטרה, רפ"ק יניב שמול ועו"ד יפעת מויאל-רוטשילד מיאח"ה (היחידה הארצית לחקירות הונאה שחוקרת את התיק): "מתי צפוי להסתיים הסיפור (החקירה, א' ל"ו) בהנחה שנוי בא?", ואלה השיבו: "אם נוי היה בא לישראל, אנחנו היינו מסיימים את החקירה ב-3-4 חודשים. מה שמעכב את זה, זה שהוא לא בישראל".

חודשים רבים ללא חקירה

וכאן מתחיל הבלבול. ההצהרה הזאת מעוררת ראשית את השאלות הבאות: האם החקירה תקועה ללא יכולת לקדם אותה, כיוון שחלק מהחשודים - נוי ולב רן - נמצאים בחו"ל? האם כל החקירה של בני שטיינמץ תלויה רק באפשרות לחקור את אותו שותף עסקי שלו לשעבר? האם אין למשטרה ראיות נוספות נגד שטיינמץ?

"גלובס" העלה את השאלות הללו לפני מספר חודשים - בכתבה שפורסמה במארס השנה, על רקע ביטול כל התנאים המגבילים שהוטלו על שטיינמץ במסגרת חקירות השוחד והלבנת ההון לכאורה בגינאה וברומניה והשבת 40 מיליון שקל במזומן שהפקיד לטובת הבטחת התייצבותו לחקירה. מאז ועד היום נראה ששום דבר לא השתנה. שטיינמץ לא נחקר בחודשים האחרונים, לב רן לא נחקר, ונוי לא נחקר.

על הרקע הזה מצטברים סימני השאלה בנוגע לטיב הראיות של המשטרה בפרשות בני שטיינמץ ואם המשטרה תצליח לפצח את החקירה הבינלאומית שצוירה כאחת מחקירות הדגל שלה בשנתיים האחרונות. בין השאלות המרכזיות מהדהדות כעת השאלות האם כל התיק נשען על שני חשודים שנמצאים בחו"ל והתקווה כי יישברו? מדוע לא נחקר אף חשוד בחודשים האחרונים, לרבות שטיינמץ? מדוע המשטרה לא חוקרת את נוי שוב בצרפת, כפי שעשתה בחקירה הראשונה והיחידה שלו? מדוע המשטרה מסרבת לקבל מלב רן תצהיר עם העובדות והמסמכים הרלוונטיים (כפי שהוצע לחוקרים שנסעו לחקור אותו באפריקה)? האם אין דרך לקיים הליכי הסגרה של מי מהחשודים על-מנת לקדם את החקירה?

"גלובס" ביקש מענה לשאלות הללו מהמשטרה, ואולם עד סגירת הגיליון לא ניתן היה לקבל את תגובתם (מפאת קוצר הזמן). כעת מהדהדת רק הצהרת המשטרה כי אם החשודים יגיעו לארץ, החקירה תסתיים בתוך 3-4 חודשים. ומה אם לא? לא תהיה הכרעה בחקירה? אין תשובה ברורה לשאלה זו. 

ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל מנהלת תיקי חקירה במטרה לחשוף עבירות על החוק ולהגיע לחקר האמת, וכך גם את התיק נשוא הפניה. מטבע הדברים אנו מנועים מלהתייחס לפרטי חקירה מתנהלת, לא כל שכן אודות אדם זה או אחר. יחד עם זאת, נדגיש כי בתיקים מורכבים מעין אלה נדרשות פעולות חקירה מורכבות ושיתוף-פעולה עם גופי אכיפה נוספים בארץ ובחו"ל, ואין באורך החקירה בכדי להצביע על דבר מלבד חתירה מתמדת למיצוי החקירה". 

החשד: שוחד לנשיא גינאה תמורת רישיונות כרייה

החשדות של המשטרה והפרקליטות נגד שטיינמץ, יהלומן, נדל"ניסט ואחד הישראלים העשירים בעולם, נוגעים למעשים שנעשו ב-3 יבשות. שטיינמץ נעצר לראשונה בדצמבר 2016 ונחקר בחשד כי נתן שוחד של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה שבאפריקה, אלפא קונדה, ולרעייתו, בתמורה לרישיונות לכריית ברזל שהניבו לו רווחים של מאות מיליוני דולרים בשנים 2006-2012.

העבירה המרכזית שבה חשוד שטיינמץ - מתן שוחד לעובד ציבור במדינה זרה - נכנסה לחוק העונשין הישראלי ב-2008.

באוגוסט 2017, רגע לפני שיצא לחו"ל, נעצר שטיינמץ בשנית. הפעם הוא נחקר בחשד כי יחד עם אחרים ביצע בשנת 2009 עסקה פיקטיבית ברומניה, שכללה כסף שהועבר לטובת תשלומי שוחד. לפי החשד, העסקה הפיקטיבית כללה רכישת קרקע ששווייה היה 3 מיליון אירו, תמורת סכום גבוה בהרבה, של 9 מיליון אירו.

המשטרה חושדת כי 6 מיליון האירו שנשארו נכנסו ל"קופה קטנה", ששימשה לצורך העברת כספי שוחד לגורמים שונים בעולם - בין השאר 1.5 מיליון אירו שהועברו לאשתו של נשיא גינאה לשעבר.

שטיינמץ מצדו מכחיש את כל הנטען נגדו וטוען - באמצעות עורכי הדין נתי שמחוני ורונן רוזנבלום - כי העסקאות ברומניה היו כשרות, ובאשר לתיק גינאה, לטענתו, תפרו לו תיק, וההליך נגדו הוא מיחזור של הליך ישן, שמובילה ממשלת גינאה מאז עלייתו לשלטון של אלפא קונדה, זאת במטרה להפקיע שלא כדין את זכויות הכרייה של החברות של שטיינמץ.

איש העסקים מיכאל נוי כאמור שוהה כיום בצרפת ונחקר שם בחשד לתיווך בשוחד, הן על-ידי האינטרפול והן על-ידי נציגי המשטרה בישראל.

בכיוון השני, המשטרה ניסתה לחקור באפריקה חשוד נוסף בפרשות האופפות את שטיינמץ, איש העסקים אברהם לב רן המקורב לשטיינמץ. החשדות סביב לב רן דומים לחשדות המיוחסים למיכאל נוי, ולפיהם לב רן שימש כ"צינור" להעברת תשלומי שוחד מהחברה שבבעלות שטיינמץ, נשיא חברת הכרייה BSGR, לפקידי ממשל בכירים בגינאה. לב רן שוהה בימים אלה באפריקה, לאחר שלטענת המשטרה נמלט מאימת הדין עם פתיחת החקירה, והוא אף מסרב לשוב לארץ. בראשית השנה נסעו נציגי הפרקליטות בישראל וחוקרי לה"ב-433 לאפריקה במטרה לחקור את לב רן, אך חזרו בידיים ריקות.

עורכי הדין גיל דחוח וגלית רוטנברג, שייצגו את אבי לב רן בחיקור הדין בדרום אפריקה, מסרו בתגובה: "אבי לב רן מתגורר בדרום אפריקה כ-20 שנה, והוא בעל משפחה מקומית עם ילדים קטינים. הוא התכוון לחזור לדרום אפריקה מביקורו בארץ ואף הזמין כרטיס טיסה טרם פרוץ הפרשה, כאשר לא חלה עליו כל מגבלה, והוא לא היה נתון תחת כל חשד. כל טענה אחרת מטעם המשטרה מהווה מצג-שווא מוחלט בפני הציבור ובפני בית המשפט. לב רן הציע לחוקרים הישראלים במסגרת חיקור הדין למסור גרסה מלאה בתצהיר, בהתאם לחוקי דרום אפריקה, בתוספת מסמכים אובייקטיביים מהותיים שאינם ברשותם, אולם החוקרים סירבו לקבל את התצהיר והמסמכים. לאור זאת, תמוהה בעינינו הטענה כי החקירה מתעכבת עקב הימצאותם של גורמים מרכזיים בחו"ל, לפחות בכל הנוגע ללב רן".

עוד כתבות

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

כוחות צה''ל וצוות מד''א, סמוך למעבר כרם שלום / צילום: Reuters, Amir Cohen

הותר לפרסום: 3 לוחמים נפלו במטח לכרם שלום

הלוחמים - סמ"ר ראובן מרק מורדכי אסולין, סמ"ר עידו טסטה וסמ"ר טל שביט בשירות סדיר, נפגעו מהירי ונקבע מותם ● צה"ל והשב"כ תקפו מרכז פיקוד של חמאס במתחם אונר"א במרכז הרצועה ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • כל העדכונים