גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיק פיירברג: המשטרה בעד העמדה לדין; בפרקליטות מתלבטים

ל"גלובס" נודע כי בעוד בכירי היחידה הארצית לחקירות הונאה סבורים כי יש להעמיד לדין את ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג, בגין עבירות שוחד - בפרקליטות נוטים לוותר על אישום השוחד ולזמנה לשימוע בגין מרמה והפרת אמונים "בלבד", או אפילו לסגור את התיק נגדה

ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג / צילום: שלומי יוסף
ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג / צילום: שלומי יוסף

בכירים במשטרת ישראל לוחצים להעמיד לדין את ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג, בגין עבירות שוחד, אך בפרקליטות מתלבטים. ל"גלובס" נודע כי רגע לפני שהפרקליטות נדרשת לקבל הכרעה סופית בתיק חקירת השחיתות בעיריית נתניה - בכירי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה), ובראשם מפקד יאח"ה, תת-ניצב כורש בר-נור, סבורים כי יש להעמיד לדין את החשודה המרכזית, מרים פיירברג, בגין עבירות שוחד.

מנגד, בכירי הפרקליטות, ובהם פרקליט המדינה שי ניצן, מתלבטים ונוטים בשלב זה לוותר על אישומי השוחד נגד פיירברג, ולזמנה לשימוע לפני העמדה לדין בגין עבירות של מרמה והפרת אמונים "בלבד", או אפילו לסגור את התיק נגדה. עם זאת, החלטה סופית טרם התקבלה.

הגוף שבסמכותו להסיק מסקנות משפטיות מחומרי חקירה שנאספים הוא הפרקליטות, וההחלטות יתקבלו בסופו של דבר על-ידי פרקליט המדינה בהתייעצות עם ראש המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, עו"ד דן אלדד, ואנשיו, שמנהלים את התיק.

יצוין כי תיק השחיתות בעיריית נתניה נחשב לאחד מתיקי השחיתות החשובים והמרכזיים שנחקרים בימים אלה. בתיקים מסוג זה מתקיימות התייעצויות תכופות בין ראשי הפרקליטות לבין ראשי יאח"ה, שגם הם בעצמם משפטנים, באשר למסקנות שצריך להסיק מהראיות לביסוס החשדות שאספה המשטרה. הדברים תקפים שבעתיים בתיק עיריית נתניה, משום שהמידע על מעשי החשודים ממשיך עדיין לזרום אפילו בתקופה האחרונה.

קשיים ראייתיים משמעותיים בתיק

ההתלבטויות הרבות באשר לגורל תיק עיריית נתניה נובעות מקשיים ראייתיים משמעותיים בתיק. כך למשל, הרשויות מתקשות לבסס בראיות את החשד שלפיו פיירברג נהנתה מהטבות אסורות שקיבלה מיזמי נדל"ן, שהיא נכנסה לשותפויות עימם. החשד היה שפיירברג ובני משפחתה קיבלו מקבלנים ומיזמים זכות לרכוש חלק בפרויקטים שונים בשותפות, בעלויות פחותות משמעותית. הטבות שלימים הניבו לראשת העיר זכות לדירה במחיר מופחת - הטבה של מאות אלפי שקלים.

אולם המשטרה והפרקליטות מתקשות להוכיח כי פיירברג תרמה מעט וקיבלה הרבה בתמורה. זאת, לאור המערכת ההסכמית המפותלת והנסתרת בחלקה, שהייתה בינה לבין אותם קבלנים.

חשד נוסף שהפרקליטות והמשטרה לא מסוגלות להוכיח אותו על סמך הראיות שנאספו, נוגע למעורבות של בנה של פיירברג, עו"ד צפריר פיירברג, במסכת השוחד לכאורה. ביחס לבנה, עלו חשדות שלפיהם בכובעו כעורך דין קיבל פיירברג-הבן עמלות עבור ייצוג משפטי בשווי מיליוני שקלים מפרויקטים שונים. זאת, על אף שלא ניתן על-ידו כל ייצוג משפטי לפרויקטים, אלא הוא שימש כגורם מתווך לגורמים שלישיים, שנתנו את הייצוג.

המשטרה הגיעה למסקנה כי הכספים הללו שניתנו לצפריר פיירברג, הם למעשה כספי שוחד שהועברו לו בשל היותו בנה של ראשת העיר, שתמכה באותם פרויקטים. אולם החשד הזה לא בוסס בראיות, ולרשויות אין ראיות מספיקות להוכיח כי מדובר היה בכספי שוחד, ולא בכספים שקיבל הבן באופן כשר.

מרים פיירברג מיוצגת על-ידי עו"ד נתי שמחוני, ויודגש כי היא מכחישה בתוקף, באמצעות שמחוני, את החשדות נגדה.

חקירת פרשת השחיתות בעיריית נתניה הסתיימה כבר לפני יותר משנה, ב-21 במארס 2017. המשטרה הודיעה אז על סיום החקירה ועל גיבוש תשתית ראייתית לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים על-ידי ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג; עבירות ניסיון קבלת שוחד על-ידי בעלה לשעבר, אליהו פיירברג; ועבירות שוחד על-ידי בנה, צפריר פיירברג.

בנוסף הודיעה המשטרה כי התגבשה תשתית ראייתית לעבירות שוחד שנעשו על-ידי עו"ד אברהם גוגיג, על-ידי קבלנים ועסקני נדל"ן, וכן חשדות להפרת אמונים על-ידי מהנדס העיר נתניה לשעבר, פול ויטל.

כאמור, לפי המשטרה, פיירברג ובני משפחתה חברו, באמצעות עו"ד גוגיג, אל יזמים שונים בעלי אינטרסים בעיר נתניה, בין שבמישרין ובין שבעקיפין ועל-ידי דרך של נאמנות לשם הסתרת זהותם, קיבלו מהקבלנים ומהיזמים, בין היתר, זכות לרכוש חלק בפרויקטים שונים בשותפות, בעלויות פחותות משמעותית, עלויות שלימים מניבות לראשת העיר זכות לדירה במחיר מופחת, כאשר הדבר משקף במקרים מסוימים הטבה של מאות אלפי שקלים.

המשטרה הגיעה למסקנה כי המשמעות של מתן אפשרות לרכישת הזכויות בשלב היזמי, בטרם שינתה הקרקע את ייעודה למגורים, ואשר לא הייתה פתוחה בפני הציבור הרחב, אלא ניתנה לראשת העיר בכובעה כראשת העיר, טמנה בחובה השבחת הנכס וערכו הכלכלי בעתיד, מה שמעיד על הטבה בשווי של עשרות מיליוני שקלים.

במשטרה סברו כי שינוי הייעוד כל הקרקעות המדוברות, על-ידי הגופים העירוניים האמונים על כך, הכפופים וסרים למרותה של ראשת העיר, מעידים על תשתית לפעילות מבוססת שוחד, באופן שבו בתמורה להעמדת הזכות לרכישת חלק בקרקע/דירה לראשת העיר - ולשאר החשודים - היא פעלה לקידום הליכי התכנון והבנייה של הפרויקטים השונים בעירייה ובחברה לפיתוח ולתשתיות (חל"ת), שעליה היא ממונה במסגרת תפקידה.

מעטפת תמיכה לפעילות השוחדית

מהמשטרה נמסר כי במהלך החקירה התגבשה תמונה של מארג פעילות פלילית נרחבת של ראשת העיר פיירברג ומי מבני ביתה, במספר אירועים. זאת, ביחס למספר פרויקטים ובאופן שיטתי ומובנה המציג מערכות יחסים שוחדיות בינם לבין גורמים שונים. שיטה זו כללה רכישה של חלק במגרש בשותפות עם היזמים, הסתתרות מאחורי "נאמנות" באופן שזהותה/ם מוסתרת מעיני הציבור, ושמה/שמם אינו מופיע במרשמים הפתוחים לעיון הציבור.

כל אלה, טוענים במשטרה, נעשו תוך הימנעות מכוונת מדיווח רשמי לבעלי האינטרסים במגרשי הנדל"ן השונים בעיר. וזאת, בה-בעת שראשת העיר המשיכה לדון בוועדות התכנון העוסקות, בין היתר, בסוגיות הנוגעות לעתידן של הקרקעות שבהן מצויים נכסיה.

לפי החשד, כאמור, בני משפחתה של ראשת העיר יצרו אף הם מעטפת תמיכה לפעילות השוחדית ולקחו בה חלק פעיל. ביחס לבנה של ראשת העיר, עו"ד צפריר פיירברג, עלו כאמור חשדות שלפיהם בכובעו כעורך דין קיבל מפרויקטים שונים מיליוני שקלים כ"תמורה לכאורה" שסופקה על-ידו לגורמים שלישיים, כשבפועל לא ניתן על-ידו כל ייצוג.

באוקטובר 2017 המליצה המשטרה להעמיד לדין, בגין שוחד ומרמה והפרת אמונים, גם את סגן ראש עיריית נתניה, הרב שמעון שר וכן להעמיד לדין אנשי עסקים בנתניה. המשטרה כתבה כי נמצאה תשתית ראייתית לכאורה נגד שר ו-8 אנשי עסקים נוספים לגבי עבירות הכוללות קידום אינטרסים של קבלנים ואנשי עסקים לאורך שנים. וזאת, בתמורה להעברת כספים ישירה אל עמותות הקשורות לסגן ראש העיר. 

החשדות המרכזיים בתיק עיריית נתניה

תיקי החקירה של ראשי הערים: רגעי הכרעה בפרקליטות

במסגרת ההיערכות במערכת המשפט לקראת הבחירות לרשויות המקומיות, שייערכו ב-30 באוקטובר 2018, החלו הפרקליטות והמשטרה "לנקות שולחן" בכל הקשור לתיקי החקירה של ראשי ערים וראשי רשויות מקומיות, החשודים בפלילים. בכך מתחילות הרשויות להגשים את הבטחתו של פרקליט המדינה, שי ניצן, מ-4 ביוני השנה לניקוי אורוות.

באותו יום הנחה ניצן להשלים את הטיפול בכל התיקים בעניינם של ראשי ערים שנחקרו - בהם מרים פיירברג מנתניה, דב צור מראשון-לציון, ישראל זינגר מרמת-גן, אילן שוחט מצפת וראשי ערים ורשויות נוספים. זאת, בניסיון למנוע הישנות מקרים של ראשי ערים שנבחרו מחדש, על אף שהוגשו נגדם כתבי אישום, ושנאלצו לפרוש לאחר מכן כדי להתמודד עם ההליכים המשפטיים נגדם.

וכך, בתחילת השבוע הודיעה פרקליטות מיסוי וכלכלה על החלטתה לסגור בעילה של היעדר ראיות מספיקות את התיק נגד זינגר, שנחשד בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים. בכך נסללה דרכו של זינגר למרוץ נקי ושקט לראשות העיר רמת-גן.

מנגד, חלפו שעות ספורות והמשטרה הודיעה כי היא ממליצה להעמיד לדין את סגן ראש עיריית ירושלים, מאיר תורג'מן, בחשד לביצוע עבירות מתחום טוהר המידות ושחיתות ציבורית. מממצאי החקירה והראיות שנאספו עולה חשד, כי סגן ראש עיריית ירושלים קיבל טובות הנאה שוות-כסף לכאורה, בניגוד לחוק, בתמורה לקידום תועלתם של אחרים. כעת, מחכים גם ראשי ערים נוספים החשודים בפלילים להכרעה בגורל תיקי החשדות נגדם.

לפי מידע שבידי "גלובס", ההכרעה בעניינה של ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג, ושאר החשודים בפרשת השחיתות בעיריית נתניה, קרובה במיוחד. ב-18 ביולי הודיעה הפרקליטות לקבלן איציק תשובה, שהיה חשוד במעורבות במתן שוחד לפיירברג בתמורה לקידום מיזמי נדל"ן שלו, כי הפרקליטות תסגור את תיק החקירה בעניינו, בעילה שלא נמצאו ראיות מספיקות להעמדתו לדין. כעת הולך ומתקרב היום הגורלי של פיירברג. 

ממשטרת ישראל נמסר: "כמו בכל חקירה של נבחר ציבור, החקירה התנהלה בליווי ופיקוח של פרקליטות המדינה תוך אישור פעולות החקירה. בסיומה הועבר חומר החקירה לפרקליטות לעיון והחלטה על המשך ההליך. תפקידה של המשטרה הוא לחקור, והסמכות להחלטה בנוגע להגשת כתב האישום נתונה בידי הפרקליטות. מטבע הדברים, לאורך כל ההליך מתנהלים דיונים הנוגעים לתשתית הראייתית בתיק, וככל שתתקבל החלטה, היא תתקבל על-ידי הפרקליטות ותפורסם על-ידם". 

מהפרקליטות נמסר: "התיק מצוי בבחינה, וטרם התקבלה בו החלטה. משכך, מטבע הדברים, לא נוכל להתייחס".

עוד כתבות

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"