גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אריזונה טרייל: 1,200 קילומטרים באופניים, עם כל הציוד על הגב

חנוך רדליך הוא הישראלי הראשון והיחיד עד כה שהשתתף באריזונה טרייל, אחת מתחרויות האולטרה אנדורנס הקשות בעולם - והגיע ראשון ● כלומר, ניצח. טוב, לא בדיוק. זה מסובך ● הצצה לעולמם המסויט של רוכבי האנדורנס

חנוך רדליך עם האופניים וציוד על הגב/ צילום: שי רוטברד
חנוך רדליך עם האופניים וציוד על הגב/ צילום: שי רוטברד

כחודש לפני שזינק עם אופניו אל אחת מתחרויות הרכיבה הקשות בעולם, נפרד חנוך רדליך מאביו לתמיד. כחצי שעה קודם לכן, הוא עוד הספיק ללחוש באוזנו שהוא יחצה את אריזונה בשבילו, כי את התחרות הזו הם תכננו לעשות ביחד. "כשהלכתי בגרנד קניון בשעתיים האחרונות, בעליות הכי קשות ובקור לא נורמלי, שיננתי לעצמי מנטרה אחת בקול רם, וכל שני צעדים אמרתי ‘לאבא כאב יותר’, בקצב ועם דמעות בעיניים, כי הגוף כאב לי בצורה שאני אפילו לא יכול לתאר", הוא מספר.

באימונים/ צילום: ראובן שר

רדליך, בן 38, נחשב היום לבכיר הרוכבים בארץ באופני הרים, ולאחד הטובים בעולם. כשנפגשנו הופתעתי לגלות בחור צנום, בלי נתונים פיזיים בולטים מדי. "אין לי היבט פיזיולוגי ספורטיבי יוצא דופן שאין לאחרים", הוא אומר. "אני מכוון מטרה. יש לי נתוני רוכב עילית, ואני לא מעלה דופק (כלומר, הדופק שלי עולה יותר לאט מאחרים), אבל מה שמחזיק אותי זה רצון בלתי פוסק להמשיך קדימה ולעשות דברים שאחרים לא עשו מעולם. חשובה לי מאוד ההכרה. כשאני ממוקד מטרה, אני לא חושב על כלום".

לחצות את ארה"ב באופניים

את הרומן שלו עם הרכיבה התחיל כנער, בתקופה שאופני הרים עוד לא היו מוכרים בארץ. "אנשים לא רכבו בטייץ ונעליים שמתחברות לפדל, זה היה נדיר", הוא מספר. אחרי הצבא טייל ורכב בארה"ב, רכש אופניים תחרותיים והחליט שזה האתגר הבא. מששב, נרשם לקטגוריית העילית. בשנה הראשונה דורג שביעי. בשנה השנייה הגיע בשלישייה הראשונה.

במקביל, כשישראלים אחרים יצאו להתחרות באירופה, נטייתו לעשות דברים אחרת הובילה אותו להיות הראשון שמתחרה בארה"ב. הוא חבר לקבוצה מקצוענית ובמשך שלוש שנים נע מדי חצי שנה בין המדינות השונות בארה"ב והתחרה בקרוס קאנטרי. "זו הייתה התקופה הטובה בחיי שלפני הנישואים. הייתי לבד בדרכים, בלי להיות תלוי באף אחד, בלי לדבר עם אף אחד, עברתי תקופות בשקט עם עצמי, וזה בנה את הבסיס למה שהתמחיתי בו בהמשך - האולטרה אנדורנס", הוא מספר.

פירוש המילה אנדורנס הוא סיבולת. ענף האולטרה אנדורנס הוא הקצנה של הדבר, כלומר לקיחת הגוף לקצה, בין שזה בריצה, שחייה או ברכיבת אופניים. הכוונה בעיקר למשך הארוך של הפעילות (שעות, ימים) ופחות העצימות שלה. תחרויות הרכיבה בתחום מתחילות ב-150 ק"מ וכשש שעות רכיבה, כשהרוכבים נושאים על גבם את כל הציוד, בלי עזרה, מסלול מסומן או נקודות עצירה מוסדרות לשתייה ולמנוחה. אחת התחרויות המפורסמות בתחום היא "טור דיוויד" - תחרות שחוצה את ארה"ב מקנדה למקסיקו על הרוקיז, עם כל הציוד על הגב.

טיפוס של 1800 מטר עם האופניים וציוד של 23 קג/ צילום: שי רוטברד

"זה נראה כמו החלום שלי, בדיוק מה שרציתי. התחלתי להתכונן לתחרות. רכבתי כמו חמור מעל 50 שעות בשבוע, והגעתי לתחרות מאומן, אבל גיליתי על בשרי שכאן הכושר והיכולת לדווש הם רק חלק קטן מהדרך. העיקר הוא ההתמודדות עם הבדידות, הכאבים הבלתי פוסקים, העייפות הקיצונית, ההליכה הארוכה של שעות בשלג. נקרעו לי גידי אכילס ונאלצתי לפרוש".

הפרישה לא שברה את רדליך, והוא נשאר ממוקד מטרה, למד מהטעויות והמשיך הלאה. "לפעמים אני מרגיש שלא נכשלתי מספיק או שלא הצבתי מטרות גבוהות מספיק, כי כשנכשלים - לומדים, ואני כל הזמן הצלחתי. גם משימות שפרשתי מהן לפני הסוף, יצאתי מהן מחוזק. למדתי מהן ויישמתי בתחרויות הבאות. אז חזרתי גאה, בלי זנב בין הרגליים, והתחלתי להתכונן לתחרות הבאה.

כשהגוף גמור, רוכבים מהראש

על האריזונה טרייל הוא חלם במשך שלוש שנים. "זו אחת התחרויות הקשוחות באולטרה אנדורנס בעולם, ואולי הקשה מכולן. לא רק בגלל האורך - 1,200 קילומטרים, אלא משום שהמסלול איטי עם אופי טכני. יש המון סינגלים אגרסיביים של כ-800 קילומטר שדורשים ריכוז גבוה והרבה ירידות ועליות עם טיפוס מצטבר של 22,000 מטרים. במקרה הטוב גומאים 160 קילומטר ביום, אני עשיתי 200".

תחילת התחרות לא ניבאה את סופה. היום הראשון עבר טוב, אבל אז משהו שאכל גרם לו להתייבש, ואת היום השני הוא בילה עם כאבים וחום במלון, כדי לא לסכן את עצמו. ביום השלישי הפער בינו לחבורה עמד על כ-200 ק"מ. "בראש שלי הייתי כבר מחוץ לתחרות, אבל מה שנותר הוא לסיים".

חנוך רדליך/ צילום: שי רוטברד

רדליך התחיל לעקוף אנשים בזה אחר זה, ולא ידע מה מצבו ביחס לאחרים. ביום החמישי פגש רוכב שממנו למד שהוא המוביל, אבל עוד באותו יום הוא עקף גם אותו ולקח את ההובלה. "ביום השישי המסלול היה כל-כך קשוח, שרכבתי בלי אוכל בגלל חישוב זמנים לא נכון, וכי לא ידעתי שיש הרבה הליכה. אז 'רכבתי מהראש’, אין לי הסבר אחר. זה מה שלמדתי על מה שאפשר לעשות עם הגוף מהראש".

גולת הכותרת בתחרות היא הקטע שבו צריך לחצות את הגרנד קניון מדרום לצפון כשהאופניים קשורים על הגב. "צועדים באחד המסלולים הכי קשוחים שיש, ירידה של 1,400 מטר וטיפוס של 1,800 מטר עם האופניים והציוד על הגב, כ-23 ק"ג, במשך 15 שעות. זו הייתה החוויה הכי קשה וכואבת שעברתי בתחרות אנדורנס".

בתחרויות כאלה, שבהן כל מתמודד עם עצמו, מתקשרת הנהלת המרוץ עם המתמודדים באמצעות אתר אינטרנטי שנשלחים אליו קבצים. אחרי אחת העיירות, בגלל שלג במסלול, אפשרה הנהלת התחרות לעשות מעקף, אך רדליך לא הוריד את הקובץ הזה, כי התכוון להמשיך במסלול המקורי. "בדיעבד, התברר שבפורומים של רוכבים דיברו על המעקף הזה בגלל העבודות בדרך, אבל אני לא הייתי שם ולא קיבלתי את ההודעה מהמארגנים, אז המשכתי.

הגעתי לשלט של עבודות יערנות, לא הבנתי את המשמעות שלו, ונכנסתי לאזור אסור. חציתי אותו בכמעט שלוש שעות, מהן שעתיים הליכה בשלג, ואז קיבלתי הודעות שיפסלו אותי, על אף שלא קיצרתי את הדרך. להיפך, הארכתי".

רדליך סיים את התחרות ב-8 יממות, 7 מהן ברכיבה, הגיע ראשון ו-9 שעות לפני הרוכב השני. אבל כאמור נפסל. הוא לא הוכרז כמנצח הרשמי של התחרות אלא כמי שהגיע ראשון ובזמן הטוב ביותר.

איך הייתה התחושה?
"מעורבת מאוד. סבלתי כי הרגליים היו נפוחות מבצקות ושפשפות נוראיות מההליכה. הייתי שבר כלי והייתי בטוח שיש נזקים. צבט לי קצת בלב והייתה תחושת החמצה, אבל באתי כדי להשלים משימה. זו תחרות בלי פודיום ומדליה, ולסיים ראשון זה כבוד ותהילת עולם.

"אני אדם מאוד קפדן, אני לא מנסה לעגל פינות. זו הייתה טעות מצדי, ואני מקבל את ההחלטה של השופטים. לא דמיינתי שאנצח, רציתי רק לסיים, אבל הייתי הרוכב המהיר על המסלול. היום, חודשיים אחרי, אני מתחיל להבין את גודל ההישג, אבל אז הרגשתי לא שלם בגלל הפסילה ודעת הקהל. לאחד כמוני, שהמוסר הוא נר לרגליו, זה פוגע. לא רימיתי, סיימתי ראשון את אחד המסלולים הכי קשוחים בעולם, והייתה הרגשת פספוס. אבל תחושת ההתעלות שהצלחתי להשלים מה שהבטחתי לאבא שלי היא הרגשה שתלווה אותי כל החיים, גם בתחרויות הבאות".  

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00