גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מכירת החיסול של הביטקוין תיגמר - וברבעון השני הוא יחזור למחיר האמיתי שלו"

ראיון "גלובס" ● מה אפשר לעשות עם הביטקוין כשמחירו יורד? אלכס משינסקי, מייסד Celsius Network, מציע להשקיע את המטבעות הדיגיטליים ברשת ההלוואות המבוזרת שפיתח ● הישראלי-אמריקאי שעשה את הונו מטכנולוגיות תקשורת מסביר בראיון ל"גלובס" מדוע יש לו ביד את "הקילר-אפ" של תעשיית הבלוקצ'יין

אלכס משינסקי / צילום: איל יצהר
אלכס משינסקי / צילום: איל יצהר

החורף בשוק המטבעות הדיגיטליים בעיצומו, אחרי שנה שבה איבד כ-80% משוויו הכולל. התקררות השוק באה לידי ביטוי בין השאר בהקפאת ההשקעות בתחום, שצנחו בחדות בסוף 2018. ככה זה כשהביטקוין , המטבע המוביל בשוק, עובר את השנה הגרועה ביותר ב-10 שנות קיומו.

אחד היזמים שמצפים להתחממות של שוק הקריפטו הוא הישראלי-אמריקאי אלכס משינסקי, המנכ"ל והמייסד של חברת Celsius Network. צלזיוס נטוורק, שמפעילה פלטפורמת הלוואות מבוזרת עבור מחזיקי מטבעות דיגיטליים, מעסיקה כיום 39 עובדים, בהם 22 מפתחי תוכנה שעובדים בבלגרד, סרביה, ועוד 17 עובדים שפזורים בין משרדי החברה בישראל ובארה"ב. במארס האחרון גייסה החברה 50 מיליון דולר ממשקיעים ב-ICO (הנפקת מטבע דיגיטלי).

"הקמנו את צלזיוס בתחילת 2017, אחרי שהתנסינו בכמה פרויקטים בתחום הבלוקצ'יין, והבנו שיש פה בעיה גדולה מאוד באימוץ הטכנולוגיה", מספר משינסקי בראיון ל"גלובס". "התפתחות הטכנולוגיה עברה כמה שלבים. אם נשווה את זה למרוץ שליחים, אז השליח הראשון היה אנרכיסטים, שחשבו שהביטקוין הוא מכשיר מעולה כדי להרוס את העולם; השליח השני היה ליברטריאנים, שרצו להציל את העולם עם הכלי הזה; השליח השלישי במרוץ היה ספקולנטים, שרצו לעשות 'מכה' - לקנות ביטקוין ב-100 דולר ולמכור אותו ב-20 אלף דולר; ואז אותם ספקולנטים היו אמורים להעביר את המקל לשליח הבא, שהוא המוסדות הפיננסיים, אבל אלה לא רצו לקחת את המקל ונתנו לו ליפול. לכן, הטכנולוגיה תקועה איפה שהיא נמצאת כיום".

 Celsius Network - תעודת זהות

"מנסים להזריק בלוקצ'יין למוצר קיים"

"ב-2017 היתה צמיחה אדירה של שוק המטבעות הדיגיטליים, אבל לא היה בו אף 'קילר-אפ' (מוצר שינצח את האחרים, ר' ק')", אומר משינסקי. "מלבד הביטקוין, אין לבלוקצ'יין אף יישום שיוכל לסחוף אחריו מיליארדי משתמשים. עד היום 5,000 מיזמי בלוקצ'יין גייסו הון, ואף אחד מהם מצליח להפוך ל'קילר-אפ'. רובם מנסים לקחת מוצר מהעולם הקיים ולהזריק לתוכו בלוקצ'יין, וזה לא עובד. לכן, בצלזיוס אנחנו מנסים לבנות משהו מחדש, מאפס. אי אפשר לעשות מהפכה עולמית, אם נמשיך להציע לעולם את השיטה של המאמצים הראשונים של הביטקוין. אנחנו חייבים לבנות פתרונות שכל אדם יוכל להשתמש בהם".

היו בעולם פלטפורמות להלוואות גם לפני 2017. אולי גם אתם לקחתם פתרון קיים והזרקתם לתוכו בלוקצ'יין?

"הבנקים וחברות הפיננסים בעולם עובדים רק כדי לייצר מהלקוחות כמה שיותר רווח. לעומת זאת, במערכות מבוססות בלוקצ'יין המודל הוא מבוזר. אתה יוצר קהילה של משתמשים, וככל שהיא גדולה יותר, הערך שיצרת גדול יותר. אבל עד היום, רוב חברות הבלוקצ'יין לא הבינו את זה - ולכן המודל העסקי שלהן לא הצליח. המודל של צלזיוס אומר שאנשים ימירו את כספם לביטקוין או לאת'ר (המטבע של את'ריום), יחזיקו את המטבעות האלה בארנק הדיגיטלי של צלזיוס ובאמצעותו יוכלו להשקיע בפלטפורמת ההלוואות שלנו. אנחנו מבטיחים להחזיר 80% מהרווח בחזרה למשקיעים, בניגוד לגופים הפיננסיים שנותנים הלוואות ולוקחים לעצמם את רוב הרווחים.

"רוב הפרויקטים שעשו ICO עד היום, נועדו לייצר ליזמים רווח, והם אפילו לא מבינים בשביל מה צריך לבנות קהילה ובשביל מה צריך בלוקצ'יין. הם חשבו שהם בונים חברה רווחית, שתניב רווח גם למחזיקי המטבעות הדיגיטליים שהנפיקו. כמובן שבמקרים כאלה מדובר במטבעות השקולים לניירות ערך, ולא במטבעות שמיועדים לספק שירות (Utility). לרוב החברות האלה אפילו אין בלוקצ'יין".

"למזלנו, סיימנו לגייס כסף לצלזיוס ב-ICO במארס 2018, כי חודש לאחר מכן כבר כמעט היה בלתי אפשרי לגייס כסף בשוק, כך שכנראה לא יקום בתקופה הקרובה עוד פרויקט דומה לשלנו. אם הפרויקט שלנו יצליח, אני מקווה שהוא יהיה מודל לפרויקטים אחרים בתחום הבלוקצ'יין. המודל הרחב של ה-ICO נכשל, ולכן צריך הצלחה שתראה שבכל זאת יצא מזה משהו.

"אנחנו מסתכלים על המודל של רשת הקמעונות האמריקאית Costco - ארגון שמבוסס על מועדון צרכנים ענקי, שלהם הוא מציע מבחר עצום של מוצרים באיכות הטובה ביותר ובמחיר הנמוך ביותר. אנחנו רוצים לבנות לצלזיוס קהילה גדולה, ואם היא תצמח ל-100-200 מיליון איש, נהיה הגוף החזק בעולם בתחום הבלוקצ'יין".

ואתם מתקרבים למספרים האלה?

(מחייך): "עוד לא. רק התחלנו לפני כארבעה חודשים, ובינתיים יש לנו 14 אלף משתמשים, בוצעו אצלנו הפקדות בהיקף של 50 מיליון דולר וניתנו דרכנו הלוואות בהיקף של יותר מ-500 מיליון דולר. המשתמשים בארנק של צלזיוס יכולים להפקיד כסף, ללוות כסף או רק להעביר כסף - וההעברה יכולה להיות לכל אדם, גם אם אין לו מטבע דיגיטלי. כל ההלוואות אצלנו ניתנות כנגד ביטחונות במטבעות דיגיטליים.

"בצלזיוס כל פעולה שמתבצעת במערכת נרשמת בבלוקצ'יין, וכל מי שרוצה יכול לראות אותה. הבלוקצ'יין משמש לא רק לא להעברה או להפקדה של כסף, אלא גם לרישום ולניתוח של כל הפעולות. זאת אחת ההזדמנויות הגדולות שהטכנולוגיה הזאת מציעה לעולם: להחליף את רואי החשבון בקהילת המשתמשים בבלוקצ'יין".

לדברי משינסקי, "מאות שנות היסטוריה שכנעו אותנו שהבנקים הם המקום הבטוח ביותר להפקיד בו את כספנו. אבל איפה הכסף שלך באמת בטוח יותר? בבנק, שעושה לכסף מינוף של 10 ל-1, או בבלוקצ'יין שבו אין כל מינוף והכסף הוא 1 ל-1 הכסף של המשתמשים?.

"כיום יש עשרות מיליוני מחזיקים של מטבעות דיגיטליים בעולם. רובם מחזיקים את המטבעות בארנקים דיגיטליים 'קרים', שאינם מחוברים לאינטרנט, או בבורסות קריפטו שבהן הם סוחרים, והם לא מרוויחים שום ריבית על המטבעות האלה. בורסות הקריפטו לא מתחלקות עם המשתמשים ברווחים העצומים שהן עושות. לעומת זאת, צלזיוס פונה למחזיקי המטבעות ומציעה להם ריבית של 7% על הפקדה של המטבעות אצלה.

"הדרך היחידה להעלות את הערך של מטבעות כמו ביטקוין או את'ר, היא להעלות את מספר המשתמשים בהם ולהגדיל את היקפי הפעילות שלהם", הוא מוסיף. "לכן, האינטרס של הקהילה שלנו הוא להגדיל את מספר המשתמשים במוצר שלנו".

  אחרי שבועת הביטקוין התפוצצה, איך תביאו עוד מיליוני משתמשים?

"כשמחיר הביטקוין עלה לשיא בדצמבר 2017, הייתי בכנס בלוקצ'יין בתל אביב, וכשאמרתי שהביטקוין הולך לרדת מתחת ל-12 אלף דולר, כעסו עלי וכמעט זרקו עלי עגבניות. אבל בסוף זה קרה מהר מאוד, בתוך חודש. הבועה היא תוצאה של הספקולנטים שנכנסו לשוק ב-2017 ורצו לעשות מכה ולהרוויח מהביטקוין. בצלזיוס אנחנו מאמינים שקהילת המשתמשים שלנו תצמח, ואנחנו רואים שהמשתמשים שלנו כבר כיום מרחיבים את השימוש שהם עושים בפלטפורמה, בניגוד לדרך שבה פועלים הספקולנטים".

  גייסתם ב-ICO שלכם 50 מיליון דולר. זה לא מעט מדי בשביל היעד שאתם רוצים לצמוח אליו?

"ודאי שזה מעט מדי, אבל הגידול שלנו יבוא בהתאם לגידול במספר המשתמשים שלנו. לא לקחנו השקעות מאף קרן הון סיכון או חברת השקעות, כי רצינו לבנות קהילה של משתמשים שמאמינים בפרויקט ולא מחפשים לעשות פה רווח מהיר. 18% מהמטבעות שהנפקנו מוחזקים על ידי צלזיוס נטוורק. באפריל 2019 נבצע רישום של המטבעות בזירת מסחר, עד אז הם לא יוצעו למכירה לציבור, והעובדים שלנו לא יוכלו לסחור במטבעות של צלזיוס עד לאוקטובר 2019.

"הרבה מיזמי בלוקצ'יין, כולל Sirin Labs של משה חוגג, הנפיקו את המטבעות ושיחררו אותם מיד למסחר בשוק. די מהר מחיר המטבעות צנח, ואפשר לראות שאין כל קשר בין ערך המטבעות לערך המיזם. אנחנו רוצים שהמיזם שלנו קודם כל יבנה ערך באמצעות הקהילה שלנו, ורק אז נוציא את המטבעות לשוק".

יועץ לסטארט-אפ של משה חוגג

משינסקי, שעלה לישראל בצעירותו מאוקראינה, חי ב-30 השנים האחרונות בארה"ב, שם הוא ייסד שבעה סטארט-אפים. חברת ההשקעות שלו, Governing Dynamics, גייסה מאז שנת 2000 יותר ממיליארד דולר לסטארט-אפים, ואף הצליחה למכור באקזיטים מוצלחים שתי חברות: Arbinet, שפועלת בתחום רשתות התקשורת; ו-Transit Wireless, העוסקת בשירותי תקשורת ניידים.

מאז 2013 מעורבים משינסקי ושותפו, דניאל ליאון, בסטארט-אפים בתחום הבלוקצ'יין. משינסקי מספר כי הוא אחד היועצים של סירין, מפתחת טלפון הבלוקצ'יין Finney בראשותו של משה חוגג, מייסד חברת ההשקעות סינגולריטים ובעלי מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים. משינסקי גם השקיע בכמה גיוסי ICO של סטארט-אפים בתחום, כמו למשל Saga Foundation של עידו שדה-מן, שגייסה 30 מיליון דולר במארס 2018. "אני בקשר טוב מאוד עם כל השחקנים בתחום", הוא אומר.

"כבר בשנת 2003 הקמתי בארה"ב סטארט-אפ שניסה לפתח כסף אלקטרוני (e-Money), אבל מסיבות רגולטוריות המיזם לא הצליח ונאלצתי לסגור אותו", מספר משינסקי. "שש שנים מאוחר יותר, כשהתוודעתי לראשונה לביטקוין, הוא היה נראה לי כמו פתרון איטי, בזבזני ולא יעיל ליצירת מטבע דיגיטלי. לא חשבתי שזה יצליח. ב-2013, אחרי נפילת בורסת הביטקוין Mt. Gox, שבה הרבה מאוד אנשים הפסידו את כספם, נדהמתי לראות שהביטקוין המשיך לתפקד, והבנתי שיש לו פוטנציאל גדול יותר ממה שחשבתי קודם. בעקבות זאת, התחלתי אז לקנות ביטקוין וגם לסייע כיועץ לסטארט-אפים בתחום".

  מה התחזית שלך ל-2019 בשוק המטבעות הדיגיטליים?

"יש כיום לחץ גדול של מוכרים בשוק, וכל עוד זה יימשך המחירים ימשיכו לרדת. כל המסחר בשוק מבוסס על ספקולציות. אני מאמין שעד מארס ייגמר גל המכירות הזה. מדובר בסך הכל בכ-5 מיליון משקיעים, שבעוד כמה חודשים יסיימו למכור את המטבעות שלהם, ואז השוק יגיע לתחתית שלו. המחיר האמיתי של הביטקוין, לדעתי, הוא בין 6,000 דולר ל-7,000 דולר, כי זה המחיר שבו התחילו להמר עליו בגדול בפוזיציית 'שורט', וכיום מכירות ה'שורט' בשיאן. להערכתי, ברבעון השני של 2019 הביטקוין כבר יחזור למחיר האמיתי שלו".   

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק