גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מי שחשב שיבואו יותר תיירים לא מכיר את חוקי המשחק פה"

כך אומר אמיר הלוי, מנכ"ל משרד התיירות, בשיחה עם "גלובס" לסיכום הפעילות סביב האירוויזיון בת"א ● "בפועל אף אחד לא יודע באמת כמה תיירים הגיעו, אבל ללא ספק צריך להפיק לקחים. אחת מהמסקנות היא שאם רוצים למשוך אירועים גדולים, צריכים להגדיל את היצע פתרונות הלינה"

"הכפישו אותנו לשווא. עשינו פעילות ענפה בתחום התיירות" - כך אומר אמיר הלוי, מנכ"ל משרד התיירות, בשיחה עם "גלובס" לסיכום הפעילות סביב האירוויזיון שנערך בתל-אביב. 

העבודה שלכם התחילה בשלב מאוחר יחסית. 

הלוי: "התחלנו לעבוד על האירוויזיון יום אחרי הזכייה של נטע ברזילי. בחודש ינואר הייתי בכנס עם רון חולדאי כדי להתחיל בהיערכות. עיריית תל-אביב הובילה את הנושא, ועבדנו בשיתוף-פעולה בכל דבר".

סרטון ה"דוז פואה" של משרד התיירות עלה כחודש לפני התחרות - זה מאוחר. 

"יש פה מצב נתון של אירוע חד-פעמי עם תאגיד שהיה קשה להגיע אתו להסכם שיאפשר ללפ"מ (לשכת הפרסום הממשלתית) להשתמש בזכויות. שמענו על גופים שקיבלו איום בתביעה על שימוש במילה 'אירוויזיון', ועם כל זה היינו צריכים לעשות פעילות.

"אפשר היה להתחיל לפני זה, נכון. עלינו חודש לפני כן עם סרטון שזכה ל-200 מיליון חשיפות ו-60 מיליון צפיות. אנחנו מרוצים. בסוף האירוע הזה עושה שירות מצוין לדימוי של ישראל כיעד תיירותי והצפייה של מאות מיליונים בישראל שלא הכירו, כולל דיווחים שהעלו עיתונאים, בלוגרים וכל מי שביקר כאן. אנחנו הסתובבנו בשטח - כל אחד עשה את מה שהוא צריך".

מבחינת משרד התיירות, אירוע האירוויזיון נחלק ל"לפני", "בזמן" ו"אחרי". לדברי הלוי, "עכשיו אנחנו בתחילת העבודה של 'אחרי'. נמשיך למנף את השיווק של ישראל ברוח האירוויזיון בחודשים הקרובים. לקחנו חלק מהזכויות על הסרטונים, ונצא עם סרטונים קצרים בדיגיטל".

בסופו של דבר הגיעו לכאן אלפים בודדים בלבד של תיירים. יש תחושת החמצה?

"בפועל, אף אחד לא יודע באמת כמה תיירים הגיעו, זה הכול הערכות. תל-אביב הייתה מלאה, כולל המלונות, אבל ללא ספק צריך להפיק לקחים מהאירוע הזה. אחת מהמסקנות היא שהיצע פתרונות הלינה שיש בתל-אביב ובירושלים - אם זה חדרים, שקי שינה, קפסולות או סוויטות - חסר מהכול. אם רוצים למשוך אירועים גדולים, צריכים להגדיל את ההיצע.

"עשינו סיורים בשטוקהולם לראות איך מארגנים אירוויזיון, והתשתיות של האירוח זה צעד קריטי. יתרה מזאת, בשנה שעברה בליסבון היו כרטיסים למופעים בעשירית מהמחירים פה. ההיצע המלונאי המוגבל גרם לעליית מחירים, וכך גם היצע המושבים המוגבל, 7,200 כרטיסים, שחצי ממנו הלך למשלחות ולעיתונאים מחו"ל.

"מי שמופתע מזה שהמספרים של התיירים היו נמוכים ממה שציפו לו - לא הבין את חוקי המשחק פה. מה שאנחנו יודעים להגיד זה שב-2016 היו בישראל בממוצע 250 אלף תיירים בחודש, והיום זה 400 אלף. אין לנו בעיה של מחסור בתיירים, אבל היינו צריכים לעשות מינוף מקסימלי. המוצר האירוויזיוני היה טוב, ובאירופה הוא מונף מצוין. הבאנו סוכני תמריץ גדולים שיבואו לראות איך עושים פה אירועים גדול. הם היו מאוד מרוצים מהיכולת של תל-אביב. הייתה חלוקת עבודה עם עיריית תל-אביב ותיאום עד הפרט האחרון".

אתה מעריך שיהיה גל תיירות פוסט-אירוויזיון?

"בפירוש קיבלנו חשיפה אדירה שתביא לפה תיירים. אבל זה לא רק זה, הרבה אירופאים ראו בפריים-טיים אתרים כמו פארק תמנע - ברור לי שזה ייכנס אליהם לרשימה של מקומות שחייבים לבקר בהם. האירוויזיון עזר לדימוי ולמעמד שלנו מול התיירים". 

ומה עשה לתדמית הזו הסרטון של תאגיד השידור "כאן" שהציג את הישראלים, גם אם על דרך ההומור, כתאבי-בצע, כתלותיים או כנהגים פרועים?

"המסקנה שלי היא שכדאי לתת לכל אחד להתעסק במה שהוא יודע להתעסק. נתנו בתאגיד לאנשי דיגיטל לעשות הפקה של תיירות. המזל הוא שהסרטון הזה לא קודם בחו"ל, כך שהתפוצה שלו הייתה יחסית מינורית בניגוד לסרטון שלנו. אנחנו עושים סוג אחר של סרטונים".

התאגיד השקיע את רוב הכסף בהפקה המרשימה, משרד התיירות לא השתתף בעלויות?

"זה ממש לא נכון. המשרד השקיע כסף. 5 מיליון שקל השקענו ברכישת זכויות באמצעות לפ"מ ובהפקה ובקידום של סרטון ה'דוז פואה'. השקענו בכל הסמינרים שנערכו עם עיריית תל-אביב כמו קורסים שהועברו לנהגי מוניות, בפעילות יחסי ציבור שכללה הבאה של סוכנים או בסיורי עיתונאים. הוצאנו סכומים משמעותיים ותרמנו לנושא המימוני".

בעניין זה נציין כי בראיון שהעניק לתאגיד "כאן" יון אולה סאנד, המפקח על האירוויזיון מטעם ה-EBU (תאגיד השידור האירופי), הוא הסביר כי ברוב המקרים המימון לאירוויזיון מגיע מהגוף המשדר. לדבריו, בהרבה מדינות לממשלות אסור לממן שידורים, כך שהמדינה לא יכולה לתמוך בפרויקטים כמו אירוויזיון. הוא ציין כי לצד הכנסות מחסויות או מפרסומים יש תרומה מצד ה-EBU שאוסף כסף מכל גופי השידור המשתתפים. מקור מימון אחר, לדבריו, מגיע מהעירייה המארחת כשהמדינה אמורה לכסות את עלויות האבטחה - "מה שבדרך-כלל קורה ונראה לי הכי טבעי", לדרי סאנד.

"משרד התיירות מימן את חלקו במיליוני שקלים ולא רק בתחום התיירות. יזמנו פגישות גם בנושא של התחבורה יחד עם משרד התחבורה וצוות היגוי כדי לפתור את העניין הזה", אומר הלוי.

ומצד שני באים לכאן 400 אלף תיירים בחודש, שעבורם לא מתכנס צוות היגוי כדי לאפשר להם סידורי תחבורה הגיוניים. 

"אסטרטגית אנחנו מסתכלים על התמונה הגדולה ומאמינים שדברים שנעשו במיוחד לאירוויזיון, כמו בתחום המוניות, יישארו גם הלאה. הנושא של תחבורה ציבורית ותיירים הוא אכן סבוך ובלתי אפשרי, ואני מקווה שבקדנציה הבאה יהיה לנושא הזה יותר יחס על-ידי אנשים שיבינו שצריך לעשות פה מהלך אחר". 

עוד כתבות

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים