גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גל הירש מסכל את החקירה נגדו בסירובו להעביר מידע על חשבונות בנק שלו בשווייץ"

(עדכון) - חילופי האשמות בין תא"ל במיל' הירש למדינה: הגנרל בדימוס תוקף את רשויות החקירה על עינוי הדין הנגרם לו מהימשכות החקירה נגדו כ-3.5 שנים ● זאת, בחשד כי חברת דיפנסיב שילד שבבעלותו זכתה שלא כדין במכרזים בגיאורגיה באמצעות שוחד ● מנגד, בתום דיון בפרשה היום בביהמ"ש, גורם ברשויות האכיפה מפנה אצבע מאשימה כלפי הירש עצמו: "אין לו זכות להתלונן, כי הוא מתנגד לקיים את הצו שרשות המסים הוציאה לקבלת מידע בנוגע לחשבונותיו בשווייץ"

גל הירש בבית המשפט / צילום: ג'וזף
גל הירש בבית המשפט / צילום: ג'וזף

מדוע חקירתו של תא"ל במיל' גל הירש נמשכת מעל 3.5 שנים? זאת הייתה השאלה המרכזית שריחפה מעל הדיון שהתקיים הבוקר (א') בבית משפט השלום בראשון-לציון בבקשת המשטרה ורשות המסים להמשיך ולהחזיק במאות ואלפי מסמכים ששייכים לקצין הבכיר בדימוס, ושנתפסו במסגרת החקירה נגדו, למשך חצי שנה נוספת.

בעוד הירש תוקף את המדינה לאחרונה על העובדה שהחקירה נגדו נמשכת זמן רב וכוללת ליקויים רבים, גורם מרשויות האכיפה לא נותר חייב ואמר היום בתום הדיון שהתקיים כי חלק מרכזי מהימשכות ההליכים נובע מכך שהירש עצמו מסכל את החקירה. לדברי אותו גורם, הירש לא יכול לסכל את התקדמות החקירה מצד אחד - בין היתר על-ידי הסתרת מידע בנוגע לחשבונות בנק שלו בשווייץ - ומנגד לטעון כגד הימשכות הליכי החקירה נגדו.

"עינוי דין בלתי נתפס"

הירש שבאחרונה הודיע על כוונתו להצטרף לחיים הפוליטיים, נבחר לפני 3.5 שנים לתפקיד מפכ"ל המשטרה בידי השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן. אולם מהר מאוד התברר כי הירש לא ימונה למפכ"ל לאחר שעלו נגדו חשדות לפלילים. הירש נחקר בשתי פרשיות. אחת החקירות כבר הסתיימה בלא-כלום, ואילו החקירה השנייה - שעניינה חשד כי חברת דיפנסיב שילד שבבעלות הירש זכתה שלא כדין במכרזים בגיאורגיה באמצעות תשלום שוחד - נמשכת מאז.

הטענות נגד הימשכות החקירה נגד הירש עלו במסגרת תשובה שהגיש הירש לבית המשפט לבקשת המשטרה להאריך את צו תפיסת המסמכים. באמצעות סנגוריו, עורכי הדין נבות תל-צור, גיורא אדרת וטל שפירא, טען הירש כי הגיעה העת לשים סוף לחקירה נגדו, לדחות את הבקשה המאוחרת של היחידות החוקרות להארכת תוקף ההחזקה בתפוסים ולהורות להן לסיים את החקירה לאלתר.

"כיום, כשאנו מצויים כ-3.5 שנים מיום פתיחת החקירה, ובשים לב לבקשות המשטרה ורשות המסים להארכת ההחזקה בתפוסים (הרכוש של הירש שנתפס במסגרת החקירה, ח' מ') למשך חצי שנה נוספת (היינו, 4 שנים מיום פתיחת החקירה), הגיעה העת שבית המשפט יזמן את נציגי המשטרה ורשות המסים וידרוש מהם לתת הסברים לעינוי הדין הבלתי נתפס של תא"ל הירש בחקירה זו, משכה הבלתי סביר, ולהתנהלות גורמי החקירה לכל אורכה, ובכלל זה יתבקש בית המשפט לבחון את הצורך בהארכת משך החזקת התפוסים", כתב הירש לבית המשפט.

חיקורי דין בחו"ל

במהלך הדיון היום בבקשה לשחרור המסמכים שנתפסו עם פרוץ החקירה, חזר סנגורו של הירש, עו"ד אדרת, על הטענות נגד הימשכות החקירה, ובין היתר ביקש מהשופט כי יבקר את רשויות החקירה ולכל הפחות יעביר מסר לחוקרים כי אין לאפשר חקירה ללא סוף. "נכון שלבית המשפט אין מנדט להורות על סיום חקירה, והמנדט, אם נתון, נתון לגורמים אחרים - אך בית המשפט יכול להביע את דעתו על הימשכות בלתי סבירה של חקירה", טען. גם הסנגור השני, עו"ד שפירא, התייחס לדברים ואמר כי בתיק הזה קורים "כל הניסים והנפלאות", והוסיף כי "הגיע הזמן לבדוק מה קורה בתיק הזה".

נציגת התביעה, סגן-ניצב לילית טייבר מהיחידה הארצית לחקרירות הונאה (יאח"ה) של המשטרה, לא הרחיבה הרבה בנושא, אך השיבה כי "לעניין הימשכה של החקירה, חלק גדול מהמעשים נשוא החקירה התרחש בחו"ל, כאשר הירש יחד עם אחרים הקימו מערך של חברות שבאמצעותן הועברו כספים על פני מספר מדינות, וכדי למצות את החקירה ולקבל את החומרים, מובן מאליו שהוגשו בקשות לחיקורי דין". לדבריה, "כאן ההסבר המרכזי להימשכות החקירה".

מעבר לאמירה כי מדובר בחקירה מסועפת ומורכבת עם היבטים בינלאומיים, שהרבה מאוד מהתוצרים שלה תלויים בחומרים בחו"ל ובפעולות מול רשויות זרות, לא סיפקה המדינה עוד הסברים לשאלה מה מעכב את החקירה. הנושא נזנח לבסוף גם לאור העובדה שהצדדים הגיעו להסדר בנוגע לשחרור חלק מהמסמכים והחומרים שנתפסו במסגרת החקירה בחזרה לידיו של הירש (ראו מסגרת). השופט ציין כי לאור ההסכמות בין הצדדים על שחרור חלק מהתפוסים, אין לו כוונה להתייחס לכלל הטענות כנגד הימשכות החקירה.

"לא מוכן למסור מידע"

בתום הדיון מתח ביקורת על הימשכות הליכי החקירה נגדו. לדבריו, "אין לי אמירה נגד משטרת ישראל. אני מאוד מעריך את משטרת ישראל - הייתי אמור להיות מפקדה. יש לי אמירה קשה על שימוש לא מבוקר בכוח על-ידי רשויות האכיפה. עליי אתם שומעים. תחשבו מה עובר על האדם ברחוב עליו אתם לא שומעים - תחשבו על זה.

"אני בעד מערכת אכיפת החוק, אך אני נגד השימוש המפורז בכוח המשטרה, ואני בעד ריסון הכוח, וזה עניין מהותי בדמוקרטיה. וזו סוגיה שחייבת להיפטר, זה לא דבר סביר להחזיק אדם 3.5 שנים עם עינוי דין בלתי סביר ובלתי הגיוני לאורך זמן".

מנגד גורם בכיר ברשויות האכיפה שלא היה שלם עם הביקורת שמתח הירש על התנהלות החקירה הבהיר לאחר הדיון כי להירש אין שום זכות להתלונן על משך החקירה, כיוון שהוא עצמו פועל לסכל אותה. "הירש מתנגד לקיים את הצו שרשות המסים הוציאה בבית המשפט לקבלת מידע בנוגע לחשבונות שלו בשווייץ. הוא לא מוכן למסור מידע על החשבון, מי נהנה בחשבון, על-שם מי החשבונות ומה הפעילות שלו", אומר אותו גורם.

במסגרת החקירה עלו חשדות כי מעבר לחשבונות בנק מדווחים של הירש, קיימים גם חשבונות בנק שנפתחו על-שם חברות פיקטיביות ושאליהם התגלגלו כספים הקשורים לעסקאות בגיאורגיה. אולם הירש וחשודים אחרים בפרשה מסרבים לאפשר לחוקרי המשטרה ורשות המסים לבחון את חשבונות הבנק שלהם בשווייץ שנחשפו בחקירה. הירש מסרב לספק לחוקרים מידע על החשבונות, ולפיכך על המדינה לפנות בבקשות מתאימות לרשויות בשווייץ - הליך שלוקח זמן.

לדברי הגורם מרשויות האכיפה המצוי בפרטי החקירה, הכספים בחשבונות בשווייץ, התחילו את "חייהם" בגיאורגיה ועברו לעתים ב-4-5 תחנות לפני שהגיעו לחשבון בשווייץ. לדבריו, בנסיבות, שבהן צריך לעקוב אחר נתיב הכסף במספר רב של מדינות, החקירה הופכת למורכבת, קשה וממושכת יותר.  "החקירה עוסקת בפעילות שגל הירש ואחרים עשו בגיאורגיה ובכספים שנכנסו מהפעילות בגיאורגיה (החשודים כתשלומים שוחדיים ואסורים), שזו מהות החשדות, ואלה עברו בחשבונות בנק בכמה מדינות, ובין מערך חברות מורכב, חברות זרות. יש כספים שעברו 4-5 תחנות והגיעו בסוף לשווייץ", מסביר הגורם, שמבהיר כי רשויות החקירה היו הוגנות עם גל הירש לאורך כל החקירה.

"כשהמדינה עומדת מול מערך חברות כל-כך מורכב וכל-כך מסועף, אם היא רוצה לבדוק את הדיווחים של החברות הללו לרשות המסים ולבדוק אם חלק מהכספים שימש לתשלומי שוחד, שזה לב הפרשה, היא צריכה לקבל שיתוף-פעולה משורה של מדינות. במקרה הזה מדובר במספר לא מבוטל של מדינות, ולא רק שווייץ וגיאורגיה. לכל מדינה יש את שיטת המשפט שלה, לכל מדינה יש את מידת שיתוף-הפעולה שלה עם מדינת ישראל - כן או לא, ויש דברים שלא תלויים בנו".

לדבר אותו גורם, "הירש יכול היה לקצר את כל המהלך החקירתי, אם מהיום הראשון הוא היה מעביר את המסמכים שהחוקרים ביקשו ממנו. מהיום הראשון היה בידיו את הצו שמבקש את המסמכים הללו. הוא לא עושה זאת - וכל זה כדי למנוע מהרשויות בישראל לחקור. אז לבוא להציג היום תמונת מצב כאילו הרשויות מתעכבות בחקירה? אתה לא יכול להלין על המדינה שלוקח לה זמן לחקור, כשאתה מסכל את החקירה". 

*** חזקת החפות: גל הירש הוא בגדר חשוד בלבד במעשים המיוחסים לו, וכל עוד לא הורשע בדין, שמורה לו חזקת החפות.

באי-כוחו של הירש: "הטענה כי הוא סירב להעביר מידע אינה נכונה בלשון המעטה"

פרקליטיו של תא"ל (במיל') גל הירש, עורכי הדין גיורא אדרת וטל שפירא, מסרו בתגובה: "הגם שהיינו רוצים בכך, לצערנו אין באפשרותנו להתייחס לחקירה מתנהלת. בנסיבות אלה, כל שבאפשרותנו לומר בשלב זה הוא כי הטענה לפיה תא"ל הירש סירב להעביר מידע ליחידה החוקרת היא טענה לא נכונה בלשון המעטה.

"הירש הוא אדם נקי כפיים, אשר במשך 3 שנים משתף פעולה עם החקירה בתום-לב. יש להצטער על כך שכאשר גורמי האכיפה סופגים ביקורת קשה וחסרת תקדים מבית המשפט אודות התנהלותם בחקירה זו, בין היתר עקב סחבת בלתי נסבלת בטיפול בתיק, הם מוצאים לנכון לגלגל את אחריות לפתחו של הירש, ללא כל בסיס וללא כל הצדקה.

"אנו רואים בחומרה את המשך ההדלפות המגמתיות והמסולפות המיוחסים ל'גורמים ברשויות האכיפה' מתוך החקירה (כאשר אנו מנועים מלהגיב עניינית מחשש שייחסו לנו טענת שיבוש) וקוראים לעשות לכך סוף".

בעקבות ביקורת מצד בית המשפט: המשטרה סיכמה עם הירש על שחרור מרבית מסמכיו שנתפסו

באוגוסט 2015, המליץ השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, על מינויו של תא"ל במיל' גל הירש למפכ"ל המשטרה, אולם חודש לאחר מכן הוסרה מועמדותו, בעיקר בשל התנגדות בתוך המשטרה, בשל התנגדותם של משפחות שכולות ובשל חשדות שעלו לשוחד בעסקאות שונות הקשורות לחברת דיפנסיב שילד, הנמצאת בבעלות הירש, עודד שכנאי ואחרים. החברה מספקת שירותי ייעוץ ותכנון אסטרטגי וביטחוני לממשלות וחברות גדולות בארץ ובחו"ל.

בשנים האחרונות נחקר הירש בגין שתי פרשות בהן הייתה מעורבת חברת דיפנסיב שילד: האחת התייחסה לחשד להטיית מכרז של עיריית ראשון-לציון לפינוי נפלים מחופי העיר; והשנייה מתייחסת לחשד לשוחד, מרמה והלבנת הון בתמורה לביצוע פרויקטים בגיאורגיה. באוקטובר אשתקד פורסם ב"גלובס" כי פרקליטות מיסוי וכלכלה סגרה את תיק החקירה נגד הירש בפרשת פינוי הנפלים בחוף ראשון-לציון - וזאת בהיעדר אשמה. החקירה בפרשה השנייה נמשכת מאז.

עם פרוץ החקירה תפסו הרשויות מסמכים רבים של הירש, ובסך-הכל מדובר ב-64 קלסרי חומרים השייכים לקצין הבכיר בדימוס. בין היתר, מדובר במסמכים שהיו אצל רואי-החשבון של הירש, מסמכי בנק שלו ושל החברות שבשליטתו. כמו כן הרשויות תפסו את מחשבו האישי (לפטופ) של הירש שמכיל אלפי קבצים. עוד תפסו הרשויות את כל החומרים של הירש שהיו ביום פרוץ החקירה אצל עורך דינו האזרחי, דרור ברוטפלד, ממסמכים בנוגע לנכסים של הירש ועד טיוטות ומסמכים של תביעות לשון הרע שהירש שקל להגיש.

עוד נתפסו כל התכתבויות הדוא"ל האישיות של הירש ב-10 השנים האחרונות, שלדברי הירש לרובן ככולן אין שום קשר לחקירה, מסמכים מסחריים, מסמכי רישום חברות, מסמכים בנוגע לעסקאות ועוד. לדברי הירש, מדובר במסמכים שכלל לא קשורים לחקירה.

בתחילת הדיון היום בבית המשפט, שעסק בשחרור המסמכים שנתפסו, ביקש השופט גיא אבנון מנציגת המשטרה, סגן-ניצב לילית טייבר מהיחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) של המשטרה, להסביר לו היכן מקור התקלה לכך שבמשך כשנתיים וחצי היחידות החוקרות לא הגישו בקשות מתאימות להארכת תפיסת המסמכים של הירש.

לאחר דיון ממושך הבהיר השופט כי בכוונתו להורות על שחרור מרבית המסמכים לידי הירש, והמליץ לצדדים להגיע להסכמות בנושא. בעקבות דברי השופט הגיעו הצדדים להסכמות שלפיהן כל המסמכים שנתפסו מרואי-החשבון של הירש יוחזרו לו לאחר העתקתם, וכן מסמכים נוספים, למעט מעטפה עליה כתוב "דוד קזרשווילי", שתישאר מוחזקת בינתיים בידי המשטרה. כן, הוסכם כי פרטי המחשב יוחזרו לאחר העתקה וכי מיילים ותכתובות יעברו מיון. עוד נקבע כי בדיקת המיילים והמסמכים תיעשה על-ידי הירש ומה שאינו רלוונטי לחקירה, לא ייבחן על-ידי החוקרים. 

תא"ל במיל' גל הירש

אישי: יליד 1964, נשוי לדונה, אבא של מאורי, עופרי וניר

מגורים: ראש-העין

השכלה: בוגר תואר ראשון בלימודי המזרח התיכון (בהצטיינות) ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת תל-אביב, משמש כעמית בכיר במכון לחקר הטרור של המרכז הבינתחומי הרצליה (ICT)

עבר צבאי: שירת בצה"ל 25 שנים, בין השאר פיקד על יחידות צנחנים, על "שלדג"

עסקים: בנובמבר 2007 השתחרר בדרגת תא"ל והקים, יחד עם יוצאי צבא אחרים, את חברת דיפנסיב שילד, המספקת שירותי ייעוץ ותכנון אסטרטגי וביטחוני לממשלות וחברות גדולות בארץ ובחו"ל. החברה מצויה בליבה של החקירה הפלילית המתנהלת נגדו כיום

פוליטיקה: לפני 5 ימים הודיע כי הקים מפלגה חדשה בשם "מגן ישראל"

תפקידים נוספים: מייסד ומנכ"ל אג'יליטי-קונספט בע"מ, ויו"ר המכון למנהיגות העתיד

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים