גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהי המקבילה הקוריאנית ל"טובים השניים מן האחד"?

וגם: מה חיפשו חברי איגוד תעשייני מומבאי על הגג ברמת החייל?

 

יושבים: יונגמן פארק ואוריאל לין. עומדים: צ'ואי יאנג הוואן, עמי אפלבאום וגל שף / צילום: יאיר שגיא
יושבים: יונגמן פארק ואוריאל לין. עומדים: צ'ואי יאנג הוואן, עמי אפלבאום וגל שף / צילום: יאיר שגיא

בתזמון מעניין של מזג אוויר אביבי ורגוע ואווירה פוליטית סוערת למדי, מבקרת השבוע בארץ משלחת מקוריאה הדרומית. את המשלחת מוביל יונגמן פארק, נשיא לשכת המסחר והתעשייה הקוריאנית ויו"ר תאגיד דוסאן לציוד מכני-הנדסי.

אתמול, קיבל עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר את פניהם של חברי המשלחת המונה כ-20 אנשי עסקים - כולם בכירים במשק הקוריאני ובמקביל מנהלים לשכות מסחר אזוריות - בהם, ג'ה הא לי, יו"ר תאגיד סאמבומוטורס לחלקי חילוף לרכב, וסאנג הו לי, יו"ר תאגיד סאוהו אלקטריק. בפגישה נחתם הסכם הבנות בין שתי לשכות המסחר, לקידום שיתופי הפעולה בין המדינות.

לין הסביר למשלחת את מבנה הכלכלה הישראלית ואת תהליכי ההפרטה שהתעצמו בשנות ה-80 של המאה הקודמת, וציין כי התחרות החופשית אמנם לא הושגה במלואה אך "אנו מאוד קרובים לכך". בין היתר הדגיש לין את היצירתיות המבורכת של חברות הסטארט-אפ הישראליות. 

עוד נכחו במפגש: אדיב ברוך, יו"ר מכון היצוא הישראלי; עמי אפלבאום, יו"ר רשות החדשנות; גל שיף מדסק אסיה פסיפיק במנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה; מוני בר, בעלי ומנכ"ל דומיקאר-באדג'ט, יו"ר ארגון חברות השכרת הרכב והליסינג וחבר נשיאות לשכת המסחר; ואחרים. עוד נכח במפגש צ'ואי יאנג הוואן, שגריר קוריאה בישראל, שהצהיר כי "לקוריאה ולישראל יש הרבה במשותף". הוא ציטט פתגם קוריאני, ואמר "אם אתה רוצה ללכת מהר - לך לבד; אם אתה רוצה ללכת רחוק - לך ביחד", והוסיף בעברית: "טובים השניים מן האחד".

מה חיפשו חברי איגוד תעשייני מומבאי על הגג ברמת החייל?

ועוד בענייני משלחות, חדשנות ותעשייה: על גג משרד עורכי הדין עמית פולק מטלון ושות', נאספו אתמול כ-80 חברי משלחת של איגוד תעשייני מומבאי שבהודו (BIA), שהגיעו במטרה לאתר טכנולוגיות לייצור והפצה בתעשייה המסורתית. במהלך השבוע ערכה המשלחת פגישות עם חברות ישראליות העוסקות בטכנולוגיית מים, חקלאות, אנרגיה, IT ועוד. על הגג שברמת החייל, התקיים מפגש בשיתוף לשכת המסחר ישראל-הודו. בין היתר דנו שם בדרכים לגישור על פערים תרבותיים-עסקיים.

עלו על הגג: מתן וילנאי, יו"ר לשכת המסחר ישראל-אסיה, לשעבר שר ושגריר ישראל בסין; רביב ביירון, נשיא לשכת המסחר ישראל-הודו; ענת ברנשטיין-רייך, יו"ר לשכת המסחר ישראל-הודו; עו"ד בנימין גרוסמן, שותף וראש דסק הודו במשרד עמית פולק מטלון; דן קטריבס, ראש אגף סחר חוץ בהתאחדות התעשיינים; הילי הירט, מנהלת קרנות הודו ברשות החדשנות; פרסאנה דונגרא, נשיא איגוד התעשיינים של מומבאי; ביי ראדי, מנכ"ל State Bank of India ישראל ואחרים.

רביב ביירון, פרסאנה דונגרא, בנימין גרוסמן וענת ברנשטיין־רייך / צילום: אייל פרידמן

גם נטל וגם הזדמנות: למי צמחה "אונה שלישית" ולמה?

ביום חמישי נערך "בקומה הרביעית" בתל אביב, מפגש של אנשי כספים, תעשיינים, ויועצים משפטיים, שדנו יחד באתגרי התעשייה החדשנית. את המפגש ארגנו התאחדות התעשיינים, משרד הרצוג פוקס נאמן, ומשרד KMPG סומך חייקין.

עו"ד רות דגן, שותפה וראש תחום איכות סביבה וייצור תעשייתי במשרד הרצוג פוקס נאמן, טענה כי "הרגולציה על התעשייה בישראל היא נטל גדול מאד אבל גם הזדמנות. בעוד שבעבר הפיקוח היה רק על מה שיוצא החוצה מתוך המפעל - על איכות המוצר שהוא מייצר ועל ההשלכות הסביבתיות שלו - כיום הרגולטור החל להכנס לקרביים של תהליכי הייצור", היא הסבירה כי "חשוב לדעת לשווק את זה החוצה, כי עמידה בסטנדרט גבוה של רגולציה מקומית, היא יתרון בתחרות על לקוחות בחו"ל".

שחר תורג'מן, יו"ר קבוצת בריל ובעבר מנכ"ל הדקה ה-90, שיתף מחוויותיו, וסיפר כיצד בחן  בחברת הדקה ה-90 סטארט-אפים, במטרה ללמוד ולראות מה קורה בחוץ. "ראינו 250 סטארט-אפים בשנה, מתוכם בחרנו 5", הוא סיפר, והוסיף כי "התהליך הזה מפתח אונה שלישית של חדשנות", הוא אמר.

עוד השתתפו: אריאלה שיפנבאור וייס, סמנכ"לית שיווק במחלבות שטראוס; דוד לוסטיג, סמנכ"ל בכיר לתפעול גלובלי בטבע; פרופ' ורדה שלו, מנהלת מכון מכבי ומוריס קאהן למחקר במכבי שירותי בריאות; רובי גינל, מנכ"ל התאחדות התעשיינים ועומר ברוך, מנהל המחלקה לייעוץ עסקי וחדשנות בהתאחדות; חגית פילו, רוני מיכאל וציון אמסלם מ-KMPG סומך חייקין; קובי אלטמן, סמנכ"ל כספים בכיל ואחרים.

חגית פילו, קובי אלטמן, רוני מיכאל, רות דגן, ציון אמסלם ועומר ברוך / צילום: דוד פרנקל

חברי המועדון העסקי-אקדמי דווקא בחרו שלא להכריע

את סוף השבוע האחרון פתחו חברי המועדון העסקי-אקדמי של אוניברסיטת תל אביב, במפגש שדן, איך לא, בבחירות הקרבות. חברות וחברי המועדון הגיעו בבבוקר יום שישי האחרון למועדון קאמילו ברמת אביב, שם פגשו את הפרשנים הפוליטיים אמנון אברמוביץ, ירון דקל ובן כספית, שלקחו חלק בפאנל שאותו ניהל אמנון דיק, נשיא אגודת הידידים של האוניברסיטה.

דיק ועדי אולמרט, מנכ"לית אגודת הידידים אירחו במקום את אנשי ונשות העסקים: ליאורה עופר, בעלת השליטה בעופר השקעות; שאול קוברינסקי, יו"ר דיסקונט; דן טהורי; בני פדני, נשיא ובעלי תכשיטי פדני; סמי סגול; צבי ימיני; יגאל לנדאו, מבעלי השליטה ברציו ורעייתו ד"ר ציפי לנדאו; גבי ואתי רוטר, מנכ"לים משותפים בקסטרו; דנה אביב, מבעלי אביב-שגב ניהול השקעות, שנתנו חסות לאירוע; פרופ' יוסף קלפטר, נשיא האוניברסיטה ואחרים. 

במהלך המפגש ובין הדיונים, החברים אף הוזמנו לקחת חלק במיני-מדגם מקומי ולהשיב על שאלת השאלות - מי ירכיב את הממשלה הבאה, בנימין נתניהו או בני גנץ. התוצאה, כך לפחות נטען, הייתה 50% קולות לבני גנץ ו-50% לבנימין נתניהו. 

אתי רוטר, עדי אולמרט ודנה אביב / צילום: איציק בירן

יגאל וציפי לנדאו / צילום: איציק בירן

עוד כתבות

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

עיראק / צילום: Associated Press, JEROME DELAY

הפצצה בבסיס המיליציות הפרו-איראניות בעיראק

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום