גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המאבק נגד סגירת שדה דב: "הממשלה מתנהגת כמו כרישת נדל"ן"

ב-1 ביולי צפוי להיסגר שדה דב, והמתנגדים למהלך קוראים לרה"מ לדחות את רוע הגזירה, בטענה כי בחמש השנים הבאות לא "ייבנה שם ולו צריף אחד" ● ראש עיריית אילת הצהיר כי יפרוש מתנועת הליכוד "שמשמידה עיר שלמה בישראל. זו החלטה שיש בה זחיחות ורשעות"

מאיר יצחק הלוי, ראש עיריית אילת / צילום: תמר מצפי
מאיר יצחק הלוי, ראש עיריית אילת / צילום: תמר מצפי

רגע לפני סגירת שדה דב המתוכננת ל-1 ביולי, קוראים המתנגדים למהלך לדחייה של כמה חודשים לפחות, בטענה כי ממילא בחמש השנים הבאות לא "ייבנה שם ולו צריף אחד".

במסיבת עיתונאים שהתקיימה היום (ג') בהשתתפות אמיר חייק, נשיא התאחדות המלונות; רון חולדאי, ראש עיריית תל-אביב; מאיר יצחק הלוי, ראש עיריית אילת; ד"ר אלדר ברקוביץ', מנכ"ל בית החולים יוספטל; המלונאי דוד פתאל; ליאור רביב, מנכ"ל רשת ישרוטל; ורונן ניסנבאום, מנכ"ל מלונות דן; קראו הנוכחים לחשוב מחדש על סגירתו של השדה. ראש עיריית אילת אף הצהיר כי יפרוש מתנועת הליכוד "שמשמידה עיר שלמה בישראל. זו החלטה שיש בה זחיחות ורשעות". 

במקביל הודיע ארנון בן-דוד, יו"ר ההסתדרות, על תמיכת הארגון במאבק ואמר כי "סגירת שדה דב זו בכייה לדורות. זו החלטה לא נכונה אשר תפגע בכלכלת אילת, בתעסוקה, בתיירות הפנים והחוץ, בחולים, באקדמיה ובתשתיות. ניתן להמשיך להפעיל את המסלול תוך כדי התחלת הבנייה ממזרח למערב, הרי יש עוד שנים רבות לפנינו עד שתחל הבנייה. סגירת השדה כרגע היא חוסר אחריות, ואסור לעשות זאת".

בתוך כך, ב-17 ביוני צפויים אלפי תושבי העיר אילת להגיע לירושלים ולהפגין מול בית ראש הממשלה במחאה על סגירת השדה.  

הקלפים אצל נתניהו 

אבל האם החלטה כזו בכלל יכולה להתקבל בממשלת מעבר? ככל הנראה כן. כיום הסמכות להחליט על גורלו של השדה נתונה בידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, המכהן גם כשר הביטחון וגם כשר התחבורה. החוק שעבר לפני פיזור הכנסת ה-20 הסמיך את ראש הממשלה לשנות את מועד סגירת השדה בהסתמך על המלצות של משרדי הממשלה הרלוונטיים. עם זאת, אלה לא פרסמו החלטה שונה ולכן נתניהו לא הודיע אחרת.

יתרה מכך, היועמ"ש אף הפציר בשעתו בנתניהו שלא לקבל החלטה בתקופת בחירות, כשהוא יצא מנקודת הנחה שהממשלה תורכב בטווח של שלושה חודשים לפני סגירת השדה, וכך היא תוכל לדון בנושא מבלי להיות מושפעת משיקולים פוליטיים. עם זאת, הרכבת הממשלה כידוע לא צלחה, וכעת כל שינוי יכול להתקבל רק אם נתניהו יחליט אחרת. 

אגב, אם בסופו של דבר יתמנה בצלאל סמוטריץ' לשר התחבורה, הדבר עשוי להוות קלף חשוב עבור המתנגדים לסגירה, שכן הוא נחשב לאחד התומכים הבולטים במאבק. 

הפוקוס כעת כאמור הוא על דחיית הגזירה. "מעולם לא חווינו כזו אטימות מצד הממשלה", אמר נשיא התאחדות המלונות, אמיר חייק. "ידוע לנו שייקחו חמש שנים לפחות שבהן אפשר יהיה לבנות 5,000 יחידות דיור מבלי להזיז את השדה. אז מה המהירות? מה קרה? יש כנראה דברים שאנחנו לא יודעים, וברור שהכול נעוץ בתשובה אחת: כסף. התנהלות הממשלה מול הרשויות היא לא מובנת, זאת התנהגות מטורללת. לא נעבור בשתיקה ולא ניתן להזניח את העיר אילת, את כלכלתה ואת המיליארדים שהשקיעו מלונאים בעיר הזאת". 

ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי, הגדיר את סגירת השדה כ"מדיניות ציבורית שתוצאותיה השליליות ידועות מראש בזמן אמת. ההחלטה על סגירת השדה ללא חלופה ראויה עונה על ההגדרה מצעד איוולת. זה מהלך שלכאורה הייתי צריך לברך עליו. יש לי את כל הסיבות לתמוך בפינוי שטח לאורך הים, אלא שבפועל אני אזרח המדינה, ומדובר בתוכנית שמתעלמת מהתרומה הקריטית של שדה דב לחיבור בין מרכז הארץ ודרומה. השדה משרת מיליון אנשים בשנה, וכעת המספר הזה ירד. האמתלה הרשמית מדברת על הגדלת היצע הדירות כאילו שזה יפתור במשהו את מצוקת הדיור. התשובה האמיתית היא - בעבור חופן דולרים. לא שיקולים אסטרטגיים או תכנוניים, אלא רצונה של המדינה לחמוק מפיצוי לבעלי קרקע פרטיים.

"לא נותר לנו אלא לקרוא לראש הממשלה, שייקח החלטה לעצור לחשיבה מחדש ולראות איך אפשר לדחות את רוע הגזירה עד שנמצא פתרונות אחרים. אני אומר לכל מי שקיבל את ההחלטה: יום אחד כל אחד במדינה יזכור לרעה את כל אלה שסגרו את השדה".

המלונאי דוד פתאל חיזק את הדברים ואמר כי "לכולם ידוע שהשלב שבו נמצאת התוכנית, מהנקודה הזו ועד לאבן הראשונה, יחלפו לפחות חמש שנים. זה נזק אדיר לתיירות לאילת. סוף-סוף יכולה להיות התעוררות בעיר, וזה מחזיר אותנו אחורה. אף אחד לא יבנה מלון במצב הזה בעיר שנשענת ב-90% על תיירות פנים. ההערכה שלנו היא שהתיירות תיפגע ביותר מ-30%. זה מוריד את בתי המלון מתחת לסף הרווחיות". 

אביה מזרחי מגן, מנכ"לית רשת פתאל ותושבת אילת, הוסיפה כי סגירת השדה היא הפרת ההסכם הקיים בין המדינה ובין תושבי העיר אילת. "אנחנו מצפים שמי שנמצא בראש יפעל בצורה אחראית וידאג לנו".

במקביל הצהיר ליאור רביב, מנכ"ל רשת ישרוטל, כי יבטל תכנון של הקמת בתי מלון בעיר: "תכננו להקים עוד שני בתי מלון באילת, וזה לא יקרה אם השדה ייסגר. כבר היום יש ירידה של 30% בטיסות, ולהערכתי עם סגירת שדה דב זה יירד ל-50%".

רונן ניסנבאום, מנכ"ל רשת מלונות דן המונה שלושה בתי מלון בעיר הדרומית, ביקש להתייחס גם לעובדים כגורם שייפגע מהמהלך: "אנשים יבחרו לנפוש בקפריסין או ביוון, או שתתווסף סכנה בכבישים. כל זה במקום לפחות לדחות את סגירת השדה, לתת קצת יותר זמן להתכונן. למה לסגור ביולי? אף אחד מאיתנו לא מבין את הדחיפות ולמה אי-אפשר לדחות ולנסות להגיע להחלטה נכונה. יש בממשלה אנשים עם אינטרסים שדוחפים את המהלך - וחבל".

ד"ר אלדר ברקוביץ', מנהל בית החולים יוספטל שנכח במסיבת העיתונאים, דיבר על ההשלכות על מערכת הבריאות באילת: "אנחנו נמצאים בשעה קריטית למערכת הבריאות באילת. סגירת שדה דב היא פגיעה אנושה בבריאות של תושבי אילת. יש רופאים שמגיעים אלינו על בסיס יומי ושבועי והצהירו שלא יהיו מסוגלים להגיע כשזמן ההגעה שלהם יוכפל. הקבוצה השנייה שתיפגע היא עשרות אנשים שיוצאים מדי יום לקבל טיפולים הכרחיים במרכז הארץ. אלה אנשים חולים וחלשים שמבלים בדרכים שעות רבות בשביל לקבל טיפול של חצי שעה או שעה. הכפלת זמן הנסיעה שלהם תגרום לכך שחלק לא מבוטל מהם ימנע מנסיעה".

לדבריו, "אין לסגור את שדה דב עד שלא תהיה חלופה הולמת שתאפשר לנו לתת שירותי רפואה לתושבי אילת ולעשרות אלפי החיילים שמשרתים באזור. לא נדע לתת את השירות הזה". 

"לעצור את הגרזן על העיר אילת" 

ראש העיר אילת, מאיר יצחק הלוי, שב והדגיש כי "עבורי ועבור תושבי העיר זו עת חירום קשה. אנחנו דורשים מראש הממשלה לגלות אחריות ולהסיר או לדחות את רוע הגזירה. לעצור את הגרזן הגדול שהממשלה עומדת להנחית על העיר אילת - גרזן שיחסל את העיר. זה מהלך אווילי, מיותר וחסר אחריות שמובילה ממשלה במטרה להתעמר באזרחיה. חוץ מהרצון לחמוד את הקרקע, אני לא רואה סיבה לסגור את השדה הזה. הממשלה מתנהגת כמו כרישת נדל"ן ולא כממשלה שפועלת לטובת אזרחיה. תושבי העיר אילת הם שקופים, והכסף הגדול הוא המנצח בקרב ההזוי הזה.

"זה מעשה חלמאי שאין כדוגמתו. מה החיפזון? אין תוכניות. למה לא ללכת על תוכנית בשלבים? מה החיפזון להרוס עיר שלמה? זה בצע-כסף. הקרקע מסופסרת, ועושים עליה עסקים. מבחינתי, תם ונשלם הפרק של תנועת הליכוד. תנועה שמשמידה עיר לא ראויה לא לתמיכה שלי ולא של התושבים, קולגות וחברים וראשי רשויות. בסוף הצדק ינצח. אני מאמין בזה באמונה שלמה". 

במסיבת העיתונאים השתתפה כי אסתר ברגל, תושבת העיר אילת מזה 62 שנים, אם לחמישה וחולת סרטן המקבלת מזה שש שנים טיפול בתל-השומר. "בשבילנו החולים סגירת שדה זה אסון. הקושי שלנו הוא בל-יתואר. עשר דקות שמישהו ירגיש את מה שאנחנו מרגישים. זה נורא ואיום. אני מבקשת מראש הממשלה: אתה חזק, וכשאתה רוצה, אתה יכול. תסתכלו עלינו, אנחנו לא אזרחים סוג ב', קשה לנו גם ככה, ואני מבקשת שתקלו עלינו". 

מנהלי הגוש הגדול: "לחצים פוליטיים כבדים ערב בחירות" 

מטעם מנהלי הגוש הגדול נמסר בתגובה כי "צר לנו כי מופעלים לחצים פוליטיים כבדים ערב בחירות. ידוע לכל כי הפסקת הטיסות במועד שנקבע חיונית על-מנת להוציא אל הפועל את התוכנית שאושרה להפקדה זה מכבר למתחם החדש. תוכנית זו בעלת תועלות אדירות לציבור הרחב, ביניהן בניית אלפי דירות במחירים מופחתים, יצירת 25 אלף מקומות תעסוקה חדשים והעברת מיליארדי שקלים למימון בסיסי צה"ל לנגב.

"זה אבסורד שראש עיריית אילת שפעל נמרצות להוצאת שדה התעופה מהעיר זועק על-מנת לכסות על חוסר התמודדותו עם מצבה של אילת בשנים האחרונות, ואינו נלחם על שיפור השירותים הניתנים לתושבי אילת בעירם. כמו כן תמוהה התעלמות המלונאים וראש העיר מהעובדות הידיעות להם היטב כי מחירי הלינות הגבוהים והיעדר האטרקציות הם הגורמים המרכזיים למצב התיירות באילת.

"אין כל היתכנות לתוכניות חלופיות או חלקיות למתחם דב. כל רעיון כזה שנזרק לחלל האוויר ושאינו עומד במבחן המציאות נועד למשיכת זמן מיותרת והרסנית שתעלה לתקציב המדינה מיליארדים רבים ורק תרחיק פתרונות אמיתיים. כזו היא גם ההצעה המופרכת לבניית מגדלים לצד המשך פעילות השדה". 

מטעם מנהלי הגוש הגדול נמסר: "צר לנו שמופעלים לחצים פוליטיים כבדים ערב בחירות. ידוע לכל כי הפסקת הטיסות במועד שנקבע חיונית על-מנת להוציא אל הפועל את התוכנית שאושרה להפקדה זה מכבר למתחם החדש. תוכנית זו בעלת תועלות אדירות לציבור הרחב, ביניהן בניית אלפי דירות במחירים מופחתים, יצירת 25,000 מקומות תעסוקה חדשים והעברת מיליארדי שקלים למימון בסיסי צה"ל לנגב.

"אבסורד שראש עיריית אילת, שפעל נמרצות להוצאת שדה התעופה מהעיר, זועק על-מנת לכסות על חוסר התמודדותו עם מצבה של אילת בשנים האחרונות, ואינו נלחם על שיפור השירותים הניתנים לתושבי אילת בעירם. כמו כן, תמוהה התעלמות המלונאים וראש העיר מהעובדות הידיעות להם היטב, שמחירי הלינות הגבוהים והיעדר האטרקציות הם הגורמים המרכזיים למצב התיירות באילת.

"אין כל היתכנות לתוכניות חלופיות או חלקיות למתחם דב. כל רעיון כזה שנזרק לחלל האוויר ושאינו עומד במבחן המציאות, נועד למשיכת זמן מיותרת והרסנית שתעלה לתקציב המדינה מיליארדים רבים ורק תרחיק פתרונות אמיתיים. כזו היא גם ההצעה המופרכת לבניית מגדלים לצד המשך פעילות השדה". 

עוד כתבות

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?