גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בשורה לסטודנטים לחשבונאות: שנת ההשלמה צפויה להתבטל

האם בקרוב תקופת הלימודים לחשבונאות תקוצר מ-4 שנות לימוד ל-3.5 שנים? הסכם חדש בין מנכ"לית משרד המשפטים ויו"ר מועצת רואי החשבון, אמי פלמור, לבין המועצה להשכלה גבוהה עשוי להוביל לשינויים מרחיקי לכת בתוכנית הלימודים לראיית חשבון

אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים ויו"ר מועצת רואי החשבון / צילום: שלומי יוסף
אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים ויו"ר מועצת רואי החשבון / צילום: שלומי יוסף

האם בקרוב יחסכו הסטונדטים לחשבונאות עשרות אלפי שקלים על לימודיהם, והלימודים יקוצרו להם מ-4 שנות לימוד ל-3.5 שנים? הסכם חדש בין מנכ"לית משרד המשפטים ויו"ר מועצת רואי החשבון, אמי פלמור, בשיתוף אנשי המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג), עשוי להוביל לשינויים מרחיקי לכת בתוכנית הלימודים לראיית חשבון שיהוו בשורה לסטודנטים לחשבונאות. בלב הסיכומים - ביטול שנת ההשלמה.

מדובר ביוזמה של מנכ"לית משרד המשפטים, אמי פלמור, אשר פנתה אל המל"ג, ואלה סיכמו לבחון, בשיתוף המוסדות האקדמיים, החלת השינויים בתוכנית הלימודים הקיימת. פלמור מבקשת לקדם מהלך שיאפשר לסטודנטים לגשת לבחינות הרישוי הסופיות ישירות לאחר התואר הראשון, ללא צורך בשנת השלמה.

במסגרת המסלול להסמכת רואי חשבון בישראל, על הסטודנטים לחשבונאות לעבור בהצלחה 15 בחינות מטעם המועצה, שלפי כלליה ישנם פטורים מחלק מהמבחנים לסטודנטים העומדים בתנאים שנקבעו. כך, מי שמסיים תואר ראשון במוסד לימודים מוכר, מקבל פטור מ-10 מבחנים. לאחר סיום התואר הראשון הבוגר יכול לבחור באחת משתי אפשרויות: הראשונה - לגשת לחמשת המבחנים הנותרים מטעם מועצת רואי החשבון; השנייה - להמשיך ללימודי שנה ד' (שנת השלמה) במוסד הלימודים ולקבל פטור מעוד 3 בחינות, כך שיהיה עליו לגשת לשתי בחינות בלבד מטעם המועצה. שכר הלימוד לשנת ההשלמה הוא כ-25 אלף שקל, בניגוד לשנה אקדמית רגילה שעלותה כ-10,000 שקל.

עלויות שנה השלמה לפי מוסד לימודים

בפגישה שהתקיימה בשבוע שעבר בין מנכ"לית משרד המשפטים, עו"ד אמי פלמור, לבין מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה, פרופ' מתניהו אנגלמן, ונציגי מל"ג נוספים, סיכמו מועצת רואי החשבון במשרד המשפטים והמל"ג על בחינה משותפת של שינויים אפשריים בתכנית הלימודים לתואר ראשון בחשבונאות. על בסיס המסקנות שיתגבשו, צפויה מועצת רואי החשבון לאמץ מדיניות פטור חדשה, בהתאמה עם תוכניות הלימודים לתואר בחשבונאות, מה שצפוי להוביל לביטול שנת ההשלמה והטמעת חלקה בתואר בחשבונאות, או להחלפתה בסמסטר אקדמי נוסף.

המשמעות של המהלכים המתוכננים היא כי במקום 3 שנות לימוד לתואר ראשון בחשבונאות וכן שנת השלמה, התואר יתארך ל-3.5 שנים, אך ללא שנת ההשלמה היקרה, שהיוותה מכונת כסף עבור מוסדות הלימוד. משמעות נוספת היא שכל הסטודנטים מכל מוסדות הלימוד יחויבו לגשת לבחינות הסופיות במועד יולי, כאשר כיום ישנם שני מועדים: יולי ודצמבר.

ואולם, הסיכום המדובר עדיין דרוש בחינה וגיבוש, ולא הגיע לאישורים הסופיים. מדובר במהלך שככל הנראה ידרוש תקציב משמעותי ועלול להיתקע גם עקב שיקולים פוליטיים. עוד חשוב לזכור כי גם אם היוזמה תאושר, היא תחול רק על סטודנטים שטרם החלו את לימודיהם. עבור אלה שהיוזמה כן תחול עליהם, מדובר בבשורה משמעותית, במיוחד לכיס - אשר תחסוך להם עשרות אלפי שקלים.

מהודעת מועצת רואי החשבון על המהלך, עולה כי תהליך הבחינה המשותפת של תוכנית הלימודים ושנת ההשלמה מחייב עדיין "העמקה ויסודיות". בהתאם, במועצה מבהירים  כי ככל שיהיו שינויים כלשהם, לרבות ביטול או קיצור שנת ההשלמה, הם לא יחולו על מי שלומדים כעת תואר בחשבונאות, או על מי שצפויים להתחיל את הלימודים בשנת הלימודים הקרובה.

נושא שנת ההשלמה מעסיק מזה תקופה את מועצת רואי חשבון, בהמשך לתהליך טיוב רגולציה ממשלתי שהתבצע במועצה, והציף את הנטל הרגולטורי והכלכלי הכבד הנובע מקיומה של שנת ההשלמה בחשבונאות. כאמור, שנת ההשלמה עולה בין 22-25 אלף שקל, בעוד ששכר הלימוד לשנה בתואר ראשון באוניברסיטה עומד על 10,066 שקל - יחס שעומד על פי 2.5 בקירוב. לכך מצטרף ההפסד הכספי הכרוך בהימשכות הלימודים, העומד על כ-60,000 שקל לפחות, בנוסף להשלכות הנובעות מכניסה מאוחרת לשוק העבודה (קיטון בהכנסות עתידיות, תשלומי פנסיה וכו').

לאחרונה התייחסה לכך יו"ר המועצה, אמי פלמור, בטקס הענקת רישיונות רואי חשבון שהתקיים בחודש פברואר ובכנס הלשכה שהתקיים לפני כחודשיים, אז אמרה: "מדיניות הפטורים של מועצת רואי החשבון מייצרת היום תמריץ ל-95% מהסטודנטים להירשם לשנת השלמה, ובכך פוגעת במי שלא יכולים לעמוד בעלויות הכבדות עבור שנה זו, מועצת רואי החשבון חייבת לבחון מחדש את מדיניות הפטור, במטרה לבטל את התמריץ הקיים כיום, שכמעט מחייב את הסטודנטים להשתתף בשנת ההשלמה".

בהמשך לדבריה, פנתה פלמור לפני כחודש למל"ג וביקשה לקיים פגישה במטרה להניע תהליך משותף למועצה ולמוסדות האקדמיים. בפנייתה הדגישה פלמור כי "יהיה זה נכון וראוי שהמועצה לא תפעל באופן עצמאי להפחית רגולציה מבלי שיינתנו לכך הפתרונות המתאימים בשדה האקדמי". פלמור ביקשה להניע מהלך מקביל, שמצד אחד יבחן את השינויים האפשריים בתוכנית הלימודים, ומצד שני יאפשר מתן פטור מבחינות המועצה על סמך תואר אקדמי בלבד.

בפגישה שהתקיימה בשבוע שעבר הוצגו תוצאות מחקר מעמיק שביצעה מועצת רואי החשבון, ונדונו היבטים שונים של תוכנית הלימודים בחשבונאות, תוך התמקדות בשינויים שעבר מקצוע ראיית החשבון בשנים האחרונות. בין היתר הובהר בפגישה כי מקצוע ראיית החשבון הוא המקצוע המוסדר היחיד שלימודי התואר בו אינם מתקיימים במתכונת חד-חוגית, וכי מודל "שנת ההשלמה" הוא מודל חריג ביחס למקצועות אקדמיים אחרים.

בסיכום הפגישה הסכימו הצדדים כי בחינה של תכנית הלימודים בעת הזו היא דבר נכון ורצוי. בין החלופות שעלו על הפרק: ביצוע התאמות בתוכנית הלימודים לתואר ראשון, כך ש-3 שנות התואר יאפשרו קבלת פטורים מכל הבחינות (12 במספר במקום 9 כיום, למעט 2 בחינות הרישוי הסופיות בחשבונאות פיננסית ובביקורת); או הארכה של התואר בסמסטר אקדמי נוסף, כך ש-3.5 שנים של תואר יזכו את הסטודנטים בפטור כאמור.

בפגישה השתתפו יו"ר המועצה, אמי פלמור; יו"ר ועדת הבחינות של המועצה, פרופ' יורם עדן; ונציגת המל"ג במועצה, ד"ר קרן בר חוה. מצד המל"ג השתתפו: מנכ"ל המל"ג, פרופ' מתניהו אנגלמן; סגן יו"ר המל"ג, פרופ' אידו פרלמן; וסמנכ"ל לעניינים אקדמיים במל"ג, גב' מיכל נוימן.

לדברי פלמור, "למועצה יש אחריות לוודא שמדיניות הפטור שלה לא יוצרת עיוות שמטיל על הסטודנטים נטל כלכלי לא מוצדק. שיח משותף עם המוסדות האקדמיים, שיתקיים בליווי המל"ג, הוא הדרך הנכונה להגיע לפתרון מאוזן וצודק. אני מודה למל"ג על נכונותה להתגייס לנושא ולסייע בהשגת פתרון צודק ותכליתי".

"שנת ההשלמה היא יצור מוזר"

לפי חוק רואי חשבון, האחריות על הסדרת המקצוע מוטלת על מועצת רואי החשבון, בראשה עומדת מנכ"לית משרד המשפטים, והיא כוללת 13 חברות וחברים נוספים, ביניהם רואי חשבון בכירים שמונו לאחר התייעצות עם לשכת רואי החשבון, נציגי רגולטורים פיננסיים וכן עובדי מדינה בכירים. באופן היסטורי, ובהתאם לתקנות, המועצה מעניקה למועמדים פטור מחלק מהבחינות על בסיס תואר אקדמי בחשבונאות וכן על סמך שנת לימודים חוץ-אקדמית, המכונה "שנת השלמה", שעלותה גבוהה פי שניים ויותר מעלות שנת לימודים רגילה.

בשונה ממקצועות אחרים, הסמכה כרואה חשבון אינה מחייבת תואר אקדמי. מי שמעוניין לקבל הסמכה כרואה חשבון בישראל ואינו לומד לימודים אקדמיים חייב לעמוד בהצלחה ב-14 בחינות שמקיימת המועצה. השלמת תואר אקדמי בחשבונאות מזכה בפטור מ-9 הבחינות הראשונות, והשלמת שנת ההשלמה מזכה בפטור מ-3 בחינות נוספות (כלומר, מי שמסיים בהצלחה תואר אקדמי ושנת השלמה נדרש לעמוד בהצלחה ב-2 הבחינות הסופיות בלבד). מדי שנה, כ-95% מהנבחנים הניגשים לשתי הבחינות הסופיות עושים זאת לאחר שהשלימו את מסלול "תואר + שנת השלמה" וקיבלו פטור מ-12 הבחינות הראשונות (3% נוספים אינם לומדים כלל תואר אקדמי ו-2% הם בוגרי תואר אקדמי שלא משתתפים בשנת השלמה).

במחקר שבציעה עבור המועצה ד"ר (רו"ח) הדס גלנדר, עלה כי מדיניות הפטור מבחינות של המועצה לא תואמת את תוכניות הלימודים במוסדות האקדמיים. עוד עלה כי ההבחנה בין שנות התואר האקדמי לבין שנת ההשלמה היא בעיקרה מלאכותית, כך שלמעשה מתוכננת תוכנית הלימודים במוסדות האקדמיים כתוכנית מלאה בת 4 שנות לימוד. בין היתר הוצגו במחקר מקרים שבהם קורסים מהשנה השלישית בתואר "זלגו" לשנת ההשלמה, וכן נתונים המעידים על הבדלים משמעותיים בפריסת שעות הלימוד בין המוסדות האקדמיים השונים.

לדברי רו"ח שלומי שוב, ראש תוכנית חשבונאות וסגן דיקן בית ספר אריסון למינהל עסקים במרכז הבינתחומי הרצליה, "שנת ההשלמה היא אכן יצור מוזר שנובע היסטורית מאינטרסים כלכליים של האוניברסיטאות בשל הפערים בשכר הלימוד בין לימודי התואר לבין שנת ההשלמה ששכר הלימוד בה כפול. בפועל יש 'שיפטינג' בין הנושאים שנלמדים בתואר לבין אלה שנלמדים בשנת ההשלמה, ולכן החיבור שלה עם התואר הוא יוזמה חיונית ומבורכת של משרד המשפטים".

עוד מוסיף רו"ח שוב כי "בשל היקף הנושאים ללימוד אין מנוס מלהאריך את התואר ל-3.5 שנים לפחות (אך לא פחות בכך) ואז לוותר על שנת ההשלמה. אני מניח שחלק מהמוסדות לא יצליחו ללמד את החומר האקדמי ב-3.5 שנים, ולכן צריך לאפשר להם ללמד את התואר במתכונת החדשה גם ב-4 שנים.

"דבר נוסף, מאיך שאני מכיר את המערכות, קשה לא להאמין שזה יעבור במל"ג בכזאת קלות - כי יש כאן עניין תקציבי משמעותי."

רו"ח שוב מוסיף כי "הכללת שנת השלמה במסגרת לימודי התואר הראשון היא בשורה עבור הסטודנטים, כי היא קודם כל נכונה במהות שלה, לאור העובדה שהנושאים הנלמדים בשנת השלמה הם חלק אינטגרלי מלימודי התואר (ועובדה שבכל מוסד יש שיפטינג אחר בין נושאי הלימוד בין התואר לבין שנת ההשלמה). מעבר לכך, יש כאן חיסכון כספי עבור הסטודנטים באוניברסיטאות, מאחר ששכר הלימוד בתואר הוא מסובסד, ובשנת ההשלמה לא. האוניברסיטאות יתקשו לקבל זאת ללא מימון, כי שנת ההשלמה כיום מייצרת להם הכנסות יפות". 

חומר הכרחי 

נשיא לשכת רואי החשבון, רו"ח יזהר קנה, המשמש כחבר במועצת רואי החשבון, התייחס להביט המקצועי, ולצד תמיכתו בבדיקה הנדרשת, הוא סבור כי לצד העובדה שההפרדה בין לימודי שנת ההשלמה לבין לימודי התואר היא הפרדה שאינה עניינית מהבחינה האקדמית - הרי שהוא בדעה כי החומר הנלמד בשנות ההשלמה במוסדות השונים להשכלה גבוהה בישראל הוא חומר הכרחי להכשרתם למקצוע ראיית החשבון - ובעיקר בתחום הביקורת.

לדבריו, "כמרצה לביקורת מתקדמת בלימודי שנת ההשלמה מעל ל-30 שנה, אני מברך על מהלך הבדיקה המשותפת עם המל"ג. יחד עם זאת, בכל האוניברסיטאות בארץ יותר ממחצית החומר המקצועי בביקורת נלמד בשנת ההשלמה, ולכן מההיבט של בשלות הסטודנט והידע הכללי שצבר בתחום, לא ניתן להתחיל בלימודים אלה טרם צבר הסטודנט לפחות שנתיים אקדמיות".

לפיכך, החלופה היחידה האפשרית לדעתו של קנה היא מעבר ללימודים של 3.5 שנים, אשר יכללו את מה שנלמד כיום בלימודי התואר ושנת ההשלמה כאחת - תוך הורדת נושאים שאינם הכרחיים לליבת הלימודים.

עוד כתבות

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר