גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שכנות טובה: הקשישה שינתה את צוואתה והורישה מיליונים לשכנה - במקום למשפחה

א', קשישה ערירית, הורישה לשכנתה את דירתה וכ-4 מיליון שקל במט"ח, ולא לקרובי משפחתה המתגוררים בחו"ל ● בני המשפחה מחו"ל טענו כי בצוואה מוקדמת יותר היא הורישה להם את כספה, וכי שינתה את צוואתה בהשפעת השכנה שהשתלטה על חייה ● ביהמ"ש אישר את הצוואה המאוחרת לטובת השכנה

האם המנוחה הייתה מודעת להיקף רכושה? / צילום: Shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב
האם המנוחה הייתה מודעת להיקף רכושה? / צילום: Shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב

לפני מספר שנים, בהיותה בת יותר מ-90, נפטרה א', ללא בן זוג וללא ילדים. עם פתיחת צוואתה, התברר כי המנוחה הורישה את מלוא רכושה לשכנתה זה כ-50 שנה. כן, לשכנה. הרכוש כלל את דירתה וכן סך של כמיליון דולר שהיו לה בחשבון הבנק - רכוש שעמד במהרה בלב מחלוקת ירושה שהתנהלה בשנים האחרונות בבית המשפט, לאחר שקרובי משפחה של המנוחה, המתגוררים בחו"ל, הגישו לבית המשפט התנגדות לקיום הצוואה.

החודש הכריע בית המשפט במחלוקת וקבע: השכנה היא היורשת החוקית. והסיבה: מהראיות שהוצגו לבית המשפט עלה כי השכנה הייתה קרובה יותר למנוחה מאשר קרובי משפחתה הרחוקים.

ראשיתה של מחלוקת הירושה, בצו קיום צוואה שהוגש לבית המשפט לפני מספר שנים, שבמסגרתו התבקש בית המשפט לאשר את העברת מלוא רכוש המנוחה לשכנתה. זמן קצר לאחר מכן הגישה אחייניתה של המנוחה - בת אחותה - בקשה למנוע את קיום הצוואה. זאת, בטענה כי לקשישה המנוחה היו שתי צוואות - בראשונה, הורישה הקשישה הערירית את הדירה לשכנתה; בעוד שהכספים בבנק הוענקו לקרובת המשפחה; ובצוואה השנייה, המאוחרת יותר, הורישה א' גם את הדירה וגם את הכסף, לשכנה.

לטענת האחיינית, באמצעות עו"ד-ד"ר שרון פרילינג, הצוואה השנייה נכתבה כאשר הקשישה כבר הייתה במצב של דמנציה. בני המשפחה סיפרו כי היו בקשר עם הקשישה בשיחות טלפון ובביקורים לעתים רחוקות בארץ. לטענתם, א' אמרה לאורך שנים רבות, שברצונה להוריש להם את כספה שהיה בבנק, ולטענתם, לא הייתה כל סיבה שהצדיקה את השינוי שעשתה בצוואה השנייה. לטענתם, השכנה השתלטה על כל הרכוש, ניצלה את היותה של הקשישה במצב דמנטי, והשפיעה עליה לשנות את הצוואה הראשונה.

הייתה מודעת למי תרצה להוריש את רכושה

מנגד, טענה השכנה, באמצעות עו"ד יובל אדלר, כי היא זו שדאגה כל השנים לקשישה, סייעה לה וטיפלה בה, ובמיוחד הייתה לצידה בכל העת כשמצבה הרפואי הלך והתדרדר. השכנה טענה עוד כי קרובי המשפחה המתנגדים לקיום הצוואה היו כזרים עבור המנוחה, לא שוחחו ולא נפגשו עימה עשרות שנים. עוד היא טענה כי הצוואה נותנת ביטוי לאהבה ולקירבה ארוכות שנים ששררה ביניהן, וכי הצוואה נערכה ללא מעורבותה, עת הייתה המנוחה מסוגלת להבין את טיבה ובלי שהופעלה עליה השפעה בלתי הוגנת.

השכנה תיארה בפני בית המשפט את מערכת היחסים בין השכנות, שהחלה כבר לפני שנים רבות, כאשר לטענתה נוצר ביניהן קשר קרוב ואינטימי, כמשפחה ממש - מערכת יחסים שהובילה את המנוחה לצוות לשכנתה את כל רכושה. לטענתה, לאחר פטירת אחותה של א' ובעלה (הגיס), חל ריחוק רב יותר בין אחייניה של המנוחה לבינה; ולמעשה רק היא עמדה לצד המנוחה כאשר הזדקנה, סייעה לה, דאגה למילוי צרכיה ולרווחתה; ובשנתיים האחרונות לחייה אף מונתה לאפוטרופוסית עליה. לטענת השכנה, המנוחה לא ראתה במתנגדת לקיום הצואה, ובאחיה, כאחיינים שלה, נוכח היעדר הקשר והקירבה אליהם.

השופטת ענבל קצב-קרן, דחתה את תביעת האחיינית, וקבעה כי "יש לכבד את רצון המנוחה כפי שמפורט בצוואתה האחרונה", רצון אשר מתיישב עם נסיבות חייה והקשר עם שכנתה. ראשית, קבעה השופטת כי מעיון במסמכים הרפואיים שהוצגו בפניה, ומעדויות הרופאים, ניתן ללמוד כי המנוחה ידעה להבחין בטיבה של צוואה עם חתימתה עליה. זאת, חרף העובדה כי המנוחה סבלה מדמנציה וטופלה בטיפול תרופתי.

עוד קבעה השופטת כי המנוחה הייתה מודעת גם להיקף רכושה, ביצעה העברות כספיות בין בנקים, וחתמה על מסמכים בכל הנוגע לרכושה. "הגם שהמנוחה אובחנה כבר מספר שנים טרם עריכת הצוואה, עם אלצהיימר, וכן סבלה מדמנציה... התרשמתי כי המנוחה הייתה כשירה לחתום על הצוואה במועד עריכתה (וקל וחומר כי לא הוכח אחרת)".

הקרובים ביקרו את דודתם פעמיים ב-50 שנה

השופטת קבעה עוד כי לא התרשמה שהתקיימה תלות בין המנוחה לשכנתה, וגם לא השפעה בלתי הוגנת עליה. אמנם השכנה הייתה דמות משמעותית והקרובה ביותר למנוחה, אך לא נמנע קשר של המנוחה עם אחרים, והיא אף התגוררה בדיור מוגן שבו שוהים אנשים נוספים ואנשי צוות רבים.

השופטת ציינה כי על-פי העדויות, בהן עדות עורך הדין שערך את הצוואה ועובדת סוציאלית שליוותה את א', "המנוחה הייתה דעתנית וחזקה, ואופייה לא היה של אדם תלותי וקל להשפעה". וכן כתבה כי "אין חולק כי רצון המנוחה, טרם עריכת הצוואה היה להעביר כספים אף למשפחת המתנגדת, כפי שפורט על-ידה בצוואה המוקדמת".

השופטת ציינה כי אכן המתנגדת צירפה מכתבים שכתבה המנוחה להוריה, בהם פירטה כי ערכה צוואות שבהן ציוותה להם את עיזבונה או חלקים ממנו, וכן פירטה במכתב לאם המתנגדת את פרטי חשבון הבנק שבו מופקדים הכספים, וכן פרטי עורכת הדין עורכת הצוואה. לדברי השופטת, "המנוחה אף ביקשה מהמתנגדת, עת הגיעה לביקור בישראל, להיפגש עם עורך הדיו בקשר עם הצוואה שנערכה על-ידה, וביקור כזה אכן נערך".

"ואולם", הוסיפה השופטת, "רצון זה שהובע על-ידי המנוחה, הוא מוקדם לעריכת הצוואה, ומן הצוואה המאוחרת עולה כי המנוחה שינתה רצונה זה. השינוי חל לאחר עריכת הצוואה המוקדמת, לאחר פטירת אם המתנגדת. המנוחה הסבירה השינוי ברצונה לרופא, כך שלאחר ביקור המתנגדת בישראל, הרגישה (א' המנוחה) שבעצם אין לה קשר איתם".

לסיכום, כתבה השופט, כי "רצון המנוחה מתיישב אפוא עם נסיבות חייה, והקשר הקרוב למבקשת. וכבר נקבע כי יש לכבד את רצון המנוחה, כפי שהוכח בפניי, ומפורט בצוואתה האחרונה".

עו"ד-ד"ר שרון פרילינג, שייצגה את קרובי המשפחה, מסרה בתגובה: "פסק הדין מחדד מספר מסרים חשובים; המהותי ביניהם הוא הצורך להגן על קשישים מעושק על-ידי בני משפחה או מטפלים שנכנסים לחייהם ומשתלטים על הטיפול בהם. על קרובי משפחה החוששים כי קשיש קרוב עלול להימצא בסיטואציה שכזו, להמשיך ולגלות מעורבות אקטיבית בחיי הקשיש, ולא לאפשר היווצרותה של תלות בין הקשיש למטפל".

עוד לדברי הפרקליטה, "רמת הבדידות והתלות בקרב אנשים עריריים מועצמת לעת זיקנה, קל וחומר במצבים דמנטיים דוגמת מחלת האלצהיימר, שממנה סבלה המנוחה. בנסיבות אלה, היה ראוי לראות את התמונה הרחבה יותר ולתת משמעות רבה לרצון המנוחה, כפי שהתאמצה לבטא אותו טרם ההתדרדרות במצבה".

עו"ד יובל אדלר, שותף במשרד עורכי הדין בן-ארי, פיש, סבן, אשר ייצג את השכנה, מסר: "אני שמח שבית המשפט עשה צדק וכיבד את רצון הקשישה, שחפצה להעניק את רכושה למרשתי, אשר ליוותה ודאגה למנוחה עשרות שנים. בית המשפט דחה את ההתנגדות לקיום הצוואה, שכולה נשענה על בדותות וספקולציות של קרובי משפחה רחוקים, אשר הואילו בטובם לבקר את המנוחה פעמיים בחמישים שנה".

הבית ברחוב מיכ"ל / צילום: בר אל

המקרה של "הבית ברחוב מיכ"ל"

20 מיליון שקל - לשכנות הדיירות ולא לבני המשפחה

הסיפור של השכנה הערירית, שהורישה את כל רכושה לשכנתה הקרובה, אינו המקרה המפתיע ביותר שבו התברר כי בני משפחה נישלו את קרובי משפחתם מהירושה, והורישו את רכושם לזר-הקרוב-להם-ביותר. מדהים אף מכך הוא סיפורו הלא ייאמן של "הבית ברחוב מיכ"ל", שבו התגלה כי בעל בניין בתל-אביב הוריש את כל הדירות בבניין - ועוד דירה לא בבניין - לדיירות המתגוררות בו.

מדובר באורי גלעדי ז"ל, שנפטר בשנת 2016 ממחלה, ובצוואתו הוריש את הדירות בבניין ברחוב מיכ"ל 20 בתל-אביב, שהיה בבעלותו, לדיירות המתגוררות בו, ביניהן אמניות ומעצבות. זאת, רק בתמורה לערובה לכך שהחתולים שלו יטופלו כראוי.

גלעדי נפטר ערירי וללא צאצאים. ובהתאם לצוואתו, קיבלו ארבע דיירות בירושה את הדירות בבניין שבלב תל-אביב, לא רחוק מתיאטרון הבימה. דיירת אחת קיבלה שתי דירות, וכן את דירת מגוריו של גלעדי ברחוב ברכה פולד (כ-300 מטר מזרחה מרחוב מיכ"ל). אחותה, שהחליפה אותה בדירה, קיבלה שתי דירות נוספות. דירה אחרת הושארה לדיירת השלישית, ועוד אחת לדיירת הרביעית.

לאחר שהוגשה בקשה לקיום הצוואה לרשם לענייני ירושה, הגישו בני משפחתו של גלעדי התנגדות לקיום הצוואה. זאת, בטענה כי גלעדי לא היה צלול בעת עריכת הצוואה, והיה נתון להשפעה.

מנגד, טענו הדיירות, באמצעות עו"ד יוכי כדיר-פז ממשרד עורכי הדין מיתר ליקוורניק גבע לשם טל, כי גלעדי היה צלול בעת עריכת הצוואה, כי הן אלה שסעדו אותו בימיו האחרונים, וכי הצוואה משקפת את רצונו. כן לטענתן, גלעדי רצה לדעת שחתוליו יטופלו ולא ייזרקו לרחוב, וזאת הייתה החלטתו. הוא מסר בניין שלם לדיירות, כדי לדעת שהחתולים לא יישארו לבדם, כפי שאמו, שאליה היה מחובר בעבותות נפש, הורישה לו את הבניין, כדי שהוא לא יישאר לבדו.

המחלוקת המשפטית שהתקיימה בדלתיים סגורות בבית הדין לענייני משפחה, הגיעה בחודשים האחרונים לישורת האחרונה. זאת, לאחר שחוות-דעת רפואית שהוגשה, העלתה כי גלעדי היה צלול בעת שערך את הצוואה החדשה.

עו"ד בועז קראוס, שייצג את בני המשפחה המתנגדים לצוואה, התפטר אז מתפקידו, והמליץ לבני המשפחה לחזור בהם מההתנגדות. חלק מהם אכן עשו כעצתו. אולם בני משפחה נוספים שכרו את שירותיה של עו"ד אתי סדיס, והמשיכו לנהל את ההליך.

כעת ממתינים כל הצדדים למוצא פיו של בית המשפט לענייני משפחה, שעתיד להכריע את גורל הירושה, הכוללת שבע דירות בתל-אביב - ומוערכת ב-20 מיליון שקל.

כך תוקפים צוואה

● טענה של אי-עמידה בדרישות טכניות של חוק הירושה, כדוגמת עדי האימות של הצוואה הם בעלי עניין בה

● מותם של העדים המאמתים או חוסר יכולת לאתרם ולהביאם לעדות

● באמצעות טעויות דפוס שעשויות להיות קריטיות

● הצבעה על קיומן של מספר צוואות סותרות, שתוכנן שונה מהותית

● גילוי מצב נפשי או רפואי אחר של המצווה, אשר עשוי להצביע בדיעבד כי לא היה כשיר לחתום

● קיומה של השפעה בלתי הוגנת על המצווה כדוגמת מניעת קשר או ביקורים בין המוריש ובין יורשים טבעיים אחרים, ניצול מצוקה נפשית או תלות בין המצווה לאדם אחר

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק