גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

על שבבים, מלחמות סחר ואג"ח ברודקום

סבב ההסלמה האחרון במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין עשוי לפגוע ביצרניות השבבים, וברודקום בתוכן ● אבל הטלת הסנקציות על וואווי עשויה להוות דווקא הזדמנות עבור אפל וסמסונג, שמשתמשות במוצרי ברודקום, ולספק דחיפה לאג"ח של יצרנית השבבים - שנסחרות בחודשים האחרונים בתשואות גבוהות יחסית

שבב של Broadcom / צילום: shutterstock
שבב של Broadcom / צילום: shutterstock

חברת ברודקום  (Broadcom, סימול: AVGO) היא המובילה העולמית של שוק שבבי תקשורת. החברה מספקת בעיקר שבבי סלולר ותקשורת עבור ארגונים וחברות מרכזי מידע ברחבי העולם, זאת נוסף על תחומי פעילות נוספים בשוקי ציוד התקשורת והתוכנה, עם מחזור הכנסות שנתי של למעלה מ-20 מיליארד דולר.

החברה נהנית ממודל עסקי אטרקטיבי בשוק השבבים הן מבחינה אסטרטגית והן מבחינה פיננסית, אם כי הוא חשוף לתחרות רבה ולתנודתיות הנובעת מתזמון השקת מוצרים חדשים וממחזור השקעות קפיטליות בקרב לקוחותיה.

ברודקום מצליחה לאורך זמן לשמור על מובילות שוק, עם נתח שוק של כ-70% בשוק שבבי RF לשיפור איכות הסיגנל, הסגמנט הצומח בשוק שבבי הסלולר, במקביל לרווחיות גבוהה ותזרימי מזומנים חזקים. בעתיד צפויה פעילות ברודקום ליהנות ממנועי צמיחה רבים - עם פוטנציאל ניכר במעבר לתשתיות הסלולר של הדור החמישי (5G) - וממגמת גידול מואץ בכמות השבבים ברכבים, כולל הרכבים האוטונומיים.

ברודקום, שנסחרת בשווי שוק של כ-108 מיליארד דולר, מציגה בשנים האחרונות צמיחה דו-ספרתית בהכנסות, עם שיפור משמעותי בשולי הרווח, בזכות הגדלת נתח שוק ודגש על פעילות M&A (מיזוגים ורכישות) מוצלחת.

למרות ההיסטוריה הארוכה של ניהול חזק, שבאה לידי ביטוי בצמיחה מרשימה, איגרות החוב של ברודקום נסחרות בחודשים האחרונים בתשואות גבוהות יחסית, נוכח חולשה בביקושים והתגברות המתיחות במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין.

סדרת האג"ח של AVGO לטווח של שבע שנים נסחרת בתשואה שנתית לפדיון של 4.4%, מה שמגלם מרווח סיכון של 235 נ"ב מעל העקום הממשלתי של ארה"ב. תמחור זה משקף דיסקאונט משמעותי ביחס לתמחור הענפי, וכן בהשוואה לתשואת הדיבידנד הנוכחית על המניה, שעומדת על כ-3.5%. מניית AVGO מדורגת באופנהיימר בהמלצת Outperform (ביצועי יתר), עם מחיר יעד של 315 דולר, אך להערכתנו תמחור האג"ח הופך אותה לאלטרנטיבת השקעה ארוכת-טווח אטרקטיבית.

התפתחות מרווח הסכיון על האיגרת של  AVGO

עיקר ההכנסות: פתרונות שבבי תקשורת

פעילות ברודקום נחלקת לשני תחומים עיקריים: פעילות פתרונות שבבי תקשורת (Semiconductors Solutions), המהווה את עיקר הכנסות ברודקום (כ-76% מהכנסותיה), מאחדת את תחומי הליבה של שבבי הסלולר, נוסף על מתגים ונתבים של תקשורת, כולל פתרונות האחסון למרכזי נתונים ושבבי התקשורת האלחוטית.

תחומים אלה התאפיינו לאורך שנים בשיעורי צמיחה מרשימים, כולל צמיחה דו-ספרתית בפעילות תקשורת קווית לאור ביקושים חזקים משוק ה-Data Centers, אך לאחרונה חלה ירידה בפעילות הסלולר בהתאם לחולשה במכירות של סמארטפונים בעולם. לפי תחזיות הקונצנזוס, נתח פעילות הסלולר צפוי לרדת ברבעון השני ולהתאושש במחצית השנייה של 2019 כתוצאה מהשקת מוצרים חדשים.

נוסף על פעילות השבבים, פועלת ברודקום בתחום פתרונות תשתיות תוכנה (Infrastructure Software); פעילות זו מונה פתרונות תוכנה שרצים על גבי רשתות תקשורת, כולל פתרונות לניטור ביצועי הרשת, אבטחת מידע וסייבר ואוטומציה. ברבעונים האחרונים נמצאת פעילות זו במגמת גידול בתמהיל המכירות, עקב השקת מוצרים חדשים, במקביל למסע רכישות שביצעה החברה בתחומי הענן, האחסון ועוד.

רוכשת סדרתית של חברות שבבים

ברודקום ידועה כרוכשת סדרתית של חברות מובילות בשוק השבבים, ונהנית מיתרונות לגודל בתחרות. היא חיזקה את מובילותה בשנת 2015 בעקבות המיזוג בין חברות Avago (לשעבר חטיבת השבבים של HP) וחברת Broadcom המקורית. בשנת 2017 נמשך מסע הרכישות של החברה, עם רכישת חברת Brocade, הפועלת בתחום האחסון הארגוני. העסקה האחרונה של ברודקום הייתה ב-2018, וכללה רכישת חברת התוכנה CA Technologies, בעלת מחזור הכנסות שנתי של כ-4 מיליארד דולר, כ-17% מסך הכנסות ברודקום.

למרות מדיניות הרכישות האגרסיבית, האסטרטגיה של ברודקום היא לא בהכרח דבר רע, וגם לא אמורה להדאיג יותר מדי את משקיעי האג"ח. למעשה, רכישה זו הרחיבה את פעילות ברודקום לשוק פתרונות המיינפריים, המתאפיין בהכנסות חוזרות ויציבות, מודל המקטין את הסיכון העסקי ומשפר את הנראות בתזרים המזומנים לצד שיעורי רווח גבוהים.

הרווח הגולמי של CA בשנה האחרונה עמד על 86%, עם פוטנציאל להשגת שיעור רווח תפעולי של 50%, לעומת 37% בטרם הרכישה. בכך, הרכישה של CA אמורה להפחית את התלות של ברודקום בשוק השבבים, ובמיוחד בחשיפה לסין.

יכולת מוכחת בהפחתת המינוף

במקביל לשיפור ברווח ממשיכה ברודקום ליהנות מפרופיל פיננסי חזק, עם קופת מזומנים של כ-5 מיליארד דולר ותזרים מזומנים חופשי חזוי של כ-10 מיליארד דולר (כ-30% מסך החוב). רכישת CA הובילה לגידול בהתחייבויות החברה לכ-38 מיליארד דולר, מה שהביא את יחס המינוף מ-2 ל-3.5 ודירוג האג"ח הורד ל-BBB מינוס. יחד עם זאת, לחברה יכולת מוכחת בהורדת היקף החוב ובהפחתת שיעורי המינוף - הן במונחים אבסולוטיים והן במונחים יחסיים.

בניגוד לחששות המשקיעים, ברודקום אינה בדרך לאבד את דירוג האשראי לרמת "זבל". תיאבון הנהלת החברה לרכישות מחייב את ברודקום לשמור על גישה נוחה ובטוחה לשוק ה-BBB, שמתאפיין בעלויות מימון נמוכות יחסית. יש לציין, כי בשלוש סוכנויות הדירוג קיים קונצנזוס שהדירוג יציב, מה שתומך בהערכה כי החברה תמשיך להציג צמיחה אורגנית, עם דגש על השגת יעד מינוף בטווח של 2.5-3 בתוך זמן קצר, עם פוטנציאל ליצירת FCF פנוי של כ-6 מיליארד דולר בשנה.

סבב ההסלמה האחרון במלחמת הסחר בין ארה"ב וסין, שכולל הטלת סנקציות על ענקית ציוד התקשורת הסינית Huawei, עשוי להשפיע על יצרניות השבבים, שהן הקבוצה הרגישה ביותר להשפעות מלחמת הסחר הגלובלית. לברודקום חשיפה מוגבלת יחסית לחברת וואווי, עם נתח של כ-5% בלבד בתמהיל המכירות, ונתח נמוך אף יותר בתמהיל הרווח. בכך, ההשפעה של וואווי על הפרופיל הפיננסי של ברודקום היא מצומצמת.

יחד עם זאת, מוצריה של ברודקום מהווים חלק אינטגרלי ממוצריהן של אפל וסמסונג, כך שחולשה בביקושים לאייפון ולטאבלטים בסין עלולה לפגוע בביקושים מצד אפל לשבבים של ברודקום. בצד החיובי, הטלת סנקציות על חברת וואווי עשויה להוות דווקא הזדמנות עבור אפל וסמסונג להגדלת נתח שוק על חשבון מוצרי וואווי בשווקים מחוץ לסין, ובכך להוות זרז חיובי עבור האג"ח של ברודקום. 

הכותבים הם המנכ"ל המשותף של בנק ההשקעות אופנהיימר ישראל ואנליסט החוב בבנק ההשקעות. אין לראות באמור הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

עוד כתבות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק