גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברה בטלטלה מחפשת מנכ"ל: כך הפכה חדשות 13 מנכס לנטל

חודשיים חלפו מאז עזיבתו של גולן יוכפז את חדשות 13, ומינוי מנכ"ל קבוע עדיין לא נראה באופק ● ל"גלובס" נודע כי מועמדים שקיבלו פניות מוועדת האיתור השיבו בסירוב מהדהד ● לכל אלה מצטרפים נתוני צפייה בעייתיים

גולן יוכפז. עזב בטריקת דלת / צילום: אביב חופי
גולן יוכפז. עזב בטריקת דלת / צילום: אביב חופי

לפני כחודשיים עזב גולן יוכפז בטריקת דלת את חדשות 13 וסיים בכך קדנציה של שש שנים בהן ניהל את החברה, עוד מהימים בהן הייתה חדשות עשר ולמעשה העוגן המרכזי של ערוץ עשר עד הימים של המיזוג עם רשת.

פיטוריו של יוכפז - תחת הנימוק של נתוני הרייטינג המתקשים להתרומם - יצרו סאגה מתוקשרת, כיוון שהוא סירב להרכין ראש, לקבל פיצוי כספי וללכת בשקט. במקום זה הוא הבהיר כי המהלך נכפה עליו במפתיע ובניגוד לרצונו, תוך הצבת סימני שאלה לגבי המניעים שהביאו את בעלי המניות לפטר אותו במהירות. אם מוסיפים על כך עיתוי לא מקובל למהלך כזה - שלושה ימים לפני חג הפסח - קל להבין שבשוק נוצרה תחושה כי לבעלי המניות יש תוכנית מגירה. שלפחות ברמת התכנון הוכן אדם ראוי שאמור להחליפו או לפחות רעיון מגובש לגבי מי יכול לעשות זאת. 

למעט מספר עובדים ששלחו מכתב תמיכה במהלך, מרבית העיתונאים בחדשות 13 התקשו לעכלו, לא רק בגלל התפקיד המרכזי (יש יאמרו ריכוזי) שהיה ליוכפז בהתנהלות השוטפת של חברת החדשות - אלא גם ואולי בעיקר מחשש שהמהלך נעשה משיקולים זרים ולא ראויים. כדי להפחית את חששותיהם נדרשה פגישה עם נציג בעלי המניות נדב טופולסקי, שמעורב בניהול רשת 13 לאחר המיזוג, ושיחות ריכוך של המנכ"ל יוסי ורשבסקי (שהבהיר כי המהלך אומנם נעשה מעל ראשו אך לא התבצע משיקולים זרים).

העיתונאים לא היו היחידים שחשו אי-נוחות מהאופן בו בוצעה ההדחה - בדירקטוריון חברת החדשות עצמה התנגדו הדירקטוריות מטעם הציבור, וגם הרשות השנייה ביקשה הסברים. לכן ברור היה שצריך לעשות מהלך שייתפס לפחות ציבורית כנקי - ומה נקי יותר מוועדת איתור?

ואכן במהרה נקבעה ועדת איתור שמונה שלושה אנשים: נדב טופולסקי, מנכ"ל הערוץ יוסי ורשבסקי ויו"ר חדשות 13 זהר קדמון. במקביל מונה לתפקיד המנכ"ל הזמני ישראל טויטו, שכיהן בעבר בתפקיד עורך המהדורה המרכזית, עזב את החברה לטובת המגזר הציבורי וחזר הרבה לפני הדחת יוכפז. טויטו נחשב לאהוב על עיתונאי החברה, ומינויו הביא לפחות בשלב הראשון לסוג של שקט. ורשבסקי לא הסתיר לרגע כי הוא מאמין שיש להעביר לטויטו את ניהול החברה באופן קבוע, ואפילו אמר זאת לעובדים באופן גלוי. אך בעלי המניות החליטו לחפש מחוץ למערכת, וועדת האיתור יצאה לדרך.  

ההצעה: לטוס לפגוש את לן בלווטניק 

ניתן היה לצפות כי תפקיד מנכ"ל חברת החדשות יביא להסתערות מיידית של עיתונאים על ועדת האיתור. אחרי הכול, מדובר בתפקיד הממוקם בראש הפירמידה של חברות החדשות וטומן בחובו עניין ואתגר ושלא מתפנה לעתים קרובות. אך הפלא ופלא: חודשיים חלפו מאז עזיבתו של יוכפז, ומינוי מנכ"ל קבוע עדיין לא נראה באופק. אנשי הוועדה דווקא פנו למספר לא מבוטל של מועמדים - חלקם אפילו קיבלו הצעה לטוס לפגוש את לן בלווטניק עצמו.

ל"גלובס" נודע כי בשבועות האחרונים קיימו אנשי ועדת האיתור בדיקות וגישושים ברמות שונות של רצינות מול מספר אנשי תקשורת בכירים. ביניהם נמנים סמנכ"ל התוכן של חדשות 12, גיא סודרי, שאפילו לא הסכים לשמוע הצעה מסודרת; עוד נודע כי ניסיונות שכנוע מסיביים הופעלו גם על רם לנדס, שכבר ניהל בעבר חברת חדשות ומחזיק כיום בחברת ההפקה "קודה"; פניות קיבלו גם מנכ"ל מאקו ומי ששימש בעבר כממלא-מקום מנכ"ל חדשות עשר, אורי רוזן; וטלי בן עובדיה, עורכת התוכנית "זמן אמת" בתאגיד השידור "כאן", ששימשה בעבר כמנהלת פיתוח התוכן בחדשות עשר וכעורכת המהדורה המרכזית. בדיקות נעשו גם מול מנכ"ל רדיו תל-אביב, אבי משולם.

מכל הפגישות והניסיונות לא יצא דבר. ברוב המקרים קיבלו חברי ועדת האיתור שנפגשו עם המועמדים "לא" מהדהד. וקשה שלא לתהות מדוע.

איש מהדמויות אליהן נעשתה פנייה לא הסכים לדבר בגלוי. אולם בשיחות שלא לייחוס עולות סיבות דומות לסירובם. לכולם ברור שכדי להעלות את חדשות 13 על הפסים הנכונים, נדרשת עבודה רבה - חלקה, כפי שהגדיר אחד מהם, "דורשת להכניס את הידיים לבוץ ולזעזע את המערכת".

לדברי אותו גורם, "יש צורך להזיז אנשים ממקומם. לשנות סדרי בראשית. לחשוב מחוץ לקופה. תהליכים כאלה דורשים זמן וכסף. ובשוק כלל לא משוכנעים שבעלי המניות של רשת 13 מוכנים לתת משהו משני אלה".

לדבריו, "גם אם יתקבלו ההחלטות הנכונות, ללא משאבים כספיים והבנה של בעלי המניות ששינוי הרגלי צפייה היא משימה ארוכת-טווח - איש לא יוכל להצליח בתפקיד". 

המשימה שמוטלת על מי שינהל את החברה מורכבת, והמספרים בשלב הזה כלל אינם מבשרים טובות. בעבר, כשחדשות 13 תפקדה בתור הקטר המוביל של ערוץ עשר, התלונה השכיחה הייתה שהמהדורה המרכזית לא מצליחה להילחם ראש בראש עם המהדורה של חדשות 12, בגלל שחסרות בערוץ מקפצות התוכן העצומות שיש למתחרים ברשת ובקשת, כמו "האח הגדול", "המרוץ למיליון", "הישרדות", "ארץ נהדרת" ודומותיהן. המיזוג בין רשת לערוץ עשר דווקא הביא לחדשות עשר את מקפצות התוכן - אך בו-בזמן חשף את הבור בחברת החדשות שלא הצליחה ליישר קו עם המתחרה הוותיקה חדשות 12, שרק פתחה פער גדול ויציב. לפתע הפכה חדשות 13 מנכס לנטל. 

המשקולת היא החדשות

ניתוח נתוני הרייטינג מראה בבירור כי לרשת 13 יש בעיות משל עצמה, אבל חלק משמעותי מהן טמון בביצועים של חברת החדשות. בעוד שבתוכניות הפריים-טיים רשת אומנם לא משתווה לקשת, אך היא מצליחה להגיע שם ליעדים העסקיים שהציבה לעצמה - 40% נתח מכלל הרייטינג המסחרי - בחדשות התמונה שונה לגמרי.

בבדיקה של נתוני הרייטינג מאז המיזוג עולה כי חדשות 12 מחזיקה כ-66% מנתח הצפייה המסחרי במהדורות המרכזיות ביום חול. החלוקה דומה מאוד גם במהדורה של יום שישי וגם ברצועות של הפרה-פריים, שגם הן מיוצרות בחברת החדשות.

המתחרים בקשת מחזיקים נתח צפייה גבוה יותר כמעט על פני כל היום ובוודאי גם בפריים-טיים, אבל הנתח שלהם במהדורות החדשות גבוה יותר מהנתח שלהם בפריים, ומכאן שהמשקולת היא החדשות ולא הפוך. קשת משתמשת ביתרון הזה היטב: מהדורות החדשות שלה מתארכות שוב ושוב ומשבשות את מעבר הצופים לתוכניות הפריים של רשת שמתחילות כרבע שעה קודם לכן.

נציין כי חברות הפרסום מחפשות בתוך נקודות הרייטינג קהלים מפולחים על-מנת למקסם את האפקטיביות הפרסומית. גם במישור הזה יש לקשת יתרון: הקהל הנשי אליו פונים רוב המפרסמים נוכח יותר במהדורות של קשת מאשר במהדורות של רשת. מהנתונים עולה בבירור כי "תיקון" הביצועים של חדשות 13 אינו פריבילגיה שרשת רוצה לעצמה, אלא כמעט שאלה של להיות או לחדול. לכן גם לזהותו של האדם שיוביל את השינוי יש חשיבות מכרעת. 

"ברור מיהם מוקדי הכוח החדשים"

אל הנתונים הבעייתיים מתווספים גם חישובים אנושיים. בעבר מנכ"ל חדשות עשר יוכפז ומנכ"ל ערוץ עשר ורשבסקי נתפסו כזוג בלתי מנוצח מול בעלי המניות, אבל הדעתנות של יוכפז (יש שיאמרו יהירות או חוסר יכולת להשתנות ולבצע התאמות למצב החדש) עלו לו בכיסאו. ורשבסקי אומנם נשאר אבל איבד חלק מהלוחמנות שאפיינה אותו בעיקר בתקופות הרבות והארוכות בהן הערוץ נלחם על חייו.

בשונה מיוכפז שהחזיק בתפקידו ברציפות, ורשבסקי כבר עזב פעם את הערוץ, וגם בסיבוב האחרון כמעט נותר בחוץ, כאשר נדמה היה שהמנכ"ל המיועד לערוץ הממוזג הוא אבי צבי. כך או אחרת, למיזוג ורשבסקי כבר הגיע אחר.

"היום", אומר בכיר בענף, "ברור שהאנשים החזקים ברשת 13 הם טופולסקי ודני כהן (לשעבר בכיר ב-BBC, המלווה את הערוץ כיועץ מאז המיזוג ד. ו); ובסיטואציה הזאת, כשאלה הם מוקדי הכוח, לא כולם ממהרים לקפוץ על העגלה".

חזרה לוועדת האיתור: למשיכת הזמן עד קבלת ההכרעה יש משמעות גם על החברה פנימה. כאמור, בתפקיד המנכ"ל משמש כעת טויטו, אך התואר "זמני" מגביל מאוד את מה שהוא יכול או רוצה לעשות. ה"זמני" מגדיר משנה זהירות מול בעלי המניות, או כפי שמגדיר זאת גורם המעורה בפרטים: "טויטו יכול ללכת אבל לא לעוף". וכך, הוא מתרכז כעת בעיקר באופן בו מתנהלת המהדורה מאז עזיבתו של יוכפז: שבירת הבלוקים של פאנלים בלתי נגמרים של עיתונאים, כתבות צבע קלות יותר ואפילו קיצור הברייקים (מקבצי הפרסומות במהדורה) משלושה לשניים.

הבחירה בטויטו כמנכ"ל זמני מייצרת בעיה נוספת: המינוי שמר על רצף לאחר פיטוריו של יוכפז כי טויטו נחשב במובן מסוים ממשיך דרכו, אך קשה להעריך כיצד יגיב מי שנחשב למועמד המועדף על ורשבסקי להצנחה של מנכ"ל מבחוץ מעליו. לכן מהלך כזה, אם יקרה, עלול לטלטל את הספינה מחדש ולייצר משברים נוספים.

לכל אלה נכנס עניין התזמון: כאשר הבחירות ברקע, חברת החדשות נכנסת לתקופה מאתגרת שדורשת השקעות כספיות וניהוליות. בנוסף, לקראת סוף השנה אמורה חברת החדשות להתמקם באולפן החדש שלה. יש להניח כי השינוי שייעשה אז לא יהיה רק קוסמטי. בעלי המניות יצטרכו להחליט מי יעשה אותם. 

מרשת 13 נמסר: "ועדת האיתור התכנסה ופועלת. כשיהיה מה להודיע, נודיע". 

עוד כתבות

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?