גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת הטכנולוגיה הישראלית מלאנוקס נמצאת על המדף? "היא מתאימה לברודקום כמו כפפה ליד"

הדיווח מסוף השבוע על המהלך הראשוני לקראת מכירה אפשרית של מלאנוקס הצית את דמיון המשקיעים ● לאחר הזינוקים במניה בסוף השבוע, שהצטברו לעלייה של 26.3% ביומיים, החברה נסחרת כעת בשווי של 4.4 מיליארד דולר ● סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר באופנהיימר, סבור כי מלאנוקס היא "חברה זולה שתוסיף מיידית לרווח של החברה הרוכשת"

אייל וולדמן, מנכ"ל ומייסד מלאנוקס טכנולוגיות / צילום: באדיבות מלאנוקס טכנולוגיות
אייל וולדמן, מנכ"ל ומייסד מלאנוקס טכנולוגיות / צילום: באדיבות מלאנוקס טכנולוגיות

האפשרות שחברת הטכנולוגיה הישראלית מלאנוקס  תירכש הציתה בסוף השבוע את הדמיון של המשקיעים בוול סטריט, והמניה, שזינקה ב-10.3% ביום חמישי לאחר פרסום הדוחות הטובים, טיפה ביום שישי ב-14.5%.

ברשת CNBC דווח ביום חמישי בערב כי החברה שכרה בנק השקעות בעקבות פניות שקיבלה לרכישתה מצד יותר מאשר חברה אחת. לפי CNBC, השיחות עדיין בשלבים ראשוניים. ממלאנוקס לא התקבלה תגובה לדיווח.

כזכור, רק לפני כמה חודשים הסתיים מאבק שניהלה הקרן האקטיביסטית סטארבורד בהנהלת מלאנוקס; הקרן העלתה טענות בדבר הרווחיות התפעולית הנמוכה יחסית של מלאנוקס ודרשה לבצע שיפורים תפעוליים ולהחליף את חברי הדירקטוריון.

כחלק מהמאבק, טענו בקרן שבעבר מארוול הציעה לרכוש את מלאנוקס אך נדחתה מיידית. ההערכות הן שאיל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס, הוא זה שנותן את הטון בכל הנוגע לאפשרות מכירת החברה והוא מעוניין לשמר את החברה כעצמאית, גם על רקע גל קונסולידציה נרחב שעובר על התעשייה כולה.

לפני כשנה התראיין וולדמן ל"גלובס", ולשאלה האם היו ניסיונות לרכוש את מלאנוקס, השיב כי בתעשייה שבה מלאנוקס פועלת "כולם מדברים עם כולם".

ייתכן כי שכירת בנק השקעות, כפי שפורסם ב-CNBC, מצביעה על שינוי אפשרי בעמדה זו. נזכיר כי בחודש יוני הגיעו מלאנוקס וסטארבורד להסכם פשרה, והקרן מינתה שני דירקטורים מטעמה במלאנוקס.

מלאנוקס מפתחת ומשווקת ציוד תקשורת להעברת נתונים מהירה בטכנולוגיות Ethernet ו-InfiniBand.

לאחר הזינוקים במניה בסוף השבוע (שהצטברו לעלייה של 26.3% ביומיים, תוספת של 922 מיליון דולר לשווי השוק של החברה), היא נסחרת כעת בשווי של 4.4 מיליארד דולר. מניית החברה התקרבה שוב לשיא השנתי אליו הגיעה בתחילת יולי, בעיצומו של המאבק מול סטארבורד, ומחירה כעת הוא 83.3 דולר - לעומת כ-120 דולר בשיא שנקבע ב-2012, אך עלייה של 28.7% מתחילת 2018.

מניית מלאנוקס עלתה ב-75% בשנה האחרונה

"ברודקום פנויה לרכישות"

"רכישת מלאנוקס היא אפשרות ריאלית. מלאנוקס היא סיפור מאוד ברור, הסינרגיות שם ברורות לכל מי שיקנה אותה", כך מעריך היום סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר באופנהיימר. לדבריו, מלאנוקס היא "חברה זולה, שתוסיף מיידית לרווח של החברה הרוכשת. מלאנוקס מאוד רווחית, מאוד טכנולוגית ולא תהיה בעיה למנף את הרכישה".

מיהן הרוכשות הפוטנציאליות? וסצ'ונוק מסמן בראש ובראשונה את ברודקום . "חד וחלק, ברודקום פנויה לרכישות. היא פועלת באותו שוק כמו מלאנוקס, היא יודעת לעשות רכישות חכמות מאוד - כל ההצלחה שלה בנויה על רכישות - ומלאנוקס מתאימה לה כמו כפפה ליד, בפער גדול מול רוכשות אפשריות אחרות", הוא אומר.

נזכיר שלפני כמה חודשים נבלם הניסיון של ברודקום להשתלט על קוואלקום, ושמה של מלאנוקס (הקטנה משמעותית מקוואלקום) עלה כאפשרות לרכישה תחליפית על-ידי ברודקום. ברודקום הודיעה לאחרונה על רכישת CA תמורת 18.9 מיליארד דולר.

הרוכשות הפוטנציאליות של מלאנוקס

אפשרות אחרת שוסצ'ונוק מעלה היא אורקל. חברת התוכנה החזיקה לאורך שנים במניות מלאנוקס ובינואר האחרון מכרה מניות תמורת 104 מיליון דולר, וירדה להחזקה של 4.3%. להערכת וסצ'ונוק, "אורקל היא מסוג החברות שמתקשות להציג צמיחה, ללא רכישה גדולה כל שנה. יש בה גם פעילות חומרה. מכירת המניות בתחילת השנה הייתה לאחר שכנראה התייאשו מהמניה".

ענקית אחרת שבדומה לאורקל מתקשה בצמיחה בשורה העליונה היא IBM שגם אותה מזכיר וסצ'ונוק כאפשרות, כשלדבריו, "הרכישה של מלאנוקס היא סינרגטית, כי יש בתעשייה היום חיבור בין חומרה ותוכנה - חברות התוכנה מגדילות את נתח החומרה ולהפך. החברות הגדולות צריכות תרומה לשורה העליונה, ופה יש מנוע צמיחה טבעי".

שם אחר שעשוי לעלות בהקשר זה הוא אינטל - לקוחה ומתחרה של מלאנוקס. וסצ'ונוק סבור כי זה "יכול להיות, אבל לאינטל יהיו פחות סינרגיות ברכישת מלאנוקס. אינטל לא יודעת לעשות רכישות, ורכישות קודמות שעשתה היו כישלונות".

עוד חברה שהוזכרה כרוכשת אפשרית היא Xilinx, עליה אומר וסצ'ונוק כי היא מובילת שוק ה-FPGA - מעבדים שניתנים לתכנות - אך לדבריו זאת חברה לא גדולה (שוויה בנאסד"ק כ-19.9 מיליארד דולר) ואין לה "DNA" של רכישות. להערכת וסצ'ונוק חברה נוספת שעשויה לרכוש את מלאנוקס היא Nvidia, כשלדבריו, שתי החברות כבר משתפות פעולה בתחום הדאטה סנטר, ויש הרבה הגיון בשילוב. שמות אחרים שהוא מציין הם VMware וסיסקו, אם כי להערכתו הסבירות נמוכה יותר וברודקום המתאימה ביותר.

מכל מקום, להערכתו, "כל מי שיקנה את מלאנוקס ב-4 מיליארד דולר, זה יהיה עבורו סכום יחסית זניח עם תרומה מיידית של הרכישה לרווח - השאלה היא למי תהיה סינרגיה יותר גבוהה". הוא מזכיר את הרכישה שביצעה מארוול לפני כשנה, כששילמה כ-6 מיליארד דולר תמורת Cavium, מתחרה של מלאנוקס. "מארוול רצו לקנות את מלאנוקס ומלאנוקס סירבה, אז הם קנו את Cavium במכפיל כפול משל מלאנוקס, אפילו שהיא חברה יותר קטנה. זה רק ממחיש את האטרקטיביות של מלאנוקס", הוא אומר.

לדברי וסצ'ונוק, לחברות ישראליות יש "sweet spot" (נקודה אופטימלית) שבה הן יכולות להימכר: שווי של 1-5 מיליארד דולר, רווחיות גולמית גבוהה וצמיחה. "לדוגמה, אם מדטרוניק קונה את מזור שיש לה רווחיות גולמית גבוהה, אין לה בעיה להגיע איתה לרווחיות תפעולית גבוהה; חברות רוכשות יכולות להביא את הרווחיות". מלאנוקס מתאימה לאותם קריטריונים.

מה האינטרס של מלאנוקס להימכר, דווקא עכשיו כשהיא מציגה צמיחה יפה ומצפה להמשיך לצמוח? 

"אין כביכול אינטרס למלאנוקס, להימכר, אבל בסופו של דבר אני חושב שזה תלוי בוולדמן והחלטה שלו. ברור שישנם בעלי מניות, אבל צריך להיות קונצנזוס עם ההנהלה, והחברה במידה רבה בנויה על הנהלה ולא רוצים שתתקבל החלטה בניגוד לדעת ההנהלה. אם לדוגמה וולדמן יקבל תפקיד בכיר בחברה הרוכשת, אולי זה יכול להתאים. אני מאוד מעריך את וולדמן, לדעתי הוא אחד מהמנכ"לים הכי מרשימים בהייטק הישראלי ואם הוא יסכים להימכר, ייתכן שיקבל תפקיד בחברה הרוכשת, שהיא יותר גדולה, וזאת יכולה להיות התפתחות מעניינת".

לאור כל הדברים האלה, נראה שאם אכן תהיה עסקה, היא צריכה להיות בפרמיה גבוהה.

"מכירה בפחות מ-100 דולר למניה תהיה מאכזבת מאוד. ה'תרגיל' של הסינרגיות מאוד פשוט: מוציאים את הוצאות המכירות והשיווק, ההנהלה והכלליות, מחשבים את שיעור הרווחיות ומשווים למכפיל של החברות שיכולות לקנות את מלאנוקס. הרי אם חברה גדולה משתלטת על מלאנוקס, היא מורידה את כל ההוצאות מלבד המו"פ, ומביאה את מלאנוקס לרווחיות תפעולית של 40%-50% בלי שום בעיה, ובמלאנוקס זה קל כי כבר עכשיו היא קרובה ל-30%".

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר