גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת האסתטיקה הרפואית ונוס קונספט תמוזג לחברת רובוטיקה בנאסד"ק לפי שווי של 240 מיליון דולר

החברה הממוזגת צופה השנה הכנסות של 130-135 מיליון דולר, רובן מפעילותה של ונוס ● המנכ"ל דום סרפינו: "אנחנו רוצים להגדיל את השוק ללקוחות שהם לא פלסטיקאים ויכולים להרשות לעצמם רק את המכשיר שלנו בזכות המודל העסקי" ● "הרובוטיקה תהיה השדרוג הבא שלנו בשוק האסתטי"

מוצר של ונוס קונספט  / צילום: אתר החברה
מוצר של ונוס קונספט / צילום: אתר החברה

ונוס קונספט בדרך לנאסד"ק: חברת האסתטיקה הרפואית הישראלית-קנדית, שהיקף המכירות שלה כ-100 מיליון דולר בשנה, צפויה להשלים בחודשים הקרובים מיזוג עם חברת הרובוטיקה Restoration Robotics, הנסחרת בבורסה האמריקאית.

רסטוריישן רובוטיקס פיתחה רובוט להשתלת שיער, שכבר נמכר בכמה מיליוני דולרים בשנה. לאחר השלמת המיזוג המתוכנן, יחזיקו בעלי המניות של ונוס ב-85% ממניות החברה הממוזגת, והנהלת ונוס תנהל את החברה הממוזגת ותפתח את הטכנולוגיות של שתי החברות.

כחלק מתהליך המיזוג, תוביל קרן EW Healthcare Partners השקעה של 21 מיליון דולר בחברה הממוזגת, יחד עם הקרנות HealthQuest Capital, Madryn Asset Management, Longitude Capital Management, Fred Moll ו-Aperture Venture Partners. כמה מקרנות אלה נמנו גם עם המשקיעים בגיוס האחרון של ונוס, בהיקף של 37.5 מיליון דולר, שנערך ב-2017.

ההשקעה החדשה תבוצע במחיר של 0.85 דולר למניית רסטוריישן - גבוה ב-25% ממחיר השוק הנוכחי. לפי מחיר זה, יעמוד שווי החברה הממוזגת על כ-240 מיליון דולר. 

ללא קבלני משנה

ונוס קונספט הוקמה ב-2008 על ידי בני הזוג עודד ואורית רון עדות בביתם בתל אביב, יחד עם אחיו של עודד, אהרון עדות. "היינו שותפים בכמה אקזיטים בעבר, אבל איננו חובבי פרסום גדולים", מספר עודד רון עדות. "הקמנו את החברה בגראז', אורית הייתה מנכ"לית החברה ואני יו"ר פעיל. כתבנו יחד תשעה פטנטים. בהמשך הקמנו מפעל ייצור גדול בכרמיאל. היינו גאים להיות היצרן היחיד בתעשיית האסתטיקה הרפואית, שייצר לבד ללא קבלני משנה.

"הקמנו 23 משרדים וחברות בת בעולם, ובינואר 2015 מכרנו חלק גדול מההחזקות שלנו לקרן אמריקאית ונשארנו בעל המניות הפרטי הכי גדול בחברה (כ-10%). כיום אנחנו מגדלים שישה ילדים, ומעורבים בעוד 6-7 חברות בתחומים שונים".

ונוס מעסיקה קרוב ל-600 עובדים, מהם 70-80 בישראל. לחברה קרוב ל-200 אנשי מכירות, ומוצריה מותקנים בכ-11 אלף קליניקות בעולם.

המוצרים הקיימים של ונוס הם מוצרים בתחומים הקלאסיים של תעשיית האסתטיקה הרפואית (אם כי מבוססים על טכנולוגיה ייחודית של החברה): חידוש עור, מיצוק עור, הסרת שיער, טיפול באקנה ועוד. באחרונה קיבלה החברה אישור שיווק בארה"ב למכשיר המטפל בהמסת שומן ובצלוליט גם יחד. המוצר יושק ברבעון הקרוב.

הכנסות ונוס גדלו במחצית ב-8%

לקראת המיזוג פרסמה ונוס קונספט בסוף השבוע כמה נתונים מהדוחות הכספיים שלה. ברבעון השני של 2019 רשמה החברה הכנסות של 28 מיליון דולר - גידול של 3% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ושיעור הרווח הגולמי היה 72%, לעומת 78.5% אשתקד.

במחצית הראשונה של 2019 ההכנסות של ונוס קונספט עמדו על 52 מיליון דולר - גידול של 8.3%. שיעור הרווחיות היה דומה. בשנת 2018 רשמה ונוס הכנסות של 102 מיליון דולר - גידול של 15.2% לעומת 2017, עם רווח גולמי של 77.3%.

תחזיות החברה הממוזגת ל-2019 הן להכנסות של 130-135 מיליון דולר, כשרוב ההכנסות יגיעו מוונוס קונספט. רסטוריישן רשמה במחצית הראשונה של 2019 הכנסות של 8.3 מיליון דולר - ירידה של 21% לעומת התקופה המקבילה, והפסד של 13.6 מיליון דולר. בקופת המזומנים של החברה היו 9.7 מיליון דולר בסוף המחצית הראשונה.

"במקום מכונות, הצענו מודל של מנוי"

מנכ"ל ונשיא ונוס קונספט הוא דומניק סרפינו, שבעבר שימש נשיא חטיבת צפון אמריקה של חברת האסתטיקה הרפואית סינרון מימיה הראשונים, והיה דומיננטי בתהליך ההנפקה שלה ב-2004.

דומיניק סרפינו, מנכ"ל ונוס קונספט  / צילום: אתר החברה

"ונוס הוקמה ב-2009 על ידי משפחת רון עדות. אני הכרתי את עודד, שהיה בכיר בחברה בשם סאנלייט בתחום האוסטיאופורוזיס, ונפגשנו בשוק האסתטי. אחר כך נפגשנו שוב בסינרון. ב-2010, ארבע שנים אחרי שעזבתי את סינרון, נתקלתי פתאום בעודד בדוכן של ונוס קונספט בכנס דרמטולוגי. הם היו אז קטנים, וללא פעילות בינלאומית. אמרתי 'בואו נחבור ואעזור לכם להגדיל את החברה'".

לדברי סרפינו, זו הייתה תקופה קשה לשוק האסתטיקה הרפואית, שנפגע מאוד ממשבר 2008 בשוק האמריקאי ובעולם כולו. "החלטנו לבנות את המודל הפיננסי שלנו אחרת. במקום למכור מכונות, הצענו מודל של מנוי, שבו הלקוח לא משלם שום דבר על הטיפול הראשון. נתנו להם גם ביטחון - שיווקנו ישירות בכל השווקים המשמעותיים, כדי שנוכל לערוב לכך שהמודל העסקי שלנו לא ישתנה".

איך יכולתם לקחת על עצמכם את הסיכון הפיננסי הזה?

סרפינו: "אכן, גם מכירת מערכות בשיטת המנוי וגם הקמה של מערכי שיווק ישירים, זה יקר. הייתה לנו תמיכה של המשקיעים, שהכניסו לחברה עשרות מיליוני דולרים, כי הם הבינו שהבידול שנותן המודל העסקי שלנו, משמעותי יותר מהייחוד של הטכנולוגיה שלנו. כיום אנחנו משווקים ב-60 מדינות, מהן ב-29 מדינות באופן ישיר.

"לשאר החברות הגדולות יש חסם מבחינת קהל הרופאים שאליהם החברה פונה, בעיקר לפלסטיקאים המובילים, שיכולים להרשות לעצמם מכונה כזו", אומר סרפינו. "אנחנו פחות מוטרדים מהמקומות שבהם אנחנו מתחרים ראש בראש בחברות האחרות, ויותר רוצים להגדיל את השוק ללקוחות שהם לא פלסטיקאים ושיכולים להרשות לעצמם רק את המכשיר שלנו בזכות המודל העסקי".

רסטוריישן ירדה 91% מאז ההנפקה

החברה הבורסאית שאליה מתמזגת ונוס, רסטוריישן רובוטיקס, הונפקה בנאסד"ק לפני כשנתיים וגייסה 25 מיליון דולר לפי שווי שוק של 196 מיליון דולר, אבל מאז איבדה המניה 91% מערכה. כיום היא נסחרת לפי שווי של 27 מיליון דולר בלבד. 

מה היה המניע לחבור לרסטוריישן רובוטיקס?

סרפינו: "שקלנו גם אפשרות של הנפקה עצמאית, אבל זאת חברה שיש לה טכנולוגיה מעניינת מאוד, שהלכה לשוק כנראה מוקדם מדי. לחברה של מוצר אחד מאוד קשה לחדור לשוק, ואנחנו יכולים לשדרג את מערך ההפצה שלהם.

"הטכנולוגיה הרובוטית היא בעלת פוטנציאל גדול בשוק האסתטי. עדיין אי-אפשר לדבר על האינדיקציות המדויקות, אבל אנחנו רואים את היכולות הרובוטיות שלהם כמתאימות למוצרים שלנו בהרבה מובנים, ואת הרובוטיקה כשדרוג הבא של הפורטפוליו שלנו. המיזוג לוקח קצת יותר זמן ממה שחשבנו, אבל אני מאמין שאנחנו כבר לקראת סיום".

איך בכלל עובדת השתלת שיער רובוטית?

"הרובוט ממפה את מבנה השיער בחלק האחורי של הראש - שם הוא לרוב הכי בריא. לאחר מכן הוא קוצר שיער מאחורי הראש, עם זקיקי השערה, בלי להשאיר צלקת. הרובוט משתמש במיפוי של השיער באחורי הראש, כדי להשתיל אותו בחלק העליון או הקדמי. הוא זורע את השערות באופן רנדומלי וטבעי - לא כמו שורה של עצים בפרדס, כמו שקורה בחלק מהניתוחים".

זה די משעשע שהרובוט ידוע לתת תוצאה רנדומלית וטבעית יותר מבן אנוש.

"זוהי אחת היכולות שלו. הוא גם מוודא שהזקיק מושתל בדיוק בעומק הנכון, ולא עמוק מדי כך שיכול להיווצר נזק, או לא מספיק עמוק כך שההשתלה תיכשל. לרסטוריישן יש קניין רוחני רחב, שיכול להיות רלוונטי לנו בתחומים רבים נוספים". 

עוד כתבות

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

3 כטב"מים יורטו בשמי הצפון - אזעקות הופעלו בקריות ובגליל המערבי

שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון - בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה, אזעקות הופעלו ביישובים מחשש לנפילת שברי מיירט ● ארבע רקטות שוגרו לאזור שדרות, מחסן עלה באש בעקבות נפילת רסיסי מיירט ● יו"ר מועצת זכויות האדם באו"ם: "מבועת מההרס בבתי החולים ברצועה" ● כל העדכונים

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

פתיחה חיובית בוול סטריט; ספוטיפיי מזנקת בכ-13%

הנאסד"ק עולה ב-0.6% ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● הנפט נסחר בירידות ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● הערב אחרי נעילת המסחר בוול סטריט יפורסמו דוחות טסלה

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר