הסכסוך בין בעלי השליטה במישורים: בלוטרייך דורש משניידר להימנע מלהמליץ על רחל תורג'מן כדח"צית בחברה

באסיפת בעלי מניות החברה המתוכננת בימים הקרובים הם יתבקשו לאשר בין היתר את מינויה של רחל תורג'מן, שאת מועמדותה העלה על הפרק אלכס שניידר • גיל בלוטרייך במכתב לנציגי שניידר: "מוטב לבעלי השליטה שלא להציע מועמד מטעמם לדח"צ בסבב הנוכחי"

אלכס שניידר, בעלים משותף של מישורים / צילום: Viktor Korotayev, רויטרס
אלכס שניידר, בעלים משותף של מישורים / צילום: Viktor Korotayev, רויטרס

הסכסוך הנמשך בין צמד בעלי השליטה בחברת הנדל"ן מישורים  - גיל בלוטרייך ואלכס שניידר - מתרחב, והפעם הסוגיה הניצבת על הפרק נוגעת להרכב דירקטוריון החברה. ימים ספורים לאחר שפורסם דבר טענותיה של מישורים כלפי מייסד החברה, שלפיהן גרם לה בלוטרייך נזק של יותר מ-5 מיליון שקל בעסקאות שביצע במניות החברה, ואף המליצה לבחון הליכים משפטיים נגדו, פונה כעת בלוטרייך (שדחה את הטענות) לשניידר, בדרישה ששני הצדדים יימנעו מלהגיש מועמדים לתפקיד דירקטור חיצוני (דח"צ) בדירקטוריון מישורים.

זאת בהמשך לזימון אסיפת בעלי מניות החברה המתוכננת בימים הקרובים, שבה יתבקשו לאשר את מינוין של שתיים מבין שלוש מועמדות - רות דהן (פורטנוי) ואורלי גרטי-סרוסי, שעליהן המליץ דירקטוריון החברה, ורחל תורג'מן, שאת מועמדותה העלה על הפרק שניידר. במכתב ששלח בלוטרייך לנציגי שניידר כתגובה להעלאת שמה של תורג'מן, ואשר הגיע לידי "גלובס", הוא טוען כי "מוטב לבעלי השליטה שלא להציע מועמד מטעמם לדח"צ בסבב הנוכחי".

עוד מציין בלוטרייך במכתב, כי במקרה שבו שניידר לא יסכים להצעתו, הדבר ייתפס "כמחלוקת (Conflicting Issue) בהתאם... להסכם השליטה המשותפת", שתידרש לעבור להכרעה. במכתב, שנשלח באמצעות עו"ד יואל פרייליך ממשרד גיסין ושות', לידי עו"ד דורי קלגסבלד, מנמק בלוטרייך את רצונו להימנע מהמלצות על דח"צים בחשש כי בשל הסכסוך בין השניים, "דירקטוריון החברה יפחית את תשומת לבו מניהול עסקיה של החברה והשבחת נכסיה, ויסיט אותה ואת נטייתו לסכסוך שבין בעלי השליטה".

זאת, למרות שלטענת בלוטרייך, "קיימת אפשרות לכאורה, על פי הסכם השליטה, להמליץ על מועמד אחד לדח"צ בחברה, עבור אחד משני המושבים המתפנים". את עמדתו מחזק בלוטרייך בהחלטת דירקטוריון מישורים, שלפיה "לנוכח מצב החברה יש להגדיל את מצבת הדירקטורים הבלתי תלויים", ולהגדיל את מספר הדח"צים שלה משניים לשלושה.

לצורך כך העלה הדירקטוריון את שמו של תא"ל (במיל') גיורא ענבר כמועמד לתפקיד, ובלוטרייך טוען כי במקרה ששניידר לא יקבל את טענתו, תהיה לו הזכות "להציע מועמדת מטעמו", תוך שהוא מציין כי קיים "חוסר הסכמה בנוגע לזהות הספציפית של המועמדת שהוצעה על-ידי שניידר".

תורג'מן (46) היא עו"ד בתחום המסחרי, הנדל"ן וההתחדשות העירונית, שהייתה בעבר דמות מרכזית בהסתדרות, ומכהנת כדח"צית בכמה חברות ציבוריות נוספות, בהן אלבר ומנרב. תורג'מן כיהנה בעבר כיו"ר חברת הדיור הממשלתית "חלמיש" וכיום מכהנת כיו"ר מנהלת להקמת שכונת "נס לגויים" ביפו. שמה של תורג'מן עלה למועמדת לתפקיד הדח"צית במישורים כמינוי מקצועי, על רקע ידיעותיה הנרחבות בתחום הנדל"ן.

"לפעול למיצוי זכויות מול בלוטרייך"

צמד בעלי השליטה במישורים, בלוטרייך ושניידר, נמצאים בסכסוך הנמשך כבר קרוב לשנה, ואשר, כאמור, הסוגיה האחרונה שעלתה בקשר אליו בימים האחרונים הייתה המלצת ועדה מיוחדת שהקימה מישורים, שמטרתה "לבחון את העניינים שעלו בתכתובות בין בעלי השליטה".

אותה ועדה המליצה למישורים "לפעול למיצוי זכויותיה מול בלוטרייך, ובכלל זאת לנקוט הליכים משפטיים מולו", וזאת, כדי לקבל מבלוטרייך סכום של יותר מ-5 מיליון שקל, שלדעתה מגיע למישורים בקשר להתנהלותו בהפיכת שניידר לבעל מניות ולשותף בשליטה במישורים. בלוטרייך מצדו דחה את הטענות, וטען מנגד כי "כמות הממצאים הקיימים בסתירה לדוח הוועדה מחייבת להורות על מינוי מומחה מכריע בלתי תלוי על מנת שיכריע בין חוות הדעת הסותרות", ובמכתב לחברי דירקטוריון מישורים ציין בין היתר, כי "מידת הזהירות, כמו גם טובת החברה, מחייבות אתכם, בנסיבות האלה, לבחינה מחודשת".

הסכסוך בין בלוטרייך לשניידר נחשף בנובמבר 2018, וזמן קצר לאחר מכן נחשפו גם טענות הדדיות שהפנו אחד כלפי השני. במהלך החודשים האחרונים נעשו כמה ניסיונות לפתרון הסכסוך, באמצעות מתן אופציה לשניידר לרכוש את חלקו של בלוטרייך בחברה בפרמיה משמעותית על מחיר השוק. לאחר שהאופציה לא התממשה פנה בלוטרייך בדרישה למנות בורר מוסכם, שיקבע מנגנון היפרדות מוסכם בין השניים, דרישה שנדחתה על-ידי שניידר. מאז שנחשף הסכסוך נסחרת מניית מישורים בתנודתיות גבוהה יחסית, ובסיכום תקופה זו לא נרשמו שינויים מהותיים בערכה, והיא משקפת למישורים שווי נוכחי של כ-210 מיליון שקל.