גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בלי חוף ים, עם WiFi: הכירו את המלונות החדשים שנפתחו במקומות פחות שגרתיים בישראל

מלונות חדשים שנפתחו בגדרה, בפתח-תקווה, ברעננה ובמקומות נוספים מיועדים לאנשי עסקים, לתיירי מרפא ולקרובי משפחה שבאים להתארח ולא רוצים לישון על הספה ● "צריך בעיקר אינטרנט חזק ומקום לערוך פגישות"

מלון ליר סינס בגדרה / צילום: איתי סיקולסקי
מלון ליר סינס בגדרה / צילום: איתי סיקולסקי

מי אמר שרק תל-אביב, ירושלים או אילת? יותר ויותר מלונות בישראל נפתחים במקומות פחות שגרתיים - מרעננה, עבור בפתח-תקווה, ירוחם, רחובות וגדרה. לא חייבים ים בקרבת מקום או אתרים היסטוריים ברדיוס נסיעה קצרה - גם למלונות האלה יש קהל: אנשי עסקים, הדודים שבאים לבקר מצרפת או נישת היוקרה שגם היא מתבססת מחוץ לנדל"ן היקר של תל-אביב.

מבחינת התאחדות המלונות, "הקמת עוד בתי מלון בישראל גם באזורי הביקוש וגם באזורים נוספים היא תופעה מבורכת, שתגבר בשל השינויים והצרכים של שוק העבודה, התרבות והפנאי המגבירים את הביקושים בעולם וגם בישראל לבתי מלון".

עוד אומרים שם כי "העלייה במספר התיירים בישראל יכולה להפעיל לחצי ביקוש באזורי התיירות הקלאסיים ולגרום לזליגה גם של התיירים וגם של הישראלים לאזורים נוספים, בהם ממוקמים המלונות המשמשים אורחים מחו"ל גם לעסקים ולמרפא".

רשת המלונות פרימה, שנמצאת בבעלות פרטית של משפחה יהודית-אמריקאית, מחזיקה בבית מלון ברעננה - פרימה מילניום, המונה 140 חדרים, ובפתח-תקווה במלון פרימה לינק המונה 120 חדרים. לא בדיוק מקומות שנמצאים על מפת התיירות, לא לתיירי חוץ ולא לתיירי פנים. אבל אבי דור, מנכ"ל הרשת, אומר כי בעולם המלונאות "חוסר ההיגיון הופך להיות דווקא הגיוני".

מלון פרימה לינק בפתח תקוה / צילום: מקס מורון

לפי דור, "נדל"ן מלונאי בערים כמו רעננה או פתח-תקווה הוא לא משהו חדשני אם מסתכלים על מדינות אחרות דוגמת ארה"ב. שם יש מלונות בדרכים, מלונות שממוקמים ליד בתי חולים או בסמוך לבסיסים צבאיים. אז נכון ששם הצורך נובע בעיקר בגלל המרחקים, אבל הוא נובע גם מהצורך לפתרונות לינה ליד אתרים שהם לאו דווקא תיירותיים".

נכון שהמרחק מתל-אביב לפתח-תקווה הוא לא דרמטי, בטח לא במונחים של ארה"ב, אבל כאן נכנסת סוגיית התחבורה. לדברי דור, "הפקקים הולכים ומתארכים, וזה עוד לפני שדיברנו על כך שאין תחבורה בשבת, ועבור תיירים זו מכה".

אז בכל מקום צריך מלון?

"לא, אבל במקומות מסוימים כן, ובכל מקרה נדרשת עבודה שיווקית - זה לא שנפתח מלון בפתח-תקווה, והוא יתמלא. תייר שרוצה לבלות בתל-אביב לא יבחר ללון בפתח-תקווה, אבל תייר שמגיע לביקור עסקי במשרדים בקריית אריה או בקריית מטלון יעדיף לחסוך מעצמו את הפקקים מתל-אביב הלוך ושוב.

"יש איזו גישה מאוד ישראלית שיוצאת מנקודת הנחה שהעדיפות של האורחים היא למלון ליד הים, אבל את רוב התיירים העסקיים זה לא מעניין, כי הם רוצים להיות כמה שיותר קרוב למקום העבודה, ובנוסף הם לא רוצים להיות במלון שיש בו ערבוב של קהלים, כך שבנסיעה עסקית הם מעדיפים לשהות במלון שאין בו משפחות נופשות".

מבחינת דור, המלונות העסקיים "לא חייבים להיות בדרגת 4-5 כוכבים, אלא זה צריך להיות מלון עם סביבה עסקית נאותה גם לעבודה בלילה, עם אינטרנט חזק ומקום לנהל פגישות".

להישען על הקהל העסקי אומר שבסופי שבוע או בחודשים חלשים בזירה העסקית (דצמבר-ינואר, חודשי הקיץ) האתגר להביא אורחים הוא כפול ומכופל.

"נכון, אנחנו מחפשים ליישר קו בתקופות האלה, ויש גם להן קהל - בפתח-תקווה אנחנו ממוקמים ליד בית חולים בילינסון ומארחים קרובי משפחה ותיירי מרפא. אנחנו לא פונים למשפחות שרוצות נופש".

הנושא של השבת והצורך למצוא מקום לינה למכרים ולקרובי משפחה שומרי שבת משרת את רשת פרימה גם במלון שלה ברעננה. גם כאן אמנם המלון קם על טהרת אנשי העסקים שמגיעים לביקור במשרדים הרבים הפזורים באזור (אמדוקס, SAP וכדומה), אבל קהל אחר שעליו נשען בית המלון הזה הוא של אורחים שמגיעים לביקור משפחתי ומחפשים מקום ללון בו, במקום בסלון או במיטה נפתחת בחדר הילדים. רבים מהם, מספר דור, הם מבקרים שמגיעים מצרפת או מדרום אפריקה.

לא רחוק משם יש כמה מלונות בהרצליה, יעד מעניין יותר לתייר.

"זה לא בהכרח נכון. הם באים ליומיים-שלושה, וברגע שיש להם תנאים, זה לא משנה להם היכן, אם זה ברעננה או בהרצליה. זיהינו שיש שתי מגמות בקרב הקהל העסקי: מה שחשוב לתייר האירופאי זה שיהיה בר טוב בסביבה, ולתייר האמריקאי חשוב שיהיה חדר כושר ברמה - וכאן עשינו חיבור עם רשתות סמוכות".

אולי המחיר משנה?

"המחיר ללילה בכל אחד מבתי המלון הוא 170-200 דולר (כ-630-740 שקל ללילה). זה לא זול, אבל אף אחד לא עושה לי טובה כשהוא לן ברעננה במקום בהרצליה. מי שבוחר במלונות בפתח-תקווה או ברעננה לא עושה את זה משיקול של לחסוך עלויות אלא משיקול של קירבה למקום הפגישות".

שני המלונות הם צעירים יחסית ונפתחו לקהל ב-2017 ,ולפי דור, הם נמצאים בשיעורי תפוסה מרשימים של 85% בחודשי השנה וכ-60% בקיץ. לשם המחשה, שיעורי התפוסה הארציים הממוצעים עומדים על 68%. המבנים שבהם שוכנים המלונות נמצאים בבעלות חברת מליסרון, ושניהם נבנו מאפס בתכנון מלונאי. פרימה שוכרת את המבנים לתקופה של 25 שנים.

יש מקומות שלא תיכנסו אליהם?

"בנתניה יש יותר מדי חדרים כבר עכשיו ובתוכניות קדימה. אני לא מזהה שיש ביקוש שיענה להיצע החדרים שיהיה בעיר. בתל-אביב ובירושלים הביקוש תמיד גבוה, אבל מחירי הקרקע עולים בהתאם".

אז מה היעד הבא שלכם?

"מקום שאנחנו חושבים עליו הוא באר-שבע, שיש בה מלון, אבל מתהווה שם מרכז עסקי משמעותי, לצד המרכז הרפואי, משרדי ממשלה ועוד".

משרד התיירות מציע מענקים ליזמים, בעיקר בבניית מלונות עממים ובעיקר ביעדים בפריפריה. עד כמה זה מהווה טריגר לבנות בית מלון באזור מסוים?

"זה לא. אנחנו בונים רק לפי הצורך שאנחנו מזהים באזור כלשהו. עדיין הביורוקרטיה מכבידה, ולא קל להקים מלון בישראל אם משווים לפרוצדורה באירופה, מרגע עבודת התב"א ועד פתיחת הדלתות יחלפו לפחות 6 שנים. המענקים מאפשרים להפחית בתחשיב של החזר ההשקעה".

ענף התיירות / נתונים: התאחדות המלונות

"תיירות חתן-כלה ליד גני אירועים"

לפני חודשיים נפתח מלון במקום לא שגרתי למדי - במושבה גדרה. מדובר במלון ליר סינס שהקים צחי צוק. המלון מונה 24 חדרים ומשתרע על שטח של 3 דונם. צוק מחזיק גם במתחם אחוזת הספא בכניסה לאזור התעשייה רחובות, שלפני כ-5 שנים הורחב לבית מלון ובו 30 חדרים. התיירות שצוק זיהה ברחובות היא מה שהוא מכנה "תיירות חתן-כלה", לאור ריבוי גני האירועים במקום והצורך של הזוג ובני המשפחה בבית מלון סמוך.

בשונה ממלון לאונרדו ברחובות, הסמוך למכון ויצמן, לפקולטה לחקלאות ולאזור ההייטק של העיר, כאן, אומר צוק, "הקהל העסקי הוא חלק קטן מתמהיל האורחים. רוב המגיעים אלינו הם תיירי פנים שרוכשים חבילות ספא".

למה אתה פותח מלון בגדרה?

"חיפשתי לעשות עוד משהו בתחום האירוח בדרום. גדרה תמיד קסמה לי. אני בן האזור ומתגורר בבית אלעזרי. גדרה אמנם עדיין לא מפותחת תיירותית, אבל יש לה את כל הנתונים לזה. מצאנו, יחד עם המשקיעים בני הזוג טליה ואולג האן תושבי מזכרת בתיה, מבנה עם פוטנציאל שהוקם בסוף המאה ה-18 ואשר שימש כבית אבות. הבניין היה נטוש. היקף ההשקעה בהקמת המלון עמד על 20 מיליון שקל, והבנייה ארכה 3 שנים".

הסבת המבנה לבית מלון כללה, לפי צוק שיפוץ, בחלל הפנימי, ומבחוץ המבנה נשמר. "היה לנו יתרון, כי למקום היה תב"א להחלמה ולנופש (כבית אבות), וזה התאים למלון, וזה היה עוד שיקול לביצוע העסקה. ידענו ששינוי יעוד למקרקעין היה הופך את העסקה למורכבת ומותח את הזמן בעוד 5-6 שנים".

ומי קהל היעד שלכם?

"אנחנו המלון הקרוב ביותר לאינטל בקריית גת ולמשרדים באזור תעשייה כנות או ביבנה. כיוונו לתיירי פנאי בסופי השבוע ולתיירות העסקית באמצע השבוע. פתחנו מסעדת שף שתמשוך קהל (מסעדת "אברטו" של השף אסף שטרן). יכולנו לצופף ולעשות 30-35 חדרים, אבל בחרנו להציע חדרים גדולים; הגודל של חדר סטנדרטי הוא 30 מ"ר, חדרי גינה בגודל של 35-40 מ"ר וסוויטה בשטח של 45 מ"ר. אם הוצאתי אורח מתל-אביב לגדרה, המטרה היא לעטוף אותו בהכול - בחוויה קולינרית ובספא ובילויים באתרים סמוכים כמו יקבים. גם לעסקים הקטנים שסביב מלונאות בפריפריה עושה טוב".

מחירי הלינה נעים מ-950 עד 1,450 שקל ללילה באמצע השבוע. והתיירים שבאו מחו"ל, לדבריו, נחשפו למלון בבוקינג ובאקספדיה. "בקרב תיירים עסקיים אני שומע שאנשי עסקים מעדיפים לישון בתל-אביב, אז בסדר, שיהיה שני לילות בתל-אביב ויבוא לכאן בימים שהוא צריך להיות קרוב למשרדים. אנחנו נמצאים במרחק של 20 דקות מנתב"ג. היה לנו אורח שנפש באילת כמה ימים והגיע אלינו ללילה ויצא מכאן לנתב"ג. זה פורמט מצוין עבורנו".

היוקרה מתבססת בפריפריה

הבנייה באזור הפריפריה מושכת גם את הרשתות הגדולות. בישרוטל בחרו למקם את מלונות היוקרה של הרשת במקומות שרחוקים מהאזורים השוקקים עבור התייר. ליאור רביב, מנכ"ל ישרוטל, מסביר: "אנחנו אמנם לא נמצאים בחדרה או בגדרה, אבל את מלון 'בראשית' בחרנו להקים במצפה רמון - לא בדיוק יעד תיירותי קלאסי. המלון נפתח לפני 6 שנים, והיה לנו ברור שהקמה של מלון בהשקעה של 200 מיליון שקל על הר רוחות זה מהלך שיש בו סיכונים".

מלון בראשית / צילום:  אסף פינצ'וק

מחירי הלינה במלון "בראשית" מגיעים ל-2,500 שקל ללילה לזוג. "עוד לא החזרנו את ההשקעה, אבל אנחנו בכיוון. המלון עובד יפה מאוד, מעבר לציפיות שלנו אפילו. משכנו לכיוון של יוקרה, כי שם מונח היתרון שלנו. אנחנו פונים בעיקר לתייר פנים. ב'בראשית' מחצית מהאורחים הם תיירים, אבל בשאר זה בעיקר ישראלים". 

זו גם הייתה הגישה עם ההקמה של מלון "כרמים" הממוקם בקריית ענבים ושל מלון "יערות הכרמל" שלא ממוקם במרכז של עיר. מבחינת ישרוטל, אם יוצאים מיעדים תיירותיים מובהקים, אז זה לכיוון יוקרה.

מלון נוסף של ישרוטל בסגמנט הזה כולל את "מצפה הימים", שאותו היא רכשה ב-2016 בתמורה ל-120 מיליון שקל. בחודשים האחרונים, בהשקעה של 60 מיליון שקל, נמצא המלון בתהליך של שיפוץ מסיבי, כולל תוספת של 18 חדרים. "הפכנו את המלון לכשר כדי לתת מענה לקבוצות. מודדים את ההצלחה לפי החזר ההשקעה, וכאן היעד הוא לפחות 10 שנים".

עוד כתבות

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

חדרה. אין מספיק אוטובוסים / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

בגלל מאבק על כביש בחדרה: במשרד התחבורה מאיימים לבטל נת"צים בכל הארץ

בעקבות סכסוך בין משרד התחבורה למשרד האוצר, מנכ"ל משרד התחבורה מאיים לבטל נת"צים ברחבי הארץ ● הסיבה: משרד האוצר לא אישר חתימה על הסכם עם עיריית חדרה לחידוש רחובות והקמת נתיבי העדפה

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"