גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אולפני הרצליה נגד תאגיד השידור: "ניהל מכרז הפקה לא שוויוני"

באולפני הרצליה דורשים מהתאגיד לבטל תוצאות של הליך קול קורא להפקת מוקדמות יורו 2020, שנוהל לטענתם באופן פגום ובעייתי המעורר תהיות

שידורי כדורגל/ צילום: שאטרסטוק
שידורי כדורגל/ צילום: שאטרסטוק

לא מעט ביקורת לגבי מכרזים הנערכים בתאגיד השידור הציבורי "כאן" נשמעו מאז הקמתו, אך רובם נסובו סביב מכרזים שעסקו בגיוס כוח-אדם. אך בימים האחרונים מגיע ביקורת על דרך ניהול מכרז דווקא מאחד השחקנים הבולטים בתחום השידור וההפקה - האולפנים המאוחדים (אולפני הרצליה), שם דורשים מהתאגיד לבטל תוצאות של הליך קול קורא להפקת מוקדמות יורו 2020, שנוהל לטענתם באופן פגום ובעייתי המעורר תהיות.

עוד טוענים באולפנים כי בשל אופן ניהול המכרז, התאגיד ישלם לחברה הזוכה, מכספי ציבור, כמעט חצי מיליון שקל יותר משהוא יכול לשלם לו היה מתנהל הליך ראוי.

במכתב ששלחו האולפנים באמצעות משרד עורכי הדין קרספין-רובינשטיין-בלכר, נדרש התאגיד לבטל את הליך הקול קורא ולצאת למכרז מסודר.

הטענות שנשמעות מהאולפנים המאוחדים מתייתסות כאמור להליך הקול קורא שפרסם התאגיד כדי לקבל הצעות להפקת שידורי משחקי נבחרת ישראל בכדורגל במסגרת מוקדמות אליפות אירופה 2020. הזכייה בקול קורא זה מעניקה לזוכה גם ניהול פרויקטים נוספים בתחום הספורט, אך להצעות המסחריות שהוגשו בנוגע לאותם פרויקטים לא היה משקל בבחירת הזוכה.

בהליך הקול הקורא התמודדו 3 חברות, וזכתה בו מזמור הפקות. נזכיר כי מזמור הפקות היא גם אחת הזוכות במכרז ההפקה שערך התאגיד לאירועי האירוויזיון. במכרז זה חברה מזמור לקבוצת הקד"מ פרומרקט.

כשהסתיים הליך הקול קורא, פנו אנשי אולפני הרצליה לתאגיד וביקשו לקבל את מסמכי ההצעה הזוכה ואת הפרוטוקולים של ההליך. באולפנים טענו כי הליך הקול קורא שניהל התאגיד נוהל באופן לא שקוף, לא הוגן ולא שוויוני.

מהמכתב עולה כי עיון במסמכים לימד כי בשלב הראשון הייתה ההצעה של האולפנים להפקת מוקדמות היורו זולה בלמעלה מ-30% ביחס לזאת של מזמור: האולפנים הציעו הצעה בהיקף של כ 1.3 מיליון שקל, ואילו הצעתה של מזמור עמדה על כ-1.9 מיליון שקל. גם ההצעה של האולפנים להפקת שידורי אליפות העולם באתלטיקה קלה הייתה זולה משמעותית לזאת של מזמור - כ-36.7% פחות, וכך גם ההצעה למשחק אוף טיוב, שם הייתה ההצעה של האולפנים זולה בכ-66%.

עוד עולה מהמכתב כי לאחר הגשת ההצעות זומנו המתמודדים לוועדת המכרזים של התאגיד, ושם נשאלו מזמור הפקות אם יהיו מוכנים להוזיל את הצעתם. מזמור גם קיבלו באופן מסודר מידע על הרכיבים בהצעתם שהיו גבוהים מדי - זאת בעוד שהמתמודדים האחרים לא זכו להזדמנות לשפר את הצעתם מול ההצעה המשופרת של מזמור.

"לא די בכך שהתאגיד כתב במפורש למזמור הפקות שהצעתה גבוה מדי, וביקש להגיש 'הצעה מופחתת' - התאגיד אף כיוון את מזמור לרכיבי ההצעה היקרים אותם על מזמור הפקות להוזיל", נטען במכתב.

מזמור כאמור נדרשה לשפר את הצעתה לאחר שההצעות הכספיות האחרות נפתחו, ולכן, לטענת האולפנים, היה להם ברור כי עליהם להוזיל הצעתם אם ברצונם לזכות.

בשלב זה נקראו האולפנים ומזמור הפקות לשלב הבהרות. לעומת שורת תיקונים שמזמור נדרשו לעשות בהצעתם, האולפנים נדרשו להפחית ברכיב אחד בלבד ושולי לחלוטין: עלות תחקירן. כמו כן, הובהר להם כי ברכיבים אחרים בהצעתם כמו נסיעות וכלכלה בחו"ל, ועדת המכרזים חושבת שהם תמחרו את ההצעה נמוך מדי.

עוד נטען כי התאגיד איפשר למזמור להוזיל את הצעתם בכל הנוגע בבניית תפאורה בכ-95 אלף שקל, על-ידי כך שאפשרו רק להם להשתמש בתפאורת אולפן המונדיאל שבבעלות התאגיד, שאת השינוע שלה יממן התאגיד לאולפני מזמור: "צריך לשפשף את העיניים ולקרוא פעם נוספת את הפסקה הזאת מהצעתה המשופרת של מזמור הפקות, כדי לנסות להאמין. מזמור הפקות כותבת לתאגיד כי היא משפרת את הצעתה על חשבון התאגיד. ואין פוצה פה ומצפצף".

כאמור, על-פי הנטען, "השיפור" שהציעו מזמור בסעיף זה משית על התאגיד הוצאות של כ-95 אלף שקל. זאת למרות תנאי הקול קורא, שם נקבע כי המציעים יישאו בכל העלויות בעצמם.

לאחר מקצה השיפורים, בקשת הבהרות ובקשה מהאולפנים לתמחר פונקציות נוספות על מה שהתבקשו בהתחלה, התברר כי מההצעה המשופרת של מזמור "צנחו" 600 אלף שק,ל שהביאו לכך שהצעתה לשידור מוקדמות היורו הייתה זולה ב 32.6 אלף שקל בלבד יחסית להצעת האולפנים. במכתב נטען כי ההפחתה שהביאה לפער כה קטן "מעוררת חשד של ממש כי מאן דהוא בתאגיד דאג להדליף למזמור את הצעתם של האולפנים לשידורי יורו 2020, כדי שמזמור יוכלו להגיש הצעה כספית זולה במעט מזו של האולפנים".

במכתב מוזכר כי למרות שלא מדובר בהליך מכרזי, בית המשפט העליון הבהיר בעבר כי ניהול משא-ומתן בהליך תחרותי כפוף לעקרונות הכלליים בדבר שוויון החלים על כל רשות מינהלית. לטענת האולפנים, בנסיבות הקיימות נוהל המשא-ומתן הכספי בחוסר תום-לב ובחוסר הגינות, כשהאולפנים לא התבקשו לשפר את הצעתם אלא רק לתמחר פונקציות נוספות, ואילו מזמור התבקשו להגיש הצעה מופחתת ומתוקנת.

כאמור, לטענת האולפנים, בסופו של דבר צפוי התאגיד לשלם למזמור הפקות על כלל ההפקות הצפויות יותר משהיה משלם לאולפני הרצליה לו הצעתם הייתה מתקבלת. כך למשל, התאגיד התעלם לחלוטין מההצעה הכספית בנוגע לשידורי אליפות העולם באתלטיקה קלה, שידורי המסגרת ושידורי האוף טיוב, והשווה רק את ההצעות הכספיות של שידורי היורו.

על-פי הנטען, ההשוואה הכספית המלאה של האולפנים עומדת על כ-2.4 מיליון שקל, לעומת כ-2.8 מיליון שקל של מזמור הפקות. כלומר, ההצעה הכוללת של האולפנים זולה בכ-15%. 

מתאגיד השידור "כאן" נמסר: "ההליך נוהל כדין ועל-פי חוק. אנו מאחלים בהצלחה לנבחרת". 

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?