גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בהמלצת בג"ץ: ועדת ההיתרים תקיים דיון נוסף בבקשת נתניהו לקבל מימון להגנתו המשפטית

(עדכון) - כך קבע הרכב של 3 שופטי בג"ץ, שדן היום בעתירה שהגיש רה"מ נגד החלטת ועדת ההיתרים שבמשרד מבקר המדינה לדחות את בקשתו לקבל מימון לצורך הגנתו המשפטית מאנשי העסקים נתן מיליקובסקי וספנסר פרטרידג'

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: איל יצהר
ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: איל יצהר

בהסכמת הצדדים ובהמלצת בג"ץ: ועדת ההיתרים תקיים דיון נוסף בבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבל מימון להגנתו המשפטית.

הנשיאה אסתר חיות קבעה: "בשלב זה ובהמלצתנו, הודיע בא-כוח המשיבה 1, ועדת ההיתרים, כי אין למרשתו התנגדות לאפשר לעותר, ראש הממשלה, השלמת טיעון בעל-פה. בא-כוח העותר, עו"ד נבות תל-צור, הצהיר מצדו לפרוטוקול ולפסק הדין, שימציא כל פרט שדרוש למשיבה לצורך קבלת החלטתה".

במסגרת פסק הדין הוסכם כי לאחר קבלת הפרטים, תינתן החלטה חדשה על-ידי וועדת ההיתרים. 

מוקדם יותר היום פורסם כי המאבק של ראש הממשלה נתניהו לקבל מימון מאנשי עסקים להגנתו המשפטית בתיקים 1000, 2000 ו-4000, הגיע לבג"ץ. הרכב של 3 שופטי בג"ץ, בראשות הנשיאה אסתר חיות, דן היום (ב') אחר-הצהריים בעתירה שהגיש ראש הממשלה נגד החלטת ועדת ההיתרים שבמשרד מבקר המדינה, לדחות את בקשתו לקבל מימון לצורך הגנתו המשפטית מאנשי העסקים נתן מיליקובסקי (בן-דודו של נתניהו) וספנסר פרטרידג'. 

לאחר דחייה של שעתיים, החל הדיון עם נאום הפתיחה של עו"ד נבות תל-צור, בא-כוחו של נתניהו, שפתח את הטיעון בחזרה על הטיעונים שפורטו בעתירה.

"העתירה מעלה לשיטתנו ביקורת הן בפן הפרוצודרלי, אי-שמירה על כללי הצדק הטבעי לקראת יומו של העותר בפני המשיבה (המדינה); והפן השני נוגע לטיעונים והשיקולים שציינה הוועדה בהחלטתה, כנימוקים לדחייה, שלדעתנו הם שיקולים זרים", אמר עו"ד תל-צור. 

במסגרת דבריו התייחס עו"ד תל-צור לסמכות ועדת ההיתרים, דברים שגררו תגובה מצד השופט מני מזוז.

עו"ד תל-צור: "לוועדת ההיתרים יש חובת התייעצות עם מבקר המדינה לפי הכללים, והמבקר ליווה את ההליך. הוא שולט בהליך, ויש לו נוהג איך מתקיימים דיונים במוסד הביקורת".

השופט מזוז: "אדוני אומר בזה אחר זה דברים לא מדויקים. הוועדה לא כפופה למבקר המדינה, אלא חייבת להתייעץ. הוועדה קמה מהחלטת ממשלה ולא מכוח חוק מבקר המדינה. מיקמו אותה לצד המבקר, והיא צריכה להתייעץ איתו לגבי דברים מסוימים, וזה הכול. אדוני יורה את כל הדברים כאילו הם מובנים מאליהם".

עו"ד תל-צור: "כל הדברים שאני אומר הם מנקודת מבטי הסובייקטיבית. אני מזמין את כבודכם, שאם יש חובת התייעצות, אי-אפשר לטאטא חוות-דעת של מבקר המדינה מתחת לשטיח".

השופט מזוז: "זה לגבי זכות הטיעון". 

עו"ד תל-צור: "זכות הטיעון היא חשובה במשפט הישראלי, וזה גם קשור לסופיות הדיון". 

בנוסף אמר עו"ד תל-צור: "אנחנו מכירים פסיקות של העליון, שהתכלית היא העיקר, ולפעמים צריך לכופף את הטקסט. אחד הוא פרשנות של חקיקה. כבוד המבקר כותב בתשובתו שעמדתו היא לאור הדין הכללי. יש לפרש את המונח 'ניתן היתר' ככולל גם כסירוב לתת היתר. זו דומה לכיפוף הטקסט".

השופט מזוז: "אני חושב שזה די ברור שעיקרון סופיות לא חל על החלטות של טירבונאלים במקרה כזה. ועדיין זה לא אומר שכל החלטה אפשר לשנות. ועדיין יש נטלים שהם משתנים לפי מהות ההחלטה ומהות הגוף המינהלי.

"אדוני מנה שני סוגים של שינוי נסיבות. אחד זה גידול דרמטי בהיקף התיקים הרלוונטי, נקרא לזה. אדוני יידרש בהמשך למה זה שינוי נסיבות רלוונטי. שינוי נסיבות זה עובדה, אבל למה זה רלוונטי לטענות של אדוני לגבי ההנמקות של הוועדה. אם ההנמקה של הוועדה נכונה למגה-תיק ולא לתיק קטן... שינוי הנסיבות השני אומר 'אנחנו לא היינו בסדר, אבל תנו לנו הזדמנות נוספת'. הוועדה נתנה לכם הזדמנות נוספת, אבל לא נתנה לכם זכות שימוע".

עו"ד תל-צור: "לגבי אם אנחנו לא היינו בסדר, אני החמרתי איתנו".

השופט מזוז: "צד נוקט בקו מסוים בהליך משפטי". 

עו"ד תל-צור: "מדובר בהנהלה מינהלית שאמור לאשר או לדחות בקשות של שרים". 

השופט מזוז: "מול האינטרס הציבורי היה צריך לסלוח לנו, זה מה שאדוני אומר?"

עו"ד תל-צור: "לגבי ההבדל בין מגה-תיק לבין תיק רגיל. אני חושב שגוף מינהלי שבא לשקול בקשה, עליו קודם כל לשקול את כל השיקולים הרלוונטיים". 

השופטים שאלו את בא-כוח ועדת ההיתרים, עו"ד רנטו יארק מדוע לא תאפשר לראש הממשלה ולבאי-כוחו להשלים את הטיעון בעל-פה בפני ועדת ההיתרים. 

הנשיאה אסתר חיות: "הדלת נפתחה לכם, והיא נפתחה לטיעון בכתב. פתחו את הדלת ואמרו לא מספיק". 

עו"ד תל-צור: "ככל שהוועדה ביססה את התוצאה האופרטיבית לדחות את הבקשה על נתונים או הנחות עובדתיות שלא הוצגו בפני העותר במסגרת זכות הטיעון, דומה כי לוועדה כן יש לאפשר לעותר להגיב לכך".

השופטת חיות: "מבקר המדינה חושב שראוי היה לאפשר את השלמת הטיעון בעל-פה. היועמ"ש אומר דברים בהקשר הזה. אני שואלת אותך, עו"ד יארק (בא-כוח וועדת ההיתרים), מבלי להיכנס לטיעון שיש כאן פגיעה בכללי הצדק הטבעי, ולזה היועמ"ש לא מסכים, אני שואלת על דעת חבריי, האם נכון נוכח העמדות שהוצגו לאפשר את הטיעון בעל-פה".

השופט מזוז: "תוך שמירה על זכויות. לא תמיד צריך לעמוד על הדין".

עו"ד יארק: "כבודכם אולי לא יופתעו שאני לא מופתע מהשאלה, ואני עם חברי הוועדה בנושא. הדבר אפשרי, אבל כאן יש ויכוח מאוד עקרוני עם חבריי, האם הפרמטר שהעובדה שאדם לא חושף מה יש לו ומה הוא מבקש לתרום ורק מעבר לזה הוא צריך סיוע, הוא פרמטר לגיטימי, כן או לא. בעניין הזה אבקש את הדרכת בית המשפט, כי אני לא רוצה לחזור לכאן אחרי דיון חוזר שיטענו את אותו פרמטר".

השופט מזוז: "אם תיקבע הכרעה בשאלה הזו, למעשה זה קובע את העניין".

עו"ד יארק: "אני לא מסכים עם כבודו, אולי אני אשתכנע שראש הממשלה באמת זקוק לסיוע". 

השופטת חיות: "אנחנו ראינו שזו המגמה, וזה הכיוון. ואנחנו חושבים שכדאי למצות את המהלך הזה".

השופט ניל הנדל: "חוץ משאלת הסמכות שכבר לא רלוונטית".

השופט מזוז: "לא נכון שתהיה תחושה שההכרעה כאן התקבלה בסוף על טענות פרוצדורליות. זה נושא מספיק חשוב ומספיק רגיש כדי שתהיה בסוף תחושה שמוצו כל הטיעונים, וההחלטה ניתנה בלי להשאיר זנבות. כן רצו לשמוע או לא רצו לשמוע. ולא מדובר במחיר יקר לקיים עוד דיון".

רנאטו: "יש שאלה מי יהיו חברי הוועדה".

השופטת חיות: המבקר חושב שיש להשלים את זכות הטיעון, והוא ממנה, ויש עוד שני חברים מכהנים. והאם ראש הוועדה התפטר?

יורם רבין: "יו"ר הוועדה שלח מכתב התפטרות למבקר".

השופט הנדל: אבל גם זו לא סיבה למנוע את הדיון". 

השופטת חיות: "ראשית, למבקר יש סמכות למנות יו"ר אם הוא קיבל את ההתפטרות של יו"ר הוועדה".

רבין: "המבקר עדיין לא התייחס למכתב הפיטורים שהגיע אליו באיחור". 

השופטת חיות: "לכן ציינתי כי בדיון המשלים הוועדה תעלה פרטים שנדרשים לה. ואני מקווה שעו"ד תל-צור יאשר את זה. שהפרטים הללו, ככל שיראו שזה רלוונטי, הם יאשרו את זה".

עו"ד תל-צור: "כתבתי לוועדה הנכבדה. שככל שחסר כל פרט, שיפנו אליי. אנחנו נביא כל פרט שאפשר לתת. אנחנו לא יודעים את היקף החקירה וכו'".

רנאטו: "ושוב אני רוצה שזה יהיה ברור לחבריי, שראש הממשלה צריך להגיד מה הוא מתכוון לתרום מחלקו". 

השופטת חיות: "אני חושבת שהתשובה של עו"ד תל-צור עונה על כך". 

לבסוף החליט בג"ץ כי ועדת ההיתרים תשמע פעם נוספת את טיעוניו של ראש הממשלה נתניהו בכל הקשור לבקשתו לקבל ממנה היתר לקבל מימון כספי להגנתו המשפטית בתיקים 1000, 2000 ו-4000.

לפי קביעת בג"ץ, באי-כוחו של ראש הממשלה יוכלו להתייצב פעם נוספת בפני הוועדה ולטעון בפניהם את טיעוניהם בעל-פה. כאמור, בטרם ניתנה ההחלטה, פישרו שופטי בג"ץ בין הצדדים, כאשר הסכמת ועדת ההיתרים להצעת בג"ץ הגיעה בעקבות הצהרתו של עו"ד תל-צור, המייצג את ראש הממשלה, כי הם יספקו לוועדה כל פרט שאפשר לתת. 

לגבי השאלה האם נתניהו יכניס את ידו לכיס וישלם על חלק מההגנה המשפטית, כדרישת בא-כוח ועדת ההיתרים. התחמק עו"ד תל-צור מלהשיב, וציין בציניות כי "קודם כל דורשים שראש הממשלה יתפשט". עוד הוא ציין כי את התשובות ואת הפרטים לגבי ראש הממשלה הוא ייתן בוועדה. 

לגבי מיליקובסקי והטענה לגבי השותפות העסקית בינו לבין נתניהו, אמר עו"ד תל-צור כי הם כבר 10 שנים לא שותפים עסקיים, ואם ועדת ההיתרים הייתה מאפשרת להם להשמיע את דבריהם, אז היא גם הייתה יודעת את זה.

בתוך כך, לפי בא-כוחו של מבקר המדינה, המבקר ידון היום האם הוא מקבל את התפטרותו של יו"ר ועדת ההיתרים, השופט חבש. לדבריו, להחלטה זו עלולה להיות השלכה על חברותם של שני חברי הוועדה המכהנים.

דיון בצל ההתפטרות

הדיון היום התקיים כשברקע התפטרותו של יו"ר ועדת ההיתרים השופט ד"ר עוני חבש, לפני כשבועיים וכן ההתפתחויות בפרשת "הצוללות" (תיק 3000), הנובעות בין השאר ממידע שעלה מהחלטת הוועדה בנוגע לקשר העסקי שהיה בין ראש הממשלה נתניהו לבן-דודו מיליקובסקי.

נזכיר כי אותה החלטה של ועדת ההיתרים חשפה כי בשנת 2009 ביקש נתניהו - ואף קיבל - היתר מהוועדה לקבל הלוואה ממיליקובסקי לכיסוי חוב למס הכנסה שנוצר עקב החזקותיו, בשותפות עם מיליקובסקי ובני משפחתו בחברה העוסקת בתוספי פלדה. לפי הפרסומים, נתניהו מכר את מניותיו למיליקובסקי בחברה שהתמזגה מאוחר יותר עם חברת GrafTech International (גרפטק), אחת מספקיותיה טיסנקרופ, העומדת בלב פרשת הצוללות. עובדה זו שהצטרפה לחשיפת תאגיד השידור "כאן" ממרץ 2017, לפיה מיליקובסקי החזיק עד לפני כשנתיים, יחד עם אחיו דניאל ובני משפחה נוספים, ב-11% ממניות גרפטק, הן אלה שככל הנראה הובילו את הפרקליטות להודיע לאחרונה כי היא תבדוק את הקשר שבין המניות שהחזיק ראש הממשלה יחד עם מיליקובסקי לבין פרשת הצוללות. ראש הממשלה נתניהו איננו חשוד בפרשת הצוללות.

אם נחזור לנושא שעל הפרק היום, נראה כי מטרתם העיקרית של עורכי דינו של נתניהו, נבות תל-צור, טל שפירא ועמית חדד, היא לשכנע את שופטי בג"ץ מדוע החלטת ועדת ההיתרים "לוקה בחוסר סבירות קיצוני, הן בכל הקשור להתנהלותה בפן הפרוצדורלי והן בכל הנוגע לנימוקים ששימשו אותה לדחיית הבקשה", כנטען על-ידם בעתירה.

את ועדת ההיתרים מייצג עו"ד רנאטו יארק. את משרד מבקר המדינה ייצג בהליך היועץ משפטי למשרד מבקר המדינה ונציבות תלונות הציבור, עו"ד פרופ' יורם רבין.

משיב נוסף בעתירה הוא היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, אשר הגיש בשבוע שעבר לבית המשפט את עמדתו לקראת הדיון היום, הכוללת התייחסות אך רק לשאלה האם יש לוועדת ההיתרים סמכות להכריע בבקשה, ולא בכל הנוגע לשאלת אישור התרומות עצמן.

"אין אנו יכולים לקבל מודל של 'תרומות תחילה'"

נזכיר כי בחודש שעבר נדחתה טענתו של ראש הממשלה נתניהו כי לא יוכל לממן את הגנתו המשפטית בשלל הפרשיות הפליליות המרחפות מעל ראשו (תיקים 1000, 2000 ו-4000) ללא תרומות מבעלי הון מחו"ל.

הוועדה למתן היתרים במשרד מבקר המדינה דחתה את בקשת נתניהו להתיר לו להסתייע לצורך מימון הוצאותיו המשפטיות בספנסר פרטרידג' ובבן-דודו נתן מיליקובסקי, שניהם בעלי הון, תושבי חוץ; זאת תוך שהיא קובעת כי נתניהו צריך למצות את משאביו האישיים לפני שיפנה לקבל תרומות מאחרים למימון הגנתו.

הוועדה דחתה, בין השאר, את בקשת נתניהו לאפשר לו בשלב ראשון קבלת מימון הגנה ראשוני בסך חצי מיליון דולר מכל תורם - המיועד לייעוץ המשפטי שכבר ניתן לו עד כה וממשיך להינתן ועד לקבלת החלטת היועץ המשפטי לממשלה בתיקים השונים (לא כולל הליכי שימוע); ובהמשך הדרך ובמידת הצורך תוגשנה בקשות נוספות לקבל מאותם תורמים סכומים נוספים עד לתקרה כוללת של 2 מיליון דולר, כאשר ראש הממשלה עצמו גם ישתתף במימון.

"אין אנו יכולים לקבל מודל של 'תרומות תחילה' ואחר-כך השתתפות הנוגע בדבר עצמו במימון. הוועדה קבעה בעבר עיקרון הפוך - בטרם יפנה שר לנדבת תרומתם של בעלי ההון במימון, עליו למצות את יכולותיו ממשאביו והונו העצמי", נכתב בהחלטת הוועדה.

עוד נקבע כי "האפשרות לתת היתר פותחת פתח צר, במקרים מיוחדים, לפי שיקול-דעת הוועדה, לחרוג מהכללים ולתת היתר אישי לאי-קיום כלל מהכללים, בהתחשב בנסיבות המקרה ובתקינות הציבורית של מתן ההיתר. נפתח הפתח - הוא עלול להיסגר במקרה של שינוי נסיבות בולט; לא נפתח הפתח - יישארו הכללים בתוקפם באותו עניין וכלפי אותו שר, וההחלטה תהא סופית".

*** חזקת החפות: ראש הממשלה בנימין נתניהו וכל החשודים האחרים בתיקי ראש הממשלה מכחישים את המיוחס להם. יודגש כי גם לאחר ההחלטה על הגשת כתב אישום, בכפוף לשימוע, הם בגדר חשודים, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת לזכותם חזקת החפות.

עוד כתבות

חנן מור / צילום: אייל טואג

חנן מור מכר מניות ב-2 מיליון שקל, המניה נפלה ב-37%

המשקיעים של חברת הנדל"ן שנמצאת בהסדר חוב הרימו גבה כשראו את בעל השליטה לשעבר מוכר מניות, בהיקף של 78% ממחזור המסחר ביומיים, מה שהפיל את המניה ● ניתן להניח שמור היה מוכר עוד לולא עו"ד גינדס שביקש שיעצור

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ביידן בקריאה לקונגרס במאמר מיוחד: "לאשר בדחיפות את הסיוע הביטחוני לישראל ולאוקראינה"

הנשיא האמריקני הבהיר: "זה לא הזמן לנטוש את ידידותינו, לא מתקבל על הדעת שנעמוד מנגד" • על המתקפה האיראנית אמר ביידן: "איראן רוצה למחוק את המדינה היהודית היחידה מעל המפה" • עוד הזהיר הנשיא: "ארה"ב עלולה להיגרר למלחמה, אסור שנניח להגנה של ישראל להיחלש"

טיל איראני ליד ים המלח, ששוגר לעבר ישראל ויורט / צילום: Reuters, ALON BEN MORDECHAI

איראן אוזרת אומץ ולוקחת הימור מסוכן בעימות גלוי מול ישראל

ההתקפה של טהראן על ישראל סימנה שינוי אסטרטגי בעימות בין המדינות ●  מלחמת הצללים הפכה לעימות ישיר, ולא ברור עדיין מה יהיה הצעד הבא ● ברקע, הלחץ על איראן להוכיח כי היא מובילה את 'ציר ההתנגדות' מתגבר

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו?

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

ציור הקיר להחזרת החטופים, ובהם אלמוג מאיר ג'אן / צילום: באדיבות משפחת מאיר

קבינט המלחמה יתכנס הערב לדיון שיעסוק ברובו בנושא החטופים

גלנט במסר לאיראן: "לישראל חופש לעשות מה שהיא רוצה" ● מחשש לתקיפה? ספינה איראנית עזבה את חופי תימן ● דיווח: ביידן אישר לישראל לפעול קרקעית ברפיח - תמורת צמצום התקיפה באיראן ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק • מנהיגי הארגון הכלכלי הבינלאומי (G7) גינו את המתקפה האיראנית על ישראל • האיחוד האירופי צפוי להטיל סנקציות על איראן • עדכונים שוטפים 

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

חיקוי ירוד וזול: זהו הכטב"ם שאיראן שיגרה לעבר ישראל

שאהד 136 נחשב גם לחיקוי ירוד של המל"ט המתאבד הארופ, מתוצרת התעשייה האווירית, שלפי הערכות מחירו עומד על כ־700 אלף דולר ● לצורך ההשוואה, מחיר שאהד 136 מוערך בכ־30 אלף דולר בלבד

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

פתיחה מעורבת בוול סטריט; טסלה יורדת ב-4%, TSMC ב-5%

דאו ג'ונס עולה ב-0.4% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה של 30% ● בגוגל פיטרו כ-30 עובדים שמחאו נגד מתן שירותים של החברה לישראל ● נטפליקס תפרסם הלילה את תוצאותיה הרבעוניות

תחנת הכוח צומת של OPC אנרגיה / צילום: באדיבות החברה

החליטו שלא להחליט: הסחבת שמעכבת הקמת תחנת כוח חדשה

ברוב של שמונה מול שישה החליטה היום הממשלה להחזיר את התוכניות לדיונים בות"ל בנוגע להקמת תחנת הכוח ריינדיר ● ההחלטה הזו מתווספת לסחבת תמוהה של רשות החשמל שבמשך שנה לא פרסמה אסדרה לשלוש תחנות כוח שהקמתן דווקא כן אושרה

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

יירוטים באשקלון מהתקיפה האיראנית / צילום: Reuters, Amir Cohen

המתקפה האיראנית ייקרה את עלויות גיוס החוב של ישראל

בתחילת החודש עמדה התשואה על אג"ח ממשלתי של ישראל לתקופה של עשר שנים על 140 נקודות אחוז מעל התשואה של אג"ח אמריקאי מקביל ● בעקבות ההתלקחות, זינקה התשואה על אגרות החוב של ישראל לפער של כ-180 נקודות בסיס מעל ארה"ב ● בהמשך השבוע נרגעה מעט ה"הסלמה" בתשואות האג"ח הישראלי

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש