גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דנקנר, סרוסי וקינן יחזירו מיליונים לבנק הפועלים - האם הם פתחו תיבת פנדורה לכל מערכת הבנקאות?

ההחלטה לאשר פשרה תקדימית - לפיה דני דנקנר, יאיר סרוסי, ציון קינן ובכירים נוספים בבנק הפועלים ייאלצו לשלם 15.6 מיליון שקל לבנק - מסעירה את עולם הבנקאות ● האם לתקדים הזה צפויות השלכות מרחיקות לכת, מה העננה שריחפה מעל ודחקה בצדדים להגיע לפשרה, וכמה כסף יגיע מכיסם?

נוחי ודני דנקנר / צילום: ליאור אדרי
נוחי ודני דנקנר / צילום: ליאור אדרי

"אכן, מדובר במקרה תקדימי, בו מפצים נושאי משרה בבנק את הבנק, ביחס להחלטה להעמיד אשראי שלא עלתה יפה" - כך ציינה שופטת בית המשפט הכלכלי, רות רונן, כמעט באגביות, בשולי פסק הדין שרבים מיהרו לכנותו "דרמטי" ו"מהפכני", שאישר הסדר פשרה שמכוחו ייאלצו דני דנקנר, יאיר סרוסי, ציון קינן ובכירים נוספים בבנק הפועלים לשלם 15.6 מיליון שקל לבנק. האם אכן מדובר בפסיקה מהפכנית שתוביל לשינוי בהתנהלותם של נושאי המשרה ואף לגרור התערבות גבוהה יותר של בתי המשפט בהליכים בהם מועלות טענות נגד החלטות שקיבלו נושאי משרה? "גלובס" מבקש להגיע גם לפינות הפחות מוארות של פסק הדין ומנתח את הפסיקה של רונן.

הדרישה: להחזיר 150 מיליון שקל

פסק הדין המתומצת של רונן מאמש (ג') הביא לסיומו את הדיון בשתי בקשות לאישור תביעות נגזרות שהוגשו נגד ראשי בנק הפועלים, נושאי משרה ודירקטורים בבנק. במסגרת הבקשות, שהוגשו על-ידי המפיק שי נשר ולא באמצעות שחקנים מתוחכמים בשוק ההון כנהוג במקרים דומים, טען נשר, באמצעות עו"ד אופיר נאור, כי נושאי המשרה בבנק הפרו את חובותיהם כלפי הבנק, כאשר אישרו מתן אשראי על סך 150 מיליון שקל לנוחי דנקנר ולטומהוק, החברה שבאמצעותה שלט נוחי דנקנר בקבוצת אי.די.בי שלימים נקלעה לקשיים.

שי נשר/ צילום: רפי דלויה

לפי הטענה, נושאי המשרה בבנק הפועלים התרשלו ואף פעלו בפזיזות כאשר העניקו אשראי לדנקנר ולטומהוק, נוכח ההידרדרות במצבה הכלכלי של קבוצת אי.די.בי בשנים בהן התקבלו החלטות האשראי, אשר היה בה כדי להעיד על קריסתה הצפויה של הקבוצה. לטענת נשר, ההלוואות לדנקנר ניתנו בתנאים המיטיבים עמו, נוכח קשריו עם נושאי משרה בכירים בבנק, ומתוך עניין אישי של בכירים בבנק בטובתו של דנקנר.

בנק הפועלים, שיוצג באמצעות עו"ד פיני רובין, ונושאי המשרה, אותם ייצגו עורכי הדין צבי אגמון והלה פלג, כפרו בטענות, והתמקדו בעיקר בכך שהחלטות בנושא הענקת אשראי הן לב-לבו של העיסוק הבנקאי, ולכן אין בסיס להגשת תביעה בקשר להחלטות בעניינים אלה נגד נושאי משרה בבנק. לטענתם, פעולותיהם ראויות להגנה מלאה מכוח "כלל שיקול-הדעת העסקי", ומאחר שהם קיבלו בתום-לב החלטות מיודעות שהיו לטובת הבנק.

ביחס לטענה כי מפלתו העסקית של דנקנר ברבות הימים ומחיקת חובו לבנק בעקבות זאת (תמורת תשלום של 52 מיליון שקל, שליש מסכום ההלוואה) מעידות כי הענקת האשראי אינה ראויה, טענו נושאי המשרה כי בהחלטות למתן אשראי כרוך מעצם טיבן סיכון, והזכירו שבית המשפט נמנע בדרך-כלל מהפעלת ביקורת שיפוטית על החלטות כאלה.

הכסף יגיע מחברות הביטוח

לאחרונה, הגיעו הצדדים להסכמות אותן אישרה כאמור רונן אמש. על-פי מה שהסכימו ביניהם הצדדים, נושאי המשרה ישלמו לבנק סכום של 15.6 מיליון שקל, והבקשות תמחקנה. נציין כי נושאי המשרה נגדם הוגשו הבקשות לא ייאלצו להכניס את היד לכיס, שכן הסכום שישולם לבנק, כמו גם הגמול שישולם לנשר על סך 600 אלף שקל ושכר-טרחה לעורכי דינו על סך 2.4 מיליון שקל, לא ישולם על-ידי נושאי המשרה עצמם, אלא באמצעות פוליסות הביטוח שלהם. גם לכך, אגב, יש חשיבות רבה לשאלת התקדים, כפי שנפרט בהמשך.

על-מנת לשכנע את רונן לאשר את הסדר הפשרה, הדגישו שני הצדדים את תחולת הרחבה של כלל שיקול-הדעת העסקי על החלטות למתן אשראי. ואכן, בתי המשפט בישראל, ובפרט שופטי בית המשפט הכלכלי, דואגים להעלות על נס את עיקרון כלל שיקול-הדעת העסקי האמריקאי, שמשמעותו היא, בגדול, הקניית חסינות לנושאי משרה מפני הפעלת ביקורת שיפוטית על החלטותיהם המקצועיות, ובלבד כי ההחלטה התקבלה שלא מתוך ניגוד עניינים, בתום-לב ולאחר שקילת כל הנתונים הרלוונטיים.

גם השופטת רונן הדגישה בהחלטתה כי "התערבות של בית המשפט בהחלטות אשראי של בנקים היא התערבות שיש לה מחיר", והדגישה את טענות הצדדים לפיהן הפשרה בהליך "היא הפעם הראשונה בה דירקטורים בבנק מפצים את הבנק על רשלנות במתן אשראי". ואם לא די בכך, רונן גם הדגישה כי אם הייתה מתקבלת הטענה לגבי תחולתו של כלל שיקול-הדעת העסקי, "הסיכון לדחיית הבקשה היה גבוה", ואף ציינה בהקשר זה כי "מדובר במקרה תקדימי".

שינוי כיוון? המומחים חלוקים

עו"ד מאור ברדיצ'בסקי, מומחה בתחום אחריות דירקטורים ועבירות ניירות ערך, ומי ששימש בעבר כתובע במשפט הרצת המניות של נוחי דנקנר, תמצת בבהירות את הייחודיות שבפסק הדין: "יש פה דיסוננס אינהרנטי להליך. מצד אחד, תבעו את הבנק. מצד שני, הבנק - לצד הדירקטורים - התנגד לתביעה, למרות שהבנק הוא הנהנה מהסכומים שנפסקו לטובתו. ומצד שלישי, חברת הביטוח היא הכיס העמוק אשר שילמה את הסכומים והדירקטורים עצמם לא הכניסו יד לכיס".

לשיטתו של ברדיצ'בסקי, ברור שפסק הדין של רונן צפוי להטיל אחריות רבה יותר על נושאי המשרה. לדבריו, "אין ספק שמדובר בפסק דין תקדימי ובעל השלכות רבות בתחום, המרחיב את האחריות של נושאי משרה ודירקטורים בתאגיד. אומנם מדובר בפסק דין שניתן במסגרת פשרה, אך נקבע למעשה שגם במהלך העסקים הרגיל ולכאורה במסגרת שיקול-הדעת העסקי דירקטורים יצטרכו לתת את הדין. במקרה זה החלטה לתת אשראי שלא עלתה יפה הביאה לפיצוי בסכום לא מבוטל בכלל".

עו"ד שירין הרצוג, ראש מחלקת מיזוגים ורכישות ניירות ערך ועסקאות בינלאומיות במשרד רון גזית, רוטנברג ושות', הצביעה על פן תקדימי נוסף בהחלטה: "להבנתי, מדובר ב-21 נתבעים שהיו נושאי משרה בבנק. הסדר הפשרה נעשה כמקשה אחת, מבלי להתייחס למידת המעורבות של כל אחד מהם בפרשה. המשמעות עלולה להיות שנושא משרה ללא מעורבות בעייתית של ממש בפרשה ייאלץ לשאת בעתיד בנגזרות הביטוחיות של העניין, אלא אם במסגרת ההסדר מול חברות הבטוח הנושא זכה לטפול".

מדוע, למרות המקום הנכבד שנתנה רונן לכלל שיקול-הדעת העסקי, היא אישרה, כצפוי, את הסדר הפשרה? קודם כל, ולפני הכל - כי זו הפשרה אליה הגיעו הצדדים. חשוב לזכור כי השופטת רונן לא הכריע באופן פוזיטיבי בבקשות האישור, ולכן גם לא קבעה במסגרת פסק הדין קביעה עקרונית כלשהי שבה יכולים להיאחז כמוצאי שלל רב מבקשים בבקשות לאישור נגזרת.

בניגוד למנגנון המסורבל והכבד לאישור הסדרי פשרה בתובענות ייצוגיות, בעולם התובענות הנגזרות נהוג להסתכל בפחות חשדנות על הסכמות אליהן הגיעו הצדדים ונוטים לכבדן. מה גם, שבסופו של דבר הודו הצדדים כי עיקר המחלוקת ביניהם סבה סביב 50 מיליון שקל מתוך החוב שנמחק, ולכן סכום המהווה קצת פחות משליש ממנו נשמע סביר בנסיבות העניין, וגם הבקשה לפסיקת שכר-טרחה בשיעור של כ-15% מסכום הפיצוי (2.4 מיליון שקל) עומדת בקנה אחד עם עקרונות הפסיקה. ומעבר לכל אלה, גם היועמ"ש שעמדתו נדרשת בהליכים מסוג זה, אינו התנגד להסדר.

פרופ' אסף חמדני, פרופסור לדיני תאגידים מאוניברסיטת תל-אביב (שייעץ בעבר לאיגוד הבנקים בנושא חוק חדלות פירעון), סבור שההחלטה של רונן אולי תגרום לשינוי במובן הפרקטי, אך משפטית היא אינה מהווה תקדים. לדבריו, "השופטת רונן היא זו שקבעה בעבר - בעניין מעריב - שכלל שיקול-הדעת העסקי חל על החלטות מתן אשראי. בהחלטת השופטת אין שום רמז לנסיגה מהעמדה העקרונית הזו".

ועם זאת, חשוב לשים לב שלמרות שמדובר בפשרה, גם השופטת רונן בחרה להדגיש כי מדובר בהחלטה תקדימית. לדעתו של פרופ' חמדני - יש לקרוא בזהירות רבה את התייחסותה של רונן לכלל שיקול-הדעת העסקי בהחלטה. לדבריו, "השופטת מדגישה שהמקרה מעלה שאלה של תחולת כלל שיקול-הדעת העסקי ביחס להחלטה שהתקבלה על-ידי ההנהלה ולא על-ידי הדירקטוריון. זו שאלה שיש לה חשיבות רבה ליחסים שבין דירקטוריונים להנהלות של חברות ציבוריות בישראל, ואשר לגביה טרם התקבלה הכרעה".

תיבת הפנדורה שנשארה סגורה

האמת היא, שהמעיין בפסק דינה הקצר של רונן שאישר את הסדר הפשרה, מגלה כי לא רק כלל שיקול-הדעת העסקי הוא זה שעמד לנגד עיניהם של הצדדים והשופטת ודחק בהם להגיע ולאשר, בהתאמה, את הפשרה. גם סוגיית ניגוד העניינים של חלק מנושאי המשרה בבנק ריחפה מעל הרצון להגיע לפשרה ולאשרה.

בנוסף לטענות לכך שבכירי הבנק היו קרובים לדנקנר, ולכן אישרו לו את מתן האשראי תוך ניגוד עניינים, העלה נשר גם טענות לניגודי עניינים לכאורה של שלושה דירקטורים בבנק הפועלים - אירית איזקסון, שהייתה דירקטורית בבנק, ושכיהנה בה בעת כדירקטורית בחברות מקבוצת אי.די.בי - אי.די.בי פיתוח וכור; אמרי טוב - דח"צ בבנק, שכיהן במקביל כדח"צ בשופרסל, חברה נוספת מקבוצת אי.די.בי; ופנינה דבורין - שהייתה דירקטורית בבנק וחברה בוועדת האשראי ובמקביל כיהנה כדח"צ בחברת נטוויז'ן שהיא חברה מקבצת אי.די.בי. הבנק, מנגד, טען כי הגורמים הללו לא היו רלוונטיים או לא לקחו חלק בהחלטות האשראי האמורות.

אם הדיון בבקשות אכן היה יוצא ממגרש "שיקול-הדעת העסקי" המצר מאוד את יכולתו של בית המשפט לפסול החלטות מקצועיות שהתקבלו, ומתמקד במגרש "ניגוד העניינים", היה כנראה קל יותר "לעכל" את החלטתה של רונן ופחות היו רואים בה כהחלטה תקדימית. על פניו, נדמה כי טיעון ניגוד העניינים אכן קיבל מקום נכבד בהחלטתה. כפי שציינה, "יש לקחת בחשבון את האפשרות שטענה בדבר ניגוד עניינים של חלק מחברי הדירקטוריון הייתה מתקבלת, ואת ההשלכה של טענה אפשרית כזו (שהמשיבים כפרו בה) מול יתר טענות ההגנה של המשיבים".

בהעדר כל הכרעה שיפוטית פוזיטיבית בעניין, לא ניתן לקבוע האם הטענות לניגוד עניינים שנטענו במסגרת הבקשות אכן היו מתקבלות, אך הן ודאי מפחיתות מעט מההיבט התקדימי של ההחלטה. ולדבריו של פרופ' חמדני: "במקרה זה היו לתובעים טענות קונקרטיות לניגודי עניינים, אשר שוללים את תחולת ההגנה של כלל שיקול-הדעת העסקי. לכן, קשה ללמוד מהפשרה על מצבים שבהם לא עולה כל טענה לניגוד עניינים של נושאי המשרה".

הטענות לניגוד עניינים, סביר להניח, גם היו במודעותם של נושאי המשרה שנגדם הוגשו הבקשות, שבסופו של יום לא נדרשים להוציא שקל מכיסם ומסתמכים על פוליסות הביטוח שלהם מכוחן יועבר התשלום לבנק. בהערת אגב, התייחס לכך רונן, כשציינה: "הצדדים אף ציינו את חששם של נושאי המשרה שחברת הביטוח לא הייתה נכונה לשפות אותם אילו הייתה הבקשה נדונה לגופה". בכך, ככל הנראה, כיוונה רונן בעיקר לעובדה שבהתאם לחוק החברות והפסיקה הענפה בעניין, ככל שהבקשה הייתה נדונה לגופה, והיה נמצא כי הדירקטורים הפרו את חובת האמונים שלהם לחברה או הפרו את חובת הזהירות שלהם בכוונה או בפזיזות - הם היו נאלצים לשלם לבנק מכיסם.

ואם כבר צעדנו בנתיב ניגוד העניינים, התקדימי פחות, חשוב גם לציין נקודה חשובה נוספת: כל נושאי המשרה בבנק שנגדם נטענו טענות לניגוד עניינים ושימשו במקביל בתפקידים בכירים גם בחברות שהיו בשליטת דנקנר מונו לתפקידם עוד בטרם עבר חוק הריכוזיות. כיום, נוכח החוק להגבלת הריכוזיות, מצב של דירקטור הנושא באופן מובהק בשני כובעים המעלים חשש לניגוד עניינים לכאורה, אינו אפשרי.

רשימת המשלמים המלאה: 1. דני דנקנר 2. יאיר סרוסי 3. אירית איזקסון 4. מלי מרגלית ברון 5. אמנון דיק 6. נירה דרור 7. מאיר ויצ'נר 8. ניר זיכלינסקי 9. יאיר טאומן 10. אמרי טוב 11. יוסף ירום 12. משה לחמני 13. יעקב פאר 14. אפרת פלד 15. משה קורן 16. נחמה רונן 17. פנינה דבורין 18. רונן ישראל 19. לסלי עמנואל יוס ליטנר 20. ציון קינן. 

עוד כתבות

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט