גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טירוף "אתגר הנינג'ה" סוחף את ישראל: ספורט אמיתי או בסך-הכול עוד תוכנית ריאליטי?

אין דבר שמאחד יותר מדינות מאשר ספורט, אין דבר שמאחד יותר אנשים מאשר תוכניות ריאליטי, ואין שיגעון גדול יותר מנינג'ה - אותו מסלול מכשולים מטורף שחוגג אתלטיות, נחישות ובעיקר כישלון ● אבל בעולם חלוקים בשאלה האם יש בו מעבר לעוד סתם ריאליטי

משתתף נינג'ה ישראל / צילום: עודד קרני
משתתף נינג'ה ישראל / צילום: עודד קרני

אין דבר שמאחד יותר מדינות מאשר ספורט, אין דבר שמאחד יותר אנשים מאשר תוכניות ריאליטי, ואין שיגעון גדול יותר מנינג'ה - אותו מסלול מכשולים מטורף שחוגג אתלטיות, נחישות ובעיקר כישלון - שהעונה הישראלית שלו מסכמת בסוף השבוע עונה ראשונה ומוצלחת להחריד.

וריאציה של התוכנית משודרת היום ב-18 מדינות ברחבי העולם -  החל מארה"ב, יפן, ווייטנאם ועד למצרים, בחריין, קרואטיה, גרמניה ופולין. בקיץ האחרון השיגעון הגיע גם לישראל ותפס ברגע, תוך שהוא שומר בעקביות על מיקומו בראש טבלת הרייטינג עם יותר מחצי מיליון צופים בכל פרק. התוכנית אפילו הצליחה לעקוף בקלילות את משאבת הצופים -  תוכנית הריאליטי הוותיקה "האח הגדול", לרסק את היריבה "דה פור" ולמשוך יותר קהל מהמשדר המיוחד לבחירות המקומיות הסוערות.

"נינג'ה ישראל" היא גם התוכנית המשפחתית ביותר על המסך והנצפית ביותר בקרב ילדים ונוער. כך, הרייטינג בקרב גילאי 4-17 הוא 8.8% - הגבוה ביותר מבין כל תוכניות הטלוויזיה המשודרות והגבוה ביותר מאז פיצול ערוץ 2. 

עליית התוכנית בארץ והפופולריות שצברה הפתיעו גם את קשת שתוכניות העבודה שלה דיברו על 14% רייטינג. בהתאם, עלות ההפקה לפרק עומדת על כ-180 אלף דולר לתוכנית.

ספין אוף על גבי ספין אוף

מקור התוכנית מיפן מתוכנית בשם "סאסוקה" (Sasuke), שם רצה בימים אלה העונה ה-35. אף שבכל מדינה המסלול והשפה העיצובית משתנים לפי טעם ההפקה, הקונספט מאחורי כולם דומה: מתחרים צריכים לעבור מסלול מכשולים, ביום או בלילה, ובזמן המהיר ביותר, כשהמנצח זוכה בפרס כספי. בישראל החליטו להעתיק את הפורמט האמריקאי עד לפרט האחרון, כולל הצבעוניות הפטריוטית אדום-כחול-לבן האמריקאית של כל המסלול, השימוש במתקנים מרופדים, בבריכות צלולות ואף בשני פרשני ספורט. התוספת של אסי עזר ורותם סלע היא חריגה לתוכנית האמריקאית, אבל נחשבת למוטיב בלתי נפרד מהזכיינית קשת.

כל אחד רשאי להשתתף, תלוי מינימום גיל שנקבע, לא משנה הרקע המקצועי, המגדר, הגיל או השלמות הגופנית. לתחרות ארבעה שלבים, שכל אחד מהם קשה יותר מהקודם ובסופו זמזם שעליו צריך ללחוץ לקול קהל מריע. השלב האחרון בתחרות מכונה "הר מידוריאמה" (או בשמו המדויק 'הר מידורי') ובו המתחרים צריכים לטפס על חבל בגובה שמונה קומות בתוך פחות מ-30 שניות.

המכשולים עצמם הם מופת של יצירתיות ומזוכיסטיות אנושית שבוחנים מגוון רחב של יכולות כמו שיווי משקל, כוח וזריזות. מצעד של אתגרים פיזיים, נפשיים ומנטליים. אם כי לא בלתי עבירים, כמו היבוא היפני הסאטירי "וויאפאוט". הם כוללים סולמות טיפוס, צלחות מסתובבות, דיסקיות נתלות, טרמפולינות, חבלים, רשתות עכביש, אומגת משי, חביות מסתובבות, מתקני טיפוס שעוברים אותם רק בעזרת קצות האצבעות ובסוף תמיד קיר גבוה ותלול.

למתמודדים אין אפשרות לנסות אף אחד מהמכשולים לפני התחרות והם מקבלים הזדמנות אחת בלבד לנסות לעבור את המסלול. פסילה לרוב מסתיימת בנפילה אל תוך בריכות מים קרות שפרוסות מתחת למכשולים. בגרסה היפנית התחרות מתקיימת באור יום, מסלול המכשולים נראה כמו אתגר צבאי מהאינקוויזיציה והמתחרים נופלים אל תוך בריכות בוציות. במרבית העונות שמשודרות ברחבי העולם לא היה מנצח שגרף את הפרס הגדול, ולמעשה רק קומץ מתחרים הצליח להשלים את כל שלבי המסלול מבלי להיפסל.

המתחרים הם "אנשים רגילים" - וכולם רוצים מנצחים והישגים

מאקוטו נאגאנו (Makoto Nagano) הוא המתחרה השני שסיים ביפן את מסלול המכשולים, ועשה זאת בעונה ה-17 בשנת 2006. לפניו השלים את המסלול מתמודד מהעונה הרביעית ב-1999. אחרי נאגאנו יהיו עוד שניים שהשלימו את המכשול ב-2010-2011 (אותו המתמודד) וב-2015.

כולם הפכו לגיבורי תרבות, אבל אולי אף אחד לא גדול כמו נאגאנו. הדייג החזק בעולם, שהתאמן על ספינה בלב הים, התחרה ברציפות מהעונה ה-7 ועד העונה ה-32 והצליח לכבוש את הבלתי כביש, והפך לכוכב, אייקון, זמר ולרב חובל.

בנאנאגו טמון סוד קדחת הנינג'ה המקורי - כל אחד יכול להשתתף וגם כל אחד יכול להיות מנצח. גם אם אתה מחזיק באחד משלחי היד הוותיקים והמסורתיים ביותר ביפן. כמו נאנאגו, גם מרבית המתמודדים הם אינם ספורטאים מקצועיים תחרותיים. הם לא דומים לכדורסלנים, לטניסאים, לג'ודקאים או לחותרים שמשקיעים מגיל צעיר רמת מחויבות פנומנלית. הם אנונימיים, לפעמים אפילו ספורטאים מתחילים יחסית, שמתאמנים בפארק ציבורי בלי הרבה אמצעים.

בישראל התחרו נינג'ות טפסנים וטפסנית מקצועיים עם תארים בינלאומיים, נינג'ה קטוע רגל, נינג'ה שיש לו מכון כושר וכל האחים שלו (הנינג'ות) מאמנים בו, זוג נינג'ות שמתגבר על פוסט-טראומה ביחד עם אתגרי נינג'ה, נינג'ה מתעמלת אולימפית לשעבר שהחליקה בקורה ומחפשת גאולה, נינג'ה שכלל לא עושה פעילות גופנית, והנינג'ה שלא כבול למציאות הגשמית וישן במכונית. נערים ונערות צעירים, כמו גם אבות, אימהות, אימהות חד-הוריות, ילדות ביישניות וילדים שהיו פעם שמנמנים. חובבנים ומקצוענים מכל תחומי החיים.

העובדה כי מדובר באנשים "רגילים" ומגוונים הפכה את תוכנית הריאליטי לספורטיבית במיוחד שבה הקהל, המתחרים והמנחים מעודדים כל אחד ואחת מהמתמודדים והמתמודדות בכנות תהומית. אין אנשים רעים (גם אין מספיק זמן כדי לגלות), מדינות מפלגות, עלבונות או קבוצות יריבות. כולם רוצים מנצחים והישגים. אפילו כשהמתמודדים נופלים בספלאש לבריכה, לפעמים בצורה מגושמת וקצת מצחיקה, הקהל לא שמח לאיד והמתחרים מצדם מחייכים, מנופפים בידיים כאילו הם מנצחים. 

אתגר הנינג'ה הפך לחוויה אפשרית, ספורטיבית ממשית. מציאות שבה כל עכבה יכולה להיות גורם מדרבן. אימהות חד-הוריות יכולות להעמיס את הילד על הכתפיים, וחולים יכולים להבטיח לעצמם להתקבל לתוכנית אחרי שיביסו את המחלה. תחושה שכל אחד יכול להיות הנינג'ה הבא. הרי אם מדען המחשבים יכול - אז אין סיבה לא לנסות. אצלנו מדובר באסקפיזם ששווה לא פחות מזהב, במיוחד עבור חברה תחרותית וחומרית כמו בישראל.

טרנד הספורט החדש של בני דור המילניום?

אתגר הנינג'ה הפך בזהירות ובעקביות לטרנד הספורט החדש של בני דור המילניום. לא מפתיע שאבות ובנים וכמה נגרים מיומנים מפיצים ביוטיוב את התוכניות שלהם לבניית מסלול נינג'ה בחצר. הם מסבירים איך להשיג את מירב המכשירים תחת תנאים מגבילים, או כיצד לבנות את הקיר האימתני בדיוק בזווית הנכונה. בארה"ב אפילו הקימו ליגת חובבנים והיא אפילו הפכה להיות הפעלה מקובלת ופופולרית בימי הולדת של ילדים.

אחרים שחשבו בגדול לקחו את התחביב, מיסדו אותו ויצרו ממנו מכונת מזומנים. בחמש השנים האחרונות צצים בכל מדינה בארה"ב, באוסטרליה, בבריטניה וברחבי אירופה מכוני כושר חדשים שכל תוכניות האימונים בהם מבוססות על מעבר מסלולי מכשולים. כולם מחזיקים דגם משלהם לקיר האימתני המשופע לאימונים שוטפים, מתקן סולם שלמה המבוסס על כוח פלג הגוף העליון, מתקני טיפוס ומקפצות אל חבל מתנדנד. המאמנים במכונים מציעים גם שיעורים מיוחדים, סדנאות תחרויות מקומיות וטיפים ממומחים.

כך למשל, כמה נינג'ות ותיקות שילבו ידיים והקימו שורה של מכוני כושר ברחבי ארה"ב שמבוססים על מתקנים מהתחרות הטלוויזיונית, או קבוצת אימהות חדורות מטרה שפתחו מכוני דומים רק לנינג'ות ילדים שיכולים להירשם לשיעורים כבר בגיל 4. הטירוף הגיע לממדים כל-כך משוגעים שיש היום ליגות חובבנים (וגם ליגות לילדים), מנועי חיפוש למכונים, מכוני כושר ישנים שהוסבו למסלולי מכשולים ואפילו בתי ספר שמפעילים תוכניות נינג'ה כחלק מהפעילות הגופנית השגרתית או כדי לעזור לתלמידים שסובלים מהפרעות קשב וריכוז. 

בישראל כבר התחילו לאמץ את הפורמט ומאמני כושר מציעים תוכניות מיוחדות להכנה לקראת התוכנית שמבוססות על מתקני התוכנית, לצד חברות אחרות שמציעות את שירותיהן לבנות מתקני נינג'ה למטורפים לדבר. זאת אומרת כבר עכשיו יש לתוכנית הריאליטי הזו משהו שאין לתוכניות אחרות - השפעה מצטברת.

המטרה של רבים היא להצליח להגיע לתוכנית המשודרת, או להכשיר את דור הנינג'ה של המחר. משימה לא פשוטה בפני עצמה בשל הביקוש העצום והתחרות העזה על כרטיס הכניסה. בארה"ב נרשמו 70 אלף אנשים כשיש בסך-הכול 1,000 מקומות. חלקם עמדו בתורים במשך שלושה שבועות רק כדי לקבל הזדמנות להירשם לתחרות.

תוכנית ראליטי גדושה בסיפורים אישיים

כדורסלן העבר כרים עבדול ג'אבר אמר על אתגר הנינג'ה שהוא "בדיוק מה שאמריקה צריכה". הוא שיבח את רוח האינדיבידואליזם, הגיוון וההכלה של הספורט. מודל של עבודה קשה, נקייה מתירוצים, שנוטעת בצופיה תקווה וממלאת אותם בהשראה.

"מההתחלה החלטנו שניקח את הגישה האולימפית", אמר מפיק נינג'ה ארה"ב, ארתור סמית' לרשת הרדיו הציבורית של ארצות-הברית, NPR. "החלטנו שאנחנו הולכים לספר סיפורים גדולים כדי שלאנשים יהיה אכפת. קרו כמה דברים מדהימים ממש והגיעו אנשים עם סיפורים מדהימים. אנשים שמתגברים על מחלת הסרטן, מתחרה שעושה זאת עבור אשתו החולה, או אנשים שאיבדו עשרות קילוגרמים ורוצים להוכיח משהו".

סמית' מזכיר לנו שאתגר הנינג'ה הוא עדיין, בסופו של יום, תוכנית ראליטי שגדושה בסיפורים אישיים ארוכים. הגרסה הישראלית, כמו האמריקאית, מתאמצת לשכנע אותנו לחבב מתמודד ולרצות בהצלחה שלו, לא משנה אם אחרי דקות ארוכות של הקדמה הוא יפול לבריכה עוד במכשול הראשון. ברגעים אלה אנחנו לא חוגגים את האתלטיות של המתמודד, אלא את הסיפור האישי שלו, האכזבות והיכולת שלו להתגבר על קשיים. באותה מידה הוא יכול היה להיות מתמודד בתוכנית שירה או בישול.

בפורמט המקורי היפני לא מקדישים זמן לסיפורי רקע ובמקום מאפשרים לכמויות עצומות של מתחרים לנסות את המתקן. ההצגה המסחררת של המתמודדים, כמו גם המתקנים שיש בהם אלמנטים קומיים, מייצרים רוח שובבה וקלילה לתחרות וגם קצת קומיות לכישלונות. בגרסה היפנית המתמודדים מתחרים נגד מסלול המכשולים, ובגרסה הישראלית המתמודדים מתחרים בפועל אחד נגד השני ולכן יכול להיות רק מנצח אחד. כך הם מתוארים ומדורגים כל העת על מסך הטלוויזיה.

התחרותיות הזו באה לידי ביטוי במיוחד בעונה השביעית של נינג'ה אמריקאית, אחרי שבמשך כל העונות הקודמות לא היה אפילו מתמודד אחד שהצליח לעבור את כל המסלול ולזכות במיליון דולר. פתאום הגיע ג'ף בריטן והצליח להשלים לראשונה את מסלול המכשולים, וגם את הטיפוס על "הר מידורי" בפחות משלושים שניות. עם זאת, מיד אחריו עלה מתמודד אחר - אייזק קלדריו - שבאופן מפתיע גם סיים את המסלול, אבל ב-3.24 שניות מהר יותר. הוא יהיה היחיד שיוכתר כנינג'ה אמריקאית. זה שקדם לו לא זכה בסנט אחד לרפואה, זאת למרות שהביצועים שלו לאורך העונה היו מושלמים, בלי אף נפילה. הישג שקלדריו לא יכול היה לנקוף לזכותו.

בהתחלה בריטן ואחרים חגגו את ניצחונו של קלדריו, אבל מהר מהאוד החגיגה הפכה חמוצה. בריטן יציין בראיונות מאוחרים יותר כי הוא חש שנמחק מהנרטיב של התוכנית, אף שהיה המתחרה היחידי שהייתה לו עונה מושלמת ובפועל הוא זה שהיה לנינג'ה האמריקאית הראשון - תואר שעד היום יצמיד לביוגרפיה שלו, לעמוד הפייסבוק והטוויטר שלו. קלדריו עצמו יסביר שאם לבריטן יש איזשהו "חוש של כבוד הוא יסיר את התואר הזה, שמעולם לא היה שלו".

בראיונות קלדריו ירחיב ויסביר את הישגיו בצורה קצת צרה ומפתיעה. "אני חלוץ - האדם היחידי שעשה את הבלתי אפשרי. הנינג'ה האמריקאי הראשון" - האדם שהשיג את כל מה שיש להשיג. כל-כך כבש את הפסגה שמבחינתו אין סיבה לנסות שוב שנית. "השגתי את כל מה ששמתי לי כמטרה. האם ניל ארמסטרונג חזר לירח?", הוא תהה בלי ציניות (אם כי הודיע שלוש שנים מאוחר יותר על חזרה לזירה). רק אחרי שהזכירו לו שהיה מתחרה שם לפניו, הוא מיד התנצל והסביר שאין לו כוונה רעה.

למעשה, תחושת חוסר ההוגנות הייתה כה עזה בקרב הצופים, שהם אפילו הקימו בשביל בריטן פרויקט מימון המונים כדי לשלוח אותו הביתה עם פרס כספי כלשהו. ההפקה בסופו של דבר החליטה שאם מקרה כזה יחזור על עצמו, הפרס הכספי יתחלק בין המתמודדים. את התואר - יקבל רק אחד.

בישראל יוכרז מנצח בסוף השבוע הקרוב, אבל בינתיים דבר אחד ברור: שבוע אחר שבוע מאות אלפי צופים נמשכים לריאליטי הזה תוך שהם נוטשים גביעים קדושים כמו "האח הגדול". הכול כדי לקבל אסקפיזם בפורמט חדש. 

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסכים ירוקים בוול סטריט: נאסד"ק עולה באחוז וחצי

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● מניית אפל עולה במסחר המוקדם ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ●  לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

דיווח בוול סטריט ג'ורנל: ישראל באולטימטום לחמאס: עסקה תוך שבוע - או כניסה לרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל