קורנית צפויה לגייס עד 146 מיליון דולר בהנפקה משנית בנאסד"ק

החברה דיווחה על כך אתמול לאחר סיום המסחר, ומנייתה נחלשה במסחר המאוחר ב-2.4% • בכוונתה להנפיק, על בסיס תשקיף מדף קיים, כ-4.3 מיליון מניות חדשות

מניית קורנית דיגיטל  נסחרת ברמות שיא, ובחברה החליטו לנצל את ההזדמנות לבצע גיוס הון באמצעות הנפקה משנית בנאסד"ק. החברה דיווחה על כך אתמול לאחר סיום המסחר, ומנייתה נחלשה במסחר המאוחר ב-2.4%, לאחר שבסיום המסחר הרגיל היא ננעלה במחיר של כ-29.4 דולר, שמשקף לה שווי שוק של 1 מיליארד דולר.

קורנית דיגיטל, בניהולו של רונן סמואל, מייצרת מערכות דפוס דיגיטליות להדפסה על טקסטיל. החברה דיווחה שבכוונתה להנפיק, על בסיס תשקיף מדף קיים, כ-4.3 מיליון מניות חדשות. לחתמים בהנפקה תינתן האופציה לרכוש עוד 651 אלף מניות נוספות תוך 30 יום מההנפקה. במחיר הנעילה של אתמול, מדובר על גיוס של עד כ-146 מיליון דולר (כולל אופציית החתמים). בסוף הרבעון הראשון היו לקורנית מזומנים והשקעות לטווח קצר וארוך בהיקף של כ-124 מיליון דולר.

החברה מייעדת את הכסף שתגייס בהנפקה לצרכים עסקיים כלליים ולהון החוזר, ומציינת כי היא מתכוונת להשתמש בתמורה מההנפקה גם לצורך רכישות עתידיות, לרבות של פעילויות משלימות, טכנולוגיות או נכסים; החברה מבהירה עם זאת שנכון להיום אינה מנהלת מגעים ואין לה הסכם לגבי עסקת רכישה כלשהי. החתמים שילוו את קורנית בהנפקה הם סיטיגרופ, גולדמן זאקס וברקליס, ולצידם וויליאם בלייר, סטיפל, נידהאם וקרייג האלום.

קורנית הונפקה לראשונה בנאסד"ק באפריל 2015, כשגייסה 71 מיליון דולר לפי שווי של 288 מיליון דולר ובמחיר של 10 דולר למניה. מאז בוצעו מספר הנפקות משניות, אם כי רק באחת מהן גויס כסף לתוך החברה, והאחרות נועדו להצעות מכר. בינואר 2017 קורנית ביצעה הנפקה משנית לפי מחיר של 16.5 דולר למניה, ובמסגרתה גייסה כ-33 מיליון דולר ובעלת השליטה בה באותה עת, קרן הפרייבט אקוויטי פורטיסימו, מכרה חלק מהחזקותיה תמורת 90 מיליון דולר. כעבור ארבעה חודשים מכרה פורטיסימו מניות נוספות בהיקף דומה ולפי מחיר של 20.6 דולר למניית קורנית, ובדצמבר 2018 היא מכרה את יתרת מניותיה, בסך 70 מיליון דולר, במחיר של 20.5 דולר למניה.

מתחילת 2019 המניה נמצאת במגמה חיובית ועלתה ב-56.8%. לפני כחודש, מניית קורנית ספגה מהלומה כשגוף ההשקעות Spruce, המתמחה בהשקעות שורט, המליץ למכור את המניה וטען שיש בה סיכון לדאונסייד של 75%-85%. בתגובה, המניה נפלה ב-9% בעקבות ההמלצה, אך מאז חזרה לרמות בהן נסחרה קודם לכן. בקורנית דחו אז את טענות Spruce והמנכ"ל סמואל אמר שמדובר ב"בליל של שטויות", ואמר שהביזנס עם הלקוחות האסטרטגיים של קורנית, ובהם אמזון, "הוא היום במצב הטוב ביותר שהיה אי פעם".