גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקרב על קולות העולים: נתניהו מנסה לעקוף את ליברמן - אך בינתיים רק מחזק אותו

בליכוד מבינים ש-700 אלף העולים ממדינות חבר העמים יכריעו מי יהיה רה"מ הבא, ולכן מפעילים את התותחים הכבדים כדי לכבוש את ליבם • נתניהו ואנשיו יורדים לשטח, מעניקים ראיונות בלעדיים לתקשורת הרוסית ומבטיחים הרים וגבעות - הכול כדי לגבור על אביגדור ליברמן • אלא שבינתיים הסקרים מראים שהפעילות הזו משיגה את התוצאה ההפוכה

בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן / צילום: חיים צח, לע"מ
בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן / צילום: חיים צח, לע"מ

אם תמונת הסקרים תישאר כפי שהיא היום, יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן יהיה ממליך המלכים. לשון המאזניים. והמסר שלו הפעם ברור מתמיד - נגד קואליציית ימין-חרדים ובעד ממשלת אחדות עם כחול לבן. עמדה זו פוגעת בעיקר באיש אחד, בנימין נתניהו.

סירובו של ליברמן להצטרף לקואליציה בראשות נתניהו לאחר הבחירות באפריל הוביל לכישלונו הצורב בהרכבת הממשלה שכל כך רצה. בליל ההצבעה על פיזור הכנסת כנסת יצא ראש הממשלה לערוצי הטלוויזיה והכתיר את ליברמן כ"שמאל" לקול צחוקם של כמה מהכתבים מסביב. ליברמן אולי לא עבר לצד השמאלי של המפה, אבל מאז אותו יום הוא בהחלט אחד מיעדי המתקפה העיקריים של נתניהו, אם לא הבולט שבהם. כעת שני הצדדים נלחמים על ליבם של קהל העולים.

במערכת הבחירות, מועד ב', הליכוד ממקד את האש בליברמן ופונה ישירות לקהל העולים שמונה כ-700 אלף איש. אותם אנשים שנחשבים לקהל התומכים העיקרי שלו. אלא שחלק ניכר מהם דווקא מזדהים עם הקו שמוביל ליברמן, נגד ממשלת ימין-חרדים ובעד ממשלת אחדות חילונית.

כוחם האלקטורלי של העולים מארצות דוברות הרוסית מוערך על הנייר בכ-20 מנדטים, לא כולל ילדיהם שנולדו בישראל. מחקרים מראים שבפועל שיעור ההצבעה בקרבם הוא נמוך יותר, ולכן שווי המנדטים האמיתי הוא כ-13-15 מנדטים - מספר גדול שבהחלט יכול להכריע את הבחירות.

חמישה מנדטים נחשבים ל"בייס" של ליברמן, הגרעין הקשה של מצביעיו. אנשי המקצוע בתחום מכנים אותם "בבושקות". הערכות הן שכ-5-7 מנדטים מקולות העולים הולכים לליכוד ולמפלגות הימין, והיתר למרכז הפוליטי, בעיקר ליש עתיד.

הפלונטר שעשוי להוביל לעוד בחירות

נתניהו מבין שהוא במלכוד. הוא הקמפיינר הטוב ביותר בסביבה. כשהוא מסתכל על תמונת המצב האלקטורלית, כפי שהיא משתקפת מהסקרים, הוא רואה שגוש הימין ללא ליברמן מונה 55-57 מנדטים. לא מספיק כדי להקים ממשלה. ליברמן מצדו מקפיד לומר שלא יישב בממשלת ימין צרה וכי השאלה מי יעמוד בראשות הממשלה היא לא כזאת חשובה. גם האיחודים והחיבורים, משמאל ומימין, לא פוגעים בישראל ביתנו, לפחות בינתיים. ברוב הסקרים היא עדיין מקבלת 8-10 מנדטים. בסופו של דבר, ליברמן יכול להחליט אם לתת את קולות מפלגתו למי מהמועמדים לראשות הממשלה, נתניהו או יו"ר כחול לבן בני גנץ, ולהכתיר בכך את ראש הממשלה הבא.

ההיסטוריה הפוליטית של נתניהו וליברמן רצופה שיתופי פעולה ומשברים, אך נראה שהפעם הקרע האישי ביניהם קשה ביותר. לכן, וגם מסיבות פוליטיות ואידיאולוגיות, ליברמן לא מוכן לתת לנתניהו להרכיב את הממשלה שהוא היה רוצה.

בליכוד מבינים שהסיכוי היחידי לממשלה ימנית הומוגנית הוא לגרום למפלגתו של ליברמן לדמם מנדטים. בינתיים לפחות, הסיכויים לכך לא נראים טובים במיוחד.

אחד משרי מהליכוד אומר כי קמפיין הבחירות מנוהל כולו מהחוג המצומצם שסביב נתניהו. השרים וחברי הכנסת רק מקבלים הכוונה והנחיות על הדגשים, ויש דגש לכיוונו של הקול הרוסי. והדגשים הללו כוללים אזכור של ליברמן בכל ראיון כמי שנכשל בכל תפקיד שקיבל, ובעיקר כמי שלא הצליח לקדם את ענייניהם של העולים דוברי הרוסית.

מקלפים את השכבות סביב הקמפיין נגד ליברמן

התיוג כשמאלן בשל התגובה המזלזלת וחוסר האמינות שלו, שונה לתיוג אחר - תומך בממשלת שמאל ובוגד בימין. יונתן אוריך, דוברו של ראש הממשלה, ודוברים אחרים בליכוד סיפרו על שינוי כיוון מהבחירות האחרונות: במקום להתעלם מהקול הרוסי כדי לאפשר לליברמן לעבור את אחוז החסימה, להשקיע שם מיליונים כדי לצמצם את כוחו. בינתיים זה לא עובד, וליברמן מזנק בסקרים וכמעט מכפיל את כוחו. לכן, משקיע הצוות האסטרטגי של נתניהו חשיבה רבה על אופי הקמפיין הזה.

טופז לוק, אחד מחברי הצוות המצומצם של נתניהו, אומר כי הקמפיין מוכוון למי שכינה "דור האחד וחצי" - אלה שעלו כילדים או צעירים ונכנסו להוויה הישראלית. "אני מכיר רבים מהם מילדותי באשקלון, הם רוצים שידברו איתם בעברית כמו כולם, ורובם מצביעים לליכוד", הוא אומר, "הם רוצים להצביע למפלגת שלטון ולא למפלגה שלא עשתה כלום. אנחנו מגבירים את המאמץ ושואלים מה אביגדור ליברמן עשה למענם - אין להם תשובה. אנחנו מציגים מנהיגות מוכחת מול חוסר מעש. הציבור יודע את הנתונים, והקמפיין הזה יצבור עוצמה וישפיע".

נתניהו נכנס לעובי הקורה והחל להופיע באירועים הקשורים למגזר הזה ובעיקר כאלה המראים פעילות ממשלתית. כך, בחנוכת פרויקט דיור מוגן לגמלאים באשקלון, אמר כי "במשך שנים, ביחס לעולים מברית-המועצות, הייתה מדיניות של הרבה דיבורים ואפס מעשים. שינינו את זה. מה שאתם רואים זו מהפכה בדיור הציבורי".

הוא הוסיף הבטחות לגבי אחת מהבעיות הכאובות של העולים המבוגרים מרוסיה - הגמלאות שנמחקו מארץ המוצא והותירו אותם כמעט חסרי כל בגיל הפנסיה.

גם ההופעות של נתניהו ואנשי הליכוד בכלי התקשורת ברוסית גברו. לעתים מדובר בראיונות בלעדיים שמופצים אחר כך ברשתות החברתיות לאורך תקופה ארוכה. כך למשל, העלה בסוף השבוע האחרון נתניהו סרטון מראיון שלו לערוץ 9 הרוסי שנערך לפני הבחירות באפריל.

במקביל, סרטונים רבים ברוסית או עם תרגום לרוסית מופצים ברשתות החברתיות, ובעת יציאותיו לשטח נתניהו מקפיד לשוחח עם דוברי רוסית. בשבועות האחרונים אף השיק נתניהו את המטה הרוסי של הליכוד עם מי שהוצגו ככאלה שעברו אליו מישראל ביתנו. זאת למרות העובדה שרובם עשו זאת מזמן.

מה ליברמן למד מנתניהו על מתקפות

האם הצעדים של נתניהו ואנשי הליכוד יניבו פירות? בכלל לא בטוח. חוקרים של העלייה הרוסית תוהים למה שתומכי ליברמן יאמינו להבטחות שניתנות להם כבר שנים רק מפני שהפעם נתניהו הוא זה שמבטיח. הוא הרי זה שמינה את ליברמן ואנשיו לתפקידי שרים.

סקרים שנערכו מראים שקמפיין הליכוד דווקא מסייע לליברמן, שכן הציבור שלו חש שהוא מותקף, ולכן מתקבץ סביבו. זה בדומה לליכודניקים המתכנסים סביב המנהיג שלהם כשהוא מציג עצמו מותקף על ידי התקשורת ועל ידי גורמי האכיפה.

ליברמן מצדו לא נותר חייב. הוא משגר תגובות מהירות ומדויקות לכל צעד של הליכוד. הוא עושה כן באמצעות צוות דוברים מיומן, וחלוקת עבודה בין חברי הכנסת שלו: עודד פורר ואלי אבידר בעברית, יבגני סובה ויוליה מלינובסקי ברוסית.

ליברמן מדגיש שני דברים בקמפיין. קודם כל את עמדותיו בנושאי דת ומדינה, התחום המחזק אותו ביותר. כבר בתחילת הקמפיין צייץ ליברמן בטוויטר כי "ביטול איסור ההפרדה בין נשים לגברים זהו צעד נוסף בדרך להפיכת מדינת ישראל למדינת הלכה. ישראל ביתנו לא תיתן לכך יד ונלחם בכל הכוח כדי למנוע זאת". יש לומר כי בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ, בהתבטאויותיהם בנושאים, מסייעים לו בכך.

חיבוק הדוב מהמפלגות החרדיות

ויש גם צלע שלישית - המפלגות החרדיות. הן מותקפות ללא הרף על ידי ליברמן ואנשיו שמכריזים כי לא יישבו איתן בקואליציה. נתניהו ביקש מהן בינתיים שלא להגיב ולא ליצור עימות חזיתי מול ליברמן, שכן עימות כזה עשוי לחזק אותו.

במקום זאת החרדים נוקטים בגישת חיבוק הדוב, ומפרסמים תמונות וסרטונים של ליברמן עם רבנים ועם חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות.

כדי לא להבריח את מצביעי הליכוד/ימין, שרובם מסורתיים או לפחות אינם אנטי דתיים, ליברמן מבדל את עצמו מיאיר לפיד, שהחילוניות והמאבק בחרדים הם הדגלים העיקריים שלו. ליברמן מבהיר כי הגישה שלו היא בעד המסורת, אך נגד הכפייה הדתית.

בנוסף, הוא טוען מעל לכל במה כי הוא הליכוד האמיתי, הליברלי. זה שמקיים את תורתו של האב הרוחני של התנועה, זאב ז'בוטינסקי. הממלכתיות הייתה יסוד מרכזי בתורת ז'בוטינסקי, וליברמן תקף בשמה בכנס הרצליה גם את הציונות הדתית, שלדבריו מעודדת חיילים דתיים לציית לרבנים לפני המפקדים.

השאלה הגדולה היא מה רוצה ליברמן לעשות עם הכוח הזה שניתן בידיו להמליך את ראש הממשלה הבא? תשובה אחת הוא נתן בפייסבוק שלו: "ישראל ביתנו כמפלגת הימין האמיתית והיחידה בכנסת ישראל תפעל אך ורק על-פי האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל ולא על-פי אינטרסים אישיים או מגזריים. לכן נדרוש להקים ממשלה רחבה, שתורכב מישראל ביתנו, הליכוד וכחול לבן בלי סמוטריץ', בלי דרעי ובלי ליצמן".

ואיך תוקם ממשלה כזו? ליברמן הודיע כי לאחר הבחירות יאמר לנשיא כי יתמוך רק במועמד מאחת מהמפלגות הגדולות שיתחייב להקים ממשלת איחוד לאומי. "אנסה לייצר הסכמה בין ראשי שתי המפלגות הגדולות על הקמת ממשלה רחבה בהשתתפותי ובלי חרדים וימין קיצוני. אם אצליח, אמליץ לנשיא שיעניק את המנדט למי שמפלגתו תהיה גדולה יותר. אם לא אצליח, לא אמליץ על אף אחד", אמר.

חבר הכנסת עודד פורר, מספר שתיים ברשימת ישראל ביתנו, אומר ל"גלובס" כי האתגרים הקשים שבפני המדינה, בעיקר הגירעון התקציבי העצום והמצב הביטחוני מול חמאס ברצועת עזה, מחייבים הקמת ממשלה ללא החרדים. "מי שחייב לקבוע את המדיניות אלה נציגי הגוש המרכזי: ליכוד, כחול לבן וישראל ביתנו".

פורר לא מודאג מפערים אידיאולוגיים. לדבריו, כחול לבן היא מפלגת מרכז שגם האגף השמאלי שלה כבר ישב עם ממשלת נתניהו בעבר ואפשר לייצר איתם סדר יום אזרחי. ליברמן פסל כניסה של החרדים ושל סמוטריץ', אבל פורר אומר כי לאחר קביעת הבסיס וקווי היסוד של קואליציית האחדות האזרחית, יוכלו מפלגות אחרות להצטרף אם יקבלו את קווי היסוד האלה. "הן לא יוכלו לדרוש סחטנות תקציבית מגזרית, או חקיקה דתית".

קושי נוסף שצפוי לליברמן ואנשיו הוא שאנשי כחול לבן פוסלים מכל וכול ישיבה בקואליציה אחת עם נתניהו. פורר אומר שאם מפלגתו אכן תהיה לשון המאזניים, היא תוכל לכפות על כחול לבן ועל הליכוד לשבת יחד. "אף אחד לא רוצה עוד מערכת בחירות, ובשתי המפלגות לא ירצו שהציבור יאשים אותן שבגלל העניינים האישיים לא הקימו ממשלה שאפשר לקרוא לה ‘ממשלת החלומות' של מדינת ישראל".

ברק שואף לשחזר את ההישג מ-1999

הקרב על האלקטורט דובר הרוסית ניטש בעיקר בין שתי מפלגות - הליכוד וישראל ביתנו. כמעט ואין נוכחות של מפלגות אחרות, לרבות כחול לבן שבקמפיין נכון וממוקד עשויה לגרוף משם קולות, כפי שהצליח אהוד ברק בבחירות 99. בכחול לבן אומרים כי יש להם קמפיין ממוקד שיורחב מאוד בחודש הבא. הקמפיין הזה ידגיש את הקו הנוגד לכפייה דתית, ולפיד אמור להופיע בו כמי שנושא את הדגל הזה כבר באופן עקבי.

גם המחנה הדמוקרטי, שכולל את אהוד ברק, צפוי לנסות לכבוש את לבבות העולים. ברק ינסה לשחזר, ולו במעט, את הישגיו בקרב העולים מבחירות 1999. יו"ר העבודה עמיר פרץ מצדו פועל רבות בפריפריה, שבה יש מקבצים גדולים של דוברי רוסית. הוא מגבש צוות שיפעל במגזר הזה, ולאור המיקוד הזה בפריפריה יש סיכוי שיצליח להפנות למפלגת העבודה קולות של יוצאי הארצות דוברות הרוסית.

בשורה התחתונה, הקרב העיקרי יהיה בין נתניהו לליברמן. לשם ינועו כנראה רוב קולות העולים. אם לא יקרה אירוע בלתי צפוי, תוצאות הקרב הזה גם יכריעו את זהות ראש הממשלה הבא של ישראל. 

עוד כתבות

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

פתיחה מעורבת בת"א; טאואר עולה ב-2.5%, סלקום יורדת בכ-4%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן