גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המנכ"ל האמריקאי של אינטק פארמה: "בישראל הודעה על גיוס הון מבהילה את המשקיעים. בארה"ב זה טבעי"

ג'פרי מקלר, המכהן בשנתיים האחרונות כמנכ"ל החברה שמפתחת את "גלולת האקורדיון", בראיון ל"גלובס": "אני מאמין שהגענו לשלב שבו נדגים את ערך הפלטפורמה הטכנולוגית שלנו" ● מאז מינויו חלו כמה שינויים משמעותיים בחברה: היא נמחקה מהמסחר בתל אביב לטובת הנאסד"ק, גייסה 35 מיליון דולר, השלימה גיוס חולים לניסוי הקליני שלה ומתכננת לפרסם תוצאות ביולי-אוגוסט

ג'ף מקלר, מנכ"ל אינטק פארמה / צילום: רויטרס
ג'ף מקלר, מנכ"ל אינטק פארמה / צילום: רויטרס

חברת אינטק פארמה , המפתחת את "גלולת האקורדיון" הנפתחת במעי ומאפשרת שחרור מושהה של תרופות בו, התחדשה לפני כשנתיים במנכ"ל האמריקאי ג'פרי מקלר, אחרי שנים של ניהול ישראלי בעיקר על-ידי היזמים או מנהלים שצמחו בחברה.

מאז מינויו של מקלר התרחשו כמה שינויים משמעותיים בחברה: היא נמחקה מהמסחר בתל אביב לטובת בורסת הנאסד"ק, גייסה 35 מיליון דולר, השלימה את גיוס החולים לניסוי הקליני שלה ומתכננת פרסום תוצאות במהלך יולי-אוגוסט.

נוסף על כך, פעילות הקנאביס הראשונית של החברה מקבלת לאחרונה תשומת לב רבה יותר, בעקבות העניין הגובר בסקטור. בסוף השבוע האחרון דיווחה אינטק על הסכם שת"פ ראשוני עם חברת התרופות מרק האמריקאית, נוסף על הסכם דומה שיש לה עם נוברטיס. למרות כל אלה, מחיר המניה נותר דומה למה שהיה בתקופה שבה נכנס מקלר לתפקידו, והוא משקף שווי חברה של 176 מיליון דולר.

מקלר הגיע לאינטק פארמה אחרי 25 שנות ניסיון בתעשיית הפארמה, ביניהן כ-17 שנה בחברת פייזר, שם כיהן בתפקידים בתחומי התכנון האסטרטגי, רכישות ופיתוח עסקי ועוד. לפני התפקיד באינטק כיהן כמנכ"ל של הסטארט-אפ Cocrystal. חברה ציבורית זו הייתה בשיא כאשר מקלר מונה, אך עוד לפני שנכנס בפועל לתפקידו היא החלה לאבד גובה, ואיבדה 80% מערכה. מקלר לא הצליח להציל את החברה, שנסחרת היום ב-80 מיליון דולר בלבד.

נראה כי החוויה שלך באינטק חיובית יותר בינתיים; השוק מחכה לתוצאות הניסויים ולאחר מכן למוצר הראשון שלה, אחרי 19 שנים של פעילות.
"אני מאמין שהגענו היום לשלב שבו נדגים את ערך הפלטפורמה הטכנולוגית שלנו", אומר מקלר בראיון ל"גלובס". "המיקוד של האנליסטים הוא במידה רבה במוצר המוביל, המוצר לפרקינסון, אבל הערך האמיתי נובע מן הפלטפורמה הטכנולוגית שלנו, והמוצר לפרקינסון הוא רק הוכחת ההיתכנות שלנו".

הפלטפורמה הטכנולוגית של אינטק היא גלולת האקורדיון. זוהי גלולה נבלעת, אשר נפתחת במעי לצורת "אקורדיון", אך לא נועדה ללוות שירי קומזיץ נבחרים מן הבטן. ה"אקורדיון" מונע מן הגלולה להיסחף לתוך המעי בתהליך העיכול, והיא מתקבעת בדיוק במפגש בין הקיבה למעי, כדי לשחרר תרופות בשחרור מושהה ממש במקום שבו הספיגה שלהן היא הטובה ביותר, בכניסה למעי. בתהליך שחרור התרופה, האקורדיון מתכלה ונעלם.

לגישה זו יתרונות שונים. עצם השחרור המושהה בקיבה מאפשר לשמור על רמות קבועות של החומר הפעיל בדם, מאפיין חשוב מאוד עבור תרופות רבות. כמו כן, הספיגה האופטימלית מאפשרת להוריד את מינון התרופה, וכך לחסוך חלק מתופעות הלוואי. עבר המוצר הראשון של החברה, תרופת הלבודופה לפרקינסון, אלו שתי בעיות חמורות. חברת נוירודרם, שפתרה אותן באמצעות הולכת תרופות דרך העור, נמכרה לפי שווי של מעל מיליארד דולר לתאגיד מיצובישי טנאבה היפני, עוד לפני אישור המוצר שלה (אם כי יש לציין כי נוירודרם הראתה יכולת להעביר מינון גבוה מאוד של תרופה, באופן שיכול להחליף אפילו ניתוח, ואילו אינטק כרגע אינה מתיימרת לעשות זאת).

מקלר רואה בשיפור הפרופיל של תרופות קיימות רק את תחילת הדרך. הוא מכוון לפתח יחד עם חברות תרופות גרסאות שחרור מושהה למולקולות שהן התחילו לפתח, ושבלי מנגנון כמו של אינטק אולי בכלל לא כדאי להן להגיע לשוק.

"שיתוף הפעולה שחתמנו עם נוברטיס ושיתוף הפעולה שחתמנו רק בסוף השבוע עם מרק מעידים כי חברות גדולות מאמינות ביתרונות של הטכנולוגיה שלנו. כאשר נחשוף את המוצרים שאנחנו מפתחים עם החברות הללו, ואת תוצאות הניסויים איתם, אולי חברות נוספות יבואו".

כמעט מאז הקמתה מתלבטת אינטק בין הסתמכות על שיתופי פעולה לבין פיתוח מוצר עצמאי, כפי שמתלבטות חברות פלטפורמה רבות, כמו פואמיקס, או קומפיוג'ן. בינתיים שיתופי הפעולה לא הביאו לאינטק מוצר בשוק.

"אני מאמין שקל יותר ליצור את ההסכמים אחרי שרואים הצלחה אחת. כבר ראינו עלייה בכמות החברות שמתעניינות בקשר איתנו מאז שנוברטיס נכנסה לניסוי קליני. כמו כן היה חשוב לחברות לראות שאנחנו מסוגלים לייצר את הגלולה בייצור תעשייתי במחיר תחרותי, והיום יש לנו הסכם סגור עם קבלן משנה, אשר מאפשר זאת. לשמחתנו, עם המעבר לנאסד"ק והגיוס, יש לנו המשאבים להיכנס להסכם שמאפשר לנו להוכיח שאנחנו יכולים גם לייצר".

התחלתם גם להקים מערך שיווק ליום אחרי אישור גלולת הפרקינסון, בתקווה שתאושר?
"אנחנו לא רוצים להקים מערך מסחרי, אלא לחתום על הסכם עם שותף. לא גייסנו אף איש מכירות".

אינטק רצתה לחתום עם שותף עוד לפני שלב III, אבל לא תמיד זה באמת קורה. האם יש סיכון שבכל זאת תצטרך גם לשווק בעצמך?
"זה יכול לקרות, אבל לא סביר. ישנן 5-6 חברות בתחום הפרקינסון עם מוצר אחד בלבד. אנחנו חושבים שאפשר להוסיף להן בקלות מוצר של 500 מיליון דולר בשנה".

כמו מיצובישי טנאבה עם המוצר של נוירודרם? יש להם שני מוצרים עיקריים בשוק האמריקאי.
"המוצר של נוירודרם יכול להשלים את שלנו, כי גם מי שמקבל לבודופה דרך העור עדיין משתמש גם בלבודופה בבליעה. יש לציין שהם עוד לא התחילו את ניסויי שלב III שלהם".

טבע?
"כן, למה לא. הם פעילים מאוד בתחום הנוירולוגי. בהחלט נשמח לתת להם הזדמנות צמיחה. אבל אפילו חברות קטנות מטבע יכולות להתאים".

יש לכם היום מספיק כסף להגיע לאישור?
"יש לנו 32 מיליון דולר בקופה, אנחנו שורפים כ-10 מיליון דולר ברבעון. תוצאות הניסוי צפויות ברבעון הבא, ושיחות עם שותפים פוטנציאליים - עד סוף השנה".

איך אתה מתרשם מחוויית העבודה עם חברה ישראלית?
"זו לא הפעם הראשונה שבה אני עובד עם חברה עם תרבות מזרח-תיכונית. קו קריסטל פארמה הייתה בבעלות של יהודי מצרי. ב-QLP שבה עבדתי, המייסד הוא יהודי איראני, דור ראשון בארה"ב. המאפיין העיקרי שבלט לי כשונה בתרבות הישראלית הוא ההימנעות מדילול. אני חושב שאם החברה הייתה מגייסת יותר הון מוקדם יותר, היא הייתה היום במצב אחר. בישראל הודעה על גיוס הון מבהילה את המשקיעים. בארה"ב זה טבעי".

האם הישראלים חוששים מדילול? או שפשוט אף אחד לא מציע לחברות הישראליות סכומים גבוהים בשלבים מוקדמים?
"כנראה גם וגם. המשקיעים הישראלים אומרים 'ניתן לך קצת ונראה מה אתה עושה עם זה, ואם אתה מצליח ניתן לך עוד', אבל גישה כזו פשוט חונקת את החברה.

"הצד היפה בתרבות הישראלית הוא הרוח היזמית, ולא רק בהקשר של ההמצאה הבסיסית, אלא זה שהישראלים כל הזמן חושבים איך לשפר כל פן בכל תהליך בחברה. אסור לנו, המנהלים והמשקיעים האמריקאים, להרוס את זה, כי בלי זה אין לנו פה כלום".

מהו הפיתוח שלכם בתחום הקנאביס?
"בקנאביס יש לאקורדיון יתרונות גם של שחרור מושהה ואחיד, וגם של אפשרות מתן תרופה שהיא לא כל כך מסיסה. אנחנו מכוונים רק למוצרים במרשם, ובינתיים בוחנים את השימוש במוצר עם THC סינטטי, ולא עם מיצוי של צמח הקנאביס השלם. כך קל הרבה יותר לפעול מול ה-FDA. גם את המוצרים הללו אנחנו רוצים להוציא לשותף".

בעבר מוצרים סינתטיים המבוססים על קנבינואידים לא כל כך הצליחו.
"המוצר היחיד מסוג זה שהגיע לשוק, מרינול, לא הצליח גם משום שהושק בתקופה שקנאביס היה לא חוקי וטאבו, אבל גם מבחינת פרופיל הספיגה שלו: הוא 'עלה' ו'ירד' מהר מדי. אנחנו מקווים שפתרנו זאת עם שיטת ההולכה שלנו". 

עוד כתבות

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר